Siz hiç "garantisi biziz abi" bilirmisiniz? İstanbul dışındaysanız birde arızalı ürünleri geri istanbula teslim etmeniz gerketiğini duydunuzmu???
ben istanbuldayım hadi götürdük diyelimde. garantisi biziz ayağı iyi değil tabi, değişim yapmıyormu şimdi bunlar?
Selam arkadaşlar, Forumu birsüredir izliyorum.Ama ilk mesajımı şimdi yazıyorum. Bende 42LC2R yi almayı düşünen birisi olarak size kişisel bir sorum var. Uzun araştırmalarım sonucu kararımı verdim ve dün bu lcd yi almaya gittim. Lcd nin fiyatı Bimeks ve Teknosa da 3.949 YTL tam kararımı vermiş alacakken zaten almayı planladıgım PS3 ü gördüm ve bir anda 42 inch LG yerine fiyatı 2.999 YTL olan 37LC2R yi alıp yanına bir de PS3 alayım dedim yani 3.949 YTL lik sadece 42LC2R almayıp , 37LC2R + PS3 ü 4.500 YTL ye almaya karar verdim. Sorunum ise acaba 42 yerine 37 inch alınca pişman olur muyum? Boyut olarak farkındayım az bir fark yok ama tabi ekran küçüldükce görüntü netliği de artacak.Açıkcası siparişi vermeme rağmen hala kararsızım ve sorumun çok kişisel olduğunun da farkındayım ama yine de görüşleriniz benim için önemli ve bir nevi anket gibi olacak ve fikrimi etkileyecek.Cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden herkese teşekkürler.Siz olsaydınız ne yapardınız?
Burada izleme mesafesi çok önemli, eğer 3-4 metreden izleyeceksen bana göre ideal olur. Ancak daha uzak mesafeden izleyceksen sorun yaratabilir. Ayrıca dediğin doğru, görüntü açısından 37 inch olması daha iyi. Şimdiden hayırlı olsun diyelim, resimlerini mutlaka bekliyoruz...
@seeone, 42 değilde 37 '' aldıgın için pişman değil mutlu bile olacaksın, keza LCD lerde optimum performansı veren max genişlik 37'''de ben bile büyük ekran bir LCD almak isteyen biri olarak. Tepkime süresi sıkıntısı nedeniyle 42'' araştırmaktan vazgeçtim yani bende alacak olsam 37 ya da 40 '' LCD alacagım o açıdan hiç tasalanma dostum
Ancak birşeyi sormak istiyorum aletin ürteim tarihi ne zaman, keza LG lerin bu serisinde "Backlightbleeding" sorunu var diye hatırlıyorum ancak gene hafızam beni yanıltmıyorsa Mart ve sonrası üretim tarihli LCD lerde bu sorun giderilmişti, bir bak derim
Hayırlı olsun demeyi unuttum bu arada
jakalon - izleme mesafem 4 mt den daha fazla değil, teşekkür ederim. Teslim aldıktan sonra ilk işim digitürk, dvd ve ps3 görüntü resimlerini çekip size göndermek olacak çünkü bende hep kullanıcı resimlerini aradım ve ne yazıkki çok az bulabildim.Dolayısıyla kullanıcı resimlerinin forumcular için ne kadar önemli oldugunun farkındayım.
eozen81 - açıkcası üretim tarihini sormadım ancak bimekste satın almada yetkili birisi ile görüşmem sonucu ellerinde 37LC2R nin kalmadıgını ve bu haftaiçi geleceğini söyledi ayrıca teknosa da bu parti gelen malların yeni temin edildiğini söylediler. Dolayısıyla yeni üretim olması kuvvetle muhtemel. Tabi net bir bilgiye sahip değilim.
Bir de teknosada 37LE2R diye bir model var. Görünüşte 37LC2R den hiç bir farkı yok fiyatı da 300 - 400 YTL daha uygun.Teknosa digicom temsilcisine farkı nedir diye sordugumda panel farkı var onun dışında hiçbir fark yok dedi ama bana pek inandırıcı gelmedi. 37LC2R ve 37LE2R farkını bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim. (BU arada 37LE2R modelinden teknosa dışında hiçbir yerde bahsedildiğini görmedim.Yani bilgi edinme şansım pek yok.
Arkadaşlar 37lc2r modelini almayı ciddi olarak düşünüyorum. Elinde bu lcd'den olanlar lütfen SD,DVD,PC görüntülerini foruma koysun. Başta konulan resimlerin hepsi silinmiş maalesef. Şimdiden teşekkürler...
Arkadaşlar sonunda aldım. Jakalon ve eozen81 dışında yorum yapan olmadı ama yaptığım hesap ve kitaplar ardında da kalbimin sesini dinleyerek ekranı 42 inchten 37 ye indirerek ve 42LC2R yerine 37LB1R + PS3 aldım. Son ana kadar aklımda hep önce 42LC2R sonrada 37LC2R vardı ama Bimeksteki pazarlıklarım sonucu 37LB1R yi alırsam yanında Creative Zen M Vision 30GB + askı aparatını hediye edeceğini söyleyip beni kandırdı. Tek aklıma takılan soru LP1R nin tek HDMI olmasıydı(37LC2R bildiğiniz gibi 2 x HDMI) 37LB1R nin artısı çift tuner olması ve kontrast sensörünün bulunması. Ayrıca karşılaştırmam sonucu 37LB1R nin görüntü kalitesi daha net. Kontrast sensörü benim için çok elzem değil ama çift tuner olması gayet iyi. Ayrıca birtane bile ölü piksel olursa LCD yi anında iade edeceğimi belirttim. Bimekste sağolsun kabul etti. Cumartesi kurmaya gelcekler.İzlenimlerimi ve resimleri daha sonra göndereceğim.
Hayırlı olsun Seenone, kaça aldın toplamda?
Sağol jakalon 37LB1R 3.450YTL + PS3 1.439YTL fiyatlar biraz daha düşecek gibi çünkü 37LB2R ve 37LC3R ler sürülüyor piyasaya ama ben hem daha fazla beklemek istemedim.Hem de bekledikçe gözüm hep alternatiflere kayıyor ve yoruldum artık.Bu işin sonu yok. Yok onu bekle yok bunu bekle yok öyle yok böyle derken sıkıldım! Ama sende hala sabır varsa bekle biraz fiyatlar kesin düşecek ama onda da şu sıkıntı var bu seferde piyasaya yeni ürünler sürülünce stoklar onlara yoğunlaşıyor ve bir eski ürünü bulmak zorlaşıyo.
37LB1R BAKTIM Bİ ARA FAKAT GOFİTO ARKADAŞTAN YARIN LP1 BAKMAYA GİDİCEM NE DERSİNİZ LP1 İYİMİDİR
Vallaha dediğin gibi oldu Sinan, Teknosada 37lc2r 2750/12 taksite düşmüş. Biraz daha bekleyeceğim sanırım, Toshiba'nında C3000 serisi geliyor. 2600/12 deniyor onun içinde, bakalım heyecenla bekliyoruz Sen resimleri aman unutma bu arada...
mobilecom - LP1 in farkı parlıklığın 500 yerine 600 olması ama buna mukabil kontrastı 1200. 37LC2R ve 37LB1R de 1600. LP1R dede yine çift tuner var.Ama benim tercih etmeme nedenim kasasını beğenmemem.Ama tabi bu kişisel benim beğenmediğim kasa IF desing ödülü almış bu arada. Ben senin yerinde olsam 37LC2R yi düşünürdüm. Sen neden 37LC2R düşünmedin dersen Creative Zen hediye ettiler derim jakalon - teknosaya baktım ama fiyatı aynı yani 2.999 ytl bence sen 37LE2R ye bakmışsın onun fiyatı 2.750 ytl ikisinin arasındaki farkta 37LE2R tek hdmi ve paneli sehpalı kullanırken sağa sola çeviremiyosun, onun dışında benim bildiğim bir fark yok. C3000 hakkında bi bilgim yok açıkcası. Pazar günü resimleri ekliyorum foruma.
Arkadaşlar merhaba...
Bende Geçen hafta LG 32Lc2R aldım. Ürün ile ilgili bir kaç soru soracağım.
İlk olarak ekranda 2 adet ölü piksel mevcut yeni farkettim. Biri kırmızı biride gri. Bunun bir zararı varmı ? Ürünü değiştirme talebinde bulunabiliyormuyuz?
İkincisi, Bağlantılarımda sanırım sorun var. Ürüne digitürk bağlandı, duvar monteli olduğundan ikinci scart ı şu anda kullanamıyorum. Digitürkte bazı yazılarda çok hafif bir bozulma oluyor ve görüntü normal tv gibi net değil. Teknik servis elamanı bunun digitürün yayınından kaynaklandığını söyledi. Dijital bir yayında bu nasıl oluyor anlamış değilim. Ürün yatak odasında, dolayısı ile izleme mesafesi 1,5-2,5 mt arasında acaba bunun farkı olabilirmi?
Üçüncüsü Ps2 konsolu digitürk üzerinden tv ye baglıyorum. Duvar montajlı olduğunda diğer scarta erişemiyorum. Bu şekilde bağladığımda görüntü bozuluyor. Daha kalitesiz bir görüntü alıyorum, yazılar hafif karışıyor.
Bu üç sorunum için bana yardımcı olabilirseniz sevinirim ona göre servis çağırıp baktıracağım. Teşekkürler...
Ben vatandan 37LB1R ALDIM 2000 YTL ye ancak tv geldiğinde görüntüde hiç bir problem olmamasına karşı parlak kasada çok fazla çiziklerle karşılaştım.Vatanı aradım gelin ister paranızı iade alın isterseniz başka bir ürün alın dediler ellerinde aynı tv yok. TV de hiç bi sorun yok ama çizikler çok canımı sıkıyor.
Şimdi sorum şu tv yi iade edip 100 ytl farkla başka bir yerden 37LC2R alabilirim.Sizce bu tv yi alırsam görüntü kalitesinde sorun yaşarmıyım yani sırf çizikler yüzünden değiştirdiğime pişman olurmuyum.Yoksa 37LB1R nin görüntü kalitesi 37LC2R ye göre daha mı iyidir.Çiziklerle yaşamayı öğreneyim mi???
LB serisi en beğendiğim serilerdendi geçen seneki... Fiyatlarının çoğu ürüne göre pahalı olması çok fazla rağbet görmesini engellese de benim naçizane tavsiyem çiziklerle yaşamayı öğrenin,ve kullanmaya devam edin. LC serisinden çok daha başarılıdır LB serisi...
yaklaşık 6 aydır kullanıyorum 37lb1r yi şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım.. ve alırkende çok araştırmıştım özellikle 37lc2r ile çok kıyasladım kesinlikle görüntü kalitesi ve diğer yönlerden lc2r den çok daha iyidir(2 hdmi girişi dışında) bir lcd dir. kullanma kılavuzunda ve forumda da muhtemelen vardır kaç saat izlendiğini menuden bir şekilde ören eğer fazla kullanılmamışsa bence değiştirme.
şimdide tv de 3 adet ölü pixel buldum yaw ben tvden iyicene soğudum.Ölü pixxeller daha sonra düzelir mi???
düzelmez aksine daha da yayılabilir zamanla.. ama çok da takacak bişey değil ben aldığım zaman evde servis kurduktan hemen sonra buldum 2 tane, servis isterseniz değiştirelim dedi ben pek önemsemedim ve hala aynı lcd yi kullanıyorum. ölü pikselden çok teşhir ürünü olup olmadıgına takılmalısın bence..
Herkese İyi Günler,
Konu üzerinden haliyle çok uzun zaman geçmiş ancak 37lc2r televizyonumuz için sehpa ayağı ihtiyacım var ve elinde fazla olan veya ihtiyacı olmayan birisinden makul bir fiyat karşılığında almak istiyorum.
Teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme