Şimdi Ara

LG 42PC1R...Kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
0
Favori
16.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar önümüzdeki hafta bu tv'yi almayı düşünüyorum peşin 3600 ytl'ye buldum bir yerden. Sormak istediğim ise forumda bu tv'yi araştırırken bazı arkadaşların bu tv'nin siyah rengi gri gibi gösterdiğini, bunun sebebinin de camda kullanılan filtre olduğunu yazdıklarını gördüm ve bu benim kafama takıldı. Özellikle bu tv'yi kullanan arkadaşlar durumun böyle olup olmadığını belirtebilirlerse çok memnun olacağım. EISA ödülü almış bir tv'nin böyle bariz bir kusuru olması beni şaşırttı açıkcası. Konu hakkında bilgisi ve deneyimi olan arkadaşların yorumunu bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

• Yok mu arkadaşlar hiç LG 42PC1R plasma kullanan ? Bahsettiğim konu benim bu tv'yi almama veya vazgeçmeme neden olacak, benim hatırladığım bir iki kişi vardı en azından kullanan, yardımlarınızı bekliyorum lütfen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyperborian

Yok mu arkadaşlar hiç LG 42PC1R plasma kullanan ? Bahsettiğim konu benim bu tv'yi almama veya vazgeçmeme neden olacak, benim hatırladığım bir iki kişi vardı en azından kullanan, yardımlarınızı bekliyorum lütfen...
    Özellikle gokhanpakalin, syamaner ve 2Berk, arkadaşlar sanırım sizler bu tv'yi kullanıyorsunuz, soruma yanıt verebilirseniz bana büyük bir iyilik yapmış olacaksınız, şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Yok mu arkadaşlar hiç LG 42PC1R plasma kullanan ? Bahsettiğim konu benim bu tv'yi almama veya vazgeçmeme neden olacak, benim hatırladığım bir iki kişi vardı en azından kullanan, yardımlarınızı bekliyorum lütfen...
    arkadaşım bence eğer imkanın ve zamanın var ise ürünü yerinde incelemen diğer markalar ile kıyaslaman ona göre kararını vermen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cineos

arkadaşım bence eğer imkanın ve zamanın var ise ürünü yerinde incelemen diğer markalar ile kıyaslaman ona göre kararını vermen

Alıntıları Göster
    Zamanım var ama imkan yok. Ürünü yerinde sağlıklı inceleyemiyorum çünkü nereye gitsem, tek bir kaynaktan görüntü çoklayıcı ile bağlı en az 10 adet tv yan yana duruyor ve bu tip yayınlar ile gerçek bir karşılaştırma yapılamıyor. O yüzden bu ürünü evinde kullanan ya da tek bir görüntü kaynağından bağlı olarak izlemiş bir arkadaşın yorumuna ihtiyacım var.

• quote:

Zamanım var ama imkan yok. Ürünü yerinde sağlıklı inceleyemiyorum çünkü nereye gitsem, tek bir kaynaktan görüntü çoklayıcı ile bağlı en az 10 adet tv yan yana duruyor ve bu tip yayınlar ile gerçek bir karşılaştırma yapılamıyor. O yüzden bu ürünü evinde kullanan ya da tek bir görüntü kaynağından bağlı olarak izlemiş bir arkadaşın yorumuna ihtiyacım var.

Alıntıları Göster
    dostum,
    bir çuval para vereceksin,
    bu nedenle isteklerini ilet,
    eğer yerine getiremeyiz derlerse, git başka dükkana,
    teknosa da alt üst ettim plazmaları, isteklerimi severek yerine getirdiler,
    (hafta içi tenha bir saatte git)

selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: onbes

dostum,
    bir çuval para vereceksin,
    bu nedenle isteklerini ilet,
    eğer yerine getiremeyiz derlerse, git başka dükkana,
    teknosa da alt üst ettim plazmaları, isteklerimi severek yerine getirdiler,
    (hafta içi tenha bir saatte git)

selamlar

Alıntıları Göster
    Doğru söylüyorsun fakat benim asıl görmek istediğim normal yayın görüntüsünü tek bir kaynaktan verebilecek bir yer yok (Adana'dayım). Herkes takmış bir dvd görüntüsüne değiştiremeyiz diyorlar (burada istanbul'daki müşteriye hizmet anlayışı pek yok). Adama bilerek ''hd ready'' nedir ne işe yarar diye sorduğumda, abi o bilgisayara bağlanma özelliği diyor, artık gerisini sen düşün...

• quote:

Doğru söylüyorsun fakat benim asıl görmek istediğim normal yayın görüntüsünü tek bir kaynaktan verebilecek bir yer yok (Adana'dayım). Herkes takmış bir dvd görüntüsüne değiştiremeyiz diyorlar (burada istanbul'daki müşteriye hizmet anlayışı pek yok). Adama bilerek ''hd ready'' nedir ne işe yarar diye sorduğumda, abi o bilgisayara bağlanma özelliği diyor, artık gerisini sen düşün...

Alıntıları Göster
    pekala o zaman,
    sen istedin

uzun zamandır LG 42px4rv den sonra 2. tv yi (aslında 3 ama strong 32" saymıyorum , sattım onu) almaya niyetlendim,
    uzun fiyat araştırmalarından sonra aklıma koyduğum modeller,
    LG 42pc1r..................3500 ytl Plazma 42" olması ve uyduda verimli görüntü için,
    panasonic 42pv40e.....4100 ytl Plazma 42" olması ve uyduda iyi, ancak fiyat biraz yüksek
    LG 37lc2r...................3500 ytl LCD çözünürlük ve pc de kullanmak için 1366x768 (pc de aynı)
    toshiba 37wl67z .........3400 ytl LCD çözünürlük ve pc için 1920x1080 (pcd 1280x1024)

şimdi;

toshiba sona indi çünkü PIP yok ve 1920x1080 de uydu sinyali zayıf kalır ve görüntü bozulur, vazgeçtim.

LG 37lc2r yukardaki sebepler ve 94 ekran bence küçük, 106 ya alışınca zor, hala ikilemdeyim gidip görecem....

panasonic, kusuru yok, ancak fiyat yüksek, bakalım şartları zorlayabilirmiyim.......

LG 42pc1r , pdf dosyasını inceledim eksiği yok, fiyat iyi, incelemeye değer........

Bu hafta içi İzmir ARCA ya gidip hepsini inceleyeceğim,
    sonuçları yazarım................

selamlar

• quote:

Alıntıları Göster
    HDMI diye sorsan, ona da amfiye bağlantı diycek desene
    arkadaşım ben cihazı kullanmıyorum ama bende dvd görüntüsünü seyrettim.bana göre başarılıydı.tabii normal yayında performansı ne olur bilemiyorum.Fakat plazma ve lcd gibi cihazlarda normal anten yayını ile iyi görüntü almayı bekleme.En kötü digiturk veya uydu receıver ile yayınları izlemelisin.Bunun dışında onbes arkadaşımızın dediği gibi ne yap et , bir şekilde farklı kaynaklardan yayın izlemeye çalış.

• quote:

pekala o zaman,
    sen istedin

uzun zamandır LG 42px4rv den sonra 2. tv yi (aslında 3 ama strong 32" saymıyorum , sattım onu) almaya niyetlendim,
    uzun fiyat araştırmalarından sonra aklıma koyduğum modeller,
    LG 42pc1r..................3500 ytl Plazma 42" olması ve uyduda verimli görüntü için,
    panasonic 42pv40e.....4100 ytl Plazma 42" olması ve uyduda iyi, ancak fiyat biraz yüksek
    LG 37lc2r...................3500 ytl LCD çözünürlük ve pc de kullanmak için 1366x768 (pc de aynı)
    toshiba 37wl67z .........3400 ytl LCD çözünürlük ve pc için 1920x1080 (pcd 1280x1024)

şimdi;

toshiba sona indi çünkü PIP yok ve 1920x1080 de uydu sinyali zayıf kalır ve görüntü bozulur, vazgeçtim.

LG 37lc2r yukardaki sebepler ve 94 ekran bence küçük, 106 ya alışınca zor, hala ikilemdeyim gidip görecem....

panasonic, kusuru yok, ancak fiyat yüksek, bakalım şartları zorlayabilirmiyim.......

LG 42pc1r , pdf dosyasını inceledim eksiği yok, fiyat iyi, incelemeye değer........

Bu hafta içi İzmir ARCA ya gidip hepsini inceleyeceğim,
    sonuçları yazarım................

selamlar

Alıntıları Göster
    Sağol dostum. Ben de 37 lcd'den küçük olması nedeniyle vazgeçtim, 42 olanlar hala çok pahalı değmez gibime geliyor. Panasonic 42pv40e'nin pv60'dan farkı ne? Ben tam da istediğimi buldum alacam derken bahsettiğim sorun yüzünden lg 42 pc1r'yi askıya aldım şimdilik, aslında gerçekten sorun olup olmadığı da belli değil henüz. Kullanan bir arkadaş zahmet edip yazsa da biz de faydalansak

• hyperborian kardeş bu forum başlığına mesaj yaz belki senin sorununa care bulan çıkar

http://forum.donanimhaber.com/m_5032978/mpage_56/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: zapatero

arkadaşım ben cihazı kullanmıyorum ama bende dvd görüntüsünü seyrettim.bana göre başarılıydı.tabii normal yayında performansı ne olur bilemiyorum.Fakat plazma ve lcd gibi cihazlarda normal anten yayını ile iyi görüntü almayı bekleme.En kötü digiturk veya uydu receıver ile yayınları izlemelisin.Bunun dışında onbes arkadaşımızın dediği gibi ne yap et , bir şekilde farklı kaynaklardan yayın izlemeye çalış.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

O soruyu sormaktan vazgeçtim çünkü alacağım cevaptan korktum
    Ben de zaten uydu veya digitürk kullanmayı düşünüyorum, saol bu arada paylaşımın için...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cineos

hyperborian kardeş bu forum başlığına mesaj yaz belki senin sorununa care bulan çıkar

quote:

Orjinalden alıntı: Cineos

hyperborian kardeş bu forum başlığına mesaj yaz belki senin sorununa care bulan çıkar

Sağol dostum yazdım mesajı...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Cineos

Sağol dostum yazdım mesajı...

Alıntıları Göster
    Ben de bu plazma TV yi almayı dusunuyorum
    Bu fiyata en iyisi bu suanda

• quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

Ben de bu plazma TV yi almayı dusunuyorum
    Bu fiyata en iyisi bu suanda

Alıntıları Göster
    Yarın inşallah bu LG 42pc1R bakılacak...........
    yazarım......................
    selamlar
  • quote:

Yarın inşallah bu LG 42pc1R bakılacak...........
    yazarım......................
    selamlar

Alıntıları Göster
    evelsi gün aldım kullandım beraberinde gene lg nin ev sinema sistemini de aldım. ertesi gün carefoura gidip iki tanede hdmi kablosu aldım biri pc yi bağlamak için diğeride dvd playerı yani DVI-->HDMI ve HDMI-->HDMI taktım kullandım gayet memnun kaldım şu ana kadar bi sorun yaratmadı. resim olarak çekmek ereğliye döneceğim son akşam geldi aklıma öle cep tel ile bi resmini aldım bir yand pc bir yanda tv burayada koyayaım karanlıkta çektiiim için kasa gözükmedi (cep tel zati malum). kdmi kablolar için şöle söliim merak edenler için hem pc hem laptopumu bağladım ikisinde de sonuç şahane oldu önceki gün composite girişinden bağlamıştım pc yi görüntü çok fark ediyor hdmi ile resmen pc ekranı gibi oluyor. yanlız ekran kartı ayarlarında 1366x768 göremediim için yapamadım bu çözünürlük fazla vaktim olmadıı içinde araştıramadım fazladan. Ama 1280x768 çözünürlükte gayet güzeldi. Oyunda oynadım tabi :D güzeldi. Kusur olarak sölenebilecek sanırım karanlık bölegelerde fazla karanlık kalıyor yani bilinen karanlık bölge sorunu oyunlar için ama dikkat etmeyince çok da göze batmıyor. sadece bir gün kullandıım için fazla deneyimim olmadı ama güzeldi diyebilirim.

HDMI kablosu içinde söliyebileceğim carfoura gittim ve araştırdım orda biraz teknosa bimeks ve carfourun içinde. philipsin altın kaplama kabloları var ama çok pahalı. biri 50 milyon diğeride 62 milyondu. Bide carfourda çin malı HDMI kabloları var onlarda biri 17 diğeri 19 milyon ben bunları tercih ettim açıkcası o kadar para vermek şimdilik gözüm yemedi. Ayrıca getirisinin ne olacağını bilmediim bişi içinde o kadar para vermeye gerek yok diye düşündüm. Pişmanda olmadım. Bağlantıları kurdum her şey net ve güzeldi. Ha fark olarak kablolar arasında söliyebileceğim çin malı olan 1,5 metre iken philipsinki 2 m idi. 1,5 m yetmeyenler için belki philips çözümü zorunlu olabilir. Daha ucuza başka yerden bulunabilirmi bunlar bilmiyorum. Fazla araştıracak vaktim olmadı.

LG 42PC1R...Kullananlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azorer -- 6 Kasım 2006; 18:55:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: azorer

evelsi gün aldım kullandım beraberinde gene lg nin ev sinema sistemini de aldım. ertesi gün carefoura gidip iki tanede hdmi kablosu aldım biri pc yi bağlamak için diğeride dvd playerı yani DVI-->HDMI ve HDMI-->HDMI taktım kullandım gayet memnun kaldım şu ana kadar bi sorun yaratmadı. resim olarak çekmek ereğliye döneceğim son akşam geldi aklıma öle cep tel ile bi resmini aldım bir yand pc bir yanda tv burayada koyayaım karanlıkta çektiiim için kasa gözükmedi (cep tel zati malum). kdmi kablolar için şöle söliim merak edenler için hem pc hem laptopumu bağladım ikisinde de sonuç şahane oldu önceki gün composite girişinden bağlamıştım pc yi görüntü çok fark ediyor hdmi ile resmen pc ekranı gibi oluyor. yanlız ekran kartı ayarlarında 1366x768 göremediim için yapamadım bu çözünürlük fazla vaktim olmadıı içinde araştıramadım fazladan. Ama 1280x768 çözünürlükte gayet güzeldi. Oyunda oynadım tabi :D güzeldi. Kusur olarak sölenebilecek sanırım karanlık bölegelerde fazla karanlık kalıyor yani bilinen karanlık bölge sorunu oyunlar için ama dikkat etmeyince çok da göze batmıyor. sadece bir gün kullandıım için fazla deneyimim olmadı ama güzeldi diyebilirim.

HDMI kablosu içinde söliyebileceğim carfoura gittim ve araştırdım orda biraz teknosa bimeks ve carfourun içinde. philipsin altın kaplama kabloları var ama çok pahalı. biri 50 milyon diğeride 62 milyondu. Bide carfourda çin malı HDMI kabloları var onlarda biri 17 diğeri 19 milyon ben bunları tercih ettim açıkcası o kadar para vermek şimdilik gözüm yemedi. Ayrıca getirisinin ne olacağını bilmediim bişi içinde o kadar para vermeye gerek yok diye düşündüm. Pişmanda olmadım. Bağlantıları kurdum her şey net ve güzeldi. Ha fark olarak kablolar arasında söliyebileceğim çin malı olan 1,5 metre iken philipsinki 2 m idi. 1,5 m yetmeyenler için belki philips çözümü zorunlu olabilir. Daha ucuza başka yerden bulunabilirmi bunlar bilmiyorum. Fazla araştıracak vaktim olmadı.

LG 42PC1R...Kullananlar

Alıntıları Göster
    sağol,
    Kontrast için ne diyeceksin, yani siyah ları karanlık siyah mı yoksa hafif griye kaçıyormu?
    bunu pc veya dvd de film izlerken normal gün ışığı olan sahneri durdurup siyah bir renge bakarak tahlil edebilirsin......
    (ceket, gölge, saç vs gibi) kontrast oranını arttırarak, ama diğer renkleri bozmadan siyah tam karanlık siyah oluyormu?

selamlar

• quote:

sağol,
    Kontrast için ne diyeceksin, yani siyah ları karanlık siyah mı yoksa hafif griye kaçıyormu?
    bunu pc veya dvd de film izlerken normal gün ışığı olan sahneri durdurup siyah bir renge bakarak tahlil edebilirsin......
    (ceket, gölge, saç vs gibi) kontrast oranını arttırarak, ama diğer renkleri bozmadan siyah tam karanlık siyah oluyormu?

selamlar

Alıntıları Göster
    ne yazıkki deneme imkanım yok iki hafta kadar uzak kalıcam sanırım ama siyahları siyah gösteriyor sanırm. Öle contrastıyla yada renk ayarlarıyla fazla uğraşmadım açıkcası. yukardaki resimde de gözüktüü gibi syahlar siyah öle griye kaçma yok. sölediini ilk buluştuğum anda denerim :) bu arada yukarda resimdeki normal kablolu tv yayınıdır. Saırım digitürkle filan daha iyi olur.Gerçi güzel çıkmış yayını kuvvvetli bi kanalda çektim sanırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azorer -- 6 Kasım 2006; 20:51:04 >

• hyperborian

TV yi aldinmi bilmiyorum ama suan Tepe Home magazalarinda 2007 haziran odemeye baslamak kaydiyla 11 taksit 3500YTL ye satiliyor bu urun ben antalyadayim baktim benimode niyetim o idi ama beklemeye karar verdim yilbasindan sonraya insallah bu arada LG nin hemen yanina yine ayni ebatta bir Panosonic koymuslar Goruntu daha iyi gibi geldi ama arkadaki giris sayisi az fiyatida ayni idi yilbasi indirimleri olabilir veya yeni urunler cikabilir beklemekte fayda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacQuick

hyperborian

TV yi aldinmi bilmiyorum ama suan Tepe Home magazalarinda 2007 haziran odemeye baslamak kaydiyla 11 taksit 3500YTL ye satiliyor bu urun ben antalyadayim baktim benimode niyetim o idi ama beklemeye karar verdim yilbasindan sonraya insallah bu arada LG nin hemen yanina yine ayni ebatta bir Panosonic koymuslar Goruntu daha iyi gibi geldi ama arkadaki giris sayisi az fiyatida ayni idi yilbasi indirimleri olabilir veya yeni urunler cikabilir beklemekte fayda var
    tepehome geçen senede böyle demişti,
    aradım, vade farkı alıyorlarmış...................
    olmadı o zaman dedim..................
    selamlar
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.