Şimdi Ara

LG 37LC2R Deneyimleri… (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
0
Favori
29.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    öncelikle hayırlı olsun.sana sormak istediğim şu;ben digitürk için component ve scart-scart bağlantıların ikisini de denedim ancak component ile scart bağlantı arasında öyle aman aman bir fark göremedim nedense.acaba bunun sebebi tv nun kendisi mi?32" crea almıştım.
    ayrıca philips dvd&vhs player,digitürk var.sence max performansı nasıl bağlarsam alabilirim?
    ancak digitürk den kayıt yapabilmem için digitürk receiverını dvd&vhs player üzerinden geçirme zorunluluğum var.ayrıca pip den görüntü alamıyorum.yardım lütfen...
  • quote:

öncelikle hayırlı olsun.sana sormak istediğim şu;ben digitürk için component ve scart-scart bağlantıların ikisini de denedim ancak component ile scart bağlantı arasında öyle aman aman bir fark göremedim nedense.acaba bunun sebebi tv nun kendisi mi?32" crea almıştım.

Fark göremezsin çünkü dt kutusunda component çıkış yok. Scart konnektöründe component çıkışlar var zaten. Scart-scart bağlantı ile scart-comp bağlantı arasında bu yüzden bir fark göremezsiniz. bağlantıları şu şekilde yapabilirsiniz.

1) dt--->tv
    2) dt--->dvd--->tv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 19 Eylül 2006; 10:58:03 >
  • dostum,
    dt receiverde sadece Scart ve RCA cikis var.
    sen component diye rca'yi kast ediyorsun sanirim.
    (beyaz+kırmızı+sarı)
    beyaz + kırmızı sesi,
    sarı kablo video- goruntuyu tasir.

ama bu iki baglanti (rca-component) arasinda daglar kadar fark var.
    hatta senin component sandigin RCA, scarttan daha kotu goruntu verir.
    fark gorememis olman bile sasirtici, daha zayif bulman gerekirdi.

component bağlanti, parcali baglantidir.
    sadece video goruntusunu 3 kablo ile tasir(kırmızı-yesil-mavi)
    ses icin ayrica 2 rca audio kabloya ihtiyac duyarsin.
    toplam 5 kablo eder.

pip konusunda bi sey diyemecegim.
    ancak benim lcd de pip input diye bisey var,
    oradan 1 kaynak ekranda iken, pip inputtan, 2. goruntu kaynagini
    seciyorsun.(AV1,AV2, RGB, vs)
    buna dikkat et, cihazi gormeden baska bisey diyemem.
    pip input
  • quote:

Orjinalden alıntı: ultraaslans

sulokal bide 32LC2R lerdede XD için manual menu var. yok demişsin

evet dostum,
    dun baktim, hakliymissin.
    XD secenegi icin,
    32" de de ayni menu varmis.

tesekkurler duzeltmen icin...
  • rica ederim üstad
  • quote:

Orjinalden alıntı: sulokal

dostum,
    (beyaz+kırmızı+sarı)
    beyaz + kırmızı sesi,

toplam 5 kablo eder.

pip input

hay allah razı olsun yav.cahiliz bu işlerde kusura bakmayın
    ayrıca pip inputda çatı anteni neye karşılık geliyor ki aceb?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 19 Eylül 2006; 17:16:15 >

• rf diye gecer literaturde,
    ancak AV1 AV2 gibi isimlendirilmis de olabilir.
    sen en iyisi cati antenini yada kablo tv'yi bagladigin yere bak.
    orda yazar.
    av1, vs diye
  • ben receiveri tvye s-video dan bağladım bu şekilde seyrediyorum tv'yi. ilginç bi durum var inputtan s-videoyu seçiyorum görüntü alamıyorum av3 ten görüntü alıyorum. bağlantı şeklim s-video to s-video
  • Arkadaslar bu TV'nin 32" olanindan almayi dusunuyorum. Ama PS2 disinda bende ne digiturk, ne uydu receiver, ne de dvd player var normal kablo tv gibi bulundugum semtin (ankara, eryaman 1.-2. etap) uydu yayini var. apartman icindeki bildigimiz kablo tv cikisindan bildigimiz anten soketi ile yayin alcam. sizce kalitede ne gibi farkliliklar olur? bi uydu edinmemi tavsiye edermisiniz? eger ederseniz bu receiver nasil olmali cunku component, s-video vb. falan anlamiyorum, bilmiyorum ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacelen -- 19 Eylül 2006; 18:57:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafacelen

Arkadaslar bu TV'nin 32" olanindan almayi dusunuyorum. Ama PS2 disinda bende ne digiturk, ne uydu receiver, ne de dvd player var normal kablo tv gibi bulundugum semtin (ankara, eryaman 1.-2. etap) uydu yayini var. apartman icindeki bildigimiz kablo tv cikisindan bildigimiz anten soketi ile yayin alcam. sizce kalitede ne gibi farkliliklar olur? bi uydu edinmemi tavsiye edermisiniz? eger ederseniz bu receiver nasil olmali cunku component, s-video vb. falan anlamiyorum, bilmiyorum ben

bence uydu alın kablo yayın seyredecksiniz 100hz herhangi bir tüplü tv işinizi görür

• hmmm, o zaman uydu ya da digiturk olayina da girecez desene... aslinda bizim yayin uydu yayini ama dedigim gibi dagitim kablolu sistem usulu... yani bir uydu merkezi var ve ordan dagiliyor...

bu arada bu component, s-video vs. girisleri hakkinda da bilgi verirseniz ne tur bir receiver alcagima karar verebilirim... tesekkurler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafacelen

hmmm, o zaman uydu ya da digiturk olayina da girecez desene... aslinda bizim yayin uydu yayini ama dedigim gibi dagitim kablolu sistem usulu... yani bir uydu merkezi var ve ordan dagiliyor...

bu arada bu component, s-video vs. girisleri hakkinda da bilgi verirseniz ne tur bir receiver alcagima karar verebilirim... tesekkurler...

ahh bir bilsem

bakınız sulokal:
    dostum,
    (beyaz+kırmızı+sarı)
    beyaz + kırmızı sesi,

toplam 5 kablo eder.

pip input

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 19 Eylül 2006; 20:11:02 >

• yeni uydu receiver alırsan sulokalın da bahsettiği gibi component çıkışlı bi uydu receiver almanı tavsiye ederim.
    component
    rca
    s-video
    scart
    dvi
    rf
    hdmi
    bunların hepsi bi bağlantı şekli bunların içersinde en iisi sırasıyla
    hdmi-dvi-component diye gider; sıralama yanlışta olabilir bu durumda zaten dvi çıkışlı uydu receiver olmaz. hdmi çıkışlı receiver yada component çıkışlı receiver bulabilirsin. hdmi olanlar zaten çok pahalı olur. component çıkışlı alabilirsin. sulokal iki tanesinden birini seçmiş daha geniş bilgi deneyim ettiğinden kendisiniden alabilirsin. fakat composite ile componenti karıştırmayalım. ben component kablo almaya çıktığımda çarşıya adamların component kablonun ne olduğunu bilmiyorlar ve düşünün bana composite kablo veriyorlar...
    arkadaşım lcd tv alacaksan uydu receiver kullanman lazım. component-component bağlantısı yaparsan lcd tv ile receiverin arasında gayet ii görüntü alabileceğini düşünüyorum. bakmayın siz yok lcd tv yakından görüntü bozuyomuş diye. kim televizyonun dibinden tv seyrediyor Allah aşkına...
    component-component bağlantı şekli ile uydu lcd deneyimini bide sulokalın ağzından dinleyelim derim özel olarak bu konu hakkında...

• quote:

Orjinalden alıntı: ultraaslans

yeni uydu receiver alırsan sulokalın da bahsettiği gibi component çıkışlı bi uydu receiver almanı tavsiye ederim.
    component
    rca
    s-video
    scart
    dvi
    rf
    hdmi
    bunların hepsi bi bağlantı şekli bunların içersinde en iisi sırasıyla
    hdmi-dvi-component diye gider; sıralama yanlışta olabilir bu durumda zaten dvi çıkışlı uydu receiver olmaz. hdmi çıkışlı receiver yada component çıkışlı receiver bulabilirsin. hdmi olanlar zaten çok pahalı olur. component çıkışlı alabilirsin. sulokal iki tanesinden birini seçmiş daha geniş bilgi deneyim ettiğinden kendisiniden alabilirsin. fakat composite ile componenti karıştırmayalım. ben component kablo almaya çıktığımda çarşıya adamların component kablonun ne olduğunu bilmiyorlar ve düşünün bana composite kablo veriyorlar...
    arkadaşım lcd tv alacaksan uydu receiver kullanman lazım. component-component bağlantısı yaparsan lcd tv ile receiverin arasında gayet ii görüntü alabileceğini düşünüyorum. bakmayın siz yok lcd tv yakından görüntü bozuyomuş diye. kim televizyonun dibinden tv seyrediyor Allah aşkına...
    component-component bağlantı şekli ile uydu lcd deneyimini bide sulokalın ağzından dinleyelim derim özel olarak bu konu hakkında...

benim digitürk ve çatı anteni görüntülerini koyuyorum belki fikir verir.Bu arada tv sehpasını da bugün aldım.bakalım arkadaşlar şu anki durumunu beğenecekler mi?

[img=http://img135.imagevenue.com/loc479/th_91067_Resim_001_123_479lo.jpg][img=http://img147.imagevenue.com/loc483/th_91072_Resim_002_123_483lo.jpg][img=http://img145.imagevenue.com/loc547/th_91079_Resim_003_123_547lo.jpg][img=http://img142.imagevenue.com/loc363/th_91085_Resim_004_123_363lo.jpg]

not:3. resim çatı anteni görüntüsü.digitürk scart-scart bağlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 19 Eylül 2006; 21:45:51 >

• zahony, her şeyi berbat ettin yahu! :)
    Tam LG'ye yönelmişken crea görüntülerini gördüm. Hiç de kötü değil...! Napıcam ben şimdi?
  • valla aynı durum bende de oldu.tam lg ye yönelmiştim.ancak bütçemi zorlamam gerekiyordu.tam bu sırada crea yı keşfettim.fiyatına göre performansı harika bir cihaz.ama şunu kesinlikle söylemeliyim ki bu lcd yi kalkıp bir lg veya daha oturmuş panellerle kıyaslamaya kalkmayın.ihtiyacınızı ortaya koyun ve ne istiyorsanız alın derim ben
  • Crea görüntüleri fena değil gerçekten daha düşük bütçeliler için güzel bi alternatif ama bence32" üstü modelleri almayın en fazla 37" olsun oda illada büyük olsun istiyosanız ayrı özellikleri 42" creada pek tatmin etmiyo yan yana 2 crea (32" ile 42") arasında dağlar kadar fark var bence
  • zahony,
    resimleri begendim.
    tekrar gule gule kullan.

mustafacelen;

ultraaslans dostum anlatmis zaten,
    merkezi uydu sisteminden (anten soketli tip)
    receiver olmadan iyi sonuc alamazsin.

bende de apartman kurulumu var ama,
    receiver kullanmak zorundayız.(allahtan da oyle yapmislar.)
    uydu sistemi kurmakta en iyi cozum, kişisel kurulum.
    bende bazi kanal sinyalleri zayıf mesala, hala duzeltemediler.

evet ultraaslans,
    composite ile componet sıkca karistirilir.
    ancak cok ciddi kalite farki vardir.

ben uydu receiver'i scart to scart ile de bagladim,
    ancak component kadar iyi degil.
    renkler soluk cikiyor.
    component baglantida, netlik ve renklerin canliligi bir baska.

samsung receiver'in goruntusude harika.
    uydu baglamaya gelen cocuklar bile,
    bu cihaz 500 ytl uzerinde olmali, verdigi goruntuye gore dediler.
    halbuki ben 180'e aldim.nedeni, EMU destegi yok, talep edilmiyor bu cihaz.

• Emu desteği nedir. Bide hdye uyumlumu bu reciever
  • emu destegi,
    sifreli xxx kanallari acmak icin kullanilan yazilimlar, key.ler.
    emu olmayinca talep de olmuyor.
    talep emu.lu cihazlara kayiyor.
    boyle kaliteli receiver.larda ucuz kaliyor.
    bana uyar...

bu receiver, HD destekli degil,
    olsa idi fiyat 600-800 arasi olurdu.
    su an TR'de bi tek Humax HD receiver.in 2 modeli var.
    en dusugu 399 €.
    bu yatirima uydudaki 3-5 yabanci HD kanali seyretmek icin degmez.
    erken bi yatirim.HD kanallar cogaldikca bu yatirim mecbur yapilacak.
    en az 1,5 yil surer.

kolay gelsin...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.