Şimdi Ara

LG 42LE5500 ! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
551
Cevap
3
Favori
70.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu TV revize edilerek ve Smart TV özelliği eklenerek yeniden satışa çıktı.

http://www.hizlial.com/elektronik/televizyonlar/lg-47le5500-47-full-hd-led-televizyon_05.011.1165.0076.htm
    http://www.****.com/urun/en-ucuz--lg-47le5500-119-cm-full-hd-led-televizyon-.aspx

Hızlı Al sitesinde 2.344 TL
    Carrefor'da 2.470 TL
    Binumaram sitesinde nakit 2.162 TL taksitli 2.300 TL

LG TR garantisi veriyor hepsi.

Güzel TV. 47" TV almak isteyenler bence bu fiyat aralığı için çok uygun. Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak_bt

Bilgisayardaki dosyaları DLNA ile Tv de izlemek istiyorum. ancak usb dongle yok. bağlantıyı şu şekilde kurdum.

TV yi ethernet kablosu ile access point'e.(yani usb dobgle yerine access point kullandım). access point ile wireless olarak adsl modeme. modem'de zaten yine ethernetten masaüstü pc ye bağlı.

tv de youtube, facebook ıvır zıvır giriyor yani internet paylaşımı var ancak nero media veya tversity isimli programla PC de dlna client açıyorum paylaştırıyorum ancak tv de görmüyor.

Bağlantı uzun ve karmaşık olduğu için mi olmuyor yoksa nerede sıkıntı var acaba?

Bende daha önceden Inca marka tek antenli kablosuz modem vardı, onunla evdeki iki laptop kablosuz bağlantı, tv'yi de ethernet ile ağa bağlıyordum ve diğer odada duran laptop üzerinden bile hiç takılmadan HD filmleri izleyebiliyordum. Sonrasında evdeki internetin daha geniş olması için ZyXEL marka çift antenli modem aldım, daha evdeki laptopları bile ağ bağlantısına almak için problem yaşamıştım, güvenlik sekmelerini her yöne açık bırakmak vs gibi ayarlar yaptıktan sonra Nero Media ile TV yi de sonunda ağa bağlayabildim, ama yine de bu modem ile bazen keyfi olarak bilgisayarı görememe sorunları yaşıyor.

TV 'nin ağ bağlantısı modemin yetenekleriyle de alakalı, bilginize.

• Selam arkadaşlar bu tv da web browser özelliği yok ancak lg nin hemen hemen aynı donanıma sahip cihazlarında ise web browser var o cihazların yazılımı buna yüklenebilirmi? veya nasıl webbrowser eklenebilir bu cihaza bilgisi olan varmıdır? birde yurtdışı satışlı cihazlarda bu tv da bir sürü film sitesinin linki olmasına rağmen LG Türkiye teknik destek olarak bu cihazdaki o ür yazılımları çıkarmış bu konuda tavsiyesi olan varmı? 2 milyara konfor yerine dert satın aldık :(
  • arkadaşlar uzun zamandır takip etmiyorum forumu dts ses alabilmeyi başaran oldumu bu tv de paylaşırsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpclient

5500 hala iyi tv,Hd yayınlarda ve mkv lerde çok iyi görüntü veriyor.

Fakat bazı durumlarda sıkıntı yaratıyor.Örneğin maç seyrederken ,tabi ekran hep yeşil tonunda olduğu için ,görüntü sağa veya sola doğru hareket edince ekranda ortaya yakın bir kısımda dikey bir çubuk gibi bir iz oluyor.
    Hani saha yeşil ise o şerit daha açık yeşil ya da beyaz gibi bir şey oluyor...Sabit veya karışık görüntülerde belli olmuyor.
    Nasıl bir arıza olabilir

resimde sabit bir görüntü var.ama photoshop ta örnek yaptım,aynın bunun gibi oluyor...

Hocam o sıkıntının aynısı bendede var. 3-4 tane dikey beyaz çizgi görüyorum maç izlerken (yeşil üzerinde net olarak seçiliyor) belli oluyor. Dsmart HD kullanıyorum, eurosport hd de tenis maçlarına bakıyorum kamera yakın plan gösterdiği zaman arkadaki mavi duvar üstünde de belli oluyor çizgiler. 2 yıl önce ekim ayında İstanbul Bilişim den aldım televizyonu, garantisinin bitmesine 1 ay kaldı. Televizyondan gerçekten çok soğuttu bu olay beni.Televizyonu nu garanti kapsamında servise gönderdin mi ? merak ettim doğrusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Uğur_

quote:

Orijinalden alıntı: xpclient

5500 hala iyi tv,Hd yayınlarda ve mkv lerde çok iyi görüntü veriyor.

Fakat bazı durumlarda sıkıntı yaratıyor.Örneğin maç seyrederken ,tabi ekran hep yeşil tonunda olduğu için ,görüntü sağa veya sola doğru hareket edince ekranda ortaya yakın bir kısımda dikey bir çubuk gibi bir iz oluyor.
    Hani saha yeşil ise o şerit daha açık yeşil ya da beyaz gibi bir şey oluyor...Sabit veya karışık görüntülerde belli olmuyor.
    Nasıl bir arıza olabilir

resimde sabit bir görüntü var.ama photoshop ta örnek yaptım,aynın bunun gibi oluyor...

Hocam o sıkıntının aynısı bendede var. 3-4 tane dikey beyaz çizgi görüyorum maç izlerken (yeşil üzerinde net olarak seçiliyor) belli oluyor. Dsmart HD kullanıyorum, eurosport hd de tenis maçlarına bakıyorum kamera yakın plan gösterdiği zaman arkadaki mavi duvar üstünde de belli oluyor çizgiler. 2 yıl önce ekim ayında İstanbul Bilişim den aldım televizyonu, garantisinin bitmesine 1 ay kaldı. Televizyondan gerçekten çok soğuttu bu olay beni.Televizyonu nu garanti kapsamında servise gönderdin mi ? merak ettim doğrusu.

bu olay sadece maç sırasındam ı oluyor eğer diğer yayınları izlerken bir sıkıntı yok ise tv den olmayabilir bu durum.
    bu arada DTS işini film çevirisi dışında çözen oldumu ?

• 16 Ekim 2010; 13:58:58

yukarda tv alırken yazdığım mesaj tarihi... o zamanlar 2500 tl verdim led olsun en iyisi olsun dedik..babam tv eve geldiğinde L , G ne ulaa nerden buldun nasıl bi marka felan demişti gülme krizine girmiştim :))

şimdi 2500 e ne tvler çıktı beee :)) 3d derken artık tvler internete de giriyor bilgisayar gibi...

maşallah hiçbi sorun yok 3. yıla giriyor..zaman ne çabuk geçiyor...
  • Nero Media Home ile anlık olarak tv de bağlantıyı gördü daha sonra kayboldu. resimli olarak kurulumu anlatabilecek var mı?
  • Merhaba arkadaşlar.
    geçen sene aldığım lg32la620s modeli DTS sesi destekliyor. Ama bu tv halen desteklemiyor diye biliyorum yakın zamanda Firewire güncellemesi yapıp deneyeniniz oldu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba tv yi açtığımda ışık yanarak ortadaki LG logosuna kadar geldikten sonra bip sesi geliyor ve tv nin uzerindekiler ve kumanda dahil hiç bir tuş işlemiyor tv kapanmıyor sesi açılıp kapanmıyor hiç bir şekilde hiç bir tuş işlemiyor ne yapabilirim bunun hakkında bilgisi olan var mı acaba

• Arkadaşlar youtube uygulamasını kullanmıyorum artık benzer sorun yaşıyan ve çözüm önerisi olan varmıdır? TŞKLER
  • şöyle bir mail attım:

üründeki bazı bölümleri artık kullanamıyorum.netcast tamamen kullanım dışı kaldı.
    şu anda yazılım olarak 04.00.01 görüüyor ve yazılım güncelleme ekranına girdiğimde güncel yazılım olmadığı bilgisini veriyor.
    bu ürün için son firmware bilgisi nedir?
    nasıl güncelleyebilirim?

gelen cevap:

Yasamis oldugunuz olumsuzluktan dolayi firmamiz adina üzgün oldugumuzu belirtmek isteriz.

Mevcut modelde en güncel yazılım kullanılmaktadır.Cihaz menüsünde bulunan youtube vb.uygulama desteği kaldırılmıştır.Durum cihazınızdan kaynaklanan bir durum değil, uygulama kaynaklı bir durumdur.

Bilgilerinize sunariz.
  • bir mail daha attım.
    ben tv yi alırken bu servisler var diye satın almıştım.
    ürün artık aldığım gibi değil, özellikleri eksildi,konuyu çözün ltf dedim.

çözemediler tabi:)

telefonla aradılar, bu servislerin kapanması bizimle ilgili değil, isterseniz youtube la vs görüşebilirsiniz dedi eleman. şaka gibiler. teşekkür ettim kapattım.

diğer servisler neyse de youtube baya kullanılıyordu evde.yazık oldu.
  • Evet.
    Bugün itibariyle konu başında bahsedilen anakart arızası gerçekleşti :D
    Tüm görüntü ve sesler ağır çekim bir kayıt izliyormuşsunuz gibi geliyordu.
    Hiçbir hdmi ve usb girişi çalıpmıyordu.
    Servis anakart değişimi için 490 tl isteyince mantıklı gelmedi ve yaptırmadım.
    Ne yazık ki 42le5500 çöp oldu.
    anakartı söküp 200 derecede 8 dakika kadar fırınlamayı ve tekrar takıp sonuç almayı umuyorum:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: okican

Evet.
    anakartı söküp 200 derecede 8 dakika kadar fırınlamayı ve tekrar takıp sonuç almayı umuyorum:D

İnşallah kurtarırsın TV'yi

• quote:

Orijinalden alıntı: byi

quote:

Evet.

İnşallah kurtarırsın TV'yi

kurtardım dostum:)
    şaka gibi ancak servisten aldığım tv nin anakartını söktüm.
    200 derece sıcaklıkta 9 dakika fırınladım:D
    kaybedecek bir şey yoktu çünkü tv benim için zaten çöp olmuştu.
    bu işlem bir çok soğuk lehim ve anakarttan ayrılan ince ayak vs gibi bileşenlerin tekrar yerine oturmasını sağlıyor sanırım.
    tam bir şehir efsanesi ancak servisin 490 tl ücretle anakart değiştireceği tv şu an yerinde ve ilk günkü gibi çalışıyor.

• Valla bravo size iyi iş başarmışsınız.
    İyi günlerde kullanın
  • Teşekkürler. Kartı değiştirmek çok kolay aynen. İhtiyaç olursa bu adreslerden kart temkin edeceğim.

• quote:

Teşekkürler. Kartı değiştirmek çok kolay aynen. İhtiyaç olursa bu adreslerden kart temkin edeceğim.

Arkadaslar merhaba bende 2010 yılında almıştım ilk sayfalarda paylaşanlardan biriyim bu aksam itibariyle hdmi çıkışlarindan görüntü alamiyorum bağlanıyor diyor sonra sinyal yok diyor muhetemelen anakartim yandı.Usb uzerinden görüntü acıyor,component yada scart kablom olmadigi için deneyemedim anakartı söküp fırınlıyım mı bende? Olmadi 180-200 anakartmi alicam piyasadan.Teşekkürler

Evet hocam an itibariyle anakarti fırında 9 dakika 200 derecede ısıttım ve tv düzeldi şaka gibi,güzel paylaşımınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_sefa61 -- 15 Ekim 2016; 17:32:10 >

• İyi akşamlar
    LG 42 LE 5510 model tv me anakart lazım.Nasil temin edebilirim.
    Yardımcı olursanız sevinirim...Bu arada ben Elazığ dayım.
    İstanbul da arkadaşım var

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.