Şimdi Ara

LG 42LS5600 incelemem. Input lag test videoları çektim. (Input lag yönünden tam bir oyuncu TV'si) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
5
Favori
27.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Sayfanın erken yüklenmesi için lütfen ilk mesajı ve bu mesajı alıntı yapmayınız.

Söylemeyi unuttuğum bir şey daha var. Ben cihazı kullanmaya başlamadan önce hemen güncelledim. Boş bir flash belleğin içine LG_DTV adında bir klasör açıyorsunuz ve bu klasörün içine aşağıdaki resmi LG sitesinden indirdiğiniz 42LS5600 e ait son yazılımın .zip klasörünün içinden çıkan dosyayı atıyorsunuz. TV kapalıyken usb girişine flash belleğinizi takıp tv yi açıyorsunuz ve cihaz otomatik güncellemeyi algılıyor. Sizde karşınıza çıkan başlata basıyorsunuz ve işlem bitene kadar bekliyorsunuz. Hepsi bu kadar.

http://www.lg.com/tr/support-product/lg-42LS5600 sayfa açılınca YAZILIM GÜNCELLEŞTİRMELERİ sekmesine geçin aşağıdaki dosyayı göreceksiniz.

Software_File(Version_03.03.31).zip - (Bu dosyayı indireceksiniz ve zipi açıp sadece içindeki dosyayı LG_DTV klasörüne atacaksınız)

LS5600 ile ilgili SD yayın performansı dışındaki bütün sorularınızı bu başlık altından sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplayacağım. HD uydu alıcım veya tele dünya olsaydı SD yayın performansını da test eder paylaşırdım.

bende tv ye sanırım yarın sahip olacağım bu dediğin güncellemeye baktım değişmiş gözüküyor. Sanırım doğru yerden linki aldım.
    http://www.lg.com/tr/urun-destegi/lg-42LS5600

Güncelleme versiyonu Software_File(Version_03.03.42).zip

konuyla ilgili teyidini verirsen sevinirim. Bende kullanmadan önce güncellemeyi yapmak istiyorum teşekkürler. ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingisland -- 7 Ekim 2012; 18:05:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kingisland

quote:

Sayfanın erken yüklenmesi için lütfen ilk mesajı ve bu mesajı alıntı yapmayınız.

Söylemeyi unuttuğum bir şey daha var. Ben cihazı kullanmaya başlamadan önce hemen güncelledim. Boş bir flash belleğin içine LG_DTV adında bir klasör açıyorsunuz ve bu klasörün içine aşağıdaki resmi LG sitesinden indirdiğiniz 42LS5600 e ait son yazılımın .zip klasörünün içinden çıkan dosyayı atıyorsunuz. TV kapalıyken usb girişine flash belleğinizi takıp tv yi açıyorsunuz ve cihaz otomatik güncellemeyi algılıyor. Sizde karşınıza çıkan başlata basıyorsunuz ve işlem bitene kadar bekliyorsunuz. Hepsi bu kadar.

http://www.lg.com/tr/support-product/lg-42LS5600 sayfa açılınca YAZILIM GÜNCELLEŞTİRMELERİ sekmesine geçin aşağıdaki dosyayı göreceksiniz.

Software_File(Version_03.03.31).zip - (Bu dosyayı indireceksiniz ve zipi açıp sadece içindeki dosyayı LG_DTV klasörüne atacaksınız)

LS5600 ile ilgili SD yayın performansı dışındaki bütün sorularınızı bu başlık altından sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplayacağım. HD uydu alıcım veya tele dünya olsaydı SD yayın performansını da test eder paylaşırdım.

bende tv ye sanırım yarın sahip olacağım bu dediğin güncellemeye baktım değişmiş gözüküyor. Sanırım doğru yerden linki aldım.

konuyla ilgili teyidini verirsen sevinirim. Bende kullanmadan önce güncellemeyi yapmak istiyorum teşekkürler. ...

Güncelleme 42 inch içince evet sizin gösterdiğiniz link doğru link

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kingisland

quote:

Güncelleme 42 inch içince evet sizin gösterdiğiniz link doğru link

evet 42 nch ilginiz için teşekkürler....

• İnceleme için teşekkürler. Sanırım içime yattı bu tv. Fiyatıda piyasaya göre güzel bi fiyat. 1250 liraya buldum sanırım bugün yarın alırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nolamaz

İnceleme için teşekkürler. Sanırım içime yattı bu tv. Fiyatıda piyasaya göre güzel bi fiyat. 1250 liraya buldum sanırım bugün yarın alırım...

Oled tv lerin çıkış arifesinde alınacak en güzel tv bence, özellikle oyun oynayan ve pc monitörü olarak kullanmak isteyenler için birebir yalnız SD yayın iyi değil onu söyleyeyim. Klasik LG SD si
  • quote:

Orijinalden alıntı: nolamaz

İnceleme için teşekkürler. Sanırım içime yattı bu tv. Fiyatıda piyasaya göre güzel bi fiyat. 1250 liraya buldum sanırım bugün yarın alırım...

1250 tl pahalı bence kliksada %10 puanla 1111 tlye aldım 1000 tlye geldi. şuan 1199 tl ama düşeceği kanısındayım. düşmese 47 inc 1449 tl %10 puanla 1300 e geliyor onu alın bence, 1250ye 42 inc alacağınıza
  • Hocam inceleme için teşekkürler..
    monitörün yanında PC ye bağlayıp film ve oyun için kullanmayı düşündüm bende..
    yalnız bunun 47" nde ki lag durumu vs nedir acaba, kullanan yorum yapabilecek olan var mı ?
    yoksa temizinden 42 alayım PES atayım çok canım çekti :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rueta

Hocam inceleme için teşekkürler..
    monitörün yanında PC ye bağlayıp film ve oyun için kullanmayı düşündüm bende..
    yalnız bunun 47" nde ki lag durumu vs nedir acaba, kullanan yorum yapabilecek olan var mı ?
    yoksa temizinden 42 alayım PES atayım çok canım çekti :)

47 inch de lag olabilir neden dersen, youtube da benim videolardan birinin altına yabancı biri bir soru yazmış, Bende 47 inch olanı var ama lag var demiş, bende ona giriş etiketini pc ye al dedim. Eğer giriş etiketini oyuna alıyorsan, resim menüsünde gelişmiş ayarlardan dinamikle başlayan her şeyi ve dijital gürültü azaltma, vs. kapat dedim. Bunlar tv ye ekstra yük bindiren yazılım hileleri.

Demek istediğim 47 inch de belki hissedilebilir lag vardır ama 42 inc de kesinlikle hissedilebilir bir lag yok. Hatta 42 inch de bırakın pc ve oyun modunu diğer modlarda oyun oynasam bile lag hissetmiyorum. Ama ben her şeye rağmen fps oyun oynarken özellikle de online fps oyun oynarken tv nin en hızlı çalıştığı giriş etiketi olan pc ye alıyorum. Ama fps dışında oyun oynarken kesinlikle giriş etiketini oyuna alıyorum. Görüntü ayarlarından a oyunu seçiyorum tabi bu oyun ayarına kendim ince ayar yaptım. Hatta oyundan oyuna renk, kontrast, parlaklık, keskinlik ayarı yapıyorum. Ben takıntılıyım.

Benim size tavsiyem 42 inch olanını almanız.

• @ilker_xxx

evet hocam öyle yapayım.. dursun monitörün yanında duvara monte ettireyim.. fiyatta çok uygun.. incelemenle iştaha geldim :)
    Teşekkr ederm :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rueta

@ilker_xxx

evet hocam öyle yapayım.. dursun monitörün yanında duvara monte ettireyim.. fiyatta çok uygun.. incelemenle iştaha geldim :)
    Teşekkr ederm :)

Oled tv ler çıkıp kesemize uygun fiyata gelene kadar ~2-3 sene geçecek gibi ve bu süre zarfında gazınızı alacak uygun fiyatlı düşük laglı bir tv lazımsa 42LS5600 tam bu iş için. Bir oyuncu olarak benim gazımı aldı. Oled tv ler 2000-3000 TL aralığına inince 3D lisin den bir Oled tv alacağım. Her ne kadar kendine has yeni sorunlarla gelecek olsalar da şuan ki saçma sapan kronik (bulutlanma, input lag, vs) sorunlar oled tv lerde olmayacak.

Monitör olarak kullanırken resim menüsünde gelişmiş ayarlardan GAMAYI - YÜKSEK yapın. Renkler çok daha iyi oluyor.

• ilker hocam wd tv live aldım. hdmi giriş etiketini ne yapayım. birde dinamikle başlayan herşeyi kapatmamın film izlerken bir avantajı olurmu acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baveran

ilker hocam wd tv live aldım. hdmi giriş etiketini ne yapayım. birde dinamikle başlayan herşeyi kapatmamın film izlerken bir avantajı olurmu acaba.

Blu-ray yap, bende de dark medya oynatıcı var. Giriş etiketini Blu-ray seçtim. Daha sonra resim modundan spor' u seçip spor a ince ayar yaptım. Dinamikleri fps oyun oynarken kapatmalısın. Böylece tv nin yükünü azaltırsın.
    Sadece spor a değil uzman 1 ve 2 yede göz zevkine göre ince ayar yapabilirsin. Çünkü default ayarlar biraz maviye kaçıyor. Özellikle Canlı ve Spor modda, birde ben film ve tv izlerken dinamik kontrast ve dinamik renk' idüşük seçiyorum. Çünkü orta ve yüksek olunca çok yapay görüntü oluyor. Gamayı yüksek seçebilirsin. Karanlık sahnesi bol filmlerde gamayı orta da seçebilirsin. Dijital görültü azaltma, vs. HD filmler için gereksiz özellikler. Bunlar genelde SD görüntüyü düzeltmek için açılabilir.

Özetleyecek olursak,

Medya oynatıcı bağlıyken.

-Giriş etiketi - blu-ray
    -Resim modu - spor veya uzman (ama göz zevkine göre mutlaka ince ayar yapılmalı aksi taktirde maviye kaçıyor)
    -Resim modunda gelişmiş ayarlardan dinamikler düşük, gama yüksek seçilmeli (yinede göz zevkinize göre seçiniz)

• quote:

Tekrar merhaba arkadaşlar. Tekrar merhaba ilker_xxx. Televizyonumda bulutlanma sıkıntısının gerçekten olduğunu tespit eden yetkili servis cihazı değiştirdi. Ancak maalesef yeni gelen cihazda da bulutlanma mevcut. Elektronik cihazlarda hep böyle talihsiz olmuşumdur. Sizce tekrar değiştirmeli miyim? Yoksa bu durumu kabullenmeli miyim? Eğer bu bulutlanma ileride artan bir arıza değilse kabullenme yolunu seçmek üzereyim. Lütfen son resmi inceleyip durumu değerlendirir misiniz? 14 günlük süre dolmadan bu işi kafamda bitirmek niyetindeyim. Yardımlarınız için teşekkürler.

NOT: ilker_xxx lütfen sana ait televizyonun seri numarasını da yazabilir misin. Acaba benim aldığım seride mi bir sorun var, merak ediyorum.

LG 42LS5600 incelemem. Input lag test videoları çektim. (Input lag yönünden tam bir oyuncu TV'si)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigitel -- 12 Ekim 2012; 20:28:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigitel

quote:

Tekrar merhaba arkadaşlar. Tekrar merhaba ilker_xxx. Televizyonumda bulutlanma sıkıntısının gerçekten olduğunu tespit eden yetkili servis cihazı değiştirdi. Ancak maalesef yeni gelen cihazda da bulutlanma mevcut. Elektronik cihazlarda hep böyle talihsiz olmuşumdur. Sizce tekrar değiştirmeli miyim? Yoksa bu durumu kabullenmeli miyim? Eğer bu bulutlanma ileride artan bir arıza değilse kabullenme yolunu seçmek üzereyim. Lütfen son resmi inceleyip durumu değerlendirir misiniz? 14 günlük süre dolmadan bu işi kafamda bitirmek niyetindeyim. Yardımlarınız için teşekkürler.

NOT: ilker_xxx lütfen sana ait televizyonun seri numarasını da yazabilir misin. Acaba benim aldığım seride mi bir sorun var, merak ediyorum.

LG 42LS5600 incelemem. Input lag test videoları çektim. (Input lag yönünden tam bir oyuncu TV'si)

Yeni gelen tv de göze batan çok bir bulutlanma yok, zaten film izlerken bunu fark etmen çok zor. Belki çok çok karanlık sahnelerde fark edersin. Bir önceki tv ye çok çok iyi, bence artık kafanı takma ve tadını çıkar. Bu paraya input lag olmayan güzel bir tv buluyoruz. Bence bulutlanma falan çok kafaya takmamak lazım. 2000-5000TL arası tv lerdede bu sorunlar oluyor ve bir çok arkadaş servisle muhatap olmadan kabulleniyor.

• Herkese selam. Televizyonu pazar günü aldım, dün akşam da servisten gelip kurdular. Ölü piksel testi yaptım ve şanslıyım hiç ölü piksel çıkmadı. Bir kaç hd video oynattım ve servisi yolladım. Televizyon ile ilgili düşüncelerime gelirsek digi hd, d smart hd ve türevi bir kutunuz varsa sd yayınlar oldukça tatminkar diyebilirim. Kablo tv ise kanalına göre vasat ve altı. Tv ile ilgili bir sorum şu, bilmiyorum kulaklık çıkışını deneyen oldu mu ama kulaklık çıkışına kulaklığı taktığınız zaman tv izlerken tv sesinin altında bir tıslama sesi geliyor. Digi ve kablo tv kaynaklarının ikisinde de aldım bu sesi. Bunu deneyip bilgi verebilecek arkadaş olursa çok makbule geçer. En azından sorunun bende olup olmadığı netleşmiş olur benim açımdan. Bir de ne yaparsam yapayım ses menüsünden infinite surround seçeneğini aktif edemedim. O konuda da yardımcı olabilirseniz sevinirim. Herkese hayırlı olsun, güzel günlerde seyredin.

• günlerdir kliksa da takipteyim 1,099 TL bekliyorum tekrar :) düşmedi gitti :)
  • LG ürünü almayın derim. Yeni ls5600 ürünü aldım 10 gün oluyor 5 gününü serviste geçirdi. Değişim yapılacak. Fakat 20 gün yasal hakkımız deniyor. Paranızla rezil olmayın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilenabi

LG ürünü almayın derim. Yeni ls5600 ürünü aldım 10 gün oluyor 5 gününü serviste geçirdi. Değişim yapılacak. Fakat 20 gün yasal hakkımız deniyor. Paranızla rezil olmayın derim.

Hocam hangi firmanın promotörüsünüz. Samsung, Sony, Panasonic, vs. hangisi? Çekinmeyin söyleyin. Sanki diğer markalar servis yüzü görmüyor. Forumda 5000-6000TL lik tv alıp da servise yolu düşen var. Biz burada 1000-1500TL arası bir oyuncu tv sinden söz ediyoruz. Bırakın da arada sırada arızalı mal çıksın. Elektronikte şanslı olmazsanız aldığınız hesap makinesi bile bozuk çıkabilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilenabi

LG ürünü almayın derim. Yeni ls5600 ürünü aldım 10 gün oluyor 5 gününü serviste geçirdi. Değişim yapılacak. Fakat 20 gün yasal hakkımız deniyor. Paranızla rezil olmayın derim.

Hocam hangi firmanın promotörüsünüz. Samsung, Sony, Panasonic, vs. hangisi? Çekinmeyin söyleyin. Sanki diğer markalar servis yüzü görmüyor. Forumda 5000-6000TL lik tv alıp da servise yolu düşen var. Biz burada 1000-1500TL arası bir oyuncu tv sinden söz ediyoruz. Bırakın da arada sırada arızalı mal çıksın. Elektronikte şanslı olmazsanız aldığınız hesap makinesi bile bozuk çıkabilir.

Başıma gelen bir durumu payalaşıp yorum yapmak hatamidir sence. Firma elemani olmafigim gecmis mesajlarimdan ortaya cikiyordur. siz hangi firmafansiniz bence daha cok belli durumda. Ben başıma geleni paylaştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende 3 aydır kullanıyorum.televizyondan gerçekten memnunum.eğer alacak olan varsa olumlu düşünebilir.tabi ki daha iyi televizyonlar var bizim burda iyi, olumlu görüş vermemizdeki sebep 1200-1300 tl civarında bir bütçeniz varsa düşünün demek aslında.yoksa 5000 tl bütçe ayıran bir insana bunu al bu en iyisi demek mantıksızlık zaten.yani kısaca burada yaptığımız fiyat/performans değerlendirmesi.ben televizyonda normal yayın çok izlemiyorum ama dsmart normal kutu var yani sd yayın izliyorum ve görüntü tatmin edici durumda.burada önemli olan tvden ziyade kanalın yayın kalitesi oluyor aslında.mesela ntvsporda la lıga maçı izlemek büyük keyif belirteyim.daha çok film ve oyun için kullanıyorum.xbox için konuşabilirim konsoldan konsola değişeceğini sanmıyorum ama görüntü mükemmel.zaten konu sahibi lag olayını yeterince kusursuz şekilde anlatmış bende tamamiyle katılıyorum.film olayına gelirsek usbden oynatıyorum ilk başta kullanmam diye düşünüyordum ama gerçekten büyük kolaylık ve çok kullanışlı.şu ana kadar yeni filmlerde açamadığı olmadı onu belirteyim.ve bu kadar yazdıktan sonra neden bu konuya geldiğimi hatırladım. usbden çok fazla dizi film izlemeye başladım fakat şöyle bir sorunum var şu an.usb belleği ham mac'te hem pc'de kullanmak zorundayım ve mkv'ler yüksek boyutlu olduğu için fat32 olarak formatlayamıyorum. ntfs olarak usb driverı formatladığımda ise pc ve tv de çalışıyor fakat macte kullanamıyorum.sorum şu ki tv de exfat formatlı dosyaları açabilir miyim?eğer fikri olan varsa eve gidene kadar ofiste formatlamak istiyorum yoksa mecburen deneme yanılma yöntemiyle bulup burada durumu paylaşırım.ama akşama kadar fikri olan varsa ve söylerse sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.