Şimdi Ara

LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu] (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.856
Cevap
152
Favori
459.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: walter21

Diğer firmalardan özellikle vatandan daha önce oled tv almış biri olarak söyleyebilirim ki satış sonrası destek diye bişi yok. Aldığım ürün resmen teşhir üründü bunu servisinde sorumsuzluğu nedeniyle bir türlü kanıtlayamadım. Bu işin sonunda hakem heyetiyle iade ettim. İade işlemi için bile uğraştırdılar. Burak bey gerçekten ilgili bir satıcı. Siz daha önce vatandan almış olsanız arayıp diyebilir miydiniz “bu ürünü 16500e aldım niye şimdi 14800 oldu’’. Burak hocaya bunu diyebiliyorsunuz. Ne sorun olursa hangi saatte olursa sıkılmadan size cevap veriyor. Ben kendisiyle ilk defa iletişime geçtim ürün konusunda destek konusunda çok iyi ve bu konuda diğer firmalarla kıyaslanamaz. Fiyatlarıda genel olarak piyasanın altında. İleride ne olur bilmiyorum ama şu an için piyasada bulduğum en iyi bayi.
    Hocam hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exheo

Burak Bey bu +3 yıllık garantinin burn in gibi problemleri de kapsamasıyla ilgili net ve açıklayıcı bir bilgi verebilir misiniz acaba zahmet olmazsa? Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam standart 2 yıl kapsayan her şeyi kapsıyor, bu bizim şirketimiz üzerinden +3 yıl garanti uzatması yapan için geçerli,diğer fimalar kapsamıyor veya yetkili servis gelmiyor bilginiz olsun.
    Herhangi bir sorun sıkıntı olursa (LOGO YANMASI,PANEL HATASI,ANAKART HATASI)dahil 5 yıl boyunca Türkiye'nin neresinde olursanız olun direk LG YETKİLİ servisi gelip hizmet veriyor, LOGO YANMASI olursa varsa panel değişimi oluyor yoksa ürün değişimi oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

Hocam standart 2 yıl kapsayan her şeyi kapsıyor, bu bizim şirketimiz üzerinden +3 yıl garanti uzatması yapan için geçerli,diğer fimalar kapsamıyor veya yetkili servis gelmiyor bilginiz olsun.
    Herhangi bir sorun sıkıntı olursa (LOGO YANMASI,PANEL HATASI,ANAKART HATASI)dahil 5 yıl boyunca Türkiye'nin neresinde olursanız olun direk LG YETKİLİ servisi gelip hizmet veriyor, LOGO YANMASI olursa varsa panel değişimi oluyor yoksa ürün değişimi oluyor.

Alıntıları Göster

İyimiş bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E502C764D

İyimiş bu.

Alıntıları Göster
    Aynen hocam 5 yıl boyunca alan kişinin kafası rahat olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

Aynen hocam 5 yıl boyunca alan kişinin kafası rahat olur.

Alıntıları Göster

Valla 5 yıl sonunda değil panel yanması, direkt bozulup çöp olsa bile üzülmem. 5 yıl yeterli bir süre :D

• C1 & G1 satın alan arkadaşlar, TV'lerinizde Vertical Banding Test videosunu açıp kontrol edebilir misiniz, dikey inen çizgiler falan beliriyor mu?

Buraya fotoğraf da atarsanız süper olur. %5 ve %10 değerlerinde direkt görünür zaten varsa bir sorun.

Teşekkürler.

• quote:

C1 & G1 satın alan arkadaşlar, TV'lerinizde Vertical Banding Test videosunu açıp kontrol edebilir misiniz, dikey inen çizgiler falan beliriyor mu?

Buraya fotoğraf da atarsanız süper olur. %5 ve %10 değerlerinde direkt görünür zaten varsa bir sorun.

Teşekkürler.

Fazla advanced soru sormuşsun LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu]  daha ben manufacture date bekliyorum.

Sanırım pasif üyeler alıyor bu tv leri aktif görmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Fazla advanced soru sormuşsun   daha ben manufacture date bekliyorum.

Sanırım pasif üyeler alıyor bu tv leri aktif görmedim

Alıntıları Göster

Benim için en önemli konu bu hocam. Böyle bir şey görmek istemem;

(6 aylık CX paneli)

LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E502C764D -- 30 Mayıs 2021; 20:1:13 >

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt

Merhaba, bilmeyen kimseler için bu panel lottery konusu hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Bütçemiz C1 (ve tabii ki maalesef G1) el vermediği için 65'' CX stoku bekliyoruz şu anda. Eskiden B7'miz vardı TV ünitemiz kırıldı panelimiz hasar aldı, maalesef kaybettik TV'yi. Teşekkür ederiz.

• Bizim BEKO OLED'e de yapmıyor musunuz hocam ? :)

3 yıl var kendiliğinden uzatma istedim TV'lere yapamıyoruz dediler.

Hocam ben 65 G1 aldım ama hala yolda, gelmesini bekliyorum, horoz taşıyor, daha önce kötü tecrübem oldu Hepsiburada dan aldığım TV hasarlı gelmişti, umarım bu sefer birşey olmadan getirirler. Yarın gelse salı da montaj olur inşallah bakalım.
    Geldiği zaman bu testleri yaparım bende.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beygirbey

Merhaba, bilmeyen kimseler için bu panel lottery konusu hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Bütçemiz C1 (ve tabii ki maalesef G1) el vermediği için 65'' CX stoku bekliyoruz şu anda. Eskiden B7'miz vardı TV ünitemiz kırıldı panelimiz hasar aldı, maalesef kaybettik TV'yi. Teşekkür ederiz.

Geçmiş olsun hocam öncelikle.

CX çevremde çok alan oldu ee hali ile aramızda sohbet de döndü bu sebeb ile bir iki çift söz söylemek için tecrübem oldu.

CX benim çok beklediğim ( zamanında ) bir model di 48.

Çok güzel bir tercih yapmışsınız 65 CX alarak lakin bunu UYGUN fiyata bulursanız doğru tercih. 2022 yılına 7 ay kalmışken 2020 model almak mantık dışı. ( dediğim istisnalar hariç fiyat vs)

Kırılan B7 den CX- C1 e geçince muazzam bir fark görüceksiniz öncelikle. Panel lottery kısmına geçmeden gönlüm sizin CX değilde C1 almanızdan yana olacaktır.

Panel Lottery nedir

İlk önce IPS mönitörler de BLB glow ile başlayan bu terimin asıl türkçe anlamı QUALITY CONTROL = Fabrikada üretilirken insan etkeni

Örnek : Panel ile iskelet birleşim yeri ayrılması, BLB

OLED lerde Panel Lottery de bakmamız gereken şeyler

-Grid Pattern

-Grey Scale Uniformity %5

-Ölü pixel

-Vertical Banding

Hatta ve hatta lottery ye her panelin çıkabildiği max nit değeri bile değişkenlik gösteriyor.

LG de her firmada olduğu gibi HIGH-END ürüne QC si yüksek paneli koyar.

Çok sevdiğim bir abimde 77 CX var. 2020 de 77 paneli LG nin prestij ürünü olduğu için üzerine extra titreyip özen gösterilen panel. Saydığım sorunların olması % olarak düşük

2021 de panel lottery ye artık WBE S34C EVO paneli de dahil oldu. C1 alanlar acaba bana EVO panel geldimi demeye başladılar.

Bahsettiğim terimleri mutlaka youtube dan izlemeniz lazım. Fikir sahibi olabilmeniz için.

• Yeni C1-G1 serilerinde ki hdmı 2.1 cx ve gx de olduğu için 48 yerine 40 gbps mi destekliyo bilen var mı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Benim için en önemli konu bu hocam. Böyle bir şey görmek istemem;

(6 aylık CX paneli)

Alıntıları Göster

Bende çok takılıyordum buna ama Kamera ISO yükleme kalitesi ve tamamen ALGI.

Şimdi ben sana G1 imin fotosunu yükleyim siyahlık görürsün bizim eve gel panel JİLET. Aşırı takıntılıyım ben en ufacık gözle görülen birşey olsa değiştirirdim.

Özetle kendi gözüne nasıl gördüğün önemli. Vincent Teoh abimiz bunu hep der zaten

dipnot: Manuel pixel refresh yapınca her bir pixeli degrade yapıp resetliyor.

Hocam bi tam ekran gri’den foto alabilir miyiz size zahmet :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackkk

Yeni C1-G1 serilerinde ki hdmı 2.1 cx ve gx de olduğu için 48 yerine 40 gbps mi destekliyo bilen var mı ?

40 gbps. Lakin bizi ilgilendiren bi durum yok. 48 e takılmayın

10 bit 4:4:4 FULL HDR + G sync e 40 gbps yetiyor.

• quote:

Hocam bi tam ekran gri’den foto alabilir miyiz size zahmet :)

% kaç ? grey scale istiyorsun

Öncelikle detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.

Burak Bey'den biz de nasip olursa bir satınalma yapacağız. Umarım C1 bandına çıkabiliriz fakat CX bekliyoruz gibi gözüküyor.

Kendisi de cevaplarsa memnun oluruz fakat aşağıdaki ihtimallerde herhalde garanti kapsamında bir değişim söz konusu oluyordur diye anlıyorum? Saygılar.

-Grid Pattern

-Grey Scale Uniformity %5

-Ölü pixel

-Vertical Banding

Teşekkür ederim cevap için öyleyse sorun yok o zaman.

Sadece merak ettiğim bu durum hdmı 2.1 in şuan ki durumundan mı kaynaklanıyor yoksa bu LG ye özel bi durum mu acaba ?

Yani Sony ve Samsung ta ki hdmı 2.1 de mi 40gbps ?

• %5 ISO ayarlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.