LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu] (20. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06
Hocam ozaman bu sayfada ne işin var git Vatan sitesinden takip et oradan gelince al bana bilgi gelince buradan vereceğim onun dışında ne yapabilirim?
Alıntıları GösterSanamı soracağız konuya girip girmemeyi.Sadece komik tutumlarına hitaben o yorumu attım.Çocuk gibi gelme konuya diye trip atmanın anlamı yok.
-
Adam yalan mı söylesin kardeşim, millet soruyor Burak bey de cevap veriyor, ben de sordum, aynı cevabı verdi, henüz bir bilgi yoksa atıp tutsun mu, bunu mu istiyorsun?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Dark matterSanamı soracağız konuya girip girmemeyi.Sadece komik tutumlarına hitaben o yorumu attım.Çocuk gibi gelme konuya diye trip atmanın anlamı yok.
Alıntıları GösterHocam biraz empati yapın bence. Ya gerçekten bilgisi yok ya da olsa bile firma açıklamayın diyorsan o napsın. Yoksa kendisi de açıklamayı çok istiyor bence. Oradan para kazanıyor çünkü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de LG 2021 Oledleri takip ediyorum. G1 ve C1 arasında evo panel ön plana çıkıyordu ama bazı araştırmalarda LG’nin bu modellerin tamamına aynı paneli koyduğunu keşfettiklerini iddia ediyorlar. Hatta bazı testlerde, G1 ve bazı C1 panellerinin aynı parlaklığı verdiğini de netleştirdiler. Yani şans varsa C1 alan biri televizyonunda daha uygun fiyata G1 panel performansı alabilecek :))
Şimdi tartışma şu. Sadece evo panel için G1 almaya gerek var mı ? Linki paylaşıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=f8xje6cjABc&feature=youtu.be
LG de çalışan arkadaşımızın belki bu konuda bilgisi varsa ve aydınlatırsa sevinirim.
TR fiyatlarının da şuanki modellerden çok yüksek çıkacağını düşünmüyorum. Umarım haklı çıkarım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: onursky
Ben de LG 2021 Oledleri takip ediyorum. G1 ve C1 arasında evo panel ön plana çıkıyordu ama bazı araştırmalarda LG’nin bu modellerin tamamına aynı paneli koyduğunu keşfettiklerini iddia ediyorlar. Hatta bazı testlerde, G1 ve bazı C1 panellerinin aynı parlaklığı verdiğini de netleştirdiler. Yani şans varsa C1 alan biri televizyonunda daha uygun fiyata G1 panel performansı alabilecek :))
Şimdi tartışma şu. Sadece evo panel için G1 almaya gerek var mı ? Linki paylaşıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=f8xje6cjABc&feature=youtu.be
LG de çalışan arkadaşımızın belki bu konuda bilgisi varsa ve aydınlatırsa sevinirim.
TR fiyatlarının da şuanki modellerden çok yüksek çıkacağını düşünmüyorum. Umarım haklı çıkarım.Hayır, C1 de G1 evo panel kullanılsa bile G1 parlaklığı alamayacağınız. HDTVTest'de bu konuyla ilgili LG'ye soru sorulmuş ve net cevap alınmış:
Özetle sadece panel değil chipset ve Tcon modülün de panele göre optimize edilmesi lazım. C1 de G1 chipseti var ama bu G1'e özelleştirilmiş olmayabilir bunu bilmiyoruz. Fakat tcon tamamen farklı. Bu yüzden C1'de G1 evo panel kullanılmasının en büyük avantajı CX'e göre panelin %20 daha az enerji tüketmesi ve dolayısıyle daha az ısınması demek oluyor. Bu da olası OLED yanıklarını CX'e göre ciddi oranda azaltıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: YesimCirakliHayır, C1 de G1 evo panel kullanılsa bile G1 parlaklığı alamayacağınız. HDTVTest'de bu konuyla ilgili LG'ye soru sorulmuş ve net cevap alınmış:
Özetle sadece panel değil chipset ve Tcon modülün de panele göre optimize edilmesi lazım. C1 de G1 chipseti var ama bu G1'e özelleştirilmiş olmayabilir bunu bilmiyoruz. Fakat tcon tamamen farklı. Bu yüzden C1'de G1 evo panel kullanılmasının en büyük avantajı CX'e göre panelin %20 daha az enerji tüketmesi ve dolayısıyle daha az ısınması demek oluyor. Bu da olası OLED yanıklarını CX'e göre ciddi oranda azaltıyor.
Alıntıları GösterEk olarak . Panel piyango olacagi
Bile soyleniyor. Net bir bilgi yok ,bu bir avantaj mi belli degil
Butun c1 ler de olacak diye bir durum yok evo panel varmi yokmu kesin bir bilgi yok ,hepsi tahmin,olsa bile bir avantaj saglamayacak .
Hangi ulke de var o bilinmiyor tespit edilemiyor abd pazarina surulen urunler de var oldugu soyleniyor,hatta orada alanlar bile eski panel oldugunu rapor ediyor
Spectrum test yapilmadan tespit edilemiyor panelin ne oldugu .
Evo sadece bir panel degil . Evo panel + yazilim la veya ek bir chipsetle nirvanaya ulasiyor, buda tam belli degil ,lg muhendisleri nasil bir yol izlemis donanim kilidi mi yazilimsal bir kilit mi var belirsiz
Evo paneli merceDes kasasi gibi dusunun ama kaputun altinda mercedes motoru yerine sahin motoru ve sanzumani var ,hic bir ise yaramaz tek basina. Elektrik.tuketimi de degismeyecegini dusunuyorum.o evo sistemi aktif olmadan .siradan panel sadece . Evo panelli c1 getirtsin bize Burak bey en iyisi ,evo calismasada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 7 Mayıs 2021; 14:35:40 >
-
"Elektrik.tuketimi de degismeyecegini dusunuyorum.o evo sistemi aktif olmadan .siradan panel sadece ."
Bu kısma katılmıyorum. Sonuçta Evo panelde Deuterium var ve bu da parlaklığı doğrudan etkiliyor. Aynı güç ile G1'in %20 daha parlak olmasının nedeni budur. Tersten düşünürsen %20 daha az güç harcayarak CX ile aynı parlaklığı elde edersiniz. Evo paneli aktif etmek diye bir şey yok. Mercedes kasası %20 daha az rüzgar direnci gösterdiği için şahin motoru da koysanız yakıt verimliliği artacaktır. Hızlı gidemezsiniz belki ama daha az benzin harcayacağınız ortada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YesimCirakli -- 7 Mayıs 2021; 14:48:38 > -
Ama c1 malesef cx ten daha dusuk parlakliga sahip ritings ve youtube de quantum tv kanalinda acikca belli oluyor incelemelerede .yan yana karsilastirmada, Ben c9 gibi parlak beklerken cx ten bile daha sönük cikti c1 ekran parlakligi. Hayal kirikligi yaratti cok kiside bu .
O zaman hedef G1 olmalı. Yoksa CX.
-
quote:
Orijinalden alıntı: theraptorxO zaman hedef G1 olmalı. Yoksa CX.
G1 oled alacaklar kisisiler toptan alim yapalim ,burak bey den birlesip . Saglam bir indirim yapsin bize burak bey ,guzel fikir degilmi
C1 için bir güncelleme yayınlandı. Bu noktada rtings muhtemelen testi güncelleyecektir.
G1 için de bazı noktalarda parlaklık aslında çok yüksek bulunmayabiliyor ve ekranın pembeye dönmesi gibi bir durum oluşuyor açılı bakılınca.
-
Hocam fiyat konusunda ürün gelince gerekli destek sağlayacağım.quote:
Orijinalden alıntı: serkan1216G1 oled alacaklar kisisiler toptan alim yapalim ,burak bey den birlesip . Saglam bir indirim yapsin bize burak bey ,guzel fikir degilmi
Alıntıları Göster -
Evet .65 g1 almayı düşünüyorumquote:
Orijinalden alıntı: serkan1216G1 oled alacaklar kisisiler toptan alim yapalim ,burak bey den birlesip . Saglam bir indirim yapsin bize burak bey ,guzel fikir degilmi
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: St BatuhanC1 için bir güncelleme yayınlandı. Bu noktada rtings muhtemelen testi güncelleyecektir.
G1 için de bazı noktalarda parlaklık aslında çok yüksek bulunmayabiliyor ve ekranın pembeye dönmesi gibi bir durum oluşuyor açılı bakılınca.
Update 05/07/2021: We updated the TV's firmware to 03.11.15 and retested the brightness. We measured a slightly higher peak brightness in some of the test slides, but it's not a significant or noticeable difference.
Testi güncelleme sonrası tekrar yapmışlar ve bazı slaytlarda hafif artış gözlemlemişler ama genel olarak hissedilir bir fark olmadığını belirtmişler. LG'nin çözümlemesi gereken konular var, en başta panel kullanımlarına yönelik sanırım :/
-
Yeni serilerde lg nin goruntu isleme konusunda yetersizligi bir nebze iyilestirilmis.. Detaylari daha dogru ve net tvler olmuslar incelemelerde de deginiliyor bu detaylarin artan kalitesine.. Fakat parlaklikta ufak gerilemeler mevcut... Keske sony oledlerini lg gibi fiyatlara sunuyor olsa da oled panel deneyimini duzgun goruntu islemeyle sahip bir cihaz ile daha makul rakamlara alabiliyor olsak... Ama mubarek a90j kac binlerden ulkeye girer allah bilir... -
Şu an G1 incelemesi yok sanırım.
-
QLED PANEL EN MANTİKLİSİ OLED SİKİNTİ NEKADAR SİYAHLARİ İYİ VERSEDE YANMA RİSKİ VAR PAHALI TEKNOLOJİ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türk & kaplan -- 8 Mayıs 2021; 21:47:17 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: eapantherea
Yeni serilerde lg nin goruntu isleme konusunda yetersizligi bir nebze iyilestirilmis.. Detaylari daha dogru ve net tvler olmuslar incelemelerde de deginiliyor bu detaylarin artan kalitesine.. Fakat parlaklikta ufak gerilemeler mevcut... Keske sony oledlerini lg gibi fiyatlara sunuyor olsa da oled panel deneyimini duzgun goruntu islemeyle sahip bir cihaz ile daha makul rakamlara alabiliyor olsak... Ama mubarek a90j kac binlerden ulkeye girer allah bilir...Koç hemde ne koç,bizon bizon be
fiyatiyla boynuz luyor sony Turkiye ,tuketiciye bizon saldirisi yapiyor adeta ,deyim yerinde
fiyat lari belirlerken ,tauruza geciyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 8 Mayıs 2021; 23:23:42 >
-
Sen ne diyon dayı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X