Şimdi Ara

LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 '2999 TL' (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
14
Favori
30.380
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu yoruma ihtiyacım vardı açıkçası, evet gözle görülmemesi oldukça yeterli , telefon ile düşük pozlama ile çekildiği için parlak çıkıyor, benim geçen sene aldığım lg ips'de gözle de çok görülüyordu.

eğer görülmüyorsa muhteşem bu fiyata bu monitör.

• losthell kullanıcısına yanıt

Hocam o zaman sıkıntı yok mu diyorsunuz ? Kafam aşırı karıştı şuan. Diğer arkadaşlar da aynı şekilde telefonla çekilen fotoğraflar paylaşırsa duruma göre bakıp iade ya da değişime göndericem. Ölü püksel yok, yanında VA monitör var ona kıyasla renkler çok hoş gözüküyor. Fakat bu durum biraz canımı sıktı.

EDİT: Bu arada bazı oyunlarda (path of exile) köşelerin daha koyu olma durumunu da hala anlayamadım. Aslında koyu değil de karanlık da diyebilirim bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luc4sHood -- 24 Kasım 2021; 16:46:37 >
  • Luc4sHood kullanıcısına yanıt
    Telefonda böyle çıkması normal diyorlar

Gözünüze sıkıntı yoksa güle güle kullanın hayırlı olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Gözünüzü köşelere tam dik yere,karşısına, getirip baktığınızda da karanlık mı

Oyundan kaynaklı da olabilir

Bir de curved olmadığı için köşelerdeki piksellere 40 derece açıyla vb bakıyorsunuz o yüzden tam ortadaki kadar mükemmel olmayabiliyor diye biliyorum, ips glow un mini hali oluyormuş köşelerde yani ekranın ortasından bakarsanız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bak yaa IPS glowu gördüm canımı sıktı.Cogu kişide böyle mi?
    Öyleyse kargo gelir gelmez açmadan geri gönderim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şunu baştan belirteyim IPs parlaması olmayan cihaz bulmak neredeyse imkansız yapı gereği olan bir şey, ne kadar az olursa o kadar şanslısınız demektir azdan kastım fotoğraftakine bakmayın gözünüzde görüyorsanız sıkıntı , görmüyorsanız şanslısınız.

Şöyle çekim yapabilirsiniz, monitörün yanına veya arkasına çok az bir ışık koyun ve telefon mu odağını ışığa göre alın sonra gözünüze en yakın görüntüyü yakalamaya çalışın.

Şunuda tekrar belirteyim kesinlikle telefondaki görüntüye aldanmayın bu durum Düşük pozlama nedeniyle VA panelde de var tn panelde de var, Önemli olan gözünüzle ne gördüğünüz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt

Bi miktar oyundan kaynaklıymış hocam daha renkli bi oyunda deneyince pek bi fark olmadı. Fakat yine de VA monitörün bundan daha parlak gözükmesi garip geliyor LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 "2999 TL" 2 sene curved ekran kullanınca bunda sanki ortası dışına doğruymuş gibi bi his oluşturdu. IPS glow muhabbetini tekrardan belirteyim normalde bakınca sadece sol köşede bi miktar var. Ne videolarda ne oyunlarda o glowla ilgili bi durum hissetmedim şimdilik. Fakat telefonla çekince durum o başka arkadaşlar da fotoğraf paylaşırsa karşılaştıralım.

• helll_599 kullanıcısına yanıt

Hocam tam karşıdan gözünüzle baktığında rahatsız edici bir durum var mı? Herkes telefona takıldı:)

• Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt
    Bu ayarı tüm monitörlerde yapabilir miyiz
    Monitor 8bitse bile

LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 "2999 TL"

Xiaomi gaming 27 inç monitorde nvidia ayarlarınsan yaptım burada 10 bit gösteriyor ama monitor 8bit diye satılıyor

Gpudan 10 bit gidiyor ama monitor 8ini mi gösterebiliyor demek bu acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 24 Kasım 2021; 17:17:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam resimler bu şekilde iki monitörümüde attım çok anlamadım sanırım ikisinde de mevcut ancak kullanırken bir şey hissetmedim, viewsonic' olanı 1 yıldan fazladır kullanıyorum yeni far kettim diyebilirim

Benzer durumlarla karşılaşmak biraz içimi rahatlattı LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 "2999 TL" Buarada şu durumu görüp korkacak arkadaşlar için

Bu da uzaktan çekilmiş hali. Etrafta bi miktar ışık mevcut + kasanın camı var ne kadar etkiler bilmiyorum. Fakat dediğim gibi sadece sol altta bi miktar gözüküyor telefonla çekmeyince. O hafif burda da mevcur zaten. Hiç bilmediğim için beni biraz korkutmuştu ama sanırım doğal bir durum telefonda böyle gözükmesi.

Hocam parlaklık , kandela değeriyle alakalı bir durum ips ya da va olması farketmez, tn’de daha prlak olabilir.

ips glow ile ilgili fotodan karşılaştırma yapmak anlamsız, kesinlikle gözünüzle ne gördüğünüz önemli. Şöyle yapbilirsiniz sadece monitör arkasındaki ledi yakıp, tam karanlıkta duvara odaklayıp kamerayı ve gözünüze en yakın görüntüyü çekip atın ona bakalım.

Bu attığım benim rog tn panel pg248 monitörüm. Gözle bu görüntüyü alıyorum neredeyse o yüzden bende siyah büyük problem fakat tn’de renk yok, pc msi ge66 qhd ipd, telefon oled 12 pro max, bu monitöre bakınca kör oluyorum vallaLG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 "2999 TL" 

Hocam monitörün arkasındaki led diyince bu monitörün arkasında led var sandım LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 "2999 TL" Dediğinizi deniycem arkaya koyacak flash ışığı haricinde bi şey arıyorum. Flash biraz parlak kalıyor anladığım kadarıyla.

EDİT:

Hocam sanırım bahsettiğiniz şey bu. Odakladıktan sonra tam olarak ayarlamaya çalıştım. IPS glow olarak sağ üstte de bi miktar gözükmüş fakat benim gözle gördüğüm fotoğraftakine çok benzer olan sol alttaki kısım. İçim rahatladı şuan LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 "2999 TL" 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luc4sHood -- 24 Kasım 2021; 17:45:14 >

Eğer gördüğünüz bu ise, tek kelimeyle harika. Bir ömür değiştirmeyin bu monitörü LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 "2999 TL" 

Buna çok çok yakın hocam sadece sol alt kısım bir miktar daha fazla. Yardımlarınız için sağolun cidden beni büyük bi dertten kurtartınız LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 "2999 TL" 

Ben de iptal etmiştim tekrar aldım şu görüntüden sonra deneyelim bakalım.

• Benimki de bugün teslim edildi. Referans noktası olarak HP 340s G7 notebook ekranı ve LG C1 OLED TV ile karşılaştırdım. OLED için zaten çok söylenebilecek bir şey yok, görüntü kalitesi olarak monitörün fersah fersah ilerisinde.

İlginç olan kısım %45 NTSC renk gamutuna sahip IPS laptop ekranımda bile siyahlar çok daha iyi. Bunlar dışında ölü piksel testi, uniformity ve IPS glow testleri yaptım. Ölü piksel çıkmadı, uniformity beklediğimden kötü çıktı, IPS glow da yok denecek kadar az çıktı. Hevesim geçene kadar kullanıp sonrasında bir kenara kaldıracağım gibi görünüyor.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.