Şimdi Ara

LG 42PC1R...Kullananlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
0
Favori
16.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar görüşleriniz için teşekkürler. Ben bu tv'yi yabancı forumlarda da biraz araştırdım, genelde yorumlar iyi ile çok iyi arası. Yalnız birkaç kullanıcı özellikle analog yayınlarda siyahların, nasıl desem hani kömür karası gibi olmadığını fakat bunun çok da rahatsız etmediğini söylediler . Cihazın menüsünde advanced black ayarları da bulunduğunu ancak bu ayarın yalnızca hdmi bağlantı ve hd yayınlarda aktif olduğunu söyleyen birisi de vardı. Hd yayın seyredildiğinde siyahlarda herhangi bir problem olmadığını ve görüntünün mükemmel olduğunu da eklemiş. Ben bu tv'yi 3600 peşin veya 2100 önden geri kalanı da 15 ay taksit seçenekleriyle alabiliyorum (2000 ytl'yi kendim biriktirmiş ve tv'ye ayırmıştım). Aslında forumda var bunu kullanan 2-3 arkadaş ama nedense bir yorumda bulunmuyorlar, neyse belki de görmemişlerdir konuyu...Ben de artık yarın bir karara varmak zorundayım, bütçem zaten belli, bu paraya bundan daha iyi bir tv bulamam gibime geliyor, bu tv'ye fiyat ve özellik bakımından en yakın tv philips 42pf5331 var fakat onun da kontrast oranı düşük gibi geldi 3000:1, fakat çözünürlük 1024x1080, lg'den biraz yüksek, ben biraz da kasasını sevmedim philips'in. Konuyla ilgili eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum, saygılar...

• biraz önce nette 42PC1R için test ve yorumları araştırdım.
    2 test ve 4 site yorumundan çıkan sonuçlar;
    (+)
    * yeni "clear filter" ekran özelliği çok iyi,
    * yeni ağır ve kalın cam panel yerine, plastik film tabaka ile daha hafif ve iyi panel kaplaması
    * panasonic kadar olmasada çok iyi kontrast ve tam siyah elde etme
    * renk ve detaylar çok iyi
    * yeni 2. nesil XD engine ile titremesiz ve kıpraşmasız görüntü
    (-)
    * ses yeterli değil,
    * yeni sub woofer özelliğinde kasa titreme sesi geliyor

genel olarak 100 üzerinden 80-85 vermişler..........

"You'll find the 42PC1R as impressive as they come." demişler son söz olarak.......(A

bilginize...........

not: 42PC1 için model tipleri

"R" is for HD Ready-EU models with analogue tuner only-for example LG 42PC1R
    "D" is for HD ready-UK and French models with built in Digital tuner (Free view in UK,TNT in France) and analogue tuner-for example LG 42PC1D
    "V" is for EDTV-lower resolution-for example LG 42PC1RV
    "A" is for silver side speakers in the model LG42PC1D (black side speakers),
    LG 42PC1DA (silver side speakers).

• Sanırım aynı forumları okumuşuz Evet genelde yorumlar iyi. Açıkcası beni ses performansından çok görüntü perf. ilgilendiriyor, zaten ileride yanına iyi bir ses sistemi düşünüyorum. Kim bu kadar para vererek plasma aldıktan sonra onu uzun süre yalnız ve sesi kısık olarak bırakır ?
  • dostum araştırmayı bırak ve al bu plazmayı,
    (3G yi unutma , git-gör-götür)

çünkü uzattıkça aklın karışacak.............

şimdiden hayırlı olsun..................
    selamlar
  • Sanırım öyle olacak, yarın bu plasmayı büyük bir ihtimalle alacağım,www.avforums.com sitesinde sırf bu lg ile ilgili yüz küsür sayfalık bir forum var ve alanların %99'u çok memnun, bakalım artık alınca görüşlerimi yazarım, selamlar...
  • aklımda hep lcd almak vardı ama bunu aldıımada pişman olmadım açıkcası özellikle hdmi dan pc bağlantısı yaptıımda yada dvd player da güzel bi dvd seyrettiimde :) ses olumsuzluğunuda fazladan yaşamadım beraberinde home theather da aldıım için fark etmedi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azorer -- 7 Kasım 2006; 0:15:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MacQuick

hyperborian

TV yi aldinmi bilmiyorum ama suan Tepe Home magazalarinda 2007 haziran odemeye baslamak kaydiyla 11 taksit 3500YTL ye satiliyor bu urun ben antalyadayim baktim benimode niyetim o idi ama beklemeye karar verdim yilbasindan sonraya insallah bu arada LG nin hemen yanina yine ayni ebatta bir Panosonic koymuslar Goruntu daha iyi gibi geldi ama arkadaki giris sayisi az fiyatida ayni idi yilbasi indirimleri olabilir veya yeni urunler cikabilir beklemekte fayda var

Tepe Home Nautilus mağazasını aradım. Böyle bir şey yok. Vadeli, 18 ay 4000 ytl.
  • quote:

Orjinalden alıntı: taners66

quote:

Orjinalden alıntı: MacQuick

hyperborian

TV yi aldinmi bilmiyorum ama suan Tepe Home magazalarinda 2007 haziran odemeye baslamak kaydiyla 11 taksit 3500YTL ye satiliyor bu urun ben antalyadayim baktim benimode niyetim o idi ama beklemeye karar verdim yilbasindan sonraya insallah bu arada LG nin hemen yanina yine ayni ebatta bir Panosonic koymuslar Goruntu daha iyi gibi geldi ama arkadaki giris sayisi az fiyatida ayni idi yilbasi indirimleri olabilir veya yeni urunler cikabilir beklemekte fayda var

Tepe Home Nautilus mağazasını aradım. Böyle bir şey yok. Vadeli, 18 ay 4000 ytl.

Benim alacağım fiyat vadeli 3600 ytl 15 ay

• hyperborian arkadaşım aldınmı lg yi bende onu alamk istiyorum yakın bir zamanda. aynı senin gibi benimde kafam karışmış durumda aldıysan bilgilerini paylaşırmısın
  • Dostum kafan hic karismasin ben aldim o kadar rahatladimki. Hem uydudan tv hemde bil. dan DivX izliyorum ikisinin performancindanda cok memnunum. Su anda HD yayın yok zaten. 1-2 yılda olacagini sanmiyorum gerci beklli olmaz ama. Herneyse su anda Tv izlemek icin en uygunu plazma tvler bence. Hem dogallik hem akicilik yonunden. Ayrica zaten almayi dusundugun cihaz HD . Yani HD yayin baslayincada 720p izliyebilceksin. Burn in sorunu filan diyolar su ana kadar bir problemim olmadi. cok uzun sure bi kanalda durunca mesela atv ana haber sonrasinda da avrupa yakasi izliyorum. atv logosu 10-15 saniye belli belirsiz duruyo sonra hemen geciyo. yani ekran tamizleniyo. Zaten Butun Plazmalarda iz kaliyo onemli olan ne kadar sure durdugu. Benim Tvde geciyo kalici bir iz olacaginida sanmiyorum. Herneyse almayi dusundugun cihaz guzel bir cihaz bende uzun sure arastirip dusunup aldim su anda cok memnunum. Tabi butce sorunum yok diyorsan pionnner plazmalar daha guzel ama tabiki fiyat performance bence daha onemli. Birde Panasonic pv60E modeli var oda cok guzel bir panel ama ben onun dış görünüşünü sevmedim. Herneyse alicagin panel icin simdiden hayirli olsun diyorum güle güle kullanman dilegi ile...

• h.u.s© arkadaşım paylaştıgın bilgiler için teşekkürler bende uzun süren bir araştırma dönemi yaptım lcd plazma arasında.. diger bir seçeneğim lg 37lc2r idi. ikisininde fiyatları cok yakın. ama performans ,özellik ,alınma nedeni ( futbol, hareketli vizyon vs.. ) için plazmanın daha avantajlı olacagına karar verdim. ve bu fiyat aralıgı için en uygunu lg 42pc1r. kafamatakılan soru oolursa tekrar dönerim. teşekkürler
  • arkadaşlar kafama bir soru takıldı yani içimi rahatlatmak açısından soruyim dedim. 42pc1r de HD ready ve HDMI varmı? bir yeri açıyorum pc bağlantısı var diyo ama hd ile ilgili bişey yazmamış başka bir yeri açıyorum hd diyo ama pc baglama ile ilgili bişey yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktoratik -- 8 Ocak 2007; 17:48:48 >
  • Cihaz 720p HD'dir. - (1024*768)
    2 adet hdmi girişi mevcut.Mesela ben bilgisayarimi Ekran karti uzerindeki DVi cikisindan tv üzerindeki 1. HDMi girisine bagladim. Ayrica rgp pc giriside mevcut hani ekran karti uzerindeki bildigimiz monitor cikisinida tv nin monitor girisine takabilirsin. Ama HDMi nin kalitesi daha yuksek olacagi icin benim tercihim bu yonde oldu. Ama dersenki ben bil haricinde iki cihaz bagliycam HDMi baglantisiyla o zmana rgp yi kullanmak daha mantikli. baglanabilirlik konusunda bence cok iyi bir cihaz cift HDMi girisi cok buyuk avantaj.
  • Benim bahsettiğim LG 42PC1RV Modeli i
    Merhaba Bu cihazda kampanya var şu an
    Bu adreste Sansui PVR receiver Hediyeli olarak 2499 YTL satılyor.
    Firma Tekirdağda arkadaşımın işyeri.
    http://www.teknosaray.com/asp/show_stock.asp?product=LG-42PC1RV

Bilgi almak için 0282 293 1971
    yada tolga@teknosaray.com
    adresi ile irtibat kurabilirsiniz.
    Böle alenen yazmamdaki sebep fiyat piyasaya göre hakikaten çok iyi bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nadim -- 9 Ocak 2007; 15:32:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nadim

Benim bahsettiğim LG 42PC1RV Modeli i
    Merhaba Bu cihazda kampanya var şu an
    Bu adreste Sansui PVR receiver Hediyeli olarak 2499 YTL satılyor.
    Firma Tekirdağda arkadaşımın işyeri.
    http://www.teknosaray.com/asp/show_stock.asp?product=LG-42PC1RV
    ........
    ........bilginize.

Peki ya Garanti..

• Ben de bu t.v.'den aldım. Görüntü kalitesi gerçekten çok güzel. Diğer markalar gibi normal yayında kötü göstermiyor.

Yalnız ufak bir problemim var. Ben şu anda uydu alıcıyla kullanıyorum bu plazmayı ama görüntü hafif genişletilmiş gibi geliyor bana yani insanları biraz daha geniş gözteriyor.
    Uydu alıcısından formatı 16:9'a almama rağmen pek fark etmedi ne yapmam lazım? HD'ye geçinceye kadar böyle mi idare edecez?
  • nakit 2950 - 3000 ytl ciwarı ....
  • Gelen kaynak 4:3 - Kullandigimiz TV 16:9 oldugu icin bu genisleme cok normal yani mantikli dusundugunde baska turlu olmasi zaten mumkun degil. yani oranlar ortada sana gelen yayin kare izledigin tv genis ekran. insanlari boydan izlerken azcik genis goruyorsun cok rahatsiz edici bisey degil. cok rahatsiz olursanda 4:3 moduna alirsin tv kare olur o sekilde izlersin.
  • arkadaslar lg pc1r ıle panasonıc 42pv60 e arasında kaldım.Fıyat olarak farklı ama renk olarak panasonıc daha ıyı dıyorlar.Goruntu ve ses kalıtesı olarak hangısı daha ıyı olur.
  • Hangisini alirsan al pişman olmassin ben lg kullaniyorum huzurluyum ama panasonicte alsan memnun kalirsin. Sonucta iş zevke kaliyo ben panasonigin dis kasanin begenedim benim icin cihazin salonuma yakismasi mobilyalara uymasida onemliydi o yuzden lg aldim. Bu arada panasonic pv60e ile ilgili bi arkadas topic acmis bu mor dalgali cizgilerle alakli onuda okumani tavsiye ederim. eger boyle bi sorun varsa iyice arastirmadan alma.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.