Şimdi Ara

lg 42le5500, lg 42le5300 ve samsung UE-40C6000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

lg 42le5500, lg 42le5300 ve samsung UE-40C6000
    Sizce hangisi?

http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_42LE5500-LED-TV,14588.html#urun_detay_div

http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_42LE5300-LED-TV,15989.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_UE-40C6000-LED-TV,16086.html

KULLANAN DENEYİMİ, BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARIN YARDIMINI BEKLİYORUM. ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SESA -- 11 Ekim 2010; 8:58:46 >

• Acizane görüşüm:
    Ben bu 2 ürün arasında kalsam C650'yi alırdım. Çünkü LE5500, çakma Leddir, yani Edge Led. Full Led olsaydı al derdim ama Edge Led aydınlatmalı LCD ile Florasan aydınlatmalı LCD arasında fark göremiyorum.
    Ayrıca Samsung'un panelleri LG'ninkilerden daha kalitelidir.
    Bunlar benim fikrim, tabiki seni bağlamaz. Sen istediğini seçersin. Hangisi hoşuna gidiyorsa onu alırsın.
    Saygılar.
  • lg 42le5500 modeli için lg'nin sitesinde LED PLUS diyor sence bu edge led anlamına mı geliyor
  • Plus dediği, yanlış bilmiyorsam Akıllı Enerji Tasarrufu Sistemi anlamında kullandıkları bir ifade.
    LG'nin LE 5 ve 7 serileri Edge Leddir.
  • Edge Led'in Full Led'den temel farkı nedir yada Edge Led'in negatif yönleri nelerdir. Çok önemli bir farkı varsa başka model bakayım bari tavsiyeniz ne olur?
  • Edge Led'de Tvnin alt, üst ve yanlarında çizgi halinde yerleştirilmiş Led lambalar var.
    Full Led'de ise adındanda anlaşılacağı üzere arka yüzey tamamiyle Led lambalarla kaplanmıştır.
    Edge Led'e çakma Led denmesinin nedeni budur. Bu yüzden Florasan aydınlatmalı LCD'ler ile Edge Led aydınlatmalı LCD'ler arasında pek bir fark yoktur(görüntü kalitesi olarak).
  • benim naçizane görüşüm edge led bile olsa led leddir.led ampül ile floresan ampül arasında çok fazla fark vardır.led daha az ısı yayar daha fazla parlaklık ve kopntrast sağlar.yakından 2 sini kıyaslarsan ledin daha aydınlık parlak ve gerçekçi olduğunu görüceksin.
    eğerki bütçenizi zorlamayacaksa ben kesinlikle led derim.led ekrana d9okununca iz veya kararma yapmıyor ama lcdlerde yağpıyor.led lerde ölü pixel çıkma olasığılığı 1000 de 1 iken lcdlerde 100 de 1 dir.led ekranlar zaten lcdlerdeki paqrlaklık kontrast ve renk derinliği ile renk sayısı oranını yükseltmek için yapılmıştır.(c650 ve lg led i yakından görmüş ve incelemiş birisi olarak konuşuyorum.hd de led bence lcden her halukarda iyidir.)
    saygılarımla.
  • avantajliurunler isimli arkadaşa katılmıyorum.
    Ben bu 2 televizyonu da sd yayında yakından izledim ve Samsung daha net görüntü veriyordu. LGnin bu televizyonunu ben beğenmedim, beğenen alır tabi ki.
    Ölü piksel olayına gelince; bu 2 modelin paneli de LCD'dir bu yüzden ölü piksel çıkma oranında bir fark yoktur. Ölü pikselin, arka aydınlatma ile ne alakası var. Panel çeşidi aynı. Florasan aydınlatma, piksele zarar mı veriyorki daha çok ölü piksel çıkacakmış.
    Edge led sadece biraz daha parlak gösterir, başka bir artısı yok(o da artı kabul edilebilirse tabi).
  • Arkadaşlar artık bu hafta sipariş vereceğim. Yukardaki üç modelden hangisi olmalı sizce (+) ları (-) leri nelerdir. LG 42LE5300 de kafama takılan usb den film izlemede ses çözme olayı kullananlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim TEŞEKKÜRLER.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avantajliurunler

benim naçizane görüşüm edge led bile olsa led leddir.led ampül ile floresan ampül arasında çok fazla fark vardır.led daha az ısı yayar daha fazla parlaklık ve kopntrast sağlar.yakından 2 sini kıyaslarsan ledin daha aydınlık parlak ve gerçekçi olduğunu görüceksin.
    eğerki bütçenizi zorlamayacaksa ben kesinlikle led derim.led ekrana d9okununca iz veya kararma yapmıyor ama lcdlerde yağpıyor.led lerde ölü pixel çıkma olasığılığı 1000 de 1 iken lcdlerde 100 de 1 dir.led ekranlar zaten lcdlerdeki paqrlaklık kontrast ve renk derinliği ile renk sayısı oranını yükseltmek için yapılmıştır.(c650 ve lg led i yakından görmüş ve incelemiş birisi olarak konuşuyorum.hd de led bence lcden her halukarda iyidir.)
    saygılarımla.

Bu yazmış olduklarınızın teknik bir temeli , bir ispatı var mı?

Led aydınlatmalı tvden daha az harcayan normal lcd tv olamaz mı? Plazmadan bile fazla elektrik harcayan Led aydınlatmalı tv olabilir mi?

Dokunulunca iz olması veya olmamasının sebebi nedir? (Cevap led olması değil)

Lcd tv ve led aydınlatmalı tvlerdeki ölü piksel oranı araştırmasını kim ne zaman yaptı? Led olması hangi sebeple ölü piksel olmasını engelliyor?

Sizin yazmış olduğunuz gibi renk derinliği , renk sayısı , kontrast gibi değerlerin sayısal olarak karşılığı nedir? Bu değerler normal lcdlerde kaçtır , led aydınlatmalı tvlerde kaçtır?

High- End denilen ve bölgesel aydınlık açma-kısma özellikli (local dimming) ve full led arka aydınlatmaya sahip Led aydınlatmalı üst seviye tvler var. Bu 5000 lira civarı fiyatlı tvlerin olmasının arkadaşlarımıza faydası nedir? Arkadaşlarımızın bütçelerine göre alacağı 2500 lira civarındaki fiyatlı ucuz kenar (edge-lit) aydınlatmalı tvlerde bu üstün özelliklerin hepsi var mı?

Başka bir ifadeyle ; Ferrari çok üstün donanım özellikli bir arabadır ama benim cebimdeki 30.000-40.000 lira parayla ferrari ile aynı özellikte araba alır mıyım? Ferrarinin kataloğunda yazan teknik bilgilere bakarak benim arabamda da olacağına inanmalımıyım?

• Arkadaşlar acaba deneyen veya kullanan varmı? Yukardaki LG model TV'lere laptop bağlanarak DTS formatlı bir mkv uzantılı filmi çalıştırdığımızda hangi kalitede gösterir? Görüntüde bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama sesi AC3 formatına çevirerekmi yoksa direkt DTS kalitesindemi verir?
  • başka yerdede yazdım ama yine yazayım.. lg42le5500 de mkv de dts i açmıyor. evet ac3 e çevirmen gerek
  • bilader.. kesinlikle samsung 40c6000 derim.. bendede var harika yeni aldım. yanlışlşıkla philips alacaktım iyiki almamışım.. çok memnunum hardiski tak film izle hemen diski görüyor.
    hem estetik ve incelik olarak harika, ses sistemi süper bi sürü özelliği var.. görüntü mükemmel.. bu benim görüşüm.
    bence bi mazaya git 40C6000 incele.. sonra LG yi incele.. kararı öyle ver.. bende çok kararsızdım ucuz diye philips alıyodum nerdeyse..
    öyle beş dakka değil en az 15 dk incele ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.