Şimdi Ara

Lexus rx 300 uzun yol tecrübelerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

99 model aracımla 6 günlük tatile çıktık. Aracım 3.0 motorlu, 4 ileri eski tip otomatik vitesli ve lpg li. 238bin km de. Güzergah İstanbul - Ankara Kahramanmaraş - Antep - Kahramanmaraş - Ereğli - Konya - Eskişehir - İstanbul şeklinde oldu. Toplamda yaklaşık 3bin km civarı yol yaptım.

Normalde hız sabitleyici sevmem ama gaz pedalı biraz sert olunca mecbur hız sabitleyici kullandım. Yol boyunca hız sınırlarını aşmamaya çalıştım. Otobanlarda 110 120 hızlarla, duble yollarda da 90 100km hızlarda kullandım. Yerleşim yerlerinde 70e kadar düştüm. Daha önce köpeğe çarpmıştım, onun vicdan azabıyla artık yerleşim yerlerinde olması gerektiği gibi yavaş gidiyorum.

Aracın yalıtımı başarılı. Yol kötü olmazsa kaymak gibi süzülüyor. Yol sesi konusunda japon arabaları kötü üne sahip ama bu araç o konuda da gayet başarılı. Sadece yüksek yapısı ve büyük aynaları yüzünden rüzgar sesi alıyor. Hava rüzgarlıysa artıyor ama onun dışında çok rahatsız etmiyor.

Aracın ses sistemi mükemmel. 99model bir araçtaki orijinal ses sistemi takdiri hakedecek cinsten. Sonuna kadar açsanız bile netliği bozulmuyor, bassları içinizde hissediyorsunuz.

Gelelim en can alıcı noktaya :) Yakıt tüketimi olarak yol boyunca ortalama 10.6 litre gösterdi. Ort hız 70km/h. Yola çıkmadan önce sıfırlamıştım. Lpg olmasa cep yakacak cinsten ama lpg kurtarıyor durumu. Toplamda ne kadar harcadım hiç hesaplamadım.

Tüm yoldan çok keyif aldık ama istanbula yaklaşınca o keyif uçup gidiyor. Yakın takip, selektör, makas atma, emniyet şeridinden sollama gibi şeyler en çok İstanbul da oluyor. Tüm yolda keyif aldık ama izmit İstanbul arası gergin geçti. İster istemez stres oluyor insan. Eşim de hamile, uzak durmaya çalışıyorum ama nafile. Sağ şeride kamyonun arkasına geçiyor, 100metre mesafe koyuyor 80 90la gidiyorum orada bile rahat yok :) Eskişehir, Konya gibi yerlerde kamera var, herkes 70le gidiyor. Makas atma, emniyet şeridi ihlali vs çok olmuyor. Hoşuma gitti. Umarım İstanbulda da yaygınlaşır. Yoksa çekilecek gibi değil İstanbul trafiği. Adam reno master la makas atıyor.

Otobanlarda lpg fiyatları 2.50tl üzerinde. Çakallık yapıyorlar. Prensip meselesi yaptım ve almadım iki istasyondan, benzinle kullandım 200km kadar. Tepkimi de görevlilere dile getirdim.

Birkaç resim çektim, yarın bilgisayar başında eklerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bekliyoruz resımlerı aracınızında cekebılırsenız senlerınız Tesekkurler...
  • Güzel araç. 3 l v6 motor ve 4 ileri otomatik kombinasyonu 90 lı ve 2000 li yılların başında camry-avalon-4runner başta olmak üzere çok çeşitli toyota ve lexus modellerinde kullanılmış taş gibi bir kombinasyon. 230 bin km eğer araç bakımlıysa hiç bir şey. Yakıt tüketimi bence o model bir araç için gayet normal, zaten lpg varsa o da sorun değil. Bu arada ben kahramanmaraş eskişehir yaptım siz tam tersini yapmışsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

Güzel araç. 3 l v6 motor ve 4 ileri otomatik kombinasyonu 90 lı ve 2000 li yılların başında camry-avalon-4runner başta olmak üzere çok çeşitli toyota ve lexus modellerinde kullanılmış taş gibi bir kombinasyon. 230 bin km eğer araç bakımlıysa hiç bir şey. Yakıt tüketimi bence o model bir araç için gayet normal, zaten lpg varsa o da sorun değil. Bu arada ben kahramanmaraş eskişehir yaptım siz tam tersini yapmışsınız.

Birçok modelde kullanılmış dediğiniz gibi ama güçleri farklı. Camry ler 190hp, lexustakiler 210hp falan diye geçiyor. Filtreleri falan aynı camry ile.
    Araç çok bakımlı ve temiz kullanılmış. Motoru saat gibi. Çok güven veriyor. Ama şanzıman konusunda çok iyi değil. Geçen sene şanzıman yenilendi. Daha önce de şanzımanın kronik sorunlu bir parçası değişmişti. Şanzıman dışında gayet iyi bir araç. Dün bir akraba bindi, 99 model deyince şaşırdı. 2014 falan sanıyormuş :) iç mekanı falan da çok kaliteli. Şimdiki araçlar gibi göstermelik değil adamlar özenmişler gerçekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: lag3

bekliyoruz resımlerı aracınızında cekebılırsenız senlerınız Tesekkurler...

Ekledim hocam yarın. Daha önce de izlenimlerimi paylaşmıştım, resimleri aşağıdaki konuda var.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=110532090&p=1#110532090

• Konuyu hortlatayım diyorum 2004-2005 modelleri hakkında bilginiz varmı hocam

• hortmuydu yav bi sevinmiştim küçük bi teklifte bulunacaktım. umarım araç duruyordur halen :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • _opeth kullanıcısına yanıt
    Aracı satmış hocam anladığım kadarıyla 2004-2005 modeller de benim ilgimi çekiyor yedek parçada da artık sıkıntı olmaz lexus avrupaya da türkiyeye de geldi zaten toyota ile ortak herşey

• 2004 2005 modellere de niyetlendim, inceledim ama hiç kullanmadım. İlanları takip ediyorum. Bursa'daki siyah olan araç sahibindeyken almaya niyetlendim ama olmamıştı. Galeri alınca fiyatları uçtu. Bildiğim konularda yardımcı olabilirim. Yedek parça kolayca bulursunuz. Fiyatları da uygun.

• Sıfır Lexus IS 200t Alabilsem Min 10 Sene biner Tüm türkiyeyi o araba ile karış,karış gezerdim.
  • O aracı o fiyata biraz zor satarlar böyle saçma sapan piyasa da olamaz adamlar 85 yazmış ondan gören başkası da 90 yazmış neyin kafasını yaşıyorlarsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mand1ra_Hekimi -- 8 Mayıs 2017; 9:36:16 >
  • Satamıyorlar zaten.

70bin yazılı gri renkli rx 2buçuk yıldır, siyah olan 1 yıldır ilanlarda. 1 yıldan önce sahibindeydi, öyle de yaklaşık 1 sene ilanlarda kaldı. Gri renkli olanı uzun zamandır 74bin'di. Şu an 70bine düşürmüşler. Geçen sene alıcı olduk, 71binden aşağı düşmediler :)

Siyah renk gs serisi 3,5 yıldır ilanlarda :)

Siyah rx'i sahibi 67.500tl den ilana koymuştu. 65bin gibi de verirdi. O fiyatlar olsa ben de düşünebilirim.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Zaten bu galericilerin abuk subuk tavırlarını anlamak zor bi vectraya talip oldum adama sabah gelip bakayım diyorum yok öğleden sonra gel diyor yaw kardeşim alacam diyorum ben bu aracı yok abi sen öğleden sonra gel gibi tuhaf tavırlar 5 kuruş da düşmez sonra satamayınca böyle ellerinde patlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.