Şimdi Ara

LG 37LG5000 Mİ YOKSA SONY KDL 40D3500 ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki ürün arasında cok kararsızlık yaşıyorum kullanan arkadaşlar var ise ne olur fikirlerini paylaşsın şu anda bu iki üründe Bimeks kampanya var ve fiyatlar çaok makul 31 Ağustosda bitiyor son 2 günüm kaldı yani yardımlarınızı bekliyorum.

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1083&uid=40373 LG 37LG5000

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1083&uid=36313 SONY KDL 40D3500

• bu nasıl makul fiyat ben anlayamadım? 40d3500 sony shoplarda peşin 2.200'e satılıyor,

bu arada bu iki televizyon kıyas bile kabul etmez, kesinlikle sony

quote:

Orjinalden alıntı: stholy

Bu iki ürün arasında cok kararsızlık yaşıyorum kullanan arkadaşlar var ise ne olur fikirlerini paylaşsın şu anda bu iki üründe Bimeks kampanya var ve fiyatlar çaok makul 31 Ağustosda bitiyor son 2 günüm kaldı yani yardımlarınızı bekliyorum.

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1083&uid=40373 LG 37LG5000

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1083&uid=36313 SONY KDL 40D3500

• neden kıyas bile kabul etmez özellik bakımından Lg biraz daha önde bilmediğim özel bir sebebi var ise paylaş lütfen
  • arkadaşımız kısa ve öz yazmış, eğer toparlarsak;

ürünlerin fiyatları arasında çok az bir fark var ve bahsettiğiniz ürünü arkadaşımızın da belirttiği gibi daha uygun koşullarda da bulabiliyorsunuz. ben en son saydığımda forumumuzda 100 kadar 40d3500/3550 kullanıcısı var. eğer yanlış bilmiyorsam forumda böyle bir kullanıcı sayısına ulaşmış model bazında bir ürün yok. bu durum d3500'ün fiyat performans başarısına çok iyi bir kanıttır zaten.

öncelikle kıyasladığınız ekran boyutları farklı , ortalama olarak ekran boyutu aynı modelde fiyata %10 civarında bir fark oluşturacağını düşünebiliriz.
    ikincisi siz kağıt üzerindeki parlaklık-kontrast-tepki süresi gibi değerleri aldığınızda haklı görünüyorsunuz. ancak forumda çok kereler yazdığımız üzere bu değerler firmaların kendi ölçüm tekniklerinden oluştuğu için artık itibar görmüyor.
    Üçüncüsü,Sony geçmişten bu yana görüntü teknolojilerine en çok yatırım yapan ve diğer birçok markadan farklı olarak profesyonel sistemlerden gelen bir firma. ilk görüntü geliştirme teknolojilerini uygulayan firmalardan biri. bu anlamda bravia engine denilen görüntü geliştirme teknolojisi oldukça başarılı.
    dördüncüsü, sony s-pva panel teknolojisi kullanırken, lg ıps panel teknolojisi kullanıyor. bu fark özellikle kontrast ve renklerin başarısında kendini hissettirir.
    Beşincisi sony'nin ülkemizde oturmuş bir sistemi ve hizmet ağı var ve 5 yıl garanti veriyor. lg iki yıl garantili ve lg Türkiye henüz yeni kuruldu. eski distribütörü digicom ile de mahkemelik durumda.

son olarak tüm yazılanlara rağmen fikirler değişebilir bu nedenle cihazları izleyerek , deneyerek alışveriş yapmalısınız. katalog değerlerine bakarak değil.

quote:

Orjinalden alıntı: stholy

neden kıyas bile kabul etmez özellik bakımından Lg biraz daha önde bilmediğim özel bir sebebi var ise paylaş lütfen

• Daha 2 saat önce sony 40d3500 ü aldım mevcut yayın sistemi ile deneme fırsatım oldu, renkler mükemmel. Kumanda kullanımı kolay ve tatlı. Bence Sony al derim kesinlikle pişman olmayacağını düşünüyorum.
  • Arkadaşlar fiyatları arasında fazla fark yok ama lg nin özellikleri sony e göre oldukça iyi görünüyor. Pazartesi günü 37lg5000 almayı düşünüyodum bu şimdi kafamı karıştırdı.. kesinlikle sony mi diyorsunuz???
  • Aralarındaki 3" lik yani 3*2,54=7,6 cm. lik ebat farkını da göz önünde bulundurmak lazım. 37/3= %12,3 gibi bir büyüklük farkı var gibi gözükse de aslında görülebilir alan olarak tam ince bir hesaplama yapmadım ama %20 lere varabilecek bir fark oluşur.

Ayrıca naciza fikrimdir... 2300 ytl.ye 40v4000 alınabiliyorken 2200'e d3500 almak pek doğru olmayabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aralarındaki boyut farkını gözardı edersek görüntü kalitelerinde hangisi tercih edilmelidir?
  • sony'nin d3500 modeli ile LG'nin 5000 modeli arasında çok fark var, bence kesinlikle LG5000 iki televizyon arasında doğru seçim olacaktır.

iki televizyon arasında teknoloji farkı var bir kere, sony'nin modeli 1 yaşında, LG nin modeli ise son serisi.
  • 40d3500 fiya-performans olarak çok uygun bir ürün. Saygılar
  • Teknosada 37lg5000 1599 ytl. taksitle 1799. Bu fiyatı da göz önüne alırsanız (kaldı ki 42lg5000 sonynin bahsedilen modeli ile aynı fiyattır-2299 taksitle ve çeşitli mağazalarda daha uygun fiyata bulunabilir bu modeller) kesinlikle LG. Özellikle teknosada olması, 100 ytl hediye çeki, görüntü kalitesi ve ve world play clup üyelerine 250 ytl world puan vermesi (7 taksitle alınabiliyor max. world ile sipariş tamamlama adımındaki jokervadaa ile) bu konuya son noktayı koyar sanırım. (World kartı olanlar müşteri hizmetleri veya world online yardımı ile kolayca playclup üyesi olabilirler, ayrıca 100 türkcell kontör hediye, ayrıca tv yi almadan müşteri hizmetleri ile kart ücreti konusunda belirli harcama sözü verip daha sonra tv yi alırsanız 40 ytl de oradan kar etmiş olursunuz). Evet evet benim yaptığım tam olarak budur ;) Bir de belirtmek isterim almadanmağazaya gidip oturup tvleri izledim :) 32-37-40-42 bir çok marka model. Evet sony zaten marka ispatlamışkendini. Ve evet sony nin çok üst serileri ki bunlar 6-7bin ytl den başlıyor hoş. Paran varsa bastır al. Ama ortadirek işi istiyorsan bu tv yi bu kampanyalarla kaçırma. Eylül 30 son sanırım. Taksitle aldığını varsayalım 1800-250-100=1450. Piyasada bu fiyata bu özellikte kaç tana lcd tv var? Hatta param olsa alır satarım :)

Gelelim kampanya dışında özelliklerine. Merakediyorum kontrast oranını firma kendi ölçüyor madem ve yanlış 50000:1 oranı, fazla yazdı yarısını düşürelim 25000:1 olur. Tepki süresi de mi ölçüm farklılığı? Özellikle ekran büyüdükçe tepki süresi küçülürse sonuç daha iyi olur. Ayrıca aynı çözünürlükte küçük ekranda daha iyi sonuç alınır. Bütün bunlara rağmen sony alacağım diyorsanız ramazan size yaramamış derim :)

• 1 ay sonra sony 40v4000 al derim
  • Kopete

Sen worldcard dan puanlarını bi kontrol et istersen nedeni ise worldcard ın bu kampanya için teknosa dan alışverişin %25 i kadar WORLDPUAN ek olarak alabilirsiniz diyor yani 250 ytl alabilirsiniz demiyor maksimum alabileceğin para miktarı o.

World Play Club sayfasından alıntı
    "9 Haziran- 30 Eylül tarihleri arasında gnçtkcll'lilere Teknosa, Mango... larda Play Club üyesi Worldcard'ları ile yapacakları alışverişlerde kazanacakları Worldpuan'lara ek olarak alışverişin %25'i değerinde Worldpuan hediye edilecektir.Kampanya dönemi boyunca, bir müşteri Teknosa'dan en fazla 250 YTL, diğer markalardan ise marka bazında en fazla 10YTL değerinde Worldpuan Kazanabilir."

Worldcard sayfasından alıntı
    "Worldcard'ınızla yaptığınız harcama ve ödemelerle topladığınız Worldpuanlar, World Üye İşyerleri'nde para yerine geçer.Kazandığınız her 2 Worldpuan, üye işyerlerinde 1 Yeni Kuruş değerindedir. 10 YTL değerindeki bir ürünü, 2.000 Worldpuan kullanarak satın alabilirsiniz. "

Senin 1600 ytl lik ürüne 400 worldpuan verecekler artı normal worldpuan o da 400 olacak yani toplam 800 puan gerisini sen hesapla artık :)

• alışverişin %25 i değerinde word puan verilecektir.
    bu nedemek ?
  • Özellik olarak baktığında 37LG5000 daha üstün duruyor, Ama 40D3500 de ekran olarak daha büyük. Benim fikrim bir kaç hafta bekle 40v4000 al derim ürünün fiyatı düşüyor sürekli..
  • word puanlarım yüklendi ve hepsini kullandım....
  • Sony 40V4000
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.