Bildirim
LG 42LV4500 led tv altyazıda türkçe karakter sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hatırladığım kadarıyla film oynarken ''Q:Menü'' ye basıyorsun,videoyu ayarla seçeneğinden altyazı boyutunu,bulunduğu yeri ( aşağı - yukarı)
ve kod sayfası yazan yerin hizasında türkçe seçeneği ile türkçe karekterleri seçebiliyorsun. -
inşallah yaparım eve gidince deniycem hemen..quote:
Orijinalden alıntı: talatcaner
Hatırladığım kadarıyla film oynarken ''Q:Menü'' ye basıyorsun,videoyu ayarla seçeneğinden altyazı boyutunu,bulunduğu yeri ( aşağı - yukarı)
ve kod sayfası yazan yerin hizasında türkçe seçeneği ile türkçe karekterleri seçebiliyorsun. -
bu modelden memnun musunuz ?quote:
Orijinalden alıntı: 4yıldız
inşallah yaparım eve gidince deniycem hemen..
Alıntıları Göster -
-
evet memnunum altyazı sorununuda çözünce sorun kalmadıquote:
Orijinalden alıntı: deniztamci -
kardeş çok sağol .ben bulamamıştım .artık filmlere bakabilirim .quote:
Orijinalden alıntı: 4yıldız
evet memnunum altyazı sorununuda çözünce sorun kalmadı
Alıntıları Göster -
Konuyu açan ve özellikle yardımcı olan "talatcaner" arkadaşa sonsuz teşekkür ;)quote:
Orijinalden alıntı: selimhan26
kardeş çok sağol .ben bulamamıştım .artık filmlere bakabilirim .
Alıntıları Göster -
fakat her tv yi açıp kapamadan sonra bu ayarı tekrar yapmak gerekiyor..yokmudur bi çözümü..?quote:
Orijinalden alıntı: ferhat91
Konuyu açan ve özellikle yardımcı olan "talatcaner" arkadaşa sonsuz teşekkür ;)
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: areano
fakat her tv yi açıp kapamadan sonra bu ayarı tekrar yapmak gerekiyor..yokmudur bi çözümü..?
Aslında ayarlarda altyazı dili Türkçe diye seçili görülüyor ama yine de bu ayarı sürekli yapmak gerekiyor. Yazılımı son sürüme güncelledim biraz önce ancak değişen bir şey olmadı. :( -
Bilenler bilir Web sayfasındaki Türkçe sayfalar da bazen kodlama Türkçe olmasına rağmen düzgün görüntülenmez. Sağolsun LG'de de aynısı oluyor. Peki çözüm ne mi?quote:
Orijinalden alıntı: Power7Gearquote:
fakat her tv yi açıp kapamadan sonra bu ayarı tekrar yapmak gerekiyor..yokmudur bi çözümü..?
Aslında ayarlarda altyazı dili Türkçe diye seçili görülüyor ama yine de bu ayarı sürekli yapmak gerekiyor. Yazılımı son sürüme güncelledim biraz önce ancak değişen bir şey olmadı. :(
Alıntıları Göster
Alın size çözüm.
Altyazı dosyanızı çift tıklarak açın. Sanırım Not Defterinde açılacak. Dosya menüsünden Farklı Kaydet'i tıklatın ve sağ altta yer alan Kaydet'in solunda Kodlama kısmını UTF-8 yapın.
Bakın bakalım problem olacak mı?
Her altyazınızı Internetten indirir indirmez yapınız. :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: daedalus11
Bilenler bilir Web sayfasındaki Türkçe sayfalar da bazen kodlama Türkçe olmasına rağmen düzgün görüntülenmez. Sağolsun LG'de de aynısı oluyor. Peki çözüm ne mi?
Alın size çözüm.
Altyazı dosyanızı çift tıklarak açın. Sanırım Not Defterinde açılacak. Dosya menüsünden Farklı Kaydet'i tıklatın ve sağ altta yer alan Kaydet'in solunda Kodlama kısmını UTF-8 yapın.
denedim..bu sefer altyazıyı hiç görmedi. -
-
uzun zamandır foruma girip cevap yazamadım kusura bakmayın..evet dediğiniz şekilde denedim ve sorun ÇÖZÜLDÜ. teşekkür ederim..quote:
Orijinalden alıntı: daedalus11quote:
quote:
Bilenler bilir Web sayfasındaki Türkçe sayfalar da bazen kodlama Türkçe olmasına rağmen düzgün görüntülenmez. Sağolsun LG'de de aynısı oluyor. Peki çözüm ne mi?
Alın size çözüm.
denedim..bu sefer altyazıyı hiç görmedi.
Görmemesinin sebebi sizin büyük ihtimal altyazının soyadını (SRT vb) değiştirmenizdir. Örnek vereyim. altyazi.srt gene altyazi.srt olacak. Sadece aşağıdaki resimdeki gibi FARKLI KAYDET dediğiniz zaman kodlamayı' değiştiriyoruz. Bende ş, ı ve ğ harfleri altyazı dili Türkçe olmamasına rağmen çıkmıyordu. Kodlamayı UTF-8 yapınca bütün karakterler düzgün görüntülenmeye başladı.
Alıntıları Göster
-
quote:
ve kod sayfası yazan yerin hizasında türkçe seçeneği ile türkçe karekterleri seçebiliyorsun.
eyvallah kardeş sorunum çözüldü sayende servisin tv kurarken söylemesi gerekenleri forumdonanımdan öğreniyoruz sonra arayıp servisten memnun kaldınızmı diyorlar -
teşekkürler.quote:
Orijinalden alıntı: harunoztufekquote:
ve kod sayfası yazan yerin hizasında türkçe seçeneği ile türkçe karekterleri seçebiliyorsun.
eyvallah kardeş sorunum çözüldü sayende servisin tv kurarken söylemesi gerekenleri forumdonanımdan öğreniyoruz sonra arayıp servisten memnun kaldınızmı diyorlar
Alıntıları Göster
-
Dosyayı UTF-8 ve .srt olarak kaydedince yazılar iyice bozuldu bende, başka çözümü var mı acaba?quote:
Orijinalden alıntı: waybe
teşekkürler.
Alıntıları Göster -
emeğine sağlıkquote:
Orijinalden alıntı: Konuya dahil olmayan adam
Dosyayı UTF-8 ve .srt olarak kaydedince yazılar iyice bozuldu bende, başka çözümü var mı acaba?
Alıntıları Göster -
quote:
Alın size çözüm.
Hocam süpersiniz. Xbox da altyazı sorunu yaşıyordum bu çözümü bilmiyordum. Gerçekten çok teşekkür ederim. -
çözümü yok sanırım, yıllardır ben de ugrasmaktan çok sıkıldım.
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- philips tv kanal listesi usb
- toshiba 65ua2263dt 65"" ultra hd android tv yorum
- samsung tv kanal sıralama programı
- tcl mi samsung mu
- vestel tv kablosuz erişim seçeneği yok
- a101 şişme bot
- bim bot
- bu cihaz miracast alımını desteklemiyor
- fiyat performans projeksiyon
- apple tv ne işe yarar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X