Şimdi Ara

Leptop ve SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende packardbell lshr44 611tk leptopum var ekran kartı idare eder fakat veri kopyalama cart curt bakımından leptopların geneli yavaş oluyor benim leptopta 2 tane depolama yeri var digeri boşta ( adamlar belki kullanıcı kendisi ek olarak takar diye koymuş olabilir gerçi leptop 17,3 inch mi ne baya büyük orası boş durmasın diye de yapmış olabilirler) her neyse ben ssd alıp takmak istiyorum fakat bu sata 2 lerde çok yavaşmış ssdler ayrıca anakarttan anakarta değişiyormuş sizce ne yapayım ? Birde sata 2 olup olmadıgını nereden anlıcaz leptopun ?

• CPU-Z ile anakart modeline bakıp, anakartın özelliklerini inceleyebilirisiniz. %90 Sata 2'dir, Sata 2'de tam olarak performans alamasanız da mekanik diskinize göre çok fazla performans alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

CPU-Z ile anakart modeline bakıp, anakartın özelliklerini inceleyebilirisiniz. %90 Sata 2'dir, Sata 2'de tam olarak performans alamasanız da mekanik diskinize göre çok fazla performans alırsınız.

%50 lik bir artış olur mu çünkü bana baya yavaş geliyor mesela kasalı bilgisayarımda 7200 rpm li diskim leptopa göre daha hızlı veri aktarımı yapıyor cevap için teşekkürler pek pahalı bir şey alamayacağım zaten bütçem 200 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sleepymoon

%50 lik bir artış olur mu çünkü bana baya yavaş geliyor mesela kasalı bilgisayarımda 7200 rpm li diskim leptopa göre daha hızlı veri aktarımı yapıyor cevap için teşekkürler pek pahalı bir şey alamayacağım zaten bütçem 200 tl

Şu anda tam olarak ne kullandığınızı bilmediğim için kesin şu kadar artış olur diyemem, lakin oldukça hissedilebilir bir şekilde performans alırsınız.
  • quote:

quote:

Şu anda tam olarak ne kullandığınızı bilmediğim için kesin şu kadar artış olur diyemem, lakin oldukça hissedilebilir bir şekilde performans alırsınız.

Eyvallah hocam sağolasın leptop garantiden gelsin anakart modelini filan yazarım iyi günler
  • quote:

Eyvallah hocam sağolasın leptop garantiden gelsin anakart modelini filan yazarım iyi günler

Rica ederim, iyi akşamlar.
  • quote:

quote:

Rica ederim, iyi akşamlar.

Leptop ve SSD

Baktımda böyle şeyler yazıyor.

• sata2 7200rpm bi harddisk ile sata2de kullanılacak 500~mb/sn okuma hızlı bir ssd arasında %120ye yakın bir performans artışı var.
    sata3 550mb okuma hızlı bir ssd sata2de yaklaşık 230mb civarı hız verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xykna

sata2 7200rpm bi harddisk ile sata2de kullanılacak 500~mb/sn okuma hızlı bir ssd arasında %120ye yakın bir performans artışı var.

o zaman ssd almam gereksiz mi tam çözemedim olayı. 7200 rpmli 2.5"lik hdd almam daha mı mantıklı ? Birde bu ssdler zamanla performansı düşüyormuş forumda okuduğum kadarıyla.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xykna

sata2 7200rpm bi harddisk ile sata2de kullanılacak 500~mb/sn okuma hızlı bir ssd arasında %120ye yakın bir performans artışı var.

o zaman ssd almam gereksiz mi tam çözemedim olayı. 7200 rpmli 2.5"lik hdd almam daha mı mantıklı ? Birde bu ssdler zamanla performansı düşüyormuş forumda okuduğum kadarıyla.

ssd alın
  • Sleepymoon kullanıcısına yanıt
    günlük kullanımda (windowsun açılışı, programların açılışı kapanışı, oyunların açılışı kapanışı) sata2 ile sata3 arasındaki farkı anlayamazsınız. Dosya kopyalama falan demişsiniz her gün ordan oraya dosya kopyalamayacaksınız herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

günlük kullanımda (windowsun açılışı, programların açılışı kapanışı, oyunların açılışı kapanışı) sata2 ile sata3 arasındaki farkı anlayamazsınız. Dosya kopyalama falan demişsiniz her gün ordan oraya dosya kopyalamayacaksınız herhalde.

Evet kopyalıyorum ve sıklıkla oyun oynuyorum ki her ayın 10 - 15 civarı adil kullanım geliyor doğal olarak çok işlem yapıyorum indirmeler vs vs oyunlarda iyi performans almak istiyorum çogu oyun kasmıyor ama geç açılıyor.
  • quote:

quote:

Evet kopyalıyorum ve sıklıkla oyun oynuyorum ki her ayın 10 - 15 civarı adil kullanım geliyor doğal olarak çok işlem yapıyorum indirmeler vs vs oyunlarda iyi performans almak istiyorum çogu oyun kasmıyor ama geç açılıyor.

İste bizde tam bundan bahsediyoruz.Oyunlarin acilis hizi,windowsun acilis hizinda,dosya kopyalamada ssd size farki hissettirir.Bu yuzden ssd almalisiniz.samsung 840evo onerimdir.Fiyatta uygun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

quote:

quote:

İste bizde tam bundan bahsediyoruz.Oyunlarin acilis hizi,windowsun acilis hizinda,dosya kopyalamada ssd size farki hissettirir.Bu yuzden ssd almalisiniz.samsung 840evo onerimdir.Fiyatta uygun.

Tamam teşekkür ederim ben konuyu anladım en kısa zamanda alacam bir tane.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.