Şimdi Ara

LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu] (343. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.856
Cevap
153
Favori
458.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
Giriş

Aldığım 48 C1 tv nin üretim tarihi 2023- temmuz. Yani 2021 model tv, 2023 dede üretimine devam edilmiş.

3.41.05 güncellemesi parlaklığı 1 tık daha artırdı. Gece tv izlerken minimum parlaklığı 5 de kullanırken şimdi 3 de kullanıyorum.

Ama sanki renklerin doygunluğu azalmış gibi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 24 Aralık 2024; 8:14:51 >
  • Burak_Keskin06 kullanıcısına yanıt

suistimal edildiği için mesajı sildim

bütçesi kısıtlı olan oled almasın

forumu ekmek kapısı haline getirenlerden marka holiganlığı yapanlardan tavsiye almayın sizi forumda top gibi sektirirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gazef -- 5 Ocak 2025; 17:27:41 >
  • Gazef kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun garanti uzatması yaptınız mı?
    Ben kimseye olmaz alın demiyorum hocam OLED TV genetiğinde olan er yada geç her kullanıcı yaşar bu durumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak_Keskin06 -- 24 Aralık 2024; 20:29:29 >

hayır

Hocam keşke garanti uzatması yapsaydınız bu konuda bilgi vermişiydim size?

suistimal edildiği için mesajı sildim

bütçesi kısıtlı olan oled almasın

forumu ekmek kapısı haline getirenlerden marka holiganlığı yapanlardan tavsiye almayın sizi forumda top gibi sektirirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gazef -- 5 Ocak 2025; 17:28:38 >
    Hocam böyle bir zorunluğunuz yok yapıp yapma size kalmış eğer yaptırmış olsaydınız 5 yıl boyunca sorun sıkıntı olursa panel değişimi veya ürün değişimi olacaktı o yüzden sordum,
    Çok geçmiş olsun hocam,
    İyi forumlar.
  • tvlere bakan arkadaşlar oled almayın size yeni seri oledler yanmıyor sorun çıkmıyor diyenlere güvenmeyin

OLED ALMAYIN

• OLED alınmaz diyen arkadaş, C1'i monitör olarak kullanıyormuş. Diğer konuda yazmış.

TV'yi monitör olarak kullanırken, sabit ögelerin parlaklığına dikkat edildi mi, parlak ve sabit ögeler saatlerce ekranda kaldı mı, ekran koruyucu gibi önlemler alındı mı belirtilmemiş. TV'deki ASBL ve logo karartma önlemini etkisiz bırakacak bir kullanım tarzı da olmuş olabilir.

Bir de, yanıkla direkt ilgisi olmasa da, TV piksel tazelemeyi eksiksiz yaptı mı belli değil.

Ayrıca, C1'lerin bazıları standart WBC, bazıları WBE (Evo) panel. WBE yanığa karşı daha dayanıklı ve daha uzun ömürlü.

TV'nin seri kodundaki, sondan 4. hane, P veya W ise WBE, Q veya Y ise WBC panel. LG'deki arkadaşınız WBE paneli düşünerek öyle demiş olabilir.

Edit: OLED yanmıyor demek tabi hatalı. Kötü kullanılıp çok zorlanırsa G4 bile yanar. Hatta Micro-led'ler bile, piksel tabanlı olduğu için, uzun vadede bölgesel olarak yıpranır vb. Fakat OLED'ler, WBE panelden itibaren, normal bir kullanımda yanmayacak seviyeye ulaştı. Yanık sorunu bitti diyenler bunu kastediyor.

-----------------

2025 yılında, high-end için OLED dışında pek seçeneğiniz yok. Olay sadece kontrast, görüş açısı ve tepki süresi değil. OLED görüntüye keskinlik, derinlik ve 3D etkisi katıyor. Bu özellikle oyunlarda belli oluyor. Mesela OLED'ten sonra, Samsung Odyssey G7 27'ye baktığımda ilk dikkatimi çeken buydu. Ekranın ortasındaki karakter, OLED'ten sonra 2D gibi geliyordu  Objeler arasındaki ayrışma ve mesafe hissi daha zayıftı vb.

G7 bir monitör de olsa, VA panelli ve Q.Dot katmanlı, fena olmayan bir model. Zaten o dediğim konularda, bir Neo Qled'ten pek farkı olacağını sanmıyorum.

Ek: Yanıklar da garantiye girer. Hatta G serisindeki 5 yıl garanti de yanığı kapsıyor.

@Burak_Keskin06

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 25 Aralık 2024; 22:19:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben de sizin gibi üç senedir bir LG OLED C1 kullanıyorum. İyi ki almışım, aşırı memnunum. Hatta evime giren en güzel elektronik cihaz olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle ekran yanığı gibi bir problemle de karşılaşmadım.

Ben kimseye OLED almayın demem. Tam tersi bütçeniz elveriyorsa mutlaka OLED alın derim. Hatta birçok arkadaşıma da aldırdım, şu anda mutlu mesut kullanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzaro -- 25 Aralık 2024; 11:23:33 >
  • kardeşim ne saçmalıyosunuz ya? ürünü istediğim gibi kullanırım ürün bana ne vaad ediyorsa öyle kullanırım neyi savunuyorsunuz

televizyon yandı diyorum ben çok memnunum yazıyor arkadaş lg babanızın malı mı hisseniz falan mı var borsada neyin fanatikliği bu

HANGİ MARKA OLURSA OLSUN OLED ALMAYIN YANIYOR ARAŞTIRIN

OLEDLER YANIYOR NASIL KULLANILIRSA KULLANILSIN

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    Hocam logo yanması 2 yıl garanti kapsamında giriyor eğer yanında +3 yıl garanti uzatması yaptıysanız bunada giriyor herhangi bir sorun sıkıntı yok

Eve G serisi ve M serisi LG direk 5 yıl panel garantisi veriyor.
  • Tam 3 sene oldu lg65 c1 oled kullanıcısın.kendi işimde elektronik yedek parça satışı olduğundan dez avantajlarını bilerek.aldim logo yanı vs.garantinin bitmesine bir ay kala uydu kartı değişti sinyal almiyordu.3 ay öncede izlerken ekranda beyaz dikey çizgi oluştu.panel hatası ,ben izlerken olmasa evde çocukları vs suç bulucam.yabanci siteleri araştırmam sonuçta ekranın altına bastığımda çizgi gidiyor .iki senelik garantisi bittiğinden değişim söz konusu olmuyor.ekran koruyucu kullanıyorum o sayede arasına beyaz bir silikon sıkıstırıp ekrana basinc uygulayarak çizgi gidiyor.ama 2.5 3 senede böyle bir arıza vermesi panelin imalat da hatalı oldugu anlamına gelir yabancı forumları takip ederseniz benzer sorunlar çok fazla mevcut.ek garanti yapmıyor diye hiçbir müşteri suçlanamaz.genel anlamda yüksek fiyatlar verdiğimiz bir ürünün daha uzun ömürlü olması beklentimiz.

LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu]

LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu]

• Oledler zengin oyuncağıdır. Eski tvler gibi size 20 yıl hizmet etmez.

Evde w905a sony led lcd var. 12 yıl oldu alalı hala ilk günkü gibi. Kasa kalitesi ve panel kalitesi ömürlük.

Ama 1.5 yıllık 48c1 de logo yanığı hiç olmadı ama 9-10 tane siyah ölü piksel var üst kısımlarda.

Garanti bitimine yakın panel değişimi talep edeceğim.

Haa oledin görüntu kalitesine alışında lcd yavan geliyor.

• kortikoglu K kullanıcısına yanıt

Bu sıkıntının aynısı b16la de oldu bende. garanti bittiği hafta bozuldu üstelik. Bir süre oled care ile gidiyor sonra sıklaşarak geri geliyor. Ben panel değiştirdim. b panel 22k maliyet oldu. Ama LG hatasını kabul etmiyor. Ve maliyet bize kalıyor. Ben bir hafta vs. izlemedim tv. salona girmedim. Çocuk uyarsa garanti bitmeden bozulmuş aslında ama yapacak bir şey olmadı. Çok güzel televizyonlar. Oled sonrası geri dönüş de zor olacak normal panellere umuyorum ki şimdiki panel uzun süre gitsin.

• 
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.