Şimdi Ara

LG 37LC2R Deneyimleri… (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
0
Favori
29.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • stokta yok ama çok da pahalı değilmiş onbes;
    http://www.dijitalmarketim.com/asp/show_stock.asp?product=SWV3567-10

LG 37LC2R Deneyimleri…
  • quote:

Orjinalden alıntı: dandini2000

stokta yok ama çok da pahalı değilmiş onbes;
    http://www.dijitalmarketim.com/asp/show_stock.asp?product=SWV3567-10

LG 37LC2R Deneyimleri…

benim getirttiğim altın kaplama,
    malum lcd/plazma için hep kaliteli (altın kaplama) kablolamadan bahsediyoruz ya!
    yoksa izmir-bit pazarında 15 ytl ye bile hdmi kablo var...........
    selamlar

• Yukarıda bahsettiğim olayı örneklersem aşağıda çizdiğim resim bir fikir verebilir. Sol ve sağda oluşan hafif yayma bunun gibi bir şey. Resmimde sol ve sağ bölümleri biraz abartılı olarak ortaya doğru uzattım ama aslında yukarıda da bahsettiğim gibi sadece 10 cam'lik bir bölümde oluşuyor. Aynı olayı yaşayan varmı?

LG 37LC2R Deneyimleri…

LG 37LC2R Deneyimleri…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbuci -- 4 Aralık 2006; 13:51:56 >

• onbes;
    eee tabii ben ortasını arıyorum,sen en kalitelisini
    imparatorous;
    bahsettiğin şeyle hiç karşılaşmadım(şükür ki!)
  • Arkadaşlar az önce HDMI to HDMI kablo aldım en kalitelisi diye Acoustic Research aldım ama sinir oldum kablonun boyu 1 metre bile yok... ben en azından 2,3 metre koyarlar diye bakmadım üzerinde de .9 m yazıyor ben onu 9 metre sandım.. kabloyu bir açtım 40 50 cm birşey.. Televizyon duvara monte :( ben bunu nası bağlayacam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SnoX

Arkadaşlar az önce HDMI to HDMI kablo aldım en kalitelisi diye Acoustic Research aldım ama sinir oldum kablonun boyu 1 metre bile yok... ben en azından 2,3 metre koyarlar diye bakmadım üzerinde de .9 m yazıyor ben onu 9 metre sandım.. kabloyu bir açtım 40 50 cm birşey.. Televizyon duvara monte :( ben bunu nası bağlayacam...

Mesafe yetmiyorsa, ve cihazları da birbirine yakınlastırma sansınız yoksa, aldıgınız yere gidip kabloyu daha uzun olanı ıle degıstırmeye calısmalısınız.
  • o değil de alırken zaten herşeyi ordan aldım duvara monte edeceğimi biliyorlardı bu kablo imkan yok yetmezki... neyse bi arayıp konuşayım
  • quote:

evet de
    philips de var(dvd&vhs player)
    home cinema
    digitürk
    tv

4 tane kumanda eder yav

muhtemelen aynı kodlar home cinemanın kumandası için de geçerlidir diye zekai bir düşüncem oldu da!bakalım eve gidince denerim artık.şimdi Ankara dayım.

Kumanda konusu için biraz pahalı bir çözüm olabilir belki ama Logitech Harmony kumandalar size yardımcı olabilir. Aynı anda 15 cihazı kontrol edebiliyorsunuz. PC baglantısı yaparak, net ortamındakı databaseden elinizdeki cihazların ayarlarını ındırıyorsunuz ve işlem tamamlanıyor. Suan Türkiyede 885, 785 ve 525 modelleri mevcut diye biliyorum. Asagıdaki linkden Logitech Harmony kumandalara bakabilirsiniz.

http://www.logitech.com.tr/index.cfm/products/features/harmony/EEUR/EN,CRID=2078

• Teknosa gözlerimi yaşartmaya devam ediyor.. Az önce bahsettiğim kablo vakumlu kutudaydı ve açmak için kesmek zorunda kaldım buna rağmen olayı anlattığımda montaja gelen arkadaşlar bir denesin olmassa yardımcı oluruz dediler..
  • quote:

imparatorous;
    bahsettiğin şeyle hiç karşılaşmadım(şükür ki!)

Eyvallah kardeş... Muhabbet koyu galiba...
  • IMPARATORUS arkadaşımızın durumu bendede var fakat spactacle veya full modunda oluyor. 16:9 yapınca düzeliyor. Bu seferde suratlar basık oluyor. Bende suratlar basık olmasındansa altyazıdaki büyüme küçülme olayını tercih ettim ve spactacle modunda kullanmaya devam ediyorum. Bu bir arıza değil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavsar -- 4 Aralık 2006; 16:28:34 >
  • en iyi format hangisi görüntü açısından ben hep 16:9u kullanıyorum Servis piksel yakması filan oluyo bu modda kullanın dedide
  • imparatorius
    bu tür yayılmalaın olus sebebi 4:3 goruntuyu 16:9a oturtmadan oluyor. sizdeki modu bilmem ama bendeki toshiba 32wl68de superlive 1 modunda aynı sey var ama.gulu seven dikenine katlanır misali. cunku bu modda 4:3 goruntunun ortasını cok az deforme ediyor sağ sol kenarlara dogru acılma artıor boylece 4:3 yayınlar basıklık olmadan izleniyor. ama normal modlarda boyle bir yazı yayılması yok. sorun değil yani bu olay. goruntu moduyla alakalı bir konu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: archieduke

imparatorius
    bu tür yayılmalaın olus sebebi 4:3 goruntuyu 16:9a oturtmadan oluyor. sizdeki modu bilmem ama bendeki toshiba 32wl68de superlive 1 modunda aynı sey var ama.gulu seven dikenine katlanır misali. cunku bu modda 4:3 goruntunun ortasını cok az deforme ediyor sağ sol kenarlara dogru acılma artıor boylece 4:3 yayınlar basıklık olmadan izleniyor. ama normal modlarda boyle bir yazı yayılması yok. sorun değil yani bu olay. goruntu moduyla alakalı bir konu.

Sağol kardeşim. Bende dün akşam Digicom merkez ile görüştüm. LG'nin yanılmıyorsam 7 görüntü modu var. Bunlar Spectacle, 4:3, 14:9, 16:9, Zoom1, Zoom2, Full. Bunlardan Full ki ben onu kullanıyordum yukarıda yazdığım olayı yapıyordu. Yetkili bir arkadaş, "16:9 moda getir düzelmesi gerek" dedi. Akşam eve gidince denedim ve bir problem yok. Aslında dediğin gibi bu bir problem değil 4:3 yayını 16:9 formatta en az basıklıkla izlemek için yapılmış sanırım. Neyse kıymetlime birşey oldu sanmıştım... Her geçen gün yeni bir şey öğreniyoruz. Birçoğunun farkına bile varmayacağı bir olay...
    Tekrar teşekkürler archieduke...

• Arkadaşlar kafama takıldı ya bizim televizyon HDCP destekliyormu :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: SnoX

Arkadaşlar kafama takıldı ya bizim televizyon HDCP destekliyormu :(

Ben daha alamadım ama destekliyor diye okumustum bir yerlerde . Zaten HD Ready logosunu almak ıcın dvi yada hdmı portun HDCP protokulunu desteklemesı gerekıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 6 Aralık 2006; 23:18:15 >
  • arkadaslar satıcıyla gorustuk servisten bişey çıkmayacak gibi ben değiştiriyim demiş
    biz de salonda biraz ufak gibi kalan 37 i 42 yle değiştircez ama satıcı 42 nin eline 10 ila 15 gün arası gececeğini söyledi durum boyle olunca simdi lg 42pc1r plazmayı dusunuyoruz
    (bu urunde 37lc2r lcd gibi forumda cok begeniliyor..bi de odullu olan urun heralde bu )durum boyle olunca fiyatı daha dusuk olan
    plazmaya mı baksak diyorum zira 42 ye cıkınca lcd de karelenme olayı da artacak
    verdiğimiz fiyat farkı da cabası

aklıma takılan plazmada uydu goruntulerinde kesin daha mı iyi sonuc elde ederiz
    ve bilgisayar bağladığımızda alacağımız sonuc lcd ye gore kotu mu olur

önerilerinizi bekliyorum şimdiden cok tesekkurler...
  • uydudan daha iyi sonuç elde edersin ama bilgisayar bağladığında çözünürlük devreye gireceği için LCD kalitesine ulaşamazsın
  • peki yansıma olayı cok rahatsız eder mi
    gündüz 37lc2r de bile rahatsız ediyo biraz
    tv camın tam karsısında oldugu için
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavsar

IMPARATORUS arkadaşımızın durumu bendede var fakat spactacle veya full modunda oluyor. 16:9 yapınca düzeliyor. Bu seferde suratlar basık oluyor. Bende suratlar basık olmasındansa altyazıdaki büyüme küçülme olayını tercih ettim ve spactacle modunda kullanmaya devam ediyorum. Bu bir arıza değil yani.

Evet ben de aynı fikirdeyim. Şu an 16:9'da izliyorum ama diğer modda da ekrandaki yazıyı problem etmiyorum çünkü bunun bir arıza olmadığını biliyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: yako86
    arkadaslar satıcıyla gorustuk servisten bişey çıkmayacak gibi ben değiştiriyim demiş
    biz de salonda biraz ufak gibi kalan 37 i 42 yle değiştircez ama satıcı 42 nin eline 10 ila 15 gün arası gececeğini söyledi durum boyle olunca simdi lg 42pc1r plazmayı dusunuyoruz
    (bu urunde 37lc2r lcd gibi forumda cok begeniliyor..bi de odullu olan urun heralde bu )durum boyle olunca fiyatı daha dusuk olan
    plazmaya mı baksak diyorum zira 42 ye cıkınca lcd de karelenme olayı da artacak
    verdiğimiz fiyat farkı da cabası

aklıma takılan plazmada uydu goruntulerinde kesin daha mı iyi sonuc elde ederiz
    ve bilgisayar bağladığımızda alacağımız sonuc lcd ye gore kotu mu olur

önerilerinizi bekliyorum şimdiden cok tesekkurler...

Yako selam... hiç sesin çıkmıyodu kardeş... Nerelerdesin?
    Ben sana iyi düşünmeni tavsiye ederim. Git nerede bulursan bul plazmayı teşhirde gör. Bak bu sefer beğenmedim ben desen de değiştirmezler. Lcd'lerin pc bağlantılarında plazmaların üstünde olduğu bir gerçek. Uydu bağlantısında plazmanın daha iyi olacağını söylüyorlar ama ben o kadar güzel yayın alıyorum ki tekrar düşünmeni tavsiye ederim. Son kararını verirken fazla etkilemek istemem dostum ama iyi düşün.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.