Şimdi Ara

LG 42LS5600 Aldım. (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
480
Cevap
4
Favori
64.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

3 günönce teknosa dan 12 aya kadar taksitle 1150 tl. ye aldım.

ahşap sehpa 430 tl. herhangi bi tv ile alırsan 250 tl. oda tamam

duvar askı aparatı eyeq marka askı+hdmi kablo+rgb skart+bez,losyon 60 tl. oda tamam montaj parası askı aparatının içinde.. duvara aparatı monte edip,televizyonu aslı,kablolarını bağlayıp,ayarlarını yapıp kumandayı elinize veriyorlar.. ;)

geçen sene çıkan modellerden daha İNCE v şık. 106 ekran olması sebebiyle SD uydu yayın kalitesi malum. 6 senelik eski reciever ile kullanmaya devam ediyorum. izleme mesafesi 3 mt. den uzakta ise pikselleşme pek göze çarpmıyor. bağlantı yuvası ses ve resim detay v ince ayarları hoşuma gitti.. 32" ye 900 vermektense büyük olsun dedik. 3d ve smart öz. YOK. zaten ihtiyacım da yok... gelelim ince ayrıntılara..

türksattaki kanalları gezerken FOX t v ve SKY 360 ın görüntülerinin ve renklerinin farklı olduğunu görmüşsünüzdür.bunun sebebi bu kanalların diğerleri gibi sn./25 kare yerine 30 kare yayın yapmalarından kaynaklanıyor darısı diğer kanalların başına..

tek skart olduğu için RGB destekli altın uçlu kaliteli bir kablo gayet rahat işinizi görür.. hdmi bağlantısı isterseniz 2 si tv nin ARKASINDA biri saolunda usb nin yanında sağ tarafında herhangi bi yuva yok. duvara asacaksanız önceden kabloları taktırın derim.. ;)

goldmaster fta-4450 kullanıyorum. ( samsung tuner - NEC çipset ) IBM çipsetli eski modellerde var. yeni modellerde conexant işlemci var.. ama berbat.

SD kutular 94 ekrana kadar durumu kurtarıyorlar.. bunun üzerine çıkıldığında pikselleşme başlıyor.. next i bilmiyorum. ama goldmaster fta 10500 - fta 4450 bu markanın en iyileri.

• hocam hayırlı olsun..

ben 37" ini alacğım tek derdimiz SD yayın, tatmin etti mi sizi
  • yeni tv alacakların LED almaları 32" leri geçip 94 ekrandan başlamaları ve izleme mesafesine göre ekran büyüklüğünü artırmalarını öneririm. 3d ve smart tv gibi şeylere ihtiyacınız yoksa.. fiyat-performans için şu anda ve önümüzdeki 6 ay içinde LG nin 5600 serisi en uygunudur..

büyük ekran düşük fiyat derseniz bundan iyisi şimdilik yok.

ayrıca philips ve samsung da olmayan otomatik voltaj regülatörü 100-220v arası çalışma LG lerde standart. "göz kırpması" tabir edilen cihazlar için son derece zararlı bu türkiye gerçeğine karşı tv niz belli bi seviyeye kadar korunur.
  • işte biz 37 düşünüyoruz, ve SD izleyeceğiz tek olay bu
  • her markanın her ürünü alınmaz.. LG nin telefonunu bedava ver almam.. ama tv leri muhteşem..

arçelik-beko-vestel-toshiba-sony malum.. geriye 2 kore firması kalıyor.. samsung,LG tercihim LG den yana..

evet.. kumandası daha iyi olabilirmiş.. ama artıları eksilerini geçiyor..
  • abi sd benim tek olayım, boşver kumandayı :) bu konuda ciddi yorumunu rica edeceğim.
  • basat_84

samsung tuner li nec yada IBM çipsetli iyi bir uydu alıcı, sarı uçlu rgb kaliteli bir skart kablosu, iyi bir lnb ve çanak.. en az 3 mt. izleme mesafesi..

uygun ses ve görüntü ayarlarıyla oldukça kaliteli görüntü almak mümkündür.. ben öyle yaptım.. kampanyaları takip edin.. 1200 tl. fazla vermeyin.. çünkü her ay yeni modeller çıkıyor.. fiyatlar düşüyor.. yılbaşı kampanyalarını takip edin.. aceleniz yok ise.. şimdiden iyi seyirler herkese..

büyük ekran LED bir kere alınır.. almayı düşünen arkadaşları bu konuyu 1.sayfadan itibaren okumaları ve aklına takılan soruları çekinmeden sormaları önemle rica olunur. bu markanın bu modelini alan ve almayı düşünen çok sayıda insan var..

SELAMLAR.
  • tv nin o kadar iyi değil demek ki bu kadar uydu çanak vb. gibi detaylar işin içine giriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programiso

quote:

Orijinalden alıntı: rainbowr6

quote:

Geçen hafta teknosadan 1177 tl ye aldım Televizyonu. Televizyonla ilgili birkaç sorum var.

1- TV nin en iyi renk ayarları nasıl olmalı.

Arka Işık: ?
    Kontrast: ?
    Parlaklık: ?
    Keskinlik: ?
    Renk: ?
    Ton: ?

2- Televizyonda MCI 100 HZ özelliği varmış. Bu açık mı kapalı mı hangi menüden öğrenebiliriz.

3- Televizyonun arkasında ethernet soketi var. Modemden cat6 kablosu ile TV ye bağlantı çeksem internete girebilir miyim TV den.

Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Geçen hafta teknosadan 1177 tl ye aldım Televizyonu. Televizyonla ilgili birkaç sorum var.

1- TV nin en iyi renk ayarları nasıl olmalı. - akşam bakıp cvp vereyim, dinamik kontrastı kapadığımı biliyorum ama, yanlız yinede sahne karanlık olursa kontrastı halen kısıyor

Arka Işık: ?
    Kontrast: ?
    Parlaklık: ?
    Keskinlik: ?
    Renk: ?
    Ton: ?

2- Televizyonda MCI 100 HZ özelliği varmış. Bu açık mı kapalı mı hangi menüden öğrenebiliriz. - otomatik olmalı, sürekli açık yani.

3- Televizyonun arkasında ethernet soketi var. Modemden cat6 kablosu ile TV ye bağlantı çeksem internete girebilir miyim TV den. - sanırım sadece update için kullanabilirsin, smart özelliği yok bu modelin.

Teşekkürler kardeş. Akşama ayarları bekliyorum. Bu arada 3. madde ile ilgili LG Servislerinin birinin sitesinde şöyle bir yazı yazılmış. Bende dedim acaba böyle bir özellik mi var?

Kolay gelsin.

"Lg LED TV İnternet Bağlantısı

Lg LED tv internet bağlantısı sistemini başlatmak için televizyonunuzun arkasında bir kablolu Ethernet portu olup olmadığını kontrol edin. Görünüşü büyük telefon jakına benzer. Bu portu, bir Ethernet kablosu (telefon kablosu) kullanarak bir ucunu televizyonun içine, diğer ucunu modeminize takarak yönlendiriciye bağlayın.
    Bundan sonra, tv ayarları menüsüne girin ve ağ seçeneklerine tıklayın. Eğer standart bir ağ kurulumu var ise kablolu ağ etkinleştirmek için bu ayarı seçin. Zaten yapmanız gereken her şey yönlendirici üzerinden kendini otomatik olarak sıralar.

İsterseniz, dahili bir kablosuz ağ bağlantısı kullanarak tv’nizi internete bağlayabilirsiniz. Birçok televizyon da isteğe bağlı bir kablosuz USB adaptörü vardır ve bunun sayesinde kablosuz ağ kullanabilirsiniz. Kablosuz ağ kurma, biraz daha karmaşık bir iştir. Evinize yönlendirici ve kablosuz yayın gerekecektir. Zaten evde kurulan bir kablosuz ağ var ve televizyonunuz bu ağı destekliyorsa problem yok demektir. Bir sonraki adım televizyon ayarları menüsüne girmek ve kablosuz ağ kurulumu için seçeneği bulmak. Kullanılabilir erişim noktalarının listesini ağınızda bulduktan sonra, ağ şifrenizi girmeniz gerekecek. Şifrenizi bilmiyorsanız internet modeminizi kuran yetkiliye danışabilirsiniz.

Bazı yeni yönlendiriciler ve tv'lerde ayrıca WPS (Wireless Protected Setup) desteği vardır. Eğer böyle bir yönlendiriciye sahipseniz şifre girmenize gerek kalmaz. Yapmanız gereken sadece tv tarafından istendiğinde, yönlendirici düğmesine basmaktır. Bir şifre ya da WPS butonuna bastıktan sonra, kablosuz kurulum işleminiz tamamlanır.

Lg LED tv internet bağlantısı kurulduktan sonra, web hizmetlerinin tümüne doğrudan erişmeniz mümkündür. Ve televizyonunuzda istediğiniz hizmetleri seçmek ve yapılandırmak için sizlere olanak sağlayan menüleriniz mevcuttur. Yönlendirici ve İnternet tv bağlamasında, bilgisayarınıza erişim, DLNA üzerinden medya dosyalarını paylaşmak gibi olaylarda mümkündür."

LG 42LS5600 Aldım.

•  LG 42LS5600 Aldım.
  • Teşekkürler rainbowr6 kardeşim. Tam süper oldu
  • quote:

Teşekkürler rainbowr6 kardeşim. Tam süper oldu

rica ederim
  • televizyonum iyidir.bana göre. başkasına nasıl görünür bilemeyeceğim.. mevcut çanak-kablo-lnb-skart ı 6 senedir. tüplü 72 ekran beko tv'imde kullandım.oda yeni televizyon gelince salondaki yerini aldı.tv hariç diğer ekipmanları kullanmaya devam.

televizyonun arkasındaki ethernet girişi yazılım yükseltme amacıyla konulmuş sanırım. ama aynı işi USB ye atıp tv ye taktığınız programlada yapmak daha kolay ve el pratiko.

HDMI kabloları ses ve görüntü sinyallerini dijital olarak iletir. skart kabloları ise analog kablodur..

tv deki skartın rgb desteği-> ara kablonun rgb olup olmaması,kalitesi,altın uçlu olması-> bağlanacak uydunun skartının rgb desteği->tv menüsünden yada uydu menüsünden a/v çıkış sinyalinin rgb olarak seçilmesi gibi BASİT AYRINTILAR (!!) görüntü kalitesini DOĞRUDAN etkiler.

eyçdi-em-ay kablolar ise 5 liralık kablo ile 50 liralık kablo arasında hemen hemen bi fark yoktur sinyaller dijital olarak yollandığı için bence fiyat-toplam kullanım ömrüyle alakalı bir şey..

usb den HD videolar,bluray diskler,HD uydu kanallarında sizleri fazlasıyla memnun edecektir. sd kanallar ise hemen hepsi 50hz. yayın yaptığı için kaliteleri ortada.. hepsi aynı uyduda hepsi dijital yayın..ama görüntü kaliteleri aynı mı? birçok kanal sanki VHS video kalitesinde yayın yapıyor. bunun için bizim yapacağımız 1 şey malesef yok. ne sunarlarsa onnan yetinenzi.

• lg 42ls5600 yazılım güncellemesi çıkmış,
    http://www.lg.com/tr/urun-destegi/lg-42LS5600
  • http://www.digitalversus.com/tv-television/lg-42ls5600-p14236/test.html
    http://www.digitalversus.com/tv-television/lg-47ls5600-p14226/test.html

Yukarıdaki sitede kontrast çok düşük, ses hayal kırıklığı , bulutlanma var falan filan yazmışlar.
    Tam da bu tvyi alıcakken karasız kaldım şimdi

Kullanıcılara bakarsan herkes memnun tvden ama bu siteye bakarsanda ciddi sorunları var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 26 Kasım 2012; 0:54:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rainbowr6

quote:

Teşekkürler rainbowr6 kardeşim. Tam süper oldu

rica ederim

Arkadaşım ben tam olarak bu tv nin direk olarak internete bağlanma olayını anlamadım kısa özet geçermisin acaba ? zahmet olmaz ise
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanuni55

42ls5600 led tv ile internetten video izleyebilirmiyim hdmı kullanmadan ethernet bağlantısıyla ? cevaplarınız için şimdiden tşkler.

:) ben de bulamadım siz çözdünüzmü olayı acaba ?
  • malesef artık uğraşmıyorum :|
  • Herkese merhaba. Bende bu tvyi yeni gold bilgisayardan 1200 liraya aldım. Çok memnunum. Sormak istediğim birşey var. usbden film izlerken altyazı dosyasını filmin içine nasıl dahil ediyoruz? Bilen varsa paylaşabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfboun

Herkese merhaba. Bende bu tvyi yeni gold bilgisayardan 1200 liraya aldım. Çok memnunum. Sormak istediğim birşey var. usbden film izlerken altyazı dosyasını filmin içine nasıl dahil ediyoruz? Bilen varsa paylaşabilir mi?

öncelikle hayırlı olsun. bende bu ay tvyi almayı düşünüyorum. avi dosyalarını hızlı bir şekilde filmin içine gömen programlar var ben ps3te öyle kullanıp izliyodum ama daha yüksek kaliteli hd filmler için filmle alt yazı dosyasının aynı olması bile bi işe yaramıyo diye okudum. senin sayende bende paylaşımları bekliyorum. bu arada yüksek çözünürlükte hd filmler denedin mi hiç. kasma var mı? görüntü akıcı mı?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.