Şimdi Ara

leptopun işlemcisini yükseltmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bu özelliklere sahip leptopum var işlemcinden memlun degilim programları kasıyor ram ve işlemciyi yükseltmeyi planlıyorum. i5 işlemci düşünüyorum hatta i3 bile olur en azından şuankinden iyi olur diye düşünüyorum. benim leptop desteklermi yardımlarınızı bekliyorum.

• Bazı Modellerde Ekran Kartı Değişiyor Ama İşlemci Diyince Ana Kart Vs. Devreye Giriyor ve Çalışma Prensibi Farklı.Recep Bey Bir İlk Olarak Ekran Kartı Değiştirdi Ona Sorabilirsiniz.

Video :http://www.youtube.com/watch?v=gLEgh6oNVyo

İletişim İçin Ö.M Atın Sizi Yönlendiriyim.
  • Mobil işlemciyi aramak bulmak baya zahmetli olur kanısındayım. Bulsanız illaki bir performans artışı olacaktır.

Bunun yerine, size önerim gözle görülür hız farkı için, sisteminize ssd almanız. (en pratik çözüm bu olur kanısındayım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi law1979 -- 16 Mayıs 2013; 23:13:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKLER

Bazı Modellerde Ekran Kartı Değişiyor Ama İşlemci Diyince Ana Kart Vs. Devreye Giriyor ve Çalışma Prensibi Farklı.Recep Bey Bir İlk Olarak Ekran Kartı Değiştirdi Ona Sorabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: law1979

Mobil işlemciyi aramak bulmak baya zahmetli olur kanısındayım. Bulsanız illaki bir performans artışı olacaktır.

Bunun yerine, size önerim gözle görülür hız farkı için, sisteminize ssd almanız. (en pratik çözüm bu olur kanısındayım)

@TEKLER hocam işte bende anakart desteklermi diye düşünüyorum

@law1979 hocam ssd nin ne oldugunu bilmiyordum önce araştırdım hdd oldugunu anladım işlemciyi degiştirmek daha iyi olur diye düşünüyorum hala

• quote:

Orijinalden alıntı: giderci

quote:

Orijinalden alıntı: TEKLER

Bazı Modellerde Ekran Kartı Değişiyor Ama İşlemci Diyince Ana Kart Vs. Devreye Giriyor ve Çalışma Prensibi Farklı.Recep Bey Bir İlk Olarak Ekran Kartı Değiştirdi Ona Sorabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: law1979

Mobil işlemciyi aramak bulmak baya zahmetli olur kanısındayım. Bulsanız illaki bir performans artışı olacaktır.

@TEKLER hocam işte bende anakart desteklermi diye düşünüyorum

@law1979 hocam ssd nin ne oldugunu bilmiyordum önce araştırdım hdd oldugunu anladım işlemciyi degiştirmek daha iyi olur diye düşünüyorum hala

Aslında SSD nin depolama dışında HDD ile ortak tarafı yok denebilir. Özellikle eski nesil laptoplarda günlük kullanımlarda bu bahsettiğiniz anlık takılmalar, programların geç açılması vs işlemciden çok, yavaş mekanik HDD lerden kaynaklanmaktadır.
    İncelemiyi izlerseniz ssd hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi elde edinebilirsiniz.http://www.teknoseyir.com/87770/eski-bilgisayarinizi-ssd-ile-canlandirin/

• bende laptopunişlemcisini değiştirip ram takviyesi yapayım dedim.ohoo baktım bi dünya iş ve soru işaretleri ile dolu.bende corsair force gs 128gb ssd alıp taktım.oldukça basşt ve uyucakmı uymayacakmı stabil olacakmı,bunları düşünmeye gerek kalmadı.inanılmaz performans artışı oldu.bence ssd takın farkı göreceksiniz
  • peki bu ssd nerden temin edebilirim ?
  • quote:

peki bu ssd nerden temin edebilirim ?

şu an en uygun fiyata tabi sizde araştırın vatan bilgisayar hafta sonu %25 indirimle 308 tl ye sahip olabilirsiniz.

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/corsair-cssd-f128gbgs-bk-128gb-force-gs-serisi-sata-30-ssd-(560mb-okuma--535mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=63456

ayrıca şunuda belirteyim laptop modelinizi bilmiyorum ancak harddıscı 5200 rpm hızında bir hardısc tir.okuma ve yazma hızları oldukça düşük çoklu işlemlerde sıkıntı yaratır.ancak ssd katı hal sürücüsü olduğundan laptop anakartının destekleyeceği son okuma hızına kadar ulaşactır ki buda kendi laptop umdan örnek vereyim önceden ortalama 80-100mb civarı okuma yazma hızları alırken ssd ile 190-210 mb okuma yazma hızları alıyorum.performansta inanılmaz bir artış var.özellikle çoklu işlemde.

• quote:

Orijinalden alıntı: darthvader197777

quote:

şu an en uygun fiyata tabi sizde araştırın vatan bilgisayar hafta sonu %25 indirimle 308 tl ye sahip olabilirsiniz.

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/corsair-cssd-f128gbgs-bk-128gb-force-gs-serisi-sata-30-ssd-(560mb-okuma--535mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=63456

ayrıca şunuda belirteyim laptop modelinizi bilmiyorum ancak harddıscı 5400 rpm hızında bir hardısc tir.okuma ve yazma hızları oldukça düşük çoklu işlemlerde sıkıntı yaratır.ancak ssd katı hal sürücüsü olduğundan laptop anakartının destekleyeceği son okuma hızına kadar ulaşactır ki buda kendi laptop umdan örnek vereyim önceden ortalama 80-100mb civarı okuma yazma hızları alırken ssd ile 190-210 mb okuma yazma hızları alıyorum.performansta inanılmaz bir artış var.özellikle çoklu işlemde.

evet şimdi laptop özelliklerine baktım.bendeki laptop tan kat ve kat iyi.depolamada sorun yaşamayacağınızı düşünüyorsanız ssd alın.zira ssd kapasiteleri düşük oluyor.yüksek kapasiteli ssd ler de oldukça pahalı.

• quote:

Yanlız ssd'nin ebatlarına dikkat edin. Bazılarını takamıyorsunuz bazı dizüstülere. Onu bir kontrol etmeniz yararınıza olacaktır.
  • ilk etapta işlemciyi değiştirmeyi ve ram kapasitesini 8 gb'a(yada 6 gb) çıkartmayı düşünüyorum. çünkü autocad gibi programları kullanırken bilgisayarın zorlandıgını hissediyorum.
    2. el kullanılmış işlemci buldum bilgisayarcıda i3 için 30 euro i5 için 50 euro 4GB DDR3 1333Mhz SO-Dimm 15 euro fiyat verdi. tabi ilk bilgidimiz gibi anakart uyumlugunu kontrol etmek gerektigini ve garantisinin devre dışı kalacagını vs. şeylerden bahsetti.
    Bunları hallettikten sonra benim için yeterli olur diye düşünüyorum. eğerki olmazsa mecbur ssd takarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giderci -- 18 Mayıs 2013; 5:17:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.