Şimdi Ara

LG 42LS5600 incelemem. Input lag test videoları çektim. (Input lag yönünden tam bir oyuncu TV'si) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
5
Favori
27.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emre6128

merhabalar tv nin aralık ayı içerisinde çıkan yeni yazılımını yükledim yalnız halen dts ses formatını çözemiyor bu duruma yazılımsal olarak bi çözüm gelirmi acaba yoksa donanımsal bir durum mu ?

Bildiğim kadarıyla yazılımla gelmiyor dts desteği.Bir seride en başta dts desteği yoksa yazılımla gelmez en azından lg de böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar hd film için en iyi sesi nasıl alabiliriz. ses ayarlarında oto ayar ve net II ses diye seçenekler hangisini seçelim deneyen arkadaşlar varmı acaba.?
  • Arkadaşlar merhaba, bende önümüzdeki hafta bu TV den almayı düşünüyorum, TVyi sürekli pcye bağlı şekilde monitör olarak kullanmak için alacağım, oyun ve film amaçlı..

Yanlız şöyle bir sorunum var, kullandığım laptopta VGA çıkışı haricinde çıkış yok, Bugün denemek için pcyi philips 42" FullHD bir lcd tv ye bağladım, alabildiğim max çözünürlük 1680x1050 oldu. Bu durum normalmi? Bu tv yi alsam vga portundan alabileceğim max. çözünürlük ne olur bilginiz varmı?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktard

Arkadaşlar merhaba, bende önümüzdeki hafta bu TV den almayı düşünüyorum, TVyi sürekli pcye bağlı şekilde monitör olarak kullanmak için alacağım, oyun ve film amaçlı..

Yanlız şöyle bir sorunum var, kullandığım laptopta VGA çıkışı haricinde çıkış yok, Bugün denemek için pcyi philips 42" FullHD bir lcd tv ye bağladım, alabildiğim max çözünürlük 1680x1050 oldu. Bu durum normalmi? Bu tv yi alsam vga portundan alabileceğim max. çözünürlük ne olur bilginiz varmı?

madem sürekli pc'ye bağlamayı düşünüyorsunuz, hdmi çıkışı olan bir ekran kartı edinin derim, vga ile aldığınız performans düşük olacaktır

eğer pc değil de laptop ya da netbook ise hdmi çıkışı olan bir laptop ile takas esi derim

• Ben bugün bu tv lg 42 ls5600 almaya gideceğim ama bulamadım seri sonu diyerek teşhir ürün gösterdiler alamadım pazar günü nerede bulurum ıstanbul

• babama abimle birlikte 42ls5600 aldık, haftaya ellerinde olacak, birde akım korumalı priz alıcamda bir konuda üstadların bilgisine ihtiyacım var, bu akım krumalı prizlerde örneğin birinde topraklı birinde topraksız yazıyor bu televizyon için hangisini alıcaz, yanlış birşey yapmayalım, bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre6128

merhabalar tv nin aralık ayı içerisinde çıkan yeni yazılımını yükledim yalnız halen dts ses formatını çözemiyor bu duruma yazılımsal olarak bi çözüm gelirmi acaba yoksa donanımsal bir durum mu ?

TV üreticileri, DTS formatını TV lerine eklemek için, DTS yi üreten firmaya çok ciddi lisans ücreti ödüyorlar. O yüzden alt segment TV lerine koymuyorlar. Sonradan yazılımla da gelse yine lisans ücreti ödeyecekler. O yüzden boşuna beklemeyin, üretici firma TV sini DTS siz satmayı planladıysa, o şekilde çıkar ve kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktard

Arkadaşlar merhaba, bende önümüzdeki hafta bu TV den almayı düşünüyorum, TVyi sürekli pcye bağlı şekilde monitör olarak kullanmak için alacağım, oyun ve film amaçlı..

Bende Samsung N150 netbook var ve üzerinde sadecre VGA portu var. Netbook' un kendi çözünürlüğü 1024x600 olduğu halde VGA dan LG 42LS5600 e bağladımı Full HD (1920x1080) çözünürlükle kullanabiliyorum.

TV nin VGA portu 1920x1080 çözünürlüğe kadar destekliyor. Önemli olan bilgisayarın VGA çıkışının hangi çözünürlüğü desteklediği

• quote:

Orijinalden alıntı: antireis

babama abimle birlikte 42ls5600 aldık, haftaya ellerinde olacak, birde akım korumalı priz alıcamda bir konuda üstadların bilgisine ihtiyacım var, bu akım krumalı prizlerde örneğin birinde topraklı birinde topraksız yazıyor bu televizyon için hangisini alıcaz, yanlış birşey yapmayalım, bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim..

TV ler topraksız fişe sahiptir ve sizde topraksız priz kullanabilirsiniz ama ileride aynı prize başka cihazlar bağlarım derseniz, ileriye dönük olarak topraklı akım korumalı prizlerden alabilirsiniz.

Ben belkin marka 8 li akım korumalı priz kullanıyorum. Tavsiye ederim. Geçen sene Vatan' ın %25 indiriminden 50 TL ye almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Orijinalden alıntı: antireis

babama abimle birlikte 42ls5600 aldık, haftaya ellerinde olacak, birde akım korumalı priz alıcamda bir konuda üstadların bilgisine ihtiyacım var, bu akım krumalı prizlerde örneğin birinde topraklı birinde topraksız yazıyor bu televizyon için hangisini alıcaz, yanlış birşey yapmayalım, bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim..

TV ler topraksız fişe sahiptir ve sizde topraksız priz kullanabilirsiniz ama ileride aynı prize başka cihazlar bağlarım derseniz, ileriye dönük olarak topraklı akım korumalı prizlerden alabilirsiniz.

Ben belkin marka 8 li akım korumalı priz kullanıyorum. Tavsiye ederim. Geçen sene Vatan' ın %25 indiriminden 50 TL ye almıştım.

teşekkürler üstad...

• quote:

Orijinalden alıntı: mellun

ben sadece bilgisayar monitörü olarak kullanacağım TV arıyorum.Bu tv de normal windowsdayken, forumda yazı okurken falan monitör gibi performans alınıyor mu? Bazı tvlerde titreme oluyor.Çok az bile olsa büyük rahatsızlık veriyor.Özellikle yazı okurken.Keskinlik (sharpness) çok önemli monitör gibi kullanmak için.
    Bir de ben arkadaşdaki lg tv de bilgisayarı denedim.Modelini bilmiyorum tv nin 3d falan vardı.Onda hangi hdmi dan bağladığın önemliydi.3 hdmi vardı galiba sadece 1 tanesi oyun diye adlandırılmış.Ondan bağlanırsa inupt lag olmuyordu ama diğerlerinden bağlayınca deli gibi input lag oluyordu.Mouse u bile kığırdatırken aşırı derecede gecikme vardı.O tv ye aynı anda hem oyun konsolu hem bilgisayar bağlanmaz mesela.Bu tv de öyle mi?

-42LS5600 ü monitör olarak kullanmada, kesinlikle bir titreme, keskinlik sorunu, vs. yok.

-LG LS5600 de böyle bir HDMI kısıtlaması yok, varsa da ben bilmiyorum ama arkasından tüm HDMI girişlerini kontrol ettim, yazı olarak sadece HDMI 1 - HDMI 2 gibi ibareler var. PC yi niteleyen herhangi bir simge ve yazı yok.

Eğer PC ye yönelik özel bir HDMI portu varsa, bilen arkadaşlar bizle paylaşırsa çok memnun oluruz.

• quote:

quote:

ben sadece bilgisayar monitörü olarak kullanacağım TV arıyorum.Bu tv de normal windowsdayken, forumda yazı okurken falan monitör gibi performans alınıyor mu? Bazı tvlerde titreme oluyor.Çok az bile olsa büyük rahatsızlık veriyor.Özellikle yazı okurken.Keskinlik (sharpness) çok önemli monitör gibi kullanmak için.
    Bir de ben arkadaşdaki lg tv de bilgisayarı denedim.Modelini bilmiyorum tv nin 3d falan vardı.Onda hangi hdmi dan bağladığın önemliydi.3 hdmi vardı galiba sadece 1 tanesi oyun diye adlandırılmış.Ondan bağlanırsa inupt lag olmuyordu ama diğerlerinden bağlayınca deli gibi input lag oluyordu.Mouse u bile kığırdatırken aşırı derecede gecikme vardı.O tv ye aynı anda hem oyun konsolu hem bilgisayar bağlanmaz mesela.Bu tv de öyle mi?

-42LS5600 ü monitör olarak kullanmada, kesinlikle bir titreme, keskinlik sorunu, vs. yok.

-LG LS5600 de böyle bir HDMI kısıtlaması yok, varsa da ben bilmiyorum ama arkasından tüm HDMI girişlerini kontrol ettim, yazı olarak sadece HDMI 1 - HDMI 2 gibi ibareler var. PC yi niteleyen herhangi bir simge ve yazı yok.

Eğer PC ye yönelik özel bir HDMI portu varsa, bilen arkadaşlar bizle paylaşırsa çok memnun oluruz.

42 ls 5600 1 300 tl ye uygun mudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riwalp -- 30 Aralık 2012; 22:17:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onurts

quote:

quote:

42 ls 5600 1 300 tl ye uygun mudur

Uygundur.

• Olmadi ben de 32 inc olanindan alayim. Hep dandiktir bu ya deyip burun kiviriyordum ls5600 lere.

Tesekkur ederim kendi adima bilgilendirme icin.

• quote:

quote:

Arkadaş büyük ihtimalle tv nin hdmi bağlantısına etiket koyma özelliğini söylemiş.Yoksa hepsi aynı hdmi ama üretici lag azalsın diyerek pc modu koyuyor tv ye.Ister 3 u ister 1 i etiketlersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

Olmadi ben de 32 inc olanindan alayim. Hep dandiktir bu ya deyip burun kiviriyordum ls5600 lere.

Tesekkur ederim kendi adima bilgilendirme icin.

Ön yargılar gidince cillop gibi ürün.
  • görüntü ayarlarını paylaşabilir misiniz? gelişmiş ayarlar dahil
  • Bir gamer ve HD film sever olarak TV den çok memnunum arkadaşlar çok, sadece ses kalitesi yeterli gelmiyor bana, ileride belki bir Z5500 veya benzeri bir ses sistemi alırım. O zaman en kral tv nin sesinden daha iyi ses alırım. Hemde daha ucuza edinmiş olurum.
  • FIFA demo indirerek test etme şansınız var mı videoya çekip lag testini ?
  • İlker kardeş incelemeni ve yorumları baştan sona okudum. Çok faydalı bilgiler var. Tv alma arefesindeyim ancak kafama takılan sorular var yanıtlarsan sevinirim. Beni bu televizyona yönelten şey senin gibi hardcore gamer olmasamda ps3 performansının iyi oluşuydu. Yani input lag durumu. Şimdi SD ve HD kanal videoları çekebilmen mümkün mü? Bir de senin sorunlu tvleri tekrar kutulayıp sattıyorlarmış sözün beni düşündürüyor mediamarkt ve bimekste olan tvler böyle midir?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.