Bildirim
LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7] (12. sayfa)
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Bende f8000 sattığımda çok pişman olmuştum ama iş işten geçmişti şimdi ki tv lerin hiçbirinde o kalite yok her yeni sene geçen seneki modeli aratıyor samsung alacaktım adamlar her türlü düzenbazlığı yapıyorlar mu 9000 modelini almaya karar verdim satıcı abi bunun dışı 9000 içi 8000 dedi sonra olede karar verdim ama bana göre hiçbir tv samsungun o parlak renklerini ve keskin görüntüsünü veremiyor tabi bunun yanı sıra ışık sızması gibi sorunla uğraşıyosun led tv de en azından oled de öyle bir sıkıntı yok tam siyah görüntü gerçekten güzel umarım gönlüne göre bir tv alırsın önemli olan içine sinmesi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
turko79 nickli arkadaşın attığı görüntülerle 3-4 senelik televizyonumun görüntüleri arasındaki farkı gördünüz. LG de görüntü resmen flu. 1080p ham blurayler dosyalarda da durum aynı. Kesinlikle keskin görüntü sunamıyor. Mağazalarda yaptığım testlere göre mevcut televizyonumun görüntüsüne en yakın görüntü veren OLED şu an Sony A1. Tabiki HD ve full HD görüntüler için konuşuyorum.
Şimdi bu durumda ben 55B7V almalı mıyım yoksa zorla kaşınıyor muyum?
Maalesef öyle bütün ayarları denememe rağmen bir türlü keskin görüntü alamadım şunu anladım ki oledin tek özelliği siyahları tam vermesiymiş hatta aldığım yerle görüşüp iade edebilirsem mu8000 veya mu9000 ile değiştirmeyi düşünüyorum bu defada ışık sızması banding gibi sorunlarla karşılaşırmıyım diyorum bu tv işi içinden çıkılmaz bir durum insan ne yapacağını bilemiyor paranla reZil olup canının sıkıldığı yanına kar kalıyor en güzeli tüplü tv :-)))
quote:
Orijinalden alıntı: turko79
Maalesef öyle bütün ayarları denememe rağmen bir türlü keskin görüntü alamadım şunu anladım ki oledin tek özelliği siyahları tam vermesiymiş hatta aldığım yerle görüşüp iade edebilirsem mu8000 veya mu9000 ile değiştirmeyi düşünüyorum bu defada ışık sızması banding gibi sorunlarla karşılaşırmıyım diyorum bu tv işi içinden çıkılmaz bir durum insan ne yapacağını bilemiyor paranla reZil olup canının sıkıldığı yanına kar kalıyor en güzeli tüplü tv :-)))
Bence sorun LG'nin upscale algoritmasının iyi olmaması. Yoksa 4k görüntülerde aradığımız keskinliği sunuyor. Tabi kısa bir zaman içerisinde 4k yayın gelmeyeceğine göre (4k blurayler bile çok sınırlı sayıda) daha keskin görüntü arıyorsanız ve bütçeniz yetiyorsa iade edip sony A1 alın derim. Bugün Teknosa'dan telefon geldi 13.500 e bırakabileceklerini belirttiler. Ancak 55" bir tv için 13.500 hala çok yüksek bir rakam. 13.500 i 55" bir tv ye verebilmek için paranın çalışarak değil yattığınız yerden geliyor olması lazım diye düşünüyorum.
12 taksit olayını da bitirdiler. Eskiden 12 taksit zorlanmadan alıyorduk. TV için 6 taksit nedir arkadaş ya!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 15 Eylül 2017; 14:29:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Açıkçası native full hd bir tv ile 4K tv'yi hd yayın konusunda karşılaştırmak pek doğru değil kanımca.
Elbette hd bir tv hd yayını 4k tv'den daha iyi gösterecektir.
Ancak durumun bahsedildiği gibi dramatik olduğuna da inanmıyorum açıkçası.
Ben hd yayında efsane olan Pioneer Kuro'dan geçtim Lg oled b6'ya ve beni kesinlikle hayal kırıklığına uğratmadığını söyleyebilirim. (Bu arada Digitürk 4K receiver ile seyrediyorum)
Eğer ki harici kaynaklardan veya internetten seyredilen hd yayınlar düzgün ancak uydu yayını kötü ise o zaman sorun uydudadır tv de değil.
Keskinlik yeterli gelmiyorsa o zaman sharpness'ı 20-25 çıkarmayı deneyebilirsiniz. -
Kesinlikle karşılaşırsınız led tvlerde bu tür sorunlarla. Emin olun. Fald bile olsa ki yok (xe9005 direct led deniyor ama zone sayısı çok az) bu tür sorunlar var. Bence değiştrmeyin. Uydu harici bir kaynakla denediniz mi?
Bu fotoları da karşılaştırmak bnce doğru değil. Karşılştırma yapılması için diğer herşeyin aynı, tvlerin farklı olması laxım. Halbuki burda yayın, uydu, fotograf makinesi, ortam ışığı gibi bir dolu değişken var.
Lg böyle bir kampanya yapmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 16 Eylül 2017; 16:40:1 >
-
Benim tahminim LG nin bu yılki satış hedefine ulaşamadığını düşünüyom. Eskiden teknoloji marketlerde ki LG standı kalaba olurdu bu yıl eskiye oranla sakindi. Ondan ellerindeki tv leri satmak için daha çok kampanya yaparlar diye tahmin ediyorum. Çünkü gerçekten çok seyrek ve kimse gezmiyor bile. Benim tahminim böle bilmiyorum doğrumuyum yanlışmıyım
quote:
Orijinalden alıntı: agrimo
Açıkçası native full hd bir tv ile 4K tv'yi hd yayın konusunda karşılaştırmak pek doğru değil kanımca.
Elbette hd bir tv hd yayını 4k tv'den daha iyi gösterecektir.
Ancak durumun bahsedildiği gibi dramatik olduğuna da inanmıyorum açıkçası.
Ben hd yayında efsane olan Pioneer Kuro'dan geçtim Lg oled b6'ya ve beni kesinlikle hayal kırıklığına uğratmadığını söyleyebilirim. (Bu arada Digitürk 4K receiver ile seyrediyorum)
Eğer ki harici kaynaklardan veya internetten seyredilen hd yayınlar düzgün ancak uydu yayını kötü ise o zaman sorun uydudadır tv de değil.
Keskinlik yeterli gelmiyorsa o zaman sharpness'ı 20-25 çıkarmayı deneyebilirsiniz.
Siz sharpness 25 yapılmış birkaç ekran görüntüsü paylaşır mısınız?
-
quote:
Orijinalden alıntı: emrahsnr
Lg böyle bir kampanya yapmış. Ben aracımı sattğım için işime yaramıyor :)
Bu kampanya iyiymiş. 55B7V için net 750 TL indirim demek.
GG Teknosa da 8.499 - 320 - 750 - 100 chippara hesabı ile 7.300 e gelmiş oluyor. Sony A1 yerine 2 tane 55B7V alınabiliyor.
-
Arkadaşlar bugün b7 oled tv mi aldığım yere iade ettim tekrar samsung a döneceğim sanırım mu 8000 veya 9000 alacağım herkese iyi günler
quote:
Arkadaşlar bugün b7 oled tv mi aldığım yere iade ettim tekrar samsung a döneceğim sanırım mu 8000 veya 9000 alacağım herkese iyi günler
750 TL benzin kampanyasıyla tam da almayı düşündüğüm zaman mesajınız şoke etti beni. Güncel Samsung ların görüntüsü Lg den kötü bence.
İadeyi nasıl kabul ettiler?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 16 Eylül 2017; 17:12:2 >
İade sebebiniz nedir hocam? Artı eksi yönleriyle bizleri aydınlatırsan sevinirim
quote:
Arkadaşlar dün gece 12 de binanın uydu sistemi arızalandı ve tüm kanallar gitti bugün akşama doğru uyducu geldi halletti sorunu daha önce benim sinyal seviyem yüzde 10 sinyal kalitem yüzde 100 dü şuan sinyal seviyem yüzde 30 sinyal kalitem yüzde 100 görüntü muhteşem sanırım benim sorun binanın uydu sisteminden kaynaklanıyordu daha önce görüntüm sd derecesine yakındı şu an tam hd :-)) bu forumda sorunuma cevap veren yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim
hocam bu mesajınızda görüntü muhteşem yazmıştınız. Ne oldu sonradan da iade ettiniz? -
Emrah hocam oled tvin hayırlı uğurlu olsun
Tv geldi mi ne zaman kurulacak?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İade sebebim şuydu 8.500 tl para verip 5.000 tl lik samsung tv nin keskinliğini netliğini verememesi insanların yüzünde ki fluluğu tüm ayarlarrını denememe rağmen gideremedim fakat siyah konusunda gerçekten muhteşemdi oled tv dün akşam 65 hu8200 tv nin yanına kurdum her ikisinede aynı yayını görüntüyü verdim 3 yıl önce almış olduğum tv nin daha keskin görüntü vermesi kararımı çok etkiledi bugün götürüp iade ettim belkide beklentiyi çok yüksek tuttum kendimce durum bundan ibaret
Sizin 65B7V kurulmadı mı hala? İzlenimlerinizi ve ekran görüntülerini bekliyoruz. Bu arada 1250 TL lik benzin kampanyasına dahil olabildiniz mi?
Teşekkür ederim.
Ürün fiyatı yüksek olduğu için 2 gün GG ekibi siparişi onaylamadı, benim güvenliğim içinmiş...
Ürün bugün kargoya verilmiş.
Ben GG'den siparişi 12 Eylülde verdim ama teknosa siparişimi 15 Eylülde onayladı. Dolayısıyla ürünün fatura tarihini bilmiyorum. Teknosaya ulaşamıyorum. Sanırım haftasonu oldugu için GG-teknosaya bakanlar çalışmıyor. Pzartesi ilk işim fatura tarihini öğrenmek olacak. Şayet ilk sipariş verdiğim gün olan 12 Eylül fatura tarihi olacaksa, ürünü iptal edip yeniden sipariş vericem...Çünkü kampanya 15 eylülde başlamış. Yok, fatura tarihi 15 eylül ise, bişey yapmayacağım.
1,250 TL az para değil :)
Benzin kampanyasında anlayamadığım bişey var. Kampanyada şöyle bir ibare var:
OPET istasyonlarında ödeme sırasında tüketicinin kampanyaya kayıtlı cep telefonunu yanında bulundurması zorunludur. Tüketicinin ödeme sırasında cep telefonu numarasını ve cep telefonuna gelen puan harcatma şifresini OPET istasyonlarındaki market görevlisine iletmesi gerekmektedir.
Şimdi benim arabam yok şu an. Bu kampanya ile benim bir yakınım alamaz mı benzin? Amaç tel no ve şifre vermekse, numarayı ve şifreyi veririm yakınıma, olur biter mi, yoksa marrket görevlisi tutup da telefona mı bakacak? :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 16 Eylül 2017; 18:18:46 >
-
TV nizde kırmızı renk doygunlugu bana fazla geldi, kalibrasyonla duzeltilebilir. B7 OLED icin paylasilan goruntude de yesil ton agirlikli geldi :)
Yani her 2 TV nin de kalibrasyona ihtiyaci var bence.
Keskinlik konusunda Sony'nin upscaling teknigi daha basarili duydugum kadariyla. Fakat kalibrasyon ile B7 OLED de daha iyi olabilir.
1080p TV ariyorsaniz (2. el) Plasma TV ler daha da iyi, OLED e yakin siyah derinligine ve yuksek kontrasta sahipler. Piyasada performansli bir 1080p LCD TV uzun suredir bulunmuyor, 2013-2014 yillarindan itibaren...
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X