Şimdi Ara

LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.856
Cevap
153
Favori
459.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CX modelinde AVR cihazına HDMI üzerinden DTS ve Dolby Atmos verebilme özelliği var mı acaba? Pro AVR cihazım var DTS ve Atmos özellikli, bu nedenle cihazın kabiliyeti benim için önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

C1 hafif hayal kırıklığı yarattı CX den bir üstünlüğü yok gibi. Sırf 2021 model diye fazladan para vermeyin CX alın geçin.

48" için CX olmaması durumunda kurtarmıyor. Diğer yönden oyun amaçlı düşününce yine C1 ön plana çıkıyor. Bakalım, dün yayınlanan bir hotfix parlaklık için bazı düzenlemeler yaratıyor. Tüm kulvarlarda umarım düzeltmeleri uygularlar ve aynı seviyeye getirirler umarım.

• 48 inch bekleye bekleye ciğerim soldu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 48 C1'in ülkeye giriş fiyatı şu anki 55 CX'ten pahalı ya da aynı seviyede falan mı olur? Tahmini olan var mıdır?

• Valla LG Globalin daha duyurusunda fiyatlarini (MSRP) acikladigi TVlerin Turkiye fiyatlari devlet sirri gibi saklaniyor(!)... Kur artisindan cekiniyorlar diyecegim de firmalar fiyatlarini neredeyse gunluk olarak degistirebiliyor artik, o yuzden sanmiyorum... Aklima gelen diger secenek 2021lerin fiyatlarinin 2020 modellerden dusuk ya da onlara esit olacagi ve LG Turkiyenin 2020 model stoklarini bitirmek icin boyle bir yola gittigi... Bakalim gorecegiz...

• 12000 tl civarında olacaktır. 55 inch ile aynı fiyata satarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendorf -- 30 Nisan 2021; 23:1:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SIE Santa Monica

Hocam fiyat listesi hala çıkmadı mı acaba?
    Hocam gelmedi henüz pandemiden dolayı 2 3 hafta içinde gelecek denildi şuan aldığım bilgi doğrultusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackworms

48 C1'in ülkeye giriş fiyatı şu anki 55 CX'ten pahalı ya da aynı seviyede falan mı olur? Tahmini olan var mıdır?

Hocam C1 giriş yapınca cx6 fiyatı düşer ve c1 daha yüksek satılabilir bence
  • Hocam, sürekli bir erteleme olmasının sebebi pandemiye bağlanması kadar komik bir şey olamaz. Tedarik zincirinde pandemiden, yurtdışı içi konuşuyorum herhangi bir sıkıntı yok. Şöyle derseniz anlarız 3.dünya vatandaşıyız sürekli bir erteleme oluyor malum. Öncelik başka ülkelere kaydırılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xdian

Hocam, sürekli bir erteleme olmasının sebebi pandemiye bağlanması kadar komik bir şey olamaz. Tedarik zincirinde pandemiden, yurtdışı içi konuşuyorum herhangi bir sıkıntı yok. Şöyle derseniz anlarız 3.dünya vatandaşıyız sürekli bir erteleme oluyor malum. Öncelik başka ülkelere kaydırılıyor.

Hocam 2021 bazı modeller Türkiye stoklarına girdi henüz satışa açılmadı, bu sadece LG için değil diğer firmalarda aynı durum var.
    Mayıs ayının 2 inci veya 3 inci haftası açılacak herhangi bir sorun olmazsa
    İyi forumlar.
  • Teşekkürler arkadaşlar yanıtlar için. O zaman resmi rakamı bekleyelim bir. Eğer ki 55 CX ile aynı fiyata gelirse monitör olarak kullanmaktan vazgeçip 55 alırım geleceğe yönelik, pek mantıklı gelmiyor aynı tutarı ödemek zira teknik olarak neredeyse fark yok aralarında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

Hocam 2021 bazı modeller Türkiye stoklarına girdi henüz satışa açılmadı, bu sadece LG için değil diğer firmalarda aynı durum var.
    Mayıs ayının 2 inci veya 3 inci haftası açılacak herhangi bir sorun olmazsa
    İyi forumlar.

Alıntıları Göster

Peki bu durumda 48C1 Türkiye'ye giriş yaptı da diyebilir miyiz? Keza zaten gümrük işlemleri ilk hafta satışı planlanan ürün için çoktan tamamlanmış olmalı ama emin olmak da güzel olur (LG TR geçen seneyi telafi edecek gerçekten)

• quote:

Orijinalden alıntı: St Batuhan

Peki bu durumda 48C1 Türkiye'ye giriş yaptı da diyebilir miyiz? Keza zaten gümrük işlemleri ilk hafta satışı planlanan ürün için çoktan tamamlanmış olmalı ama emin olmak da güzel olur (LG TR geçen seneyi telafi edecek gerçekten)

Alıntıları Göster
    Hocam 2021 modellerin bir çok serisi girdi stoklara hangi modeller girdi bilgisini bekliyorum herhangi bir bilgi gelirse buradan paylaşım yapacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

CX modelinde AVR cihazına HDMI üzerinden DTS ve Dolby Atmos verebilme özelliği var mı acaba? Pro AVR cihazım var DTS ve Atmos özellikli, bu nedenle cihazın kabiliyeti benim için önemli.

Herhangi bir DTS desteği yok. Kayıpsız ses formatları TV'nin akıllı uygulamalarından desteklenmiyor ama TV HDMI üzerinden takılan diğer cihazlardan AVR'ye aktarabiliyor. Dolby Atmos destekleniyor, akıllı uygulamalarda kayıplı DD+ üzerinden ama HDMI geçişi üzerinden kayıpsız.

• https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1612502768

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1583301601

İlk linkte bu seneki fiyatlar, 2. link ise geçen senenin fiyatları şeklinde.

Kıyaslama dahilinde yazıyorum:

55" CX için 2300 Euro geçen sene ülkemizde 13-14k aralığında bir çıkış sağlamıştı. (Epey üzerinden kontrol ettiğimde, net fiyatı hatırlamıyorum 13 müydü yoksa 14 müydü resmi fiyatı)

Euro aynı dönemde 7,5-8,5 aralığındaydı. Ortalamadan bakarsak 2300*8 = 18400 yapması lazım. Lokal fiyatlandırmaya göre çarpanı değerlendirirsek (13500/2300) 5,87 gibi bir çarpan çıkıyor.

Düz mantık bakarsak:

2000*7,5 = 15k gibi bir fiyat olabilir bu sene C1 55 için :( Tabii bir ihtimali 16k diğer ihtimali de geçen sene olduğu gibi 14k civarına çıkması. Geçen sene stoklar geç geldiği için fiyatlar belki globalde düşmüş olabilir. Bu da belki çarpan yüksek ama çarpılan daha düşük şeklinde de değerlendirilebilir.

48C1 için 1650*7,5=12375 gibi bir fiyat çıkıyor. Yine de burada 12k gibi bir fiyata çekmeleri gönül almak için olabilecek bir şey. Yine de bunlar son kararları yansıtmaz zira geçen sene 55cx ile gx arasında 200 euroluk fark ülkemizde 1000tl kadar idi yani çarpanı 5 gibi ortaya koyuyordu. Ayrıca vergi dahil olması mantığıyla Almanya tarafını baz alıyorum ama diğer ülke fiyatları üzerinden de değerlendirilebilir.

edit: 6 mayıs faiz kararı da önemli bir etmen olacak tabii gidişatta ama ilk partinin fiyatları üç aşağı beş yukarı bellidir de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 3 Mayıs 2021; 10:31:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

Hocam 2021 modellerin bir çok serisi girdi stoklara hangi modeller girdi bilgisini bekliyorum herhangi bir bilgi gelirse buradan paylaşım yapacağım.

Alıntıları Göster

Bilgi gelince paylaşacağım diye diye takılmış plak gibi aynı yorumu atıp durmaktan yorulmadınmı?

Vatan vb veya lg yerli sitesi gibi yerlerde fiyat belli olduğundamı paylaşmayı düşünüyorsun : )

2021 modeller gelecek ama değilmi orası kesin  

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark matter

Bilgi gelince paylaşacağım diye diye takılmış plak gibi aynı yorumu atıp durmaktan yorulmadınmı?

Vatan vb veya lg yerli sitesi gibi yerlerde fiyat belli olduğundamı paylaşmayı düşünüyorsun : )

2021 modeller gelecek ama değilmi orası kesin  

Alıntıları Göster
    Hocam ozaman bu sayfada ne işin var git Vatan sitesinden takip et oradan gelince al bana bilgi gelince buradan vereceğim onun dışında ne yapabilirim?

• Mayıs ayının 3 haftası satışa açılacak OLED A1-C1-G1- modelleri

• LG OLED G1 Evo 77" 2021 First Impressions - Is it brighter?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.