Şimdi Ara

Leptopun içine nasıl soguk hava basabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar malzemeden kacınmayacagım, ama bunu yapmam lazım, Nasıl yapabilirim acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirCans -- 2 Temmuz 2011; 21:47:36 >

• Tozları mı çekeceksiniz hava basılır mı içine daha çok toplanır.Bence hava çekilir. :) Şu şekil yapabilirsiniz eğer sorun toz ise...

elektrikli süpürgenin ucunu sökün sadece boru olacak şekilde...Fan çıkışına tutun
    Fanın dönmemesi için kürdan kullanın.Çekin tozlar.İşe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

Tozları mı çekeceksiniz hava basılır mı içine daha çok toplanır.Bence hava çekilir. :) Şu şekil yapabilirsiniz eğer sorun toz ise...

elektrikli süpürgenin ucunu sökün sadece boru olacak şekilde...Fan çıkışına tutun
    Fanın dönmemesi için kürdan kullanın.Çekin tozlar.İşe yarıyor.
    Hocam düşünüyorum şimdi
    5 tane serum borusundan alsam, onu hava üfleyen ( soguk ) birşeye baglasak ? diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmirCans

Hocam düşünüyorum şimdi
    5 tane serum borusundan alsam, onu hava üfleyen ( soguk ) birşeye baglasak ? diyorum

Alıntıları Göster
    anlaşıldı amaç soğutmaymış. Soğutucu alın kurtulun. Şimdi soğuk havayı nereden sağlayacaksınız ? Klimadan tutacağım demeyin lütfen.

Zalmanın 100 tl lik ürünü anca iş görüyor diğerleri faso fiso.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f(x) -- 2 Temmuz 2011; 22:27:11 >

• quote:

Hocam düşünüyorum şimdi

Alıntıları Göster
    Kullanan arkadaşlarım bu soğutucudan memnunlar. ZALMAN ZM-NC1000SILVER

http://www.cimri.com/zalman-zm-nc1000silver-notebook-sogutucu-standi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memymulio -- 2 Temmuz 2011; 22:34:48 >

• Hava basmak derken soğutma amaçlı düşünüyorsan laptop standı yapman gerekiyor. Bunun dışında da herhangi bir "hava basma" yolu düşünemiyorum. Yaptığın laptop standıyla arkadaşlarına "hava basabilirsin" tabi o ayrı. Hafiflik ve sağlamlık açısından pleksi, aluminyum ya da en incesinden sac kullanman en doğrusu olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Hava basmak derken soğutma amaçlı düşünüyorsan laptop standı yapman gerekiyor. Bunun dışında da herhangi bir "hava basma" yolu düşünemiyorum. Yaptığın laptop standıyla arkadaşlarına "hava basabilirsin" tabi o ayrı. Hafiflik ve sağlamlık açısından pleksi, aluminyum ya da en incesinden sac kullanman en doğrusu olur.

Klima tarzı birşey bulmam lazım bunun için araştırmalar yapıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Hava basmak derken soğutma amaçlı düşünüyorsan laptop standı yapman gerekiyor. Bunun dışında da herhangi bir "hava basma" yolu düşünemiyorum. Yaptığın laptop standıyla arkadaşlarına "hava basabilirsin" tabi o ayrı. Hafiflik ve sağlamlık açısından pleksi, aluminyum ya da en incesinden sac kullanman en doğrusu olur.

Klima tarzı birşey bulmam lazım bunun için araştırmalar yapıyorum

Alıntıları Göster
    O kadar soğuk hava basmanı önermem. Isınan bileşenlerin etrafında yoğuşma (su damlacıklarının birikmesi) meydana gelebilir. Fanlı bir laptop standı yeterli olacaktır. Olmuyorsa ısınma sorunu var demektir ve bilgisayarın içinin (özellikle de işlemci fanının olduğu bölmenin) temizlenmesi gerekiyor demektir. Hava basmayı bu temizleme işlemini gerçekleştirmek için istiyorsan, piyasada (genelde philips marka) sprey şeklinde basınçlı hava mevcut. Klavye temizliğinde falan kullanılır. Ama bunu da işlemci bölmesinde kullanmanı önermem zira işlemci fanını hızla döndürerek akım oluşmasına ya da fanın haddinden hızlı dönerek bozulmasına neden olabilir.

• quote:

O kadar soğuk hava basmanı önermem. Isınan bileşenlerin etrafında yoğuşma (su damlacıklarının birikmesi) meydana gelebilir. Fanlı bir laptop standı yeterli olacaktır. Olmuyorsa ısınma sorunu var demektir ve bilgisayarın içinin (özellikle de işlemci fanının olduğu bölmenin) temizlenmesi gerekiyor demektir. Hava basmayı bu temizleme işlemini gerçekleştirmek için istiyorsan, piyasada (genelde philips marka) sprey şeklinde basınçlı hava mevcut. Klavye temizliğinde falan kullanılır. Ama bunu da işlemci bölmesinde kullanmanı önermem zira işlemci fanını hızla döndürerek akım oluşmasına ya da fanın haddinden hızlı dönerek bozulmasına neden olabilir.

Hp servisini arayacagım pazartesi temizlik işlemini yapsınlar.
    Ondan sonra stand alacagım ama oda plastiğe üflüyor bir anlamı yokki.

• quote:

quote:

standda hava delikleri olur .Veya güçlü fanlı birşey alın kafanız rahat olsun .

• quote:

quote:

quote:

standda hava delikleri olur .Veya güçlü fanlı birşey alın kafanız rahat olsun .

Alıntıları Göster
    temizlik icin hava basılmaz illa basıcam diyorsan fön makinası sıogtucu olarakta bütceni belirtirsen ürün önerebiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: P.Escobar

temizlik icin hava basılmaz illa basıcam diyorsan fön makinası sıogtucu olarakta bütceni belirtirsen ürün önerebiliriz

Alıntıları Göster
    Bir diğer HP kurbanı daha... Senin için biraz geç olmuş ama bu mesajı okuyan diğer kullanıcılar için HP almamak konusunda bir uyarı olsun. Doğru düzgün soğutma yapmayı bir türlü beceremedi HP... Ürünün garantisi dolmuşsa SAKIN servise falan götürme, HP servisleri inanılmaz kazıkçıdır. Garanti kapsamında temizleme yaptıklarını da sanmıyorum. Ücret talep edeceklerdir. Sen yine de sor. Ürünün garantisi yoksa işlemci fanının olduğu bölmeyi açıp temizliğini kendin yap. Ürüne göre açılış şekli değişir. Laptop standı da o kadar işe yaramaz değil. Az da olsa faydası olur normalde ama bu HP'lere tillahı gelse fayda etmez o da ayrı...

• quote:

Bir diğer HP kurbanı daha... Senin için biraz geç olmuş ama bu mesajı okuyan diğer kullanıcılar için HP almamak konusunda bir uyarı olsun. Doğru düzgün soğutma yapmayı bir türlü beceremedi HP... Ürünün garantisi dolmuşsa SAKIN servise falan götürme, HP servisleri inanılmaz kazıkçıdır. Garanti kapsamında temizleme yaptıklarını da sanmıyorum. Ücret talep edeceklerdir. Sen yine de sor. Ürünün garantisi yoksa işlemci fanının olduğu bölmeyi açıp temizliğini kendin yap. Ürüne göre açılış şekli değişir. Laptop standı da o kadar işe yaramaz değil. Az da olsa faydası olur normalde ama bu HP'lere tillahı gelse fayda etmez o da ayrı...

zalman 10 derece düşürüyor.Hpnin soğutması gayet iyi bence.En fazla 75 i gördüm şu ana kadar.O da oyunlarda.

• quote:

Alıntıları Göster
    thunderwatcher senle bu konuda ayrısıyoruz tamam hp cok kötü marka orası dogru ama rcmb06 dıydı galiba yanlıs hatırlamıyorsam onun senin katkılarınla yaptıgı sogutu tarzı sogutucular gercekten is görüyor normal zalmanlarda 7/8 dereceye kadar fark yaptırıyor buda bence az degil + senle asıl ayrıstıgımız konu su hp daha cok ısındıgı icin azcık daha fazla düsürme etkisi yapıyor ama ısı genede fazla oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: 16hakan16

thunderwatcher senle bu konuda ayrısıyoruz tamam hp cok kötü marka orası dogru ama rcmb06 dıydı galiba yanlıs hatırlamıyorsam onun senin katkılarınla yaptıgı sogutu tarzı sogutucular gercekten is görüyor normal zalmanlarda 7/8 dereceye kadar fark yaptırıyor buda bence az degil + senle asıl ayrıstıgımız konu su hp daha cok ısındıgı icin azcık daha fazla düsürme etkisi yapıyor ama ısı genede fazla oluyor

YOR ARTIK. Neresi kötü...

Alienware karşısında tabi
  • quote:

quote:

YOR ARTIK. Neresi kötü...

Alienware karşısında tabi

Alıntıları Göster
    bence iyi marka degil imzamdaki laptopla 5/6 saat oyun oynuyorum ısınma sorunu falan yok cevremdeki bütün hp kullanıcıları hp den sikayetci

• quote:

bence iyi marka degil imzamdaki laptopla 5/6 saat oyun oynuyorum ısınma sorunu falan yok cevremdeki bütün hp kullanıcıları hp den sikayetci

Ben hp kullanıyorum hp dv6-3103 et bende niye sorun yok acaba ? O biraz da kullanıma bağlı.Ben kullanırım çantasına koyarım.1 tane toz yok.Dışarıda pek kullanmadım.Genelde evde.Yani toprağın ortasında özellikle rüzgarlı günlerde dışarıdan çok toz girecektir.Sıcaklık artacaktır.Sorun çevrenizdeki hp kullanıcılarına ilk aldıklarında nasıldı ısınma sorunu ?
  • quote:

quote:

Ben hp kullanıyorum hp dv6-3103 et bende niye sorun yok acaba ? O biraz da kullanıma bağlı.Ben kullanırım çantasına koyarım.1 tane toz yok.Dışarıda pek kullanmadım.Genelde evde.Yani toprağın ortasında özellikle rüzgarlı günlerde dışarıdan çok toz girecektir.Sıcaklık artacaktır.Sorun çevrenizdeki hp kullanıcılarına ilk aldıklarında nasıldı ısınma sorunu ?

Alıntıları Göster
    Ben HP'de genel bir sorun oldugunu düşünüyorum, 200 lira verip içerisine soguk hava üfleyen bir sistem yapmayı düşünüyorum.
    Yada ısınmayan bir leptop ? :D

• quote:

Kaça aldın bu arada ? Link versene bir inceleyim.
  • arkadaslarımda sadece evde temiz kullanıyor daha laptop evden dısarı cıkmamıs sürekli düzenli temizlik yapıyorlar cok oyun da oynamıyor daha dogrusu pc yüzünden oynayamıyor durum bu ayrıca istisnalar kaideyi bozmaz
    quote:

quote:

laptobu gecen sene 1400 tl ye aldım inceleme linki icin imzama tıkla en ufuk bir sorun varsa konuya sor cok saglam laptop kullanıpta memnun olmayan yok forumda ama üretimini durdurdu samsung genel olarak kaliteli ürünlerin üretimini cabuk bitiyiriyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.