Şimdi Ara

LG 32LF2500 SES SİSTEMİ BAĞLAMA SORUNU RESİMLİ BAKAR MISINIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar başlıkta ta olduğu gibi LG 32LF2500 lcd tv'me ses sistemi bağlamak istiyorum ancak bir türlü beceremedim bağlamayı. Bu benim tv'nin resmi değil ama sanırım arkadaki işaretlediğim yerler aynı bunlardan hangisine bağlamam gerek.

1. USB bağlanmıyor mu Service only yazıyor bende de .

2. Bunlardan hangisine takmam lazım ses sistemi için bulamadım.

yardımcı olursanız çok makbule geçer şimdiden teşekkür ederim.

• 1) Bağlamak istediğiniz ses sisteminin markası, modeli ve bağlantıları nedir ?

2) Bu bağlantı ile amacınız nedir ? Dvd, divx film mi izleyeceksiniz, PS3-Xbox360 oyun konsolu mu bağlayacaksınız, PC mi bağlayacaksınız ?
  • İşaretlediğiniz dikdörtgenin üst 3 tanesi video girişi için. Siz sesi Audio yazan sekmedeki L-R'den alabilirsiniz. Ama kataloğuna bakın derim o kısım ses girişi içinmi çıkışı içinmi, çıkış özelliği varsa alabilirsiniz.. Çünkü tam bilmiyorum.
    signore arkadaşın dediği gibi ses sisteminizin marka modelini yazarsanız daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreatWhite
    İşaretlediğiniz dikdörtgenin üst 3 tanesi video girişi için. Siz sesi Audio yazan sekmedeki L-R'den alabilirsiniz. Ama kataloğuna bakın derim o kısım ses girişi içinmi çıkışı içinmi, çıkış özelliği varsa alabilirsiniz.. Çünkü tam bilmiyorum.

Bence o, component bağlantı ile kullanılan bir cihazın (örneğin dvd oynatıcının) sesini Tv'ye aktarmak için kullanılan bir giriş. Tabi ses sistemi varsa, dvd oynatıcının ses bağlantısını Tv'nin o girişine değil, doğrudan ses sistemine bağlamak gerekir.
  • Banada öyle gibi geldi, onun için arkadaşa katalog'a bakmasını söylemiştim

Tv ses sistemine bağlanacaksa aşağıdaki adaptör kullanılabilir. Fakat stereo ses alınır. (Switch out'a alınmalı)

Yalnız arkadaş ortalarda yok, dvd player'ı varmı varsa ne marka ses sistemi ne bilmiyoruzki

quote:

Orijinalden alıntı: signore
    Bence o, component bağlantı ile kullanılan bir cihazın (örneğin dvd oynatıcının) sesini Tv'ye aktarmak için kullanılan bir giriş. Tabi ses sistemi varsa, dvd oynatıcının ses bağlantısını Tv'nin o girişine değil, doğrudan ses sistemine bağlamak gerekir.

• arkadaşlar cevap veremediğim için üzgünüm sistemi markasını da yazmayı unutmuşum. sistem bu resimdekidir arkadaşlar. dvd var ancak dvd olmadan sadece 5+1 ' i kurmak istiyorum.resimdeki işaretleridiğim tüm girişleri denedim olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metaphor -- 13 Ocak 2010; 23:34:52 >

• LG'nin sitesinde buradaki sayfadan Tv'nizin kullanım kılavuzunu indirdim ve ses çıkışlarına (audio out) baktım.

Tv'nizin tek ses çıkışı, dijital optik ses çıkışı. Ses sisteminizde optik giriş olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle Tv'nin sesini ses sisteminize aktaramazsınız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu anki cihazlarla aktaramaz ama audio decoderle aktarabilir. Yani optik sesi bu cihaza girecek çıkışlarınıda analog ses sistemine bağlayacak ve 5+1 ses alacak. Bir aksilik olmazsa ayın 20'sinden sonra yaklaşık 10 tane kadar decoder getirteceğim, ürünler gelince ilan açarım

quote:

Orijinalden alıntı: signore
    LG'nin sitesinde buradaki sayfadan Tv'nizin kullanım kılavuzunu indirdim ve ses çıkışlarına (audio out) baktım.
    Tv'nizin tek ses çıkışı, dijital optik ses çıkışı. Ses sisteminizde optik giriş olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle Tv'nin sesini ses sisteminize aktaramazsınız.

• Önceki mesajımda aslında yazmıştım ama sonra gerek yok diye sildim, bir daha yazayım. Eğer normal Tv kanallarının sesi alınacaksa, 5+1 peşinde koşmanın çok da anlamı olmaz bence. Çünkü stereo (iki kanal) olan bir iki istisna hariç tüm kanallar mono (tek kanal) sese sahiptir ve alınacak sesin sadece adı 5.1 olur, tüm kanallardan aynı ses gelir.

Eğer 5.1 Dolby Digital veya DTS sesli kaynaklar varsa (örneğin dvd oynatıcı, PC, oyun konsolu bağlantısı gibi), o zaman harici bir decoder alıp, 5.1 ses arayışına girmek anlam kazanır. Zaten o durumlarda da sesi Tv'ye alıp bir daha aktarmak yerine, doğrudan ses sistemi ile kaynak cihaz arasında bağlantı yapmak daha iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.