Şimdi Ara

LG 42LS5600 incelemem. Input lag test videoları çektim. (Input lag yönünden tam bir oyuncu TV'si) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
5
Favori
27.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen sene çıkan modellerden daha İNCE v şık. 106 ekran olması sebebiyle SD uydu yayın kalitesi malum. 6 senelik eski reciever ile kullanmaya devam ediyorum. izleme mesafesi 3 mt. den uzakta ise pikselleşme pek göze çarpmıyor. bağlantı yuvası ses ve resim detay v ince ayarları hoşuma gitti.. 32" ye 900 vermektense büyük olsun dedik. 3d ve smart öz. YOK. zaten ihtiyacım da yok... gelelim ince ayrıntılara..

türksattaki kanalları gezerken FOX t v ve SKY 360 ın görüntülerinin ve renklerinin farklı olduğunu görmüşsünüzdür.bunun sebebi bu kanalların diğerleri gibi sn./25 kare yerine 30 kare yayın yapmalarından kaynaklanıyor darısı diğer kanalların başına..

tek skart olduğu için RGB destekli altın uçlu kaliteli bir kablo gayet rahat işinizi görür.. hdmi bağlantısı isterseniz 2 si tv nin ARKASINDA biri saolunda usb nin yanında sağ tarafında herhangi bi yuva yok. duvara asacaksanız önceden kabloları taktırın derim.. ;)

goldmaster fta-4450 kullanıyorum. ( samsung tuner - NEC çipset ) IBM çipsetli eski modellerde var. yeni modellerde conexant işlemci var.. ama berbat.

SD kutular 94 ekrana kadar durumu kurtarıyorlar.. bunun üzerine çıkıldığında pikselleşme başlıyor.. next i bilmiyorum. ama goldmaster fta 10500 - fta 4450 bu markanın en iyileri.

yeni tv alacakların LED almaları 32" leri geçip 94 ekrandan başlamaları ve izleme mesafesine göre ekran büyüklüğünü artırmalarını öneririm. 3d ve smart tv gibi şeylere ihtiyacınız yoksa.. fiyat-performans için şu anda ve önümüzdeki 6 ay içinde LG nin 5600 serisi en uygunudur..

büyük ekran düşük fiyat derseniz bundan iyisi şimdilik yok.

ayrıca philips ve samsung da olmayan otomatik voltaj regülatörü 100-220v arası çalışma LG lerde standart. "göz kırpması" tabir edilen cihazlar için son derece zararlı bu türkiye gerçeğine karşı tv niz belli bi seviyeye kadar korunur.

samsung tuner li nec yada IBM çipsetli iyi bir uydu alıcı, sarı uçlu rgb kaliteli bir skart kablosu, iyi bir lnb ve çanak.. en az 3 mt. izleme mesafesi..

uygun ses ve görüntü ayarlarıyla oldukça kaliteli görüntü almak mümkündür.. ben öyle yaptım.. kampanyaları takip edin.. 1200 tl. fazla vermeyin.. çünkü her ay yeni modeller çıkıyor.. fiyatlar düşüyor.. yılbaşı kampanyalarını takip edin.. aceleniz yok ise.. şimdiden iyi seyirler herkese..

büyük ekran LED bir kere alınır.. almayı düşünen arkadaşları bu konuyu 1.sayfadan itibaren okumaları ve aklına takılan soruları çekinmeden sormaları önemle rica olunur. bu markanın bu modelini alan ve almayı düşünen çok sayıda insan var..

mevcut çanak-kablo-lnb-skart ı 6 senedir. tüplü 72 ekran beko tv'imde kullandım.oda yeni televizyon gelince salondaki yerini aldı.tv hariç diğer ekipmanları kullanmaya devam.

televizyonun arkasındaki ethernet girişi yazılım yükseltme amacıyla konulmuş sanırım. ama aynı işi USB ye atıp tv ye taktığınız programlada yapmak daha kolay ve el pratiko.

HDMI kabloları ses ve görüntü sinyallerini dijital olarak iletir. skart kabloları ise analog kablodur..

tv deki skartın rgb desteği-> ara kablonun rgb olup olmaması,kalitesi,altın uçlu olması-> bağlanacak uydunun skartının rgb desteği->tv menüsünden yada uydu menüsünden a/v çıkış sinyalinin rgb olarak seçilmesi gibi BASİT AYRINTILAR (!!) görüntü kalitesini DOĞRUDAN etkiler.

eyçdi-em-ay kablolar ise 5 liralık kablo ile 50 liralık kablo arasında hemen hemen bi fark yoktur sinyaller dijital olarak yollandığı için bence fiyat-toplam kullanım ömrüyle alakalı bir şey..

usb den HD videolar,bluray diskler,HD uydu kanallarında sizleri fazlasıyla memnun edecektir. sd kanallar ise hemen hepsi 50hz. yayın yaptığı için kaliteleri ortada.. hepsi aynı uyduda hepsi dijital yayın..ama görüntü kaliteleri aynı mı? birçok kanal sanki VHS video kalitesinde yayın yapıyor. bunun için bizim yapacağımız 1 şey malesef yok. ne sunarlarsa onnan yetinenzi.

• Arkadaşlar daha büyük ekranı olduğu için LG 47LS5600 aynı modelin 47'' liğinde input lag oranı nasıl olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afr0oo

Arkadaşlar daha büyük ekranı olduğu için LG 47LS5600 aynı modelin 47'' liğinde input lag oranı nasıl olur ?

42 den fazla olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Arkadaşlar daha büyük ekranı olduğu için LG 47LS5600 aynı modelin 47'' liğinde input lag oranı nasıl olur ?

42 den fazla olur.

Rahatsız eder mı o kadar oynatmayacak derecede ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

42 den fazla olur.

Rahatsız eder mı o kadar oynatmayacak derecede ?

Edebilir, garanti veremem.
  • Tamam hocam sagolun :)

• Bendeki ürün ;http://www.sadecenotebook.com/Urun/Lenovo-Y580-59-349182-Core-i7-3630-240-Ghz-8-GB-1-TB-2-GB-VGA-156-Win-7-Premium-pmu215828.html
     LG 42LS5600 incelemem. Input lag test videoları çektim. (Input lag yönünden tam bir oyuncu TV'si)

Yeni aldığım LED TV ;http://www.bizdeuygun.com/LG-42LS5600-LED-TV-107cm-LG-Turkiye-Garantili-_61341.html?ref=akakce&v=0.99.7#1
     LG 42LS5600 incelemem. Input lag test videoları çektim. (Input lag yönünden tam bir oyuncu TV'si)

Yarından sonra gelecek LED TV; daha detaylı inceler sonra görüşlerimi buraya yazarım.
    HDMI kablomda var, işallah sorunsuz bir şekilde bağlanır ve oyunlardaki görüntüleri burada paylaşırım.

Konu sahibi arkadas yada ilgili arkadaslara sesleniyorum, Laptop'umda görültüğü üzere GTX 660M 2GB ekran kartı var. Bu nedenle genelde internet üzerinden DOTA oynamakla birlikte yüksek kalite oyunlar oynamayı (Crysis vb.) ve 720P işler güçler gibi diziler izlemeyi seviyorum =) TV geldiğinde HDMI kablosu ile bağlayacağım direk, televizyon anteni falan yok kullanmıyorum. Benim yapmam gereken işlemler, tsetler vs nelerdir. Pixel testini indirdim. onu biliyorum. TV'nin ayarlarını ne düzeye getirmeliyim, ne gibi şeyler önermektesiniz? Yazılımsal olarak update ediliyormus? en güncel sürümü nedir? TV'nin neresinden bakılır bu sürümlere... Bu gibi önemli bilgileri benim mesajıma alıntı olarak paylasırsanız cok tesekkür ederim. Konuyu irdeledim gercekten ilk sayfadaki inceleme harika. Ama ben PS3'te değil PC'de bağlayacağım
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J c K -- 19 Kasım 2012; 14:13:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: J c K

Bendeki ürün ;http://www.sadecenotebook.com/Urun/Lenovo-Y580-59-349182-Core-i7-3630-240-Ghz-8-GB-1-TB-2-GB-VGA-156-Win-7-Premium-pmu215828.html

Yeni aldığım LED TV ;http://www.bizdeuygun.com/LG-42LS5600-LED-TV-107cm-LG-Turkiye-Garantili-_61341.html?ref=akakce&v=0.99.7#1

Yarından sonra gelecek LED TV; daha detaylı inceler sonra görüşlerimi buraya yazarım.
    HDMI kablomda var, işallah sorunsuz bir şekilde bağlanır ve oyunlardaki görüntüleri burada paylaşırım.

Konu sahibi arkadas yada ilgili arkadaslara sesleniyorum, Laptop'umda görültüğü üzere GTX 660M 2GB ekran kartı var. Bu nedenle genelde internet üzerinden DOTA oynamakla birlikte yüksek kalite oyunlar oynamayı (Crysis vb.) ve 720P işler güçler gibi diziler izlemeyi seviyorum =) TV geldiğinde HDMI kablosu ile bağlayacağım direk, televizyon anteni falan yok kullanmıyorum. Benim yapmam gereken işlemler, tsetler vs nelerdir. Pixel testini indirdim. onu biliyorum. TV'nin ayarlarını ne düzeye getirmeliyim, ne gibi şeyler önermektesiniz? Yazılımsal olarak update ediliyormus? en güncel sürümü nedir? TV'nin neresinden bakılır bu sürümlere... Bu gibi önemli bilgileri benim mesajıma alıntı olarak paylasırsanız cok tesekkür ederim. Konuyu irdeledim gercekten ilk sayfadaki inceleme harika. Ama ben PS3'te değil PC'de bağlayacağım
    saygılar

Benim dandik laptopa bile bağlanıyor, hiç bir problem olmaz. Kumanda üzerinde tvnin bağlantı noktalarını gösteren bir menü var, pc yi bağladıktan sonra orada hangi hdmi noktasına bağladıysan onu seçeceksin. Aslında bu bağladığın herşey için geçerli, uydu alıcısı bağladığın zamanda aynı menüye girip bağladığın girişi seçeceksin. TV nin yazılımını güncellemek için lg nin internet sitesine girip, aldığın tv modelini bulup o sayfadan indireceksin.

• PC bağladıktan sonra giriş etiketini PC seçin tamamdır. Görüntü ayarlarını da göz zevkinize göre ayarlayın. Online oyun oynarken dinamik ve dijital olan her şeyi kapatın. Film izlerken ve single oyun oynarken falan dilerseniz dinamik ve dijital ayarları düşük yada orta konumda açın. İnternette gezerken, ofis programları kullanırken, fazla ışık gözünüzü rahatsız ettiği zaman, kumandanın üzerindeki ENERGY SAVING tuşundan hızlıca kısabilirsiniz. Ben öyle kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARAHANLI_81

quote:

Orijinalden alıntı: J c K

Bendeki ürün ;http://www.sadecenotebook.com/Urun/Lenovo-Y580-59-349182-Core-i7-3630-240-Ghz-8-GB-1-TB-2-GB-VGA-156-Win-7-Premium-pmu215828.html

saygılar

Benim dandik laptopa bile bağlanıyor, hiç bir problem olmaz. Kumanda üzerinde tvnin bağlantı noktalarını gösteren bir menü var, pc yi bağladıktan sonra orada hangi hdmi noktasına bağladıysan onu seçeceksin. Aslında bu bağladığın herşey için geçerli, uydu alıcısı bağladığın zamanda aynı menüye girip bağladığın girişi seçeceksin. TV nin yazılımını güncellemek için lg nin internet sitesine girip, aldığın tv modelini bulup o sayfadan indireceksin.

quote:

PC bağladıktan sonra giriş etiketini PC seçin tamamdır. Görüntü ayarlarını da göz zevkinize göre ayarlayın. Online oyun oynarken dinamik ve dijital olan her şeyi kapatın. Film izlerken ve single oyun oynarken falan dilerseniz dinamik ve dijital ayarları düşük yada orta konumda açın. İnternette gezerken, ofis programları kullanırken, fazla ışık gözünüzü rahatsız ettiği zaman, kumandanın üzerindeki ENERGY SAVING tuşundan hızlıca kısabilirsiniz. Ben öyle kullanıyorum.

Teşekkür ederim arkadaşlar.

• tv nin ps3 performansı konusunda şu anlık bi endişem kalmadı sayenizde. merak ettiğim diğer nokta hd filmlerdeki performansı görüntü kalitesi ve akıcılık ne düzeyde? eğer imkanınız olursa hd bir filmin görüntüsünü çekip koyabilir misiniz? bende bu ay bu tvyi alıcam yeter artık :)
  • ürüno 1169 tl yeniçarşımda satışta
    ayrıva %10 da wold puanı var
    fıyatı nasıl?
  • Arkadaslar sagolun ben de bu forum sayesinde kararimi verip 32 ekranini aldim. Mesafe dar oldugu icin 32 tam olarak benim isimi gorecek. Tasarimi cok hos, bir heyecan ps3 u actim, yazayim dedim.

Edit: Gece bir iki saat oyunun basindan kalkamadim :) Standart ayarlarla dahi cok hosuma gitti. Bu arada aldigim magazada PS3 standina gozum takildi ki 42" olanini koymuslardi standa, bir kere daha mutlu oldum secimden.

Bir de bazi arkadaslar SD yayinlarda LG kotu filan demisler ama ben salonda 42" LG kullaniyorum LW serisi daha once scart ile bagli uyduruk alici ile izlerken dahi gayet tatmin edici idi. Simdi digiturk hd var cok daha guzel oldu hdmi ile. Bence pahali panellerden geri kalir yani yok. Insanlar ilk incelemede herseye dikkat edip sanki surekli o dikkatle kullanacakmis gibi yorumluyorlar ama aslinda normal kullanimda cogu seye dikkat etmiyoruz. Mesela coktandir 3D film dahi izlemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunduns -- 5 Aralık 2012; 9:58:11 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilenabi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilenabi

LG ürünü almayın derim. Yeni ls5600 ürünü aldım 10 gün oluyor 5 gününü serviste geçirdi. Değişim yapılacak. Fakat 20 gün yasal hakkımız deniyor. Paranızla rezil olmayın derim.

Hocam hangi firmanın promotörüsünüz. Samsung, Sony, Panasonic, vs. hangisi? Çekinmeyin söyleyin. Sanki diğer markalar servis yüzü görmüyor. Forumda 5000-6000TL lik tv alıp da servise yolu düşen var. Biz burada 1000-1500TL arası bir oyuncu tv sinden söz ediyoruz. Bırakın da arada sırada arızalı mal çıksın. Elektronikte şanslı olmazsanız aldığınız hesap makinesi bile bozuk çıkabilir.

Başıma gelen bir durumu payalaşıp yorum yapmak hatamidir sence. Firma elemani olmafigim gecmis mesajlarimdan ortaya cikiyordur. siz hangi firmafansiniz bence daha cok belli durumda. Ben başıma geleni paylaştim.

Bir aldığım her elektronik ürünü inceleyip forumda paylaşan sıradan bir insanım. Ben bu tv ile ilgili olumlu ve olumsuz her şeyi yazdım. Tv' nin bazı özelliklerinden memnun kaldım bunu yazdım aynı zamanda memnun kalmadığım özelliklerini de tv yi yerin dibine sokarcasına yazdım.

Beni yıllardır bu forumdaki herkes tanır. Özellikle de TV ve PS3 bölümündeki arkadaşlar, beni dürüst bir insan olduğumu bilirler. Bugüne kadar herhangi bir yanlışım olmamıştır ama sizin başka tv lerin servis durumunu araştırmadan yazdığınız bu mesaj ne derece küçüldüğünüzün göstergesidir. ''LG ürünü almayın derim. Yeni ls5600 ürünü aldım 10 gün oluyor 5 gününü serviste geçirdi. Değişim yapılacak. Fakat 20 gün yasal hakkımız deniyor. Paranızla rezil olmayın derim.''

Görende diğer tv leri hiç servise gitmiyor sanacak. Kaldı ki burada 1000-1500TL arası bir tv den bahsediyoruz. 5-6 bin liralık tv alıp da serviste telef olan insanların mesajlarını bir oku istersen.

Senle daha fazla tartışıp, tv arayışında olan gamerlara son derece faydalı olan güzel konumu çöplüğe çevirmeyeceğim.

işte lg lerde beni korkutan olaylarda bunlardı bu yüzden karasızlık yaşıyorum iyice araştırma gereği duyuyoruz paylaşmış olduğunuz bilgiler için teşekkür

• ayrıntılı güzel bir inceleme elinize sağlık
  • bugun bende şipariş verdım
    perşenbe veye cuma gunu yetkılı servıs tarafından getırılıp kurulacak

1169tl ye 12 taksıt ve %10 wold puan karşılıgı yenıçarşımdan aldım
  • Televizyonu dün Vatan Bilgisayar dan aldım.
    Kampanya fiyatı 1199tl idi kdv dahil. Haftasonuna özel %10 indirim daha vardı TV lerde 1070tl ye almış oldum 10taksit.

Yarın akşam kurulacak ve test edeceğim burayada yazarım tespitlerimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

bugun bende şipariş verdım
    perşenbe veye cuma gunu yetkılı servıs tarafından getırılıp kurulacak

1169tl ye 12 taksıt ve %10 wold puan karşılıgı yenıçarşımdan aldım

arkadaşlar bugun oglende tv mız servıs tarafından getırılıp kuruldu
    ılk ızlenımım goruntu kalıtesı net ve parlak çok hoşumuza gitti
    almak ıstıyen arkadaşlara tavsıye ederım.

http://www.yenicarsim.com/lg-42ls5600-led-tv/led-3d-televizyonlar/id/1385030/?tradeTransactionID=61464

• Merhabalar İncelemenizi uzun zamandır takip ediyorum öncelikle vakit ayırıp bizlere çok faydalı bir inceleme yaptığınız kendi adıma teşekkür ederim.

Bende 42 inc bir tv alıp PC ye bağlamak istiyorum. Online oyun meraklısıyım ve genellikle oyun için kullanacam arada tv film izlerim herhalde =)( Battlefield gibi FPS oynuyorum )

Sizin yorumlarınız ve incelemenizle dün elektronik mağazalarında bu tv yi araştırdım. Gittim yerinde gördüm.

LG nın yanında aynı boyutta ve aynı fiyatta Panasonic 42e5e diye bir model asılıydı ikiside aynı görüntüyü gösteriyorlardı ama Panasonic göze daha fazla hitap ediyordu. Renkleri daha canlı ve netti açıkçası. Bende herhalde ayarları yapılmadı deyip başka bir elektronik mağazasına gittim orda da aynı şekilde 2 tv yi de buldum ve inceledim yine görüntü kalitesi olarak panasonic daha güzel gösteriyordu.

LG nin kalitesine hiçbirşey dediğim yok yalnız sizden ricam LG 42LS5600 ile Panasonic e5e yi karşılaştırdığımızda hangisinin alınabilir bir ürün olduğunu söyler misiniz?

Birde benim bütçem 1300 lira civarında bu fiyatlarda 42inc ve oyun odaklı olarak hangi led tv yi önerirsiniz?(Snarttır 3D dir ihtiyacım yok )

Şimdiden çok teşekkür ederim.

• merhabalar tv nin aralık ayı içerisinde çıkan yeni yazılımını yükledim yalnız halen dts ses formatını çözemiyor bu duruma yazılımsal olarak bi çözüm gelirmi acaba yoksa donanımsal bir durum mu ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.