Şimdi Ara

LG 42PC1R...Kullananlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
0
Favori
16.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 42pc1rv nin işimi göreceğini düşünüyorum.çünkü normal yayınlar ve dvd de fark yoksa gerek olmadığını düşünüyorum. uzun bir süre forumlarda araştırdım hd yayınlarında türkiye için söylüyorum yaygınlaşmasının dedikleri gibi 2-3 seneden çok daha uzun bir süre alacağını düşünüyorum buna örnek olarakta düşünün show tv basit olduğu halde digitale bile ne kadar uzun bir zamanda geçti. hd yayınlara ne zaman geçer en az 6-7 sene bence. ayrıca hd yayınlar için için sil baştan tam bir altyapı lazım tv kanalları için. bu yükü kaldıracaklarını sanmıyorum kaldırsalar bile buna para ayıracaklarını düşünüyorum. kanal d HD yayın yapıyor dediler araştırdım gösterdiği yabancı kanallardan arakladığı özel hazırlanmış (kendileri çekmemiş) uyduruk görüntüler. bence gerçekçi olalım bence. ayrca hd yayınlar için hd uyumlu receiver lazım oda nerden bakarsan en ucuzu 1000 ytl civarı. hal böyleyken 1000 ytl plazma tv fiyat farkı (852*480 ile 1024*768 arasındaki fiyat farkı)+ hd uyumlu receiver+ kablo vs vs vs... bence değmez. tüm kanallar hd yayınlara geçtiğinde zaten bu plazmaların ve receiverların fiyatı çok düşecek o zaman belki düşünülebilir.saygılar

• sevgili arkadaşım,

takdir senin.Ama şu an bile HD yayın izleyebileceğin pek çok kaynak mevcut.Bence daha sonra pişman olmadan sen bundan vazgeç bana dua edersin.
  • Eger Sadece Uydu kanalları ve DVD izliycem diyorsan sana yeter. Ama Bilgisayar da baglarim diyorsan bir daha dusun?
  • laptop bağlanıp divx film izlenebilir herhalde bu plazmada
  • Tabiki izleyebilirsin...
    Filml izlerken gozle gorulur bi fark olacagini zannetmiyorum ama bil uygulamalari icin kullanmayi dusunuyorsan 852*480 cozunurluk dusuk kalir diye tahmin ediyorum...
  • bilgisayar uygulamaları için kullanmayacam sadece kaliteli divxleri laptoptan tv ye aktaracam. çunku geçen mağazada 10-15 dakika bu iki plazmayı yanyana izledim (1r ve 1rv). tv ye 20 cm yaklaşmayana kadar fark görünmüyor. o yüzden 1rv almaya karar verdim. ya bide bir soru soracam altın scart diye bişeyden söz ediyorlar. bu görüntü kalitesinde belirgin bir fark yaratıyormu veya normal scart kablosu işimizi görürmü. bu altın scartın yaklaşık fiyatı nedir. siz ne kullanıyorsunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: drserkan80

bilgisayar uygulamaları için kullanmayacam sadece kaliteli divxleri laptoptan tv ye aktaracam. çunku geçen mağazada 10-15 dakika bu iki plazmayı yanyana izledim (1r ve 1rv). tv ye 20 cm yaklaşmayana kadar fark görünmüyor. o yüzden 1rv almaya karar verdim. ya bide bir soru soracam altın scart diye bişeyden söz ediyorlar. bu görüntü kalitesinde belirgin bir fark yaratıyormu veya normal scart kablosu işimizi görürmü. bu altın scartın yaklaşık fiyatı nedir. siz ne kullanıyorsunuz

Sevgili dostum.

Altın uçlu scart kablosu uydu alıcısını plazmaya bağlamak için kullanılıyor.Ben kullanıyorum.Görüntüde fark yarattığını söyleyebilirim.Hatta kendi çapımda testinide yaptım.Kesinlikle tavsiye ederim.Teknosadan alacağın 29 YTL'ye Thomson marka Scart işini görür.Ben bunu kullanıyorum plazmamda.

• teknosada bulamadım scart to scart olacak değilmi
  • Scart to scart, bazi Teknosa'larda var.. Kadikoy'de Yazicioglu'ndaki kucuk dukkanlardan, altin uclu 1.5 metrelik kabloyu pazarlikla 13 YTL'ye aldim.. Goruntude kalite artti tabii, sorun yok su an icin..
  • scart to scart olacak.Cevahir teknosada var ben ordan aldım 20 gün önce.
  • arkadaşlar 1rv aldım bugün. görüntü kalitesi iyi.fakat kral logosu belirdi fazlada kanalda durmadım bu normal bişeymi hafif silik kanal geğiştirince ortaya çıkıyor yakından bakınca belli oluyor. napim. ayrıca kontrast ve brigt.. keskinlik ayarlarını kaçta tutmalıyım 200 saat
  • işte plazmalardaki meşhur burn-in sorunu... sırf bu yüzden ve aydınlık ortamlarda parlama yapmasından dolayı plazma almadım ve lcd aldım....
    quote:

arkadaşlar 1rv aldım bugün. görüntü kalitesi iyi.fakat kral logosu belirdi fazlada kanalda durmadım bu normal bişeymi hafif silik kanal geğiştirince ortaya çıkıyor yakından bakınca belli oluyor. napim. ayrıca kontrast ve brigt.. keskinlik ayarlarını kaçta tutmalıyım 200 saat
  • quote:

arkadaşlar 1rv aldım bugün. görüntü kalitesi iyi.fakat kral logosu belirdi fazlada kanalda durmadım bu normal bişeymi hafif silik kanal geğiştirince ortaya çıkıyor yakından bakınca belli oluyor. napim. ayrıca kontrast ve brigt.. keskinlik ayarlarını kaçta tutmalıyım 200 saat

Uzun süreli kullanmadım diyorsanız size vitrin ürünü vermiş olabilirler(yani bir süre mağazada kullanılmış).Mutlaka servis menüsüne nasıl gireceğinizi öğrenip kullanım saatine bakın.Gerekiyorsa ZAMAN GEÇİRMEDEN değişim talep edin.

Saygılar.
  • Kral logosu, sen Kral TV'yi acip biraz izledikten sonra belirdiyse dert etme. Menu ozelliklerinden Special 'a gelip White Wash yap 1 - 1.5 saat, logo kaybolacaktir (genelde sorun olmaz kaybolur)..
  • Bir süre sonra kaybolur merak etme.Special'da orbiter'e getir.2 dk.da bir pikselleri kaydırıyor.Adamlar 3 tane koruma koymuşlar.Ara sırada White Wash yaparsan tamamdır.
  • PVH17 arkadaşım, yanlış biliyorsun yeni nesil plazmalarda burn-in olayı kalmadı.Bir çok önleyici sistem geliştirildi.Bu plazmadada 3'lü koruma sistemi var.
    Ayrıca normal tv yayınları için LCD değil plazma daha iyidir.Göz yormaz.LCD ise çok parlak görüntü verdiğinden bir süre sonra gözleri rahatsız eder.
    Ben şahsen bu sebeplerden dolayı plazmayı tercih ettim.
    Lütfen bu ürünü kötülemeyin haksızlık olur.
  • drSerkan80 arkadaşım,
    Hayırlı olsun Allah güle güle kullanmak nasip etsin.Çok iyi seçim yapmışsın.yukarıda anlattım.Bu logoyu problem yapma.Kaybolur.
  • ayarlarla ilgil yukarıda bahsettim.Ben onları kullanıyorum gayet memnunum.Sorun yok.

şunu da söyliyeyim.Dynamic ayarı fazla kullanma renkler doğallığını kaybediyor.User1 veya user2'ye kendi ayarlarını test ederek yapabilirsin
  • quote:

Burn in(ekran yanığı) olayı gelip geçici.Logolar bir süre belli belirsiz gözüküyor.Sonra tamamen kayboluyor.Çok uzun süre ekranda logo bırakmamak lazım.menüden White Wash özelliğiyle zaten kendin temizleyebiliyorsun.Yani problem değil.

bende 5 günden beri 42pc1r kullanıyorum tvden görüntü olarak çok memnunum ama hafif bir çalışma sesi var bunu ancak çok sessiz ortamda hissedebiliosun örneğin 3 ses seviyesinde film izlerken bu ses 3 metre kadar uzaktan dikkatle dinlersen duyulabiliobu normalmidir acaba diye soracam ama bence bundan dolayı urunu geri vermenin bir mantığı yok
    genleşmeden dolayı panelde çıtlama sesleri oluşuo buda biraz sinir bozucu olabiliyor
    tv ilk açıldığında bas seslerinde yine aynı şekilde çıtlama sesleri olabiliyor
    asıl mesele ise burn in olayında
    30 dakka aynı kanalı izlesem özelliklede turuncu atv logosunun turuncu kısmı ekrana yapışıo bunu ancak siyah ekranda fark edebiliyosunuz white wash yapıldığında geçio ama tv yide sürekli diken üstünde seyretmek sinir bozuo ben bu kadar kısa sürelerde logo kalacağını hiç düşünmemiştim
    bana göre nerdeyse her saat başı 1 dakka white wash yapmak gerekio sizce ne kadar sıklıkla ve ne kadar süre bu koruma önlemlerini kullanmalıyız
    ayrıca tv yi sürekli orbiter modundamı kullansak daha iyi yoksa normal modda mı kullansak daha ii olacak

• quote:

Orjinalden alıntı: oktayszgn

quote:

Burn in(ekran yanığı) olayı gelip geçici.Logolar bir süre belli belirsiz gözüküyor.Sonra tamamen kayboluyor.Çok uzun süre ekranda logo bırakmamak lazım.menüden White Wash özelliğiyle zaten kendin temizleyebiliyorsun.Yani problem değil.

bende 5 günden beri 42pc1r kullanıyorum tvden görüntü olarak çok memnunum ama hafif bir çalışma sesi var bunu ancak çok sessiz ortamda hissedebiliosun örneğin 3 ses seviyesinde film izlerken bu ses 3 metre kadar uzaktan dikkatle dinlersen duyulabiliobu normalmidir acaba diye soracam ama bence bundan dolayı urunu geri vermenin bir mantığı yok
    genleşmeden dolayı panelde çıtlama sesleri oluşuo buda biraz sinir bozucu olabiliyor
    tv ilk açıldığında bas seslerinde yine aynı şekilde çıtlama sesleri olabiliyor
    asıl mesele ise burn in olayında
    30 dakka aynı kanalı izlesem özelliklede turuncu atv logosunun turuncu kısmı ekrana yapışıo bunu ancak siyah ekranda fark edebiliyosunuz white wash yapıldığında geçio ama tv yide sürekli diken üstünde seyretmek sinir bozuo ben bu kadar kısa sürelerde logo kalacağını hiç düşünmemiştim
    bana göre nerdeyse her saat başı 1 dakka white wash yapmak gerekio sizce ne kadar sıklıkla ve ne kadar süre bu koruma önlemlerini kullanmalıyız
    ayrıca tv yi sürekli orbiter modundamı kullansak daha iyi yoksa normal modda mı kullansak daha ii olacak

Valla arkadaşım, bence hiç endişe etme.Böyle ufak tefek şeylere kafanı takıp keyfini bozma.Ben 21 gündür orbiter modunda kullanıyorum.Ara sırada aklıma geldikçe 30-35 saniye white-wash yapıyorum.Bazende inversion yapıyorum.Sorun yok.Ara sıra iz kalıyor sonra kayboluyor.Ben pc ekranı olarakda kullanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.