Şimdi Ara

LG 42LS5600 incelemem. Input lag test videoları çektim. (Input lag yönünden tam bir oyuncu TV'si)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
5
Favori
27.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

LG 42LS5600 İNCELEMEM

(CRT ler hariç her panelde özellikle LCD ve LED LCD ler de az veya çok biraz gecikme (input lag - response time) vardır. Fakat bu incelediğim led lcd tv tam bir oyuncu tv si hissedilir input lag yok.)

LG 42LS5600 incelemem. Input lag test videoları çektim. (Input lag yönünden tam bir oyuncu TV'si)

Odama koymak için bir tv arayışı içindeydim. 1500 lirayı geçmeyecek bir plazma tv arıyordum. Panasonic plazmalar 1500 liranın üzerinde olduğu için led lcd lere yönelmek zorunda kaldım. Uzun araştırmalarım sonucu LG 42LS5600 ü iki gün önce Ankara Ankamall Electroworld den 1299TL/10 ve 3 ay ertelemeli ödeme seçeneği ile almış bulunuyorum.

Ben ps3 oyuncusuyum tv yi ps3 ile kullanacağım için rahatsız edici bir input lag var mı yok mu çok araştırdım. Bir aydır bir çok markete gittim bir çok tv araştırdım, flash belleğimdeki 1080p filmleri izledim, vs. bu paraya bu tv fena değil. İki gün önce electroworld ün web sitesinde LG 42LS5600 1299TL yazıyordu. Mağazaya gittim 1399TL yazıyor ama yanında 4 tane hediye veriyorlar. HDMI kablo, tv temizlik seti, askı aparatı ve akım korumalı priz. Görevli elemana web sitenizde 1299TL yazıyor ona güvenerek geldim dedim. Bu hediyeleri almazsanız 1299 lira olur dedi. Bunların hepsi bende var sizde kalsın dedim 1299TL ye anlaştık. Orada bir de 37LM611S vardı ve oda 1299 liraydı. Aslında 37 inç de odam için yeterliydi. Görevli arkadaş 37LM611S i önerdi. Bir çok 3D video izledim fena değildi. İçinde HD uydu alıcısı vardı, Dual Play özelliği vardı, 200HZ di ve herşeyden önce 3D idi ve yanında 4 gözlük hediyeydi.

Neyse iki tv yi bir saat falan karşılaştırdım. Flash belleğimde 1080p videolar vardı ve DTS codecli olanları hem LM611S hemde LS5600 açmadı. Yani görüntü vardı ses yoktu. Zaten ben bilgisayar bağlı kullanacağım için medya oynatma yönünden sorun yoktu. Dahili HD uydu alıcısına da bisskey atılamadığından dolayı oda benim için anlamsızdı. El Clasico ve Şampiyonlar Ligini izleyemedikten sonra yemişim öyle dahili uydu alıcısını, skystar 3 usb dvb-s tv kartımla yola devam ederim olmadı ilerde DSmart a geçer veya bisskey atılan HD uydu alıcısı alırım.

Benim için ekran büyüklüğü ve input lag değeri 3D den önemli olduğu için 42LS5600 ü aldım. Muhtemelen smart tv özelliği olmadığı ve 40 inç altı olduğu için 37LM611S de de input lag değeri düşüktür. Ama 3D ve Dahili uydu alıcısı olduğu için LS5600 serisine göre biraz daha fazla input lag vardır. Neticede ekstra özellikler ekstra kasma demek

Dün LG servisinden arkadaşlar geldi TV yi kurdu. Yanlarında ölü piksel, ışık sızdırması ve bulutlanma testi yaptım. Ayriyeten bitrate i yüksek 1080p filmler izledim gayet akıcıydı. Tabi çok az takılarak ilerleme var. Ama her zaman böyle bitrate i yüksek filmler olmuyor. Şöyle söyleyim kendi medya oynatıcımın içinde bir tanesi ~30-35 GB boyutunda bluray.iso şeklinde 3 tane BBC belgeseli var. Bunların bitrate i çok yüksek ve bunlarda çok az takılarak ilerleme oldu oda sadece uzak çekim hızlı sahnelerde oldu. Mesela adaları gökyüzün den çekmişler onun gibi sahnelerde birazcık takılma oldu ama LG elemanları anlamadı mesela ben anladım onlara söyledim. Yalnız 35GB lık bluray.iso belgeseli açınca ağızları açık kaldı. Arkadaşın biri diğer arkadaşa görüntüye bak dedi. Kendi flash belleklerinde de HD filmler var hiç birinin görüntüsü bu kadar net değil. İzledikleri en net görüntüydü her halde

Daha sonra 10-20 GB arası boyutlarda ki 1080p filmleri izledim hiç bir takılma yok. 2-9 GB arası 1080p ve 720p filmlerde de bir takılma olmadığını görünce servis formunu imzaladım. Yalnız ışık sızması ve bulutlanma testini oda karanlık olmadığı için düzgün yapamıyorum ben gece tekrar test yapacağım bir sorun tespit edersem sizi ararım dedim tamam dediler. Bu arada 1920x1080 çözünürlüğe sahip 6 renk üzerinden yaptığım ölü piksel testinde çok şükür bir tane bile ölük piksel çıkmadı. Ayrı ayrı noktalarda 5 ve 5 in altında çıktığı sürece 40 inç ve üzeri boyutlardaki hiç bir paneli iade etmem ama 2 ölü piksel yan yana bitişik çıksın 55 in paneli bile iade ederim. Böylede bir toleransım vardır.

Servis görevlileri gittikten sonra hemen netbook u mu vga çıkışından bağladım sesi de iki ucu erkek kabloyla netbook un kulaklık çıkışından tv nin arkasındaki audio in girişine bağladım. Ses aktarımı gayet temiz oldu. Görüntüye gelecek olursak 1024x600 netbook ekranı bir an 1920x1080 çözünürlüğe kavuştu. Şuan bu mesajı nebookum dan 42LS5600 ün full HD ekranına bakarak yazıyorum. Görüntüyü vga üzerinden aktarmama rağmen tv ye bir kaç ince ayar yaptıktan sonra HDMI ile aktarmış gibi bir görüntüye sahip oldum. TV de input dan RGB nin giriş etiketini pc seçtim ve ideal renk ayarlarını yaptım. Ha pc seçmeseniz de oluyor ama ben bulanıklık, titreme, lag falan olur diye pc seçiyorum. PC seçince masaüstü simgelerinin yazıları daha okunaklı daha bir net oluyor gibi belkide psikolojiktir. VGA olmasına rağmen her halükarda iyi (hdmi dan pc testini en kısa zamanda yapıp paylaşacağım.)

Netbook gibi çözünürlüğü vasat bir cihazı 1920x1080 çözünürlüğe ulaştırdıktan sonra sıra geldi PS3 performansına
    Öncelikle PS3 ün menüsü gözüme çok güzel gözüktü. Menüde sağ sol yukarı aşağı yaparak ufak bir input lag testi yaptım en ufak bir geç tepkiye rastlamadım. Daha sonra GT5 i açtım Nürburgring de biraz takıldım. Sağ sol, korna, arka kamera, fren lambası, vs. hamleme anında tepki verecek tuşlara bastım en ufak bir gecikme görmedim. Dualshock 3 Sixaxis neye basarsam o anda ekranda görüyorum. GT5 in asfalt ve çevre rengini daha gerçekçi yapmak için hem tv ayarlarında hemde oyun içi parlaklık ayarında ufak düzenlemeler yaptım sonuç mükemmel.

Daha sonra BF3 e geçtim bir kaç harita da bir kaç el online takıldım. Bir çok silah denedim ve dualshock 3 sixaxis üzerindeki ateş etme, nişan alma, zıplama, sağ sol, ileri geri, silah değiştirme, vs. bütün tuşlara ekrana dikkatlice bakarak bastım ve en ufak bir geç tepkiyle karşılaşmadım. Defalarca denedim hiç bir gecikme yok.
    BF3 de renkler biraz maviye kaçmıştı (bunu daha sonra açıklayacağım) ve tv den biraz ayar yaptım maviliği azalttım ama geçiremedim. BF3 ün kendi video ayarlarında da ince ayarlar var belki onları kurcalasam daha iyi sonuçlar elde ederim.

Oyun testlerim bittikten sonra ışık sızması ve bulutlanma testi yapmak için 1920x1080 çözünürlükte siyah rengi ekrana verdim. Görüntü ayarlarından canlıya aldım ve arka ışıkla kontrastı 100 yaptım. (zaten canlıda 100 oluyor) Parlaklıkta 50-70 arası bir yerdeydi. Çok şükür en ufak bir ışık sızması ve bulutlanmaya denk gelmedim. LG panel almamdan dolayı birinden biri kesin olur diyordum ve absürt derecede olmadığı sürece iade etmeyecek ve neyse ona razı olacaktım. Bu sorunlarından dolayı genel itibariyle LED tv lere ayarımdır. Maddi durumum müsait olsa plazma alacaktım. Neyse ki bir sorun çıkmadı.

Eklemek istediğim bir kaç şey daha var.

Ben bu testleri yaparken PS3 ün bağlı olduğu HDMI portunun ve bilgisayarın bağlı olduğu VGA portunun giriş etiketlerini her modda (bluray, pc, uydu, oyun, set üstü, vs.) ayrı ayrı denedim. Hiç birinde kalitesiz görüntü ve input lag a rastlamadım. PC moduna alınca biraz renkler soluyor ama renk ayarlarından ayar çekince düzeliyor. PS3 için giriş etiketini OYUN veya PC seçin ben öyle yapıyorum. Hatta direk oyun olarak kullanmaya karar verdim. Zaten hiç birinde gecikme yok.

Birde ben tüm testlerden sonra gıcık kaptığım dinamik kontrast, dinamik renk, vs. dinamikle başlayan tüm özellikleri gelişmiş görüntü ayarlarından kapattım. Her görüntü ayarının (spor, oyun, pc, sinema, standart, canlı) gelişmiş sekmesinde ki dinamikle başlayan özellikleri kapalı konumuna getirdim. Çünkü ben vividci değilim. Birde bu özelliklerin tv yi kastığını düşünüyorum çünkü dinamik de yazılım müdahale ediyor ve bunun için bir işlem yapıyor. İsteyen dinamik kontrast, dinamik renk, vs. açabilir. Herhangi bir gecikme yine yok yine yok. Bu tv nin input lag değeri harbiden çok düşük keşke crt monitörüm olsa da ölçe bilsem. Crt monitör ayarlarsam belki ilerleyen zamanlarda böyle bir şey yapar sizlerle paylaşırım.

Bilgisayarda da mouse ve tıklama hızına dayalı bir kaç oyun oynadım. Mouse bilgisayar ekranıyla eş zamanlı hareket ediyor en ufak bir gecikme yok. Bilgisayarda da konsolda da kendini fark ettirecek rahatsız edecek bir input lag a rastlamadım.

Herhalde LG bu paneli gamerlar için yaptı. Diyecek bir şey bulamıyorum. 80 ler den bu yana Gamewatchlar, Commodor64 ler, Amigalar, Kara Kutu Atariler, IBM486 lar, Nintendolar, Atari Salonları, Pc ler, Playstationlar, Xboxlar, Akıllı telefonlar, Tabletler de oyun oynama şansına bulmuş birisi olarak ve bu cihazları CRT, TN, PLAZMA, LCD ekranlarda kullanmış birisi olarak, aynı zamanda hem online lag ı hemde input lagı iyi bilen birisi olarak LG 42LS5600 FULL HD LED LCD modelinde zerre kadar fark edilebilir bir input lag yok diyorum. Sanki bir TN panelin bir CRT ekranın karışında oyun oynuyorum.

Yazımın ortalarında renkler biraz maviye kaçtı demiştim. Evet bu tv de renkler biraz maviye kaçıyor. Hani bir çok tv nin renk ayarında SOĞUK - ORTA - SICAK diye bir seçenek olur. İşte bu tv hep SOĞUK ta ayarlıymış gibi renk veriyor. Ben resim sihirbazından uzman 2 ye kendi tecrübelerime dayanarak bir ayar yaptım ve mavilik gitti ama bu sefer biraz kırmızılık (sıcak) oldu. Aslında büyük bir sorun değil. Neticede bu paraya 42 inç boyutunda, hızlı tepkime süresi olan, akıcı görüntü oynatan bir tv alıyoruz. Bir takım eksi yönleri olacaktır ben normal karşılıyorum. Ha ben dinamik yazılı tüm özellikleri kapatıp kullanıyorum belki onları açsam renkler mavilikten kurtulur. TV nin artılarının yanında çokta kafaya takılacak bir durum değil.

SD tv yayınları ve 480p filmleri nasıl gösteriyor diye bir şey sormayın bana çünkü ben LG lerin SD konusunda vasat olduğunu bilerek aldım ve gerçekten de öyle çıktı ama inanın bana HD bir uydu alıcıyla iyi bir sonuç vereceği kanısındayım. Odada kullandığım için pek üstelemedim. Çok tv izlemiyorum ama ileride ihtiyaç duyarsam bir HD uydu alıcı veya Dsmart alır geçerim.

Bu tv görüntü keskinliği ve ekstra özellikler olarak 2000 lira üstü tv ler kadar iyi bir tv mi hayır değil bunun farkındayım. Sonuçta vasat bir tv de değil. 1080p filmlerde cam gibi görüntü vardı. PS3 ve PC ile de gayet güzel görüntü verdi. Beni ve PS3 ümü oled tv ler yaygınlaşıp her eve girecek fiyatlara gelene kadar idare etsin yeter. Sonra 2000-3000 liralık bir oled tv alır geçerim.

Neticede 2000-5000 lira arası verdiğiniz LED LCD delerde rahatsız edici input lag olabiliyor. Çünkü Smart TV, Uydu alıcı, 3D, vs. gibi özellikleri küçücük işlemcinin ve ram in sırtına yüklüyorlar ve tv her ne kadar oyun modun da olsa da arka plan da tam kapanmayan ve ram i meşgul eden bu ekstra özellikler oyun performansını etkiliyor. Bariz gecikme yani input lag oluyor. Fakat LS5600 de bu tür ekstra özellikler olmadığı için çok hızlı çalışıyor ve tepkimesi çok iyi

Harddiskimi, flash belleğimi taktığım an görüyor ve klasörlerin içinde çok hızlı bir şekilde takılmadan, bekleme yapmadan dolaşabiliyorum. SD ve HD filmleri banamısın demiyor canavar gibi oynatıyor tabi DTS ses kodeği hariç

Ağdan dosyalara ulaşma özelliği var ben ihtiyaç duymadığım için arkasına ethernet kablosu takmadım. İhtiyaç duyarsam takarım kablo elimin altında

Ben bu tv yi oyun amaçlı led tv arayanlara, monitör amaçlı led tv arayanlara, ekonomik olsun oled tv ler çıkana kadar 3-4 sene beni idare etsin ve SD görüntüsünün çok iyi olmasına gerek yok HD görüntüsü iyi olsun bana yeter diyenlere şiddetle tavsiye ediyorum.

Şuan bu mesajın hepsini 42LS5600 e bakarak yazdım. Tam bir monitör tv Unutmayın resim sihirbazından uzman 1 veya uzman 2 ye göz zevkinize göre güzel bir ayar çektiğiniz zaman o yoğun mavilik gidiyor.

Bu tv nin çok büyük bir eksikliği var onu söylemeden geçemeyeceğim. Sıkı durun! LG bu tv nin içine saat pili koymamış ve yaptığınız saat ayarı elektriğini kestiğiniz an sıfırlanıyor.

Bu arada tüm yazımı 42LS5600 için yazdım. 47LS5600 de rahatsız edici bir input lag olabilir ona karışmam. 47 inç e kefil değilim ama 42 inç ok dir

Kısaca bu tv forumun en değerli panel yazarlarından Albani üstadın Panasonic LCD 37E30E tv si gibi çıktı. Input lag denen bir şey yok müthiş bir tepkime süresi var. PS3 daha düne kadar TN panelim de kullanıyordum. LG42LS5600 e geçtim hiç bir fark yok. BF3 de yıkıma devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 17:36:57 >

• Sayfanın erken yüklenmesi için lütfen ilk mesajı ve bu mesajı alıntı yapmayınız.

Söylemeyi unuttuğum bir şey daha var. Ben cihazı kullanmaya başlamadan önce hemen güncelledim. Boş bir flash belleğin içine LG_DTV adında bir klasör açıyorsunuz ve bu klasörün içine aşağıdaki resmi LG sitesinden indirdiğiniz 42LS5600 e ait son yazılımın .zip klasörünün içinden çıkan dosyayı atıyorsunuz. TV kapalıyken usb girişine flash belleğinizi takıp tv yi açıyorsunuz ve cihaz otomatik güncellemeyi algılıyor. Sizde karşınıza çıkan başlata basıyorsunuz ve işlem bitene kadar bekliyorsunuz. Hepsi bu kadar.

http://www.lg.com/tr/support-product/lg-42LS5600 sayfa açılınca YAZILIM GÜNCELLEŞTİRMELERİ sekmesine geçin aşağıdaki dosyayı göreceksiniz.

Software_File(Version_03.03.31).zip - (Bu dosyayı indireceksiniz ve zipi açıp sadece içindeki dosyayı LG_DTV klasörüne atacaksınız)

LS5600 ile ilgili SD yayın performansı dışındaki bütün sorularınızı bu başlık altından sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplayacağım.. HD uydu alıcım veya tele dünya olsaydı SD yayın performansını da test eder paylaşırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 17:22:36 >

• Dostum hayirli olsun onemli olan icine sinmesi.. ben 3500lik butce ile 46" bulamiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Virtual Reality

Sayfanın erken yüklenmesi için lütfen ilk mesajı ve bu mesajı alıntı yapmayınız.

Söylemeyi unuttuğum bir şey daha var. Ben cihazı kullanmaya başlamadan önce hemen güncelledim. Boş bir flash belleğin içine LG_DTV adında bir klasör açıyorsunuz ve bu klasörün içine aşağıdaki resmi LG sitesinden indirdiğiniz 42LS5600 e ait son yazılımın .zip klasörünün içinden çıkan dosyayı atıyorsunuz. TV kapalıyken usb girişine flash belleğinizi takıp tv yi açıyorsunuz ve cihaz otomatik güncellemeyi algılıyor. Sizde karşınıza çıkan başlata basıyorsunuz ve işlem bitene kadar bekliyorsunuz. Hepsi bu kadar.

http://www.lg.com/tr/support-product/lg-42LS5600 sayfa açılınca YAZILIM GÜNCELLEŞTİRMELERİ sekmesine geçin aşağıdaki dosyayı göreceksiniz.

Software_File(Version_03.03.31).zip - (Bu dosyayı indireceksiniz ve zipi açıp sadece içindeki dosyayı LG_DTV klasörüne atacaksınız)

LS5600 ile ilgili SD yayın performansı dışındaki bütün sorularınızı bu başlık altından sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplayacağım.. HD uydu alıcım veya tele dünya olsaydı SD yayın performansını da test eder paylaşırdım.
    Teşekkür ederim içime sindi ama dediğim gibi genel bir mavilik var. Fotoğraflardan da göreceğiniz gibi mavi bir alt renk var. Bu ayar yaparak epey azaltılıyor ama tam gitmiyor malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 17:23:20 >

• quote:

Teşekkür ederim içime sindi ama dediğim gibi genel bir mavilik var. Fotoğraflardan da göreceğiniz gibi mavi bir alt renk var. Bu ayar yaparak epey azaltılıyor ama tam gitmiyor malesef.

Alıntıları Göster
    Takip edeceğim.Okurum bir ara
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

Takip edeceğim.Okurum bir ara

Alıntıları Göster
    Hocam bisskey nedir bu arada bende teledünya var o yüzden istiyorum uydu alıcısı yani hiç gerek yok başka bir aparata yada cihaza

artı bunda dual view özelliği yok galiba yada şöyle sorayım 3d var mı? smart tv o kadar önemli değil benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabuncu

Hocam bisskey nedir bu arada bende teledünya var o yüzden istiyorum uydu alıcısı yani hiç gerek yok başka bir aparata yada cihaza

artı bunda dual view özelliği yok galiba yada şöyle sorayım 3d var mı? smart tv o kadar önemli değil benim için

Dünyada geçerliliği kalmamış ama kanallar için ucuz yollu formaliteden bir şifreleme sistemi en dandik uydu alıcılarına dahi emu yüklenip bir kez ilgili kanalın bisskeyini girdimi bir daha hiç key girmeden o kanal açılır. Bisskey li kanallar şifreleme sistemini ve şifrelerini kolay kolay değiştirmezler. O yüzden uzun yıllar aynı şifreyle kullanılır. 10-16 haneli sayı ve rakamlardan oluşan bir şifredir. İlgili uydu alıcının emu sayfasına girilerek elle girilir veya bilgisayar bağlantısıyla atılır. Bu en klasik yöntemdir. Eski usüldür. Şimdiki internet bağlantığı uydu cihazları daha gelişmiş ve her şeyi serverdan kendisi alacak şekilde vs.

Bu bisskeyi genelde uluslararası maç veren kanallar kullanır ve sadece kendi ülkesinin uydusundaki yayınında kullanır. Mesela karasal anten, kablolu tv (tele dünya), dijitürk, dsmart gibi platformlarda maçlar şifresiz izlenir. Yani ülke sınırları içinde herkese açıktır ama bir ülkenin uydusundaki maç yayınları başka bir ülkeden izlenebileceği için uluslararası yayıncılık ilkeleri ve uefa nın kuralları gereği bir şifreleme sistemiyle yayın yapmak zorundadırlar. Bunun içinde başka ülkelerin ligindeki maçları veren kanallar dünyadaki en ucuz şifreleme sistemi olan bisskeyi kullanırlar. Yani ilkeler gereği formaliteden kullanırlar. Kullanmak zorundadırlar çünkü başka bir ülkenin ligindeki bir maçı yayınlarken o ülkedeki yayıncı kuruluşun bu maçı aynı bizim dijitürk gibi ücretli olarak izlettiğini düşünmeleri gerekir ve uydu yayını geniş olduğu için o ülkede ki vatandaşlar maçın verildiği uyduya antenlerini çevirip yayıncı kuruluşa ücret ödemeden izleyebilirler. O yüzden bir ülkenin kanalları başka bir ülkenin liginin maçlarını verecekse formaliteden de olsa bir şifreleme sistemiyle yayın yapmak zorundalar. Halbuki bisskey şifreleme sistemi uzun yıllar önce kırılmış çok basit bir şekilde aşılan ve hemen hemen her uydu alıcısına eklenen bir şifreleme sistemidir. Bu yüzden ucuzdur ve maçın sahibi ülkenin yayıncı kuruluşunu umursamayan ülkeler bu sistemi kullanır.

Mesela NTVSPOR da düzenli olarak İspanya ligi maçları yayınlanır. Ülke içinde ki tüm sistemlerde şifresiz olarak izlenir. TV nizin üstüne takacağınız eski usül antende buna dahil. Ama NTVSPOR Türksattaki yayınına gelince hemen şifreyi koyar koymak zorundadır. Çünkü İspanyada la liga yı aynı bizim dijitürk gibi paralı bir platform vermektedir. Uefa öyle herkesin kafasına göre uydudan şifresiz ve bedava maç izlenecek şekilde yayın yapmasına izin vermez. Ülke liglerinin yayıncı kuruluşları koruması altındadır..

Aynı şey Şampiyonlar ligi maçlarını veren STAR TV ve Almanya ligini veren TRT içinde geçerlidir. Her maç yayınındaTürksattan yayınlan frekanslarına bisskey şifresi koyarlar. Bizde daha önce uydu alıcımıza tanımladığımız için rahatlıkla izleriz. Mesela milli maçlara koymazlar. Şampiyonlar ligi finaline koymazlar. Buda FIFA nın kuralıdır. Uluslararası maçlar ve Şampiyonlar ligi finali her ülkede en az bir kanal tarafından şifresiz olarak yayınlanacaktır.

Olay bundan ibaret hocam.

3D ve Smart TV LS5600 serisinde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 17:23:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Dünyada geçerliliği kalmamış ama kanallar için ucuz yollu formaliteden bir şifreleme sistemi en dandik uydu alıcılarına dahi emu yüklenip bir kez ilgili kanalın bisskeyini girdimi bir daha hiç key girmeden o kanal açılır. Bisskey li kanallar şifreleme sistemini ve şifrelerini kolay kolay değiştirmezler. O yüzden uzun yıllar aynı şifreyle kullanılır. 10-16 haneli sayı ve rakamlardan oluşan bir şifredir. İlgili uydu alıcının emu sayfasına girilerek elle girilir veya bilgisayar bağlantısıyla atılır. Bu en klasik yöntemdir. Eski usüldür. Şimdiki internet bağlantığı uydu cihazları daha gelişmiş ve her şeyi serverdan kendisi alacak şekilde vs.

Bu bisskeyi genelde uluslararası maç veren kanallar kullanır ve sadece kendi ülkesinin uydusundaki yayınında kullanır. Mesela karasal anten, kablolu tv (tele dünya), dijitürk, dsmart gibi platformlarda maçlar şifresiz izlenir. Yani ülke sınırları içinde herkese açıktır ama bir ülkenin uydusundaki maç yayınları başka bir ülkeden izlenebileceği için uluslararası yayıncılık ilkeleri ve uefa nın kuralları gereği bir şifreleme sistemiyle yayın yapmak zorundadırlar. Bunun içinde başka ülkelerin ligindeki maçları veren kanallar dünyadaki en ucuz şifreleme sistemi olan bisskeyi kullanırlar. Yani ilkeler gereği formaliteden kullanırlar. Kullanmak zorundadırlar çünkü başka bir ülkenin ligindeki bir maçı yayınlarken o ülkedeki yayıncı kuruluşun bu maçı aynı bizim dijitürk gibi ücretli olarak izlettiğini düşünmeleri gerekir ve uydu yayını geniş olduğu için o ülkede ki vatandaşlar maçın verildiği uyduya antenlerini çevirip yayıncı kuruluşa ücret ödemeden izleyebilirler. O yüzden bir ülkenin kanalları başka bir ülkenin liginin maçlarını verecekse formaliteden de olsa bir şifreleme sistemiyle yayın yapmak zorundalar. Halbuki bisskey şifreleme sistemi uzun yıllar önce kırılmış çok basit bir şekilde aşılan ve hemen hemen her uydu alıcısına eklenen bir şifreleme sistemidir. Bu yüzden ucuzdur ve maçın sahibi ülkenin yayıncı kuruluşunu umursamayan ülkeler bu sistemi kullanır.

Mesela NTVSPOR da düzenli olarak İspanya ligi maçları yayınlanır. Ülke içinde ki tüm sistemlerde şifresiz olarak izlenir. TV nizin üstüne takacağınız eski usül antende buna dahil. Ama NTVSPOR Türksattaki yayınına gelince hemen şifreyi koyar koymak zorundadır. Çünkü İspanyada la liga yı aynı bizim dijitürk gibi paralı bir platform vermektedir. Uefa öyle herkesin kafasına göre uydudan şifresiz ve bedava maç izlenecek şekilde yayın yapmasına izin vermez. Ülke liglerinin yayıncı kuruluşları koruması altındadır..

Aynı şey Şampiyonlar ligi maçlarını veren STAR TV ve Almanya ligini veren TRT içinde geçerlidir. Her maç yayınındaTürksattan yayınlan frekanslarına bisskey şifresi koyarlar. Bizde daha önce uydu alıcımıza tanımladığımız için rahatlıkla izleriz. Mesela milli maçlara koymazlar. Şampiyonlar ligi finaline koymazlar. Buda FIFA nın kuralıdır. Uluslararası maçlar ve Şampiyonlar ligi finali her ülkede en az bir kanal tarafından şifresiz olarak yayınlanacaktır.

Olay bundan ibaret hocam.

3D ve Smart TV LS5600 serisinde yok.

Alıntıları Göster
    arkadaslar bende bu tv den aldım fakat SD görüntü ayarları karanlık geliyor. arka ışık ve parlaklığı artırınca da görüntü iyi olmuyor. acaba ekran ayarlarını paylaşabilcek arkadaşlar var mı.
    onun dışında tv den memnunum. bu konuyu açan arkadaşa da incelemeleri ve paylaşımı için çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ivirzivir35

arkadaslar bende bu tv den aldım fakat SD görüntü ayarları karanlık geliyor. arka ışık ve parlaklığı artırınca da görüntü iyi olmuyor. acaba ekran ayarlarını paylaşabilcek arkadaşlar var mı.
    onun dışında tv den memnunum. bu konuyu açan arkadaşa da incelemeleri ve paylaşımı için çok teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Ellerinize sağlık hocam çok faydalı bir inceleme olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: hata_I

Ellerinize sağlık hocam çok faydalı bir inceleme olmuş

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. Bugün biraz daha ince ayar yaptım mavilikten kurtulmaya başladım. Sanırım bu mavilik LG nin canlı, spor, oyun, vs. gibi modlarında oluyor. Önce resim sihirbazından sonrada uzmandan kendim ayar yaptıkça çok güzel oldu. Bence LG yanlış kalibre etmiş hazır ayarlar aşırı maviye kaçmış yani panelle ilgili bir sıkıntı değil.

Bu ayar işi bende takıntı oldu oyun oynarken pc kullanırken en iyiye ulaşmak için sürekli ince ayar yapıyorum optimum ayarı bulana kadar devam edeceğim.

• quote:

Teşekkür ederim. Bugün biraz daha ince ayar yaptım mavilikten kurtulmaya başladım. Sanırım bu mavilik LG nin canlı, spor, oyun, vs. gibi modlarında oluyor. Önce resim sihirbazından sonrada uzmandan kendim ayar yaptıkça çok güzel oldu. Bence LG yanlış kalibre etmiş hazır ayarlar aşırı maviye kaçmış yani panelle ilgili bir sıkıntı değil.

Bu ayar işi bende takıntı oldu oyun oynarken pc kullanırken en iyiye ulaşmak için sürekli ince ayar yapıyorum optimum ayarı bulana kadar devam edeceğim.

Alıntıları Göster
    abi bu kadar açıklayıcı ve güzel bir anlatım olamaz :)

• quote:

Alıntıları Göster
    ............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarayel -- 7 Eylül 2012; 22:44:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarayel

............

Alıntıları Göster
    screen-off özelliği var mı acaba
    bir de bu TV ler de Smart,3D gibi özelliklerin lag yapma nedeni olabildiğini bilmiyordum.Öğrenmiş oldum..Fazla oyun oynayan birisi değilim..PS3 ile oynamıyorum,laptop ile Fıfa-pes-nba oynanıyor en fazla...611 modelinde sorun yaşar mıyım sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

bir de bu TV ler de Smart,3D gibi özelliklerin lag yapma nedeni olabildiğini bilmiyordum.Öğrenmiş oldum..Fazla oyun oynayan birisi değilim..PS3 ile oynamıyorum,laptop ile Fıfa-pes-nba oynanıyor en fazla...611 modelinde sorun yaşar mıyım sizce ?

screen -off özelliği nedir? Ekranı kapatıp sadece hoparlör olarak kullanmaksa evet o özelliği var. Bu özellik zaten her LG tv de var. Kumanda dan ENERGY tuşuna basıp açılan menüden Video Sessiz seçildiğinde ekran kapanıyor sadece ses geliyor.
    LM611S modelinin lag durumu hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim fakat 37 inç olanında büyük ihtimal hissedilebilir bir lag yoktur.

• quote:

quote:

screen -off özelliği nedir? Ekranı kapatıp sadece hoparlör olarak kullanmaksa evet o özelliği var. Bu özellik zaten her LG tv de var. Kumanda dan ENERGY tuşuna basıp açılan menüden Video Sessiz seçildiğinde ekran kapanıyor sadece ses geliyor.
    LM611S modelinin lag durumu hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim fakat 37 inç olanında büyük ihtimal hissedilebilir bir lag yoktur.

Alıntıları Göster
    İnceleme için teşekkürler. Tam da 42" led arıyordum xbox 360 için. İncelemeniz beni bu tvye yöneltti.

• quote:

Sabuncu'ya ek olarak :
    Anlatımla adeta bir Ertem Şener'sin hocam. Cihazınız hayırlı olsun. Konu çok aydınlatıcı elinize emeğinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerlon

quote:

Sabuncu'ya ek olarak :
    Anlatımla adeta bir Ertem Şener'sin hocam. Cihazınız hayırlı olsun. Konu çok aydınlatıcı elinize emeğinize sağlık.

Teşekkür ederim. Fotoğraf makinesi ayarladım ve bir ara üşenmeyip çekebilirsem yeni fotoğraflar gelecek. 720p, 1080p belgesel, film ve PS3 oyunlarından fotoğraflar çekip paylaşmayı düşünüyorum. Aslında pc ekranı olarak ne derece güzel gözüktüğünüde fotoğraflamak isterim ama netbook um vga çıkışından bağlı ve hdmi çıkışından bağlı bir bilgisayarda panel çok daha iyi görüntü sunuyor. Bana ait olmayan HDMI çıkışlı bir bilgisayar başladım ama fotoğraf çekecek makinem yoktu. Yine denk gelirse ayarlayacağım.

Not: Netbookumu 42LS5600 e bağladıktan sonra hiç kendi ekranına bakmadım. Hatta clone özelliğini iptal edip sadece harici monitör seçeneğini seçtim ve kendi ekranı her zaman kapalı, tüm işimi 1920x1080 çözünürlükte 42LS5600 üzerinden yapıyorum. Netbook un vga başlatınsından dahi çok güzel görüntü veriyor ama hdmi ile arasında baya kalite farkı var.

Bu arada vga ile çıkış yaptığınız bilgisayarın sesini iki ucu erkek olan kulaklık çıkışına giren kablo ile yapabilirsiniz. Tv nin arkasında bu jaka göre audio in girişi var. Bir ucu bilgisayarın kulaklık çıkışına bir ucu tv nin arkasında audio in girişine takıldığı zaman ses iletişimi stereo olarak sağlanmış oluyor. Ben memnunum. Artık netbook un minnacık kendine hayrı olmayan hoparlörlerine muhtaç değilim.

Dün gece yine BF3 de ortalığı kan gölüne çevirdim.. Tv nin konsol performans gerçekten çok güzel. İdeal renk ayarlarını yaptıktan sonra o mavilikten ve karanlık görüntüden eser kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 17:24:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Teşekkürler..Evet sadece hoparlör olarak kullanılabiliyor olması..
    Bakalım bende artık alacağım an fiyatlarına göre ya 32LS560 alacağım ya 32LM611...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Teşekkürler..Evet sadece hoparlör olarak kullanılabiliyor olması..
    Bakalım bende artık alacağım an fiyatlarına göre ya 32LS560 alacağım ya 32LM611...

Alıntıları Göster
    Ellerinize sağlık hocam, son derece detaylı bir inceleme olmuş. Az önce biz de aldık bu televizyonu. Yarın kurulunca belki bende ufak birşeyler yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhanry

Ellerinize sağlık hocam, son derece detaylı bir inceleme olmuş. Az önce biz de aldık bu televizyonu. Yarın kurulunca belki bende ufak birşeyler yazarım.

Yaz hocam yaz. Valla ben oyunlarda optimum görüntü ayarını buldum gibi çok güzel renkler alıyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.