Şimdi Ara

Leon FR vs Mazda-3 Power (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
2
Favori
4.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 19]GaLaTaSaRaY[05

quote:

Orijinalden alıntı: Beyazıt Çakır

forumunda şu tutulmayan araç tavsiyelerine çok tavım. Mazdayı 74 bine alırsınız 2 sene sonra 50 bine satamazsınız. Hiçbir aracı daha alırken satışını düşünmem. ikinci ele değer vermem ama mazda bu işin dip noktası.

Mazda'ya bindikten sonra zaten başka araca binmek istemeyeceksin,bir sonraki aracında yeni model mazda olur emin ol. Şuan yeterli param olsa gözümü kırpmadan alacağım arac Mazda 3 hb...Yada yeni mazda 6.

Ne mazdaymış be... Ayrıca bir üst modelin almak için de koleksiyon yapmıyorsanız satmanız gerekecek. Ben bir araca 75 bin lira verip, 40 bin liraya sattıktan sonra aynı markayı tercih ederken 2 kez düşünürüm. Tekrar söylüyorum.Hiçbir aracı daha alırken satışını düşünmem bu düşünceye de her zaman karşı çıkarım. Ama mazda bu işin nirvanası. Mazda kadar zarar ettiren başka bir marka olduğunu sanmıyorum. 2. el olarak bence de mazda alınır, zaten dip fiyatını bulmuş oluyor ama sıfır asla.

• Arkadaş anlamıyorum bu tork atmosverik turbo muhabbetleri mazda yı dibe vurdunuz. Ben mazdayı alalı bir ay oldu bacanak 1.4 tsi jetta 20 gün oluyor alalı ve geçen gün izmire geldi. Size samimi söyleyim jettayı çok performanslı bekliyordum ve bindim 15 km lik bir parkurda kullandım ve şunu söyliyim mazda dan performans yöniünde bir artı bulmadım hiç farkı yok gibi geldi bana diğer konularda zaten jettta hep eksik. Sonra bacanak benim arabaya bindi aynı parkurda hatta bir kişi daha eklendi benim arabaya 4 kişi olduk aynı şekilde aynı yolda bacanak kullandı. Ve nasıl bulduğunu sordum; senin araba daha hafif ve seri geldi dedi şaşırdım benim arabayı her yönden beğendi sadece biraz asfalt sesi alıyor dedi. Sonuç olarak şunu söyleyim görünce ve binin ce herkezin isteyeceği bir araç mazda 3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yakıt konusunda yanıltıcı bilgiler var,duzeltelim,

mazda power at co2 129
    leon fr 150 dsg co2 108
  • eshotçu E kullanıcısına yanıt
    Jetta'larda eski TSI motorlar kullanılıyor zaten hocam. Daha yüksek yakıt tüketimi ve daha düşük performans normal. Jetta VW'nin en kalitesiz aracı. Almanya satışları da bunu gösteriyor. Golf 255 bin küsür, Polo 60 küsür bin vs satarken Jetta sadece 940 tane satmış koca 1 yıl boyunca. Jetta alacağınıza Octavia alın. Mazda 3 sedan her türlü Jetta'dan iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cesc_ -- 2 Şubat 2015; 12:08:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eshotçu

Arkadaş anlamıyorum bu tork atmosverik turbo muhabbetleri mazda yı dibe vurdunuz. Ben mazdayı alalı bir ay oldu bacanak 1.4 tsi jetta 20 gün oluyor alalı ve geçen gün izmire geldi. Size samimi söyleyim jettayı çok performanslı bekliyordum ve bindim 15 km lik bir parkurda kullandım ve şunu söyliyim mazda dan performans yöniünde bir artı bulmadım hiç farkı yok gibi geldi bana diğer konularda zaten jettta hep eksik. Sonra bacanak benim arabaya bindi aynı parkurda hatta bir kişi daha eklendi benim arabaya 4 kişi olduk aynı şekilde aynı yolda bacanak kullandı. Ve nasıl bulduğunu sordum; senin araba daha hafif ve seri geldi dedi şaşırdım benim arabayı her yönden beğendi sadece biraz asfalt sesi alıyor dedi. Sonuç olarak şunu söyleyim görünce ve binin ce herkezin isteyeceği bir araç mazda 3

Sizin bacanaktaki 150 hp lik olan değildir . Ha öyle ve farkı anlayamıyorsanız Ya bacanakta ya da siz de sorun var gibi .

Mazda 3 kötüleyen yok ki burada siz kendi kendinize savunma yapıyorsunuz . Benim bu konuda tek yazdığım FR düşünen biri performans ister ama bunun yanında Mazda alacaksa eğer ki 0-100 yanlış bakmadıysam 10 saniye civarında o zaman benzinli araca gerek yok gitsin Dizel alsın hem az yaksın hem yine aynı hızlanma hissini yaşasın.

Leon ile 0-100 de aralarında neredeyse 2 saniyeden fazla var sonradan arayı kapatacak gibi Ciğerli de değil Mazda .

Neyse konuyu açan adamı vazgeçirdik zaten 2 sinden de

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Arkadaş anlamıyorum bu tork atmosverik turbo muhabbetleri mazda yı dibe vurdunuz. Ben mazdayı alalı bir ay oldu bacanak 1.4 tsi jetta 20 gün oluyor alalı ve geçen gün izmire geldi. Size samimi söyleyim jettayı çok performanslı bekliyordum ve bindim 15 km lik bir parkurda kullandım ve şunu söyliyim mazda dan performans yöniünde bir artı bulmadım hiç farkı yok gibi geldi bana diğer konularda zaten jettta hep eksik. Sonra bacanak benim arabaya bindi aynı parkurda hatta bir kişi daha eklendi benim arabaya 4 kişi olduk aynı şekilde aynı yolda bacanak kullandı. Ve nasıl bulduğunu sordum; senin araba daha hafif ve seri geldi dedi şaşırdım benim arabayı her yönden beğendi sadece biraz asfalt sesi alıyor dedi. Sonuç olarak şunu söyleyim görünce ve binin ce herkezin isteyeceği bir araç mazda 3

Sizin bacanaktaki 150 hp lik olan değildir . Ha öyle ve farkı anlayamıyorsanız Ya bacanakta ya da siz de sorun var gibi .

Mazda 3 kötüleyen yok ki burada siz kendi kendinize savunma yapıyorsunuz . Benim bu konuda tek yazdığım FR düşünen biri performans ister ama bunun yanında Mazda alacaksa eğer ki 0-100 yanlış bakmadıysam 10 saniye civarında o zaman benzinli araca gerek yok gitsin Dizel alsın hem az yaksın hem yine aynı hızlanma hissini yaşasın.

Leon ile 0-100 de aralarında neredeyse 2 saniyeden fazla var sonradan arayı kapatacak gibi Ciğerli de değil Mazda .

Neyse konuyu açan adamı vazgeçirdik zaten 2 sinden de

122 hp jetta. 150 olsa anlamayana yuh. Dizel araçta fiyat farkı var ben senede 10000 km anca yapıyorum gidipte 10000₺ jetta dizele fark verilmez bukadar

• quote:

quote:

quote:

forumunda şu tutulmayan araç tavsiyelerine çok tavım. Mazdayı 74 bine alırsınız 2 sene sonra 50 bine satamazsınız. Hiçbir aracı daha alırken satışını düşünmem. ikinci ele değer vermem ama mazda bu işin dip noktası.

Mazda'ya bindikten sonra zaten başka araca binmek istemeyeceksin,bir sonraki aracında yeni model mazda olur emin ol. Şuan yeterli param olsa gözümü kırpmadan alacağım arac Mazda 3 hb...Yada yeni mazda 6.

Ne mazdaymış be... Ayrıca bir üst modelin almak için de koleksiyon yapmıyorsanız satmanız gerekecek. Ben bir araca 75 bin lira verip, 40 bin liraya sattıktan sonra aynı markayı tercih ederken 2 kez düşünürüm. Tekrar söylüyorum.Hiçbir aracı daha alırken satışını düşünmem bu düşünceye de her zaman karşı çıkarım. Ama mazda bu işin nirvanası. Mazda kadar zarar ettiren başka bir marka olduğunu sanmıyorum. 2. el olarak bence de mazda alınır, zaten dip fiyatını bulmuş oluyor ama sıfır asla.

yeni mazda 3'ün 2.elini 40bine alan bir tane adam göstersene? veya 40bine satmış bir kişi bak sadece 1?

• 40 bine varsa hemen bugün eşime 1 tane alırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 2 Şubat 2015; 14:14:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turcoblanco

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Tamamen fanatizmden kaynaklanan 2 adet yorumunuz var konuda. Lütfen biraz tutarlı atalım. Araca binin kullanın sonra gelin leonla karşılaştırın. 2. elde 40 bine satılıyor deyip sadece komik duruma düşüyorsunuz.

• quote:

quote:

quote:

Senin piyasadan haberin yok galiba ? Tanzanyada falan mı yaşıyon sen?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

fr falan anlamam da
    normal dolu bir mazda 3 , normal dolu bir leon u şehit eder
    yeni mazda 3 ile eskisinin alakası yok , harika bir araç olmuş
    bu arada tabiki mazda alınmayacak

Bu yoruma artı veren 7 kişi Erkek gibi çıkıp söyleyebilir mi ? Bana 70 bin lira verin ben mazda 3 alırım diye ??

Eminim Mazda 3 'ü veya Leon'u test bile etmediler .

Ya bir tanesinin 0-100 8 saniye civarında bir tanesinin 10 saniye . Performans arayan adamın Mazda 3 ile ne işi olur ?

Donanım demişsin acaba Led ve sunroof un standart olduğundan haberin var mı ? Bir de mazda 3 ün donanımlarına bakın . İkisi en kötü kafa kafaya gider yok şehit edermiş yok ezermiş . İnternet var buyrun bakın kendi sitesinden .

Eğer Bana sorarsanız bu paralara çıktıktan sonra 5 daha koyar temizinden bi 1.16i alırım . Donanım , prestij , performans , ekonomi , DSG belası yok ZF var ayrıca anahtarı masaya koyduğumda da BMW

1.2 ya da 1.0 turbo tarzi bir motorla mazda tabiiki de leon a tercih edilirdi. Ancak bu haliyle benim yercihim leon olurdu. Atmosferik sevmiyorum kardesim!

• quote:

Duzde iyi de...

Tork bence de onemli. Burada zaten beklentiler devreye giriyor.

• leon fr
  • Bir tarafta muhendislik, saglamlik ve kalite. Diger yanda performans ve f/p. Mazda seat ile bir tutulmaz ama burada beklenti onemli. Surus zevki ve performans leon diger her seyde mazda derim. Alacak olsam mazda alirdim.

• +1.Mazda geçmişte çok iyi araç tasarımları yapardı ve şimdi de yapmaya devam ediyor.Seat Mazda karşısında sadece performans konusunda öndedir.Diğer bütün konularda Mazda daha iyidir.

Bence bir araçta önemli olan son hız değil,ara hızlanma ve 0-100 km çıkış saniyesi önemlidir.Mazda 3 yeteri kadar performans sunuyor.(Blueye) test sürüşü yaptığınız zaman Mazda 3'ün nasıl bir araç olduğunu çok daha iyi anlayacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mng1

+1.Mazda geçmişte çok iyi araç tasarımları yapardı ve şimdi de yapmaya devam ediyor.Seat Mazda karşısında sadece performans konusunda öndedir.Diğer bütün konularda Mazda daha iyidir.

Bence bir araçta önemli olan son hız değil,ara hızlanma ve 0-100 km çıkış saniyesi önemlidir.Mazda 3 yeteri kadar performans sunuyor.(Blueye) test sürüşü yaptığınız zaman Mazda 3'ün nasıl bir araç olduğunu çok daha iyi anlayacaksınız.

Anlamadığın şey şu Mazda 3.0 Dizel olur derim ki 0-100 de 2.5 saniye yavaş ama gerisini kapatır ya 1.5 motor 2.5 saniye farkı nasıl kapatacak beygir açısından da fakirken ?

Mazda fanatikliğini bırak .

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yazdığım gibi Seat leon Mazda 3'den hızlı.Mazda arayı kapatamayacak ancak yeterli performansı sağlayacaktır.
  • Mazda 3'ün Leon karşısında tek eksiği güçlü bir motor bence. İki aracı da kullanmadım ama Leaon'un fazlaca gezindiğini, yol tutuş sıkıntıları olduğunu söyleyen çok test okudum/seyrettim. IIHS'den aldığı yüksek notları da ekleyince benim için Mazda 3 tek seçenek gibi kalıyor. Diğer seçeneklerim V40 ve BMW 1 ama o kadar param hiç olmayacak muhtemelen
    Aldığı aracı 7-8 sene kullanan biri olarak 2. elini çok önemsemiyorum. Gerçi burada karşılaştırıldığı araç da Golf değil. Leon'un Mazda3'e göre 2. elde çok daha iyi bir tercih olacağını da zannetmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

quote:

Orijinalden alıntı: Blueye

Burdaki yorumları okuyarak iki tercihimden de vazgeçerim gibi duruyor :D
    Gene de tüm herkese yorumları için teşekkür ederim.
    Kimi leonu öldürmüş kimi mazdayı.
    Sonuçta ikisini de kaliteli araçlar. Leon performans olarak mazda da sağlamlık ve uzun ömür olarak daha önde duruyor.
    Son kararı en iyisi test sürüşü yaparak hangi araç içime daha çok sinerse o şekilde vermek lazım sanırım.
    Şuan için mazdaya daha yakın hissediyorum ama istediğim aracı aylaraca beklemeden alabilme sıkıntısı olmazsa.
    Saygılarımla...

MAZDA 3 diyorum. İki araba da eş değer özellikler de ve diğerinin MAZDA 3'den aman aman bir üstünlüğü yok. Sağolsun fanatikleri yere göğe sığdıramadıkları için o arabayı öve öve bitiremezler.

MAZDA 3 al ve keyfine bak. Farkı hisset. Çünkü bizim yüce Türk milleti bu tarz HB araba denince akıllarına ya GOLF gelir, ya LEON gelir. MAZDA 3'ü pek alan yok bu arabalara göre. Farkı yaşamak isteyen MAZDA 3 alır. Ve bence iki arabayı da test et ve öyle karar ver. 0-100'den bahsedip performans diyenlere bakma. Herhalde MAZDA 3'de 1.5 atmosferik 120 HP'lik motoru ile gitmeyecek değil. Diğer bahsi geçen araba da herhalde 260 km/h yapıp rampaları 210 ile çıkacak değil. Genel de yüce DH forum üyeleri performans der durur ama olası bir hız konusunda ise "ben 70'i geçmem, ben 110 ve 120'yi geçmem" deyip hız kurallarına riayet ederler. O zaman MAZDA 3 de gayet akıllıca bir seçenek.

90'ların efsane Mazda 323'ü.

Leon FR vs Mazda-3 Power

Yeni Mazda 3

Leon FR vs Mazda-3 Power

Leon FR vs Mazda-3 Power

Leon FR vs Mazda-3 Power

Leon FR vs Mazda-3 Power

Not : Temmuz ayında yeni MAZDA 3'ü, Kozyatağı E-5 yan yolda ki Mazda satıcısında incelemiş ve lansman rengi metalik kırmızıya hayran kalmıştım.

90 MODEL Mazda 323'te far yıkama,4 cam otomatik , arka cam ısıtma, anahtar yeri aydınlatma var..Cogu yeni aracta olmayan ayrıntılar bunlar..

• mazda 3 güzel araba ama tutulmuyor işte.seat leon da güzel ve mazda 3 e göre tutuluyor.satış rakamları daha iyi.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.