Şimdi Ara

LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.856
Cevap
152
Favori
459.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cagugur

Lg oled 55g1 %5 Iso400 sabit karanlık oda

Fotoda gozukmese bile çok hafif dikey çizgiler var

Hocam sizdede yukarı doğru color shift olmuş ama banding ÇOK İYİ bendede tint yok banding bir lokma belli oluyor fotoda.

Oyunda ve canlı gerçi hiç biri belli olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Doğrudur. Ben bunlarla uğraşmak istemediğim için G1 Evo çakıp geçtim. Kulağıma bir bilgi gelmişti G1 EVO dada derecelendirme var.

En dandik Evo paneli C1 e ( yine şans) mesela 77 c1 direk S34C geliyor. Oturmuş ve stabil panel G1 EVO ya

Yüksek nit görebilen EVO panelide SONY A90J ye gidiyor diye.. çok mantıklı zaten. Intel işlemcideki 10900-10850k gibi

Alıntıları Göster

Son cümlenize düzeltme yapayım. Yüksek nit görebilen Evo panel diye birşey yok, A90J’de de aynı panel var. Yüksek nite, XR işlemci ve daha önemlisi kullandıkları heatsink sistemiyle ulaşıyorlar.

Bu arada G1’iniz hayırlı olsun. Ben de hayırlısıyla 77” C1 veya bi ihtimal G1 ile kervana katılacam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kyle007

Son cümlenize düzeltme yapayım. Yüksek nit görebilen Evo panel diye birşey yok, A90J’de de aynı panel var. Yüksek nite, XR işlemci ve daha önemlisi kullandıkları heatsink sistemiyle ulaşıyorlar.

Bu arada G1’iniz hayırlı olsun. Ben de hayırlısıyla 77” C1 veya bi ihtimal G1 ile kervana katılacam :)

Alıntıları Göster

Sony Lg'ye ozel panel urettiriyor..Yani Her panel ayni degil..Kalite farki var..Parlak panel var-yari parlak panel var vs..Her panel ayni degil yani..

• Ürün cumartesi kuruldu. Cihazı toplam 5 saat ya kullanmış ya da kullanmamışımdır.Amatör bir kullanıcı olduğum için bu testi forumdaki arkadaş rica edene kadar yapmamıştım hatta.

PS5 performansı gerçekten de monitör gibi . Fortnite'i denedim. (ücretsiz 120fps 4K verebildiği için) Görüntü gerçekten de akıyor. Ayrıca LG 55KW (2013 model) led TV vardı bende . İkisini yan yana koyup ,netlix te aynı video yu açtım. 60 fps panel'in takılır gibi ilerlediği belli oluyor. PS5 i her ikisine taktığımda da keza oyun her ne kadar 60 fps de olsa , 120 fps ve 60 fps panel arasındaki akış ikisi yan yanayken belli oluyor.

Bu arada TV de hiç normal tv yayını izlemiyorum. (Yanık vs oluşmasın diye) PS5, Netflix, Youtube şeklinde ilerlerim büyük ihtimalle.

Çok fazla TV başında zaman geçiren birisi değilim ama kafam rahat olsun diye Burak Bey'den +3 yıl garanti ile aldım cihazı. Şuan için çok memnunum en azından 5 yıl kafam rahat . Kendilerine tekrar teşekkürler. @brknil06

Sizlere, deneyimlerinize güvenerek birkaç sorum olacak. TV'nin oled parlaklığı standard %80'de. TV karşısında pencere olduğu için gündüz zor gözüktüğü zaman oluyor. Oled parlaklığını %100'e çıkarmamda panele ciddi olumsuz etkisi olur mu?

Kuruluma gelen premium lg servisi, 10-20 günde bir televizyonu kapatmadan önce piksel temizliğini çalıştır sonra tv yi kapat. gece 2-3 saat temizliği yapsın dedi. Bana bu süre çok sık geldi .Yeri geliyor 2 hafta tv açmıyorum. Bu olayı TV'ye ara ara otomatik olarak yaptırmanın bir yolu varmıdır? Örneğin 100 saat kullanımda bir gibi?

Garanti şartlarını bozmadan TV 'yi toplam kaç saat kullanmışız, öğrenmemizi sağlayan bir ekran bulunuyor mu? Sanırım bazı ülkelerde o ekran aktif.

Bir ekleme yapayım. Rtings.com LG C1'i test etmişti. Bu hafta LG G1 ve LG A1'in testlerine de başlıyor. Güzel bir inceleme olacağını düşünüyorum.

• quote:

Ürün cumartesi kuruldu. Cihazı toplam 5 saat ya kullanmış ya da kullanmamışımdır.Amatör bir kullanıcı olduğum için bu testi forumdaki arkadaş rica edene kadar yapmamıştım hatta.

PS5 performansı gerçekten de monitör gibi . Fortnite'i denedim. (ücretsiz 120fps 4K verebildiği için) Görüntü gerçekten de akıyor. Ayrıca LG 55KW (2013 model) led TV vardı bende . İkisini yan yana koyup ,netlix te aynı video yu açtım. 60 fps panel'in takılır gibi ilerlediği belli oluyor. PS5 i her ikisine taktığımda da keza oyun her ne kadar 60 fps de olsa , 120 fps ve 60 fps panel arasındaki akış ikisi yan yanayken belli oluyor.

Bu arada TV de hiç normal tv yayını izlemiyorum. (Yanık vs oluşmasın diye) PS5, Netflix, Youtube şeklinde ilerlerim büyük ihtimalle.

Çok fazla TV başında zaman geçiren birisi değilim ama kafam rahat olsun diye Burak Bey'den +3 yıl garanti ile aldım cihazı. Şuan için çok memnunum en azından 5 yıl kafam rahat . Kendilerine tekrar teşekkürler. @brknil06

Sizlere, deneyimlerinize güvenerek birkaç sorum olacak. TV'nin oled parlaklığı standard %80'de. TV karşısında pencere olduğu için gündüz zor gözüktüğü zaman oluyor. Oled parlaklığını %100'e çıkarmamda panele ciddi olumsuz etkisi olur mu?

Kuruluma gelen premium lg servisi, 10-20 günde bir televizyonu kapatmadan önce piksel temizliğini çalıştır sonra tv yi kapat. gece 2-3 saat temizliği yapsın dedi. Bana bu süre çok sık geldi .Yeri geliyor 2 hafta tv açmıyorum. Bu olayı TV'ye ara ara otomatik olarak yaptırmanın bir yolu varmıdır? Örneğin 100 saat kullanımda bir gibi?

Garanti şartlarını bozmadan TV 'yi toplam kaç saat kullanmışız, öğrenmemizi sağlayan bir ekran bulunuyor mu? Sanırım bazı ülkelerde o ekran aktif.

Bir ekleme yapayım. Rtings.com LG C1'i test etmişti. Bu hafta LG G1 ve LG A1'in testlerine de başlıyor. Güzel bir inceleme olacağını düşünüyorum.

Hocam

-ilk 100-150H OLED pixel brightness 75 i geçmeyecek

-ASLA AMA ASLA MANUEL PIXEL REFRESH YAPILMAYACAK. Servis akıl tutulması yaşamış.İyiki burdan sordunuz paneliniz cam gibi

-OLED screen saver dan PIXEL MOVE açık olsun yeter. Manuel pixel refresh 4000H oto yapılır yada aşırı kötü uniformity oldugu zaman 1 kere ilk alinmada yapilir.

Pixel degrade olduğu için hem ömür + nit düşer.

-Pixel Move kendi 4H da bir yapiyor zaten

SN ilk 3 no nedir ? Üretim yılı ve ay

• cagugur kullanıcısına yanıt

Cihazınız hayırlı olsun, güle güle kullanın. Her 2000 saatte LG otomatik ve zorunlu olarak bu işlemi yaptırıyor size, siz bu işlemi panelde bir problem yaşamadığınız sürece manuel yapmayın. Birde tv her zaman fişte takılı kalsın tamamdır.

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt

Hocam,değerli uyarınız için teşekkürler. Piksel kaydırma açık. Bunun haricinde manuel yapmayacağım.

Parlaklığı da bir tık aşağı çekeyim. Secreen saver dan dolayı geceleri %50 'ye kadar iniyor zaten de ,gündüz %80'de duruyor.

Seri no 103MAM diye başlıyor. Sanırım Mart 2021 anlamına gelmekte.

• LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu]
    LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu]

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Sony Lg'ye ozel panel urettiriyor..Yani Her panel ayni degil..Kalite farki var..Parlak panel var-yari parlak panel var vs..Her panel ayni degil yani..

Alıntıları Göster
    Hocam yanlış biliyorsunuz siz LG kendisi dururken SONY ye ne diye özel panel üretsin??
    Ben ortalama 15 yıldır SONY mağaza müdürüydüm bu arada son 4 yıldır LG bölümüne geçtim, size kısaca şöyle örnek vereyim Türkiye'de 1000 tüketiciden sadece %5 SONY tercih ediyor %95 LG tercih ediyor bu çok ciddi bir rakam bilginiz olsun.
    Bir firma kendi üretimi olan bir OLED paneli ne diye farklı bir marka 10 15 adet satsın diye farklı kalitede üretsin bu kadar talep varken
    Tüketici olarak sadece SONY adına veriyorsunuz aynı ürün aynı kalitede Sony diye ortalama 10 bin yerine göre 30 bin fiyat farkı veriyorsunuz bilginiz olsun.
    İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak_Keskin06 -- 31 Mayıs 2021; 10:1:44 >

• quote:

Ürün cumartesi kuruldu. Cihazı toplam 5 saat ya kullanmış ya da kullanmamışımdır.Amatör bir kullanıcı olduğum için bu testi forumdaki arkadaş rica edene kadar yapmamıştım hatta.

Hocam tekrardan hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

Hocam yanlış biliyorsunuz siz LG kendisi dururken SONY ye ne diye özel panel üretsin??
    Ben ortalama 15 yıldır SONY mağaza müdürüydüm bu arada son 4 yıldır LG bölümüne geçtim, size kısaca şöyle örnek vereyim Türkiye'de 1000 tüketiciden sadece %5 SONY tercih ediyor %95 LG tercih ediyor bu çok ciddi bir rakam bilginiz olsun.
    Bir firma kendi üretimi olan bir OLED paneli ne diye farklı bir marka 10 15 adet satsın diye farklı kalitede üretsin bu kadar talep varken
    Tüketici olarak sadece SONY adına veriyorsunuz aynı ürün aynı kalitede Sony diye ortalama 10 bin yerine göre 30 bin fiyat farkı veriyorsunuz bilginiz olsun.
    İyi forumlar.

Alıntıları Göster

Burak Hocam Ne kadar Ekmek o kadar Kofte..Daha fazla ucret vererek Daha kaliteli panel urettiriyor...Ben de Gumrukcuyum ve Sony İthalatcilari dostlarimdir,depolar suan 2021 modellerle doldu Kocaeli depoda..Az cok isi bilenlerdenim acikcasi..:)

Sizin iyi niyetinizi bildigim icin ard niyetli mesaj atmam asla :))

Panel kalite farki her zaman var olacak...Sony her zaman pahalidir..Japonlar genel de sorunsuzluk adina uretim yapar yaptirir..Daha ucuz maliyetle daha ucuz urunler olacaktir elbet bu tuketicinin lehinedir..Standart bir panel uretimi yok malesef :) Kolay Gelsin Burak Hocam :)

• Bence siz yanlış biliyorsunuz örnek vermek gerekirse Apple bit panel üreticisi değildir lakin ürünlerinin üretiminde her noktada Apple karar veriyor Sony benzet bir durum neden olmasın nihayetinde kalite noktasında üretime neden müdahil olmasın

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Selamlar herkese,
    Geceleri ya da haftasonlari illa ki normal kanal izlenecek. Bu logo yanığı olmaması için aynı kanalda en fazla ne kadar süre kalmalı ya da genel kullanım nasıl olmalı acaba? Mutlaka film, netflix, oyun da olacak ama normal TV kanalları da izlenecek sonuçta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt

Varsayımlardan ziyade araştırmalara bakınca aynı panel olmadığına dair bir kanıt yok.

Ama mesela avsforum'da D-Nice diye biri arkadaşımız var, kendisi epey uzman bu konularda. Onun söylediğine göre de aynı paneli kullanıyor A90j.

Zaten G1 ile arasındaki parlaklık farkına bakınca da aynı panelin sadece heatsink avantajıyla biraz daha parlak olması gayet normal, bu parlaklığı verme becerisi panelden gelmiyor yani. Örneğin G1'de de heatsink olsaydı o parlaklığa çıkmakta bir sakınca görmezdi LG.

Ki zaten LG "Plate" adıyla bir patentleme yapmış, bunun çok büyük ihtimal heatsink teknolojisi olduğu düşünülüyor. Önümüzdeki senelerde LG'de de heatsink sistemi göreceğiz yani;

• quote:

Hocam çok başarılı

• quote:

Tablo gibi Masallah :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Burak Hocam Ne kadar Ekmek o kadar Kofte..Daha fazla ucret vererek Daha kaliteli panel urettiriyor...Ben de Gumrukcuyum ve Sony İthalatcilari dostlarimdir,depolar suan 2021 modellerle doldu Kocaeli depoda..Az cok isi bilenlerdenim acikcasi..:)

Sizin iyi niyetinizi bildigim icin ard niyetli mesaj atmam asla :))

Panel kalite farki her zaman var olacak...Sony her zaman pahalidir..Japonlar genel de sorunsuzluk adina uretim yapar yaptirir..Daha ucuz maliyetle daha ucuz urunler olacaktir elbet bu tuketicinin lehinedir..Standart bir panel uretimi yok malesef :) Kolay Gelsin Burak Hocam :)

Alıntıları Göster
    Hocam bu konuyu ben direk eğitim müdürü olsun Türkiye satış direktörü olsun bizzat KORE fabrikadan alıdığı bilgi bu şekilde bende aldığım bilgi size direk iletiyorum.
    Biz direk üretici firma olduğumuz için farklı bir markaya farklı bir panel üretimi yapmıyoruz denildi.
    Sony şu farkı olabilir kullandığı görüntü işlemci farkı var, bundan dolaylıda ürünler arasında 10.000tl ile 30.000 tl fiyat farkı var bu fiyat farkına değer mi buda tercih meselesi Türkiye standartlarında bence ciddi fark bu
    İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: joven

Bence siz yanlış biliyorsunuz örnek vermek gerekirse Apple bit panel üreticisi değildir lakin ürünlerinin üretiminde her noktada Apple karar veriyor Sony benzet bir durum neden olmasın nihayetinde kalite noktasında üretime neden müdahil olmasın

Hocam neye göre yanlış biliyorum?
    Ben bana iletilen bilgiyi direk aktarım yapıyorum ve bilgininde yanlış olduğunu düşünmüyorum sizin konu hakkında detaylı bilginiz varsa iletebilirsiniz,
    Hocam SONY gerçekten bende çok seviyorum marka kalite acısından ama şu anki şartlarda piyasanın çok gerisinde kaldı üst bölümlerde yazıldığı aynı kalite ürünler arasında ciddi fiyat farkı var.

SONY OLED XR55A90JAEP 36.999

LG OLED 55G16LA.APD 16.499

SONY OLED XR65A90JAEP 54.999

LG OLED 65G16LA.APD 27.999

Hocam 55 inçte 20500 Sony diye fark vermeye değer mi?
    Hocam 65 inçte 27000 Sony diye fark vermeye değer mi?
    Hocam bunlar ciddi fark değer alırım diyorsanız tercih sizin.
    İyi forumlar.

• Panel temelde aynı olsa da kalite kontrol devreye girip bu olay gerçekleşebilir (gerçekleşir demiyorum, ihtimal diyorum)

Aynı olayı normalde gpu üretiminde görüyoruz. Çipler temelde aynı olsa da kontrol sonucu ve wafer yerleşimine göre yanlış hatırlamıyorsam üst düzey olanlar yine kallavi kazanç getiren modellere gidiyor. Binding olarak nitelendiriliyordu sanırım ama net hatırlayamadım, yanlış bir konuya da döndürmek istemem. Sadece ihtimali farklı sektörden belirtmek de istedim.

Gün sonunda elimizde şu bilgiler var:

Sony tarafında heatsink bir kazanç sağlıyor. Anlık ve sürdürülebilir parlaklık için fark oluşturabilir. (Testlere bakmadım zira a90j için hiç düşüncem yok fiyatlarıyla ve tabii oyunculara sunduklarıyla)

Acoustic Surface normalde LG'nin panellere kazandırdığı bir özellik olmasına rağmen Sony tarafında aktif ama LG kendisi kullanmıyor.

LG kendisine 100 birime üretebilir ve rahatça satabilirken Sony tarafında 125 birime satış yapıyor olabilir. Firmalar en iyi ürünü kendisine tutmak zorunda da değildir. Sony tarafı da kamera sensörlerinde kimi zaman neler sundu ve bunları bir çok firma ile paylaştı ama kendisinde uçup kaçma olayını da uygulamadığı oldu. Kendi açısından özellikle kamera üreticisi olması da etken olduğu söyleniyordu. Son dönemde tabii 1 serisi ile çok ilerleme de koydu ortaya.

Kısacası, A90J fiyatını hak etmeyebilir belki ama LG tarafından bir tık daha ötede olabilir bazı noktalarda.

edit: Bu arada fiyata tabii kalibrasyon ve kalite kontrol konusunda Sony tarafının da etkisi giriyordur. Belki LG'den 3 tane panel alıyor ama 1 tanesini beğeniyorlar. Bu da fiyat çıtasını yüksek tutabilir. Her kesilen panel kesinlikle aynı olmuyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 31 Mayıs 2021; 11:45:30 >

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.