Şimdi Ara

LG 42LS5600 incelemem. Input lag test videoları çektim. (Input lag yönünden tam bir oyuncu TV'si) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
5
Favori
27.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bilenabi

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

LG ürünü almayın derim. Yeni ls5600 ürünü aldım 10 gün oluyor 5 gününü serviste geçirdi. Değişim yapılacak. Fakat 20 gün yasal hakkımız deniyor. Paranızla rezil olmayın derim.

Hocam hangi firmanın promotörüsünüz. Samsung, Sony, Panasonic, vs. hangisi? Çekinmeyin söyleyin. Sanki diğer markalar servis yüzü görmüyor. Forumda 5000-6000TL lik tv alıp da servise yolu düşen var. Biz burada 1000-1500TL arası bir oyuncu tv sinden söz ediyoruz. Bırakın da arada sırada arızalı mal çıksın. Elektronikte şanslı olmazsanız aldığınız hesap makinesi bile bozuk çıkabilir.

Başıma gelen bir durumu payalaşıp yorum yapmak hatamidir sence. Firma elemani olmafigim gecmis mesajlarimdan ortaya cikiyordur. siz hangi firmafansiniz bence daha cok belli durumda. Ben başıma geleni paylaştim.

Bir aldığım her elektronik ürünü inceleyip forumda paylaşan sıradan bir insanım. Ben bu tv ile ilgili olumlu ve olumsuz her şeyi yazdım. Tv' nin bazı özelliklerinden memnun kaldım bunu yazdım aynı zamanda memnun kalmadığım özelliklerini de tv yi yerin dibine sokarcasına yazdım.

Beni yıllardır bu forumdaki herkes tanır. Özellikle de TV ve PS3 bölümündeki arkadaşlar, beni dürüst bir insan olduğumu bilirler. Bugüne kadar herhangi bir yanlışım olmamıştır ama sizin başka tv lerin servis durumunu araştırmadan yazdığınız bu mesaj ne derece küçüldüğünüzün göstergesidir. ''LG ürünü almayın derim. Yeni ls5600 ürünü aldım 10 gün oluyor 5 gününü serviste geçirdi. Değişim yapılacak. Fakat 20 gün yasal hakkımız deniyor. Paranızla rezil olmayın derim.''

Görende diğer tv leri hiç servise gitmiyor sanacak. Kaldı ki burada 1000-1500TL arası bir tv den bahsediyoruz. 5-6 bin liralık tv alıp da serviste telef olan insanların mesajlarını bir oku istersen.

Senle daha fazla tartışıp, tv arayışında olan gamerlara son derece faydalı olan güzel konumu çöplüğe çevirmeyeceğim.

• Benim derdim tartışmak değil başıma gelen durumdur. Polemik isteyen sizdiniz. Başıma gelen durumda da benim için 1000 lira başkaları için 6000 lira farketmez , LG servisinin yaptığı saçmalığı paylaştım. Başka televizyon almış olsaydım ondan da benzer durum yaşasaydım paylaşırdım. Arkadaşları alırken bazı kişilerde uyarmakta gerekiyor.
  • quote:

Benim derdim tartışmak değil başıma gelen durumdur. Polemik isteyen sizdiniz. Başıma gelen durumda da benim için 1000 lira başkaları için 6000 lira farketmez , LG servisinin yaptığı saçmalığı paylaştım. Başka televizyon almış olsaydım ondan da benzer durum yaşasaydım paylaşırdım. Arkadaşları alırken bazı kişilerde uyarmakta gerekiyor.

Bu konuda ilker_xxx'e hak veriyorum. Yorumun saçma olmuş. Paranla rezil olma durumuyla ne alakası var. Sen, her model ve partisinde 0 hatayla ürün piyasaya sunabilen bir firma biliyor musun? Sözün serviseyse de hemen hemen her iş kolundaki servislerde böyle problemler oluyor.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worms_ -- 27 Şubat 2013; 23:58:34 >
  • arkadaşlar bir kaç konuya yazacağım ama kliksada şuan bu tw de çok güzel indirim var kliksadan daha önce hiç bir şey almadım tavsiye edermisiniz bu siteyi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailburak_20

arkadaşlar bir kaç konuya yazacağım ama kliksada şuan bu tw de çok güzel indirim var kliksadan daha önce hiç bir şey almadım tavsiye edermisiniz bu siteyi??

Kliksa en güvenilir internet mağazalarından birisi ve şuan ki 42LS5600 fiyatı gerçekten çok iyi bir fiyat ve bonus kartınız varsa ekstradan %10 indirim daha kazanıyorsunuz ve bu güzel fiyat dahada güzel oluyor.
  • Arkadaşlar televizyonu 3 gün önce 1100 TL ye kliksa.com dan aldım. Hemde 12 taksitle. Benim için gereksiz olan 3d ve smart tv özelliklerine para vermek zorundan kalmadım. Yani 3d ve smart tvsi yok. Ama şuan laptopu tv ye bağladım oldu smart tv. Hatta smart tvlerde flash player desteği olmadığı için, olanlarda eski sürüm olduğu için internetten video izlemek neredeyse imkansızken, ben şuan bilgisayara bağlayarak istediğim film sitesinden rahatlıkla izliyorum. Ayrıca tvnin tasarımı bir harika. Ekran tek kelimeyle mükemmel. Burada çokça bahsedilen SD yayınlarının kötü olmasının ( bence gayet iyi) sebebi tv değil. SD yayınlarını bilmeyenler için söyliyim, çözünürlükleri 720x 540 civarı olduğu için, tvnin ise 1920x 1080 piksel olduğu için, yani yüksek çözünürlükteki bir ekranda düşük çözünürlükte bir videoyu oynatmak gibi bişey. Bunun çözümüde hd yayınları alabilen uydu alıcısı kullanmak.

• Inceleme icin tesekkurler. Keske herkes boyle ayrintili incemeler yazsaydi ama cogu kisinin yazdigi aldim memnunumdan ibaret.

Dostum yanlis anlama ama input lagi ps3 ile gamepad ile olcemezsin. Gamepad lerde zaten dogal olarak lag vardir arti sen bu lagi hissedemezsin kontrolcunun yapisindan dolayi. Arti olarak konsol oyunlari 30 fpsdir zaten genel olarak yavastir.

Input lagi test etmek icin pc ile iyi bir mouse kullanman lazim oyun oynamana bile gerek yok masaustunde bile hemen hissedilir.

Mesela benim toshiba tv de input lag var ama oyun moduna alinca duzeliyor.

Herkesin lag yok dedigi LG LW4500 de bile arkadasimda elime mouse u alir almaz lagi hissettim. Oyun modunda geciyormu bilemem dinamik moddaydi tv ve gayetde input lag vardi.

Bazilari input lagmi kaldi diye yazmis, evet hala var. Sadece cogu kisi farketmiyor. O yuzden tv yi monitor olarak kullanacaksaniz tv de oyun modu olmasina ozellikle dikkat edin. Ben sahsen asla denemeden almam ki bu tv yide gittim pc, mouse taktim denedim oyle aldim.

• Tv de ethernet girişi gördüm tv nin interneti nasıl pc ye gerek varmı internet için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

TV yi bende uzun zamandır kullanıyorum genel olarak memnunum ama bir sorunum var.
    Karanlık sahnalerde kendini ışığını biraz kısıyor, servis bunun siyah görüntülerde patlama yapmaması için otomatik yaptığını söyledi.
    Bu arada bu sorunu Dynamic Contrast ı açtığımda yapıyor mesela kendinden tanımlı CANLI ayarında.
    Sizlerde de buna benzer bir durum varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Inceleme icin tesekkurler. Keske herkes boyle ayrintili incemeler yazsaydi ama cogu kisinin yazdigi aldim memnunumdan ibaret.

Dostum yanlis anlama ama input lagi ps3 ile gamepad ile olcemezsin. Gamepad lerde zaten dogal olarak lag vardir arti sen bu lagi hissedemezsin kontrolcunun yapisindan dolayi. Arti olarak konsol oyunlari 30 fpsdir zaten genel olarak yavastir.

Input lagi test etmek icin pc ile iyi bir mouse kullanman lazim oyun oynamana bile gerek yok masaustunde bile hemen hissedilir.

Mesela benim toshiba tv de input lag var ama oyun moduna alinca duzeliyor.

Herkesin lag yok dedigi LG LW4500 de bile arkadasimda elime mouse u alir almaz lagi hissettim. Oyun modunda geciyormu bilemem dinamik moddaydi tv ve gayetde input lag vardi.

Bazilari input lagmi kaldi diye yazmis, evet hala var. Sadece cogu kisi farketmiyor. O yuzden tv yi monitor olarak kullanacaksaniz tv de oyun modu olmasina ozellikle dikkat edin. Ben sahsen asla denemeden almam ki bu tv yide gittim pc, mouse taktim denedim oyle aldim.

Input lag mı kaldı diyenler neyi, neyle, nasıl oynuyorlar cidden merak ediyorum. Algılanamayacak kadar azaltılabilir olabilir ama benim yok dediğim misalen İlker için oynanmaz olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seronet

Selamlar,

TV yi bende uzun zamandır kullanıyorum genel olarak memnunum ama bir sorunum var.
    Karanlık sahnalerde kendini ışığını biraz kısıyor, servis bunun siyah görüntülerde patlama yapmaması için otomatik yaptığını söyledi.
    Bu arada bu sorunu Dynamic Contrast ı açtığımda yapıyor mesela kendinden tanımlı CANLI ayarında.

O canlı ayar çok kötü hocam. Kendi ayarı yap, oyunlarda dinaik olan her şeyi kapat ama filmlerde ve tv yayınında düşük tutabilirsin. Benim öyle, oyunlarda tv ye ekstra işlem yaptıracak tüm özellikler kapalı ama film ve tv yayınında renkler biraz daha güzel olsun diye dinamikler düşük ayarda, dinamikleri yüksek yapınca bu sefer görüntü yine berbat oluyor. Düşük bence ideal ayar, duruma göre ortada yapabilirsin. Ben mesela online fps oyunlarda dinamikleri kapatırken, single takıldığım oyunlarda dinamikleri düşüğe alıyorum.

Online FPS oyunları GİRİŞ ETİKETİ - PC olarak oynamanızı tavsiye ederim.. Tüm özellikleri devre dışı bırakıyor zaten. Online fps dışında ki diğer oyunları GİRİŞ ETİKETİ - OYUN seçili olarak istediğiniz renk ayarında oynayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 17:39:55 >

• quote:

quote:

Selamlar,

O canlı ayar çok kötü hocam. Kendi ayarı yap, oyunlarda dinaik olan her şeyi kapat ama filmlerde ve tv yayınında düşük tutabilirsin. Benim öyle, oyunlarda tv ye ekstra işlem yaptıracak tüm özellikler kapalı ama film ve tv yayınında renkler biraz daha güzel olsun diye dinamikler düşük ayarda, dinamikleri yüksek yapınca bu sefer görüntü yine berbat oluyor. Düşük bence ideal ayar, duruma göre ortada yapabilirsin. Ben mesela online fps oyunlarda dinamikleri kapatırken, single takıldığım oyunlarda dinamikleri düşüğe alıyorum.

Online FPS oyunları GİRİŞ ETİKETİ - PC olarak oynamanızı tavsiye ederim. Tüm özellikleri devre dışı bırakıyor zaten. Online fps dışında ki diğer oyunları GİRİŞ ETİKETİ - OYUN seçili olarak istediğiniz renk ayarında oynayabilirsiniz.

Bu sorunu oyun,uydu,usb ve pc fark etmeden yapiyor malesef. Rica etsem bu sekilde deneyebilirmisin otomatik kararma varmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu bir sorun degil dinamik kontrast denilen sacmalik. Kapatirsaniz duzelir.
  • ls5600 nasıl 100hz de çalışıyor bilen var mı, hd kanallarda teledünyada kanal değiştirince yukarıda 1080p 50hz yazıyor. bu 100hz olmayacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

ls5600 nasıl 100hz de çalışıyor bilen var mı, hd kanallarda teledünyada kanal değiştirince yukarıda 1080p 50hz yazıyor. bu 100hz olmayacak mı?

Yayın kaç HZ geliyorsa o yazar. Bana dünyada 100 HZ yayın yapan bir kanal söyleyin? Benim bildiğim PAL ülkeler 50 HZ, NTSC ülkeler 60 HZ yayın yapar.
  • quote:

quote:

quote:

Selamlar,

Online FPS oyunları GİRİŞ ETİKETİ - PC olarak oynamanızı tavsiye ederim. Tüm özellikleri devre dışı bırakıyor zaten. Online fps dışında ki diğer oyunları GİRİŞ ETİKETİ - OYUN seçili olarak istediğiniz renk ayarında oynayabilirsiniz.

Bu sorunu oyun,uydu,usb ve pc fark etmeden yapiyor malesef. Rica etsem bu sekilde deneyebilirmisin otomatik kararma varmi?

Resim ayarlarında gelişmiş menüsünde altlarda ''göz koruma'' var, onuda kapatın. Birde kumandanın üstünde ki energy saving tuşundan (sol üsteki yeşil tuş) güç tasarruf modunu kapalı duruma getirin.

Bu arada ben karanlıkta oyun oynarım. Gözlerim yorulunca energy saving tuşundan güç tasarruf ayarını minumum yada ortaya alıyorum. Bu özellik tv nin arka ışığını kısıyor ve gözlerim epey rahatlıyor. Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

ls5600 nasıl 100hz de çalışıyor bilen var mı, hd kanallarda teledünyada kanal değiştirince yukarıda 1080p 50hz yazıyor. bu 100hz olmayacak mı?

Uzerinde yazan degerler palavra.

Eger bu tv gercekten 100 hz olsaydi fiyati 800 tl degil 8000 tl olurdu.

22 inch gercek 120 hz pc monitorlarinin fiyati 1800 tl haberiniz var mi? O kadar basit degil bu isler.
  • MCI 100 Hz zaten, yani yazılımla 100 Hz oluyor. Standartta 50Hz'dir bu TV.
  • 100 hz falan olmuyor hicbir sekilde tamamen sallamasyon Ayni ses sistemlerindeki RMS ve fotograf makinalarindaki megapixel gibi bir satis kandirmacasi buda tv lerin hz degerleri.

Ben pc de oyunu aciyorum oyun 60 fps yi gectigi an tearing basliyor catir catir 100 hz guya bendeki toshibada 100 hz mis mis mis..

Arkadasin tv de guya 400 hz yaziyordu ondada ayni zaten o tv yi aldiktan sonra cozduk olayi bu degerlerin sallama oldugunu.

Insn bazi seyleri sadece kazik yedikten sonra anlayabiliyor
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.