Şimdi Ara

Lexmark X543DN toner yayılması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 5 senedir Lexmark X543DN lazer yazıcıyı sorunsuz kullanmaktayım. Geçmiş yıllarda siyah ve kırmızı tonerleri muadil tonerler ile değiştirdim (Sanzio marka) ve sorunsuz kullandım. En son mavi toner bitti ve sarı da bitmeye yakındı. Acil bir baskı ihtiyacım olmadığından bir süre siparişi erteledim ve geçtiğimiz günlerde yine muadil olarak satın alıp taktım.

Tonerleri tanıyor, ancak fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi yazıcının içi kırmızı toner tozu doldu. İçini temizledim, sonra tekrar denedim, yine aynı sonuç Neredeyse tam dolu olan kırmızı toner gözümün önünde eridi, %40 gibi bir seviyeye indi. Yazıcı kırmızı toner az uyarısı verdi. Temizlik sırasında developer unitin her tarafı kırmızı toner tozu olmuştu, onu da temizledim, hatta birkaç parçasını söküp temizleyip taktım. Üzerindeki dişliler de diğer developer kitlere göre farklı pozisyonlardaydı, onu da aynı hizaya getirdim. Ancak sonuç aynı. Her taraf toz, çıktıda kırmızı lekeler var ve ilk açılışta ve her baskı sırasında patpatpat şeklinde daha önce çıkartmadığı sesler çıkartıyor (Lexmark_X543DN_ses.mp4 - 9.7 MB).

Sizce sorun ne olabilir, developer unit mi arızalı yoksa muadil toner olduğu için uzun süre kullanmayınca toner tozu bozuldu da her yere mi yayılıyor?

Lexmark X543DN toner yayılması sorunuLexmark X543DN toner yayılması sorunuLexmark X543DN toner yayılması sorunuLexmark X543DN toner yayılması sorunuLexmark X543DN toner yayılması sorunuLexmark X543DN toner yayılması sorunuLexmark X543DN toner yayılması sorunuLexmark X543DN toner yayılması sorunuLexmark X543DN toner yayılması sorunu

• Hiç fikri olan yok mu? Printer 2 aydır atıl duruyor, sadece tarayıcı olarak kullanıyoruz :)
  • kesin çözüm tonerin muadilini sipariş verin kırmızının daha önce dolum sizmi yaptınız kırmızı tonerin bıçağı kaçırma yapıyor temizlerken eğilmiş resimde görüyorum

parçayı temin etmek isterseniz yazabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanc3lik -- 22 Nisan 2019; 12:44:49 >
  • Lexmark X543DN toner yayılması sorunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazıcının Toner Modelini Bulmak
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.