Şimdi Ara

LG 42PC1R...Kullananlar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
0
Favori
16.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok silik olduğundan plazmayı değiştirmeye değermi kararsız kaldım kendiliğinden geçmezmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: drserkan80

çok silik olduğundan plazmayı değiştirmeye değermi kararsız kaldım kendiliğinden geçmezmi

sevgili arkadaşım, 1-1,5 saat White Wash yap, ekranın temizlensin.Logonun kaybolması lazım.Birde plazmanı hep orbiter modunda çalıştır.Piksel kaydırması bu tür izleri önlüyor.Eğer yine de gitmezse servise danış.Bence bunu problem yapma.Önlemlerini al kayfine bak.
  • Merhaba Telecaster,
    forumumuza hoşgeldin.Göreceksin çok kaliteli bir forumdasın.Bu plazmayla ilgili aklına takılan her türlü sorununa cevap bulabilirsin.Ben kendi adıma çok şey öğrendim.

Hayırlı olsun güle güle kullan,

Ben 3 haftayı devirdim.Süper bir TV.Söylediğin gibi doğru kablo kullanmak çok önemli.Altın uçlu scart bende kullanıyorum.Hakkaten çok farkediyor.Dvd performansı da normal scartla bağlamama rağmen çok tatmin edici.

Bugün Teknosa çalışanından bir şey öğrendim.komponent bağlantının altın uçlu scarta göre 3 kat daha kaliteli görüntü vereceğini söyledi.Ben pek inanamadım.Siz ne dersiniz tüm arkadaşlara soruyorum.
  • bu kral logosu rüyalarıma girdi sabaha kadar kral logosu gördüm rüyamda.bu link işe yararmı acabahttp://www.jscreenfix.com/ (full ekran versiyonu)
  • şimdide kumandası tutukluk yaptı servis yenisi ile değiştirmemizi söyledi bakalım ne olacak
  • Arkadaslar, genel olarak plazma kullananlara bir sorum olacak:
    Mesela Digiturk'teki sinema kanallari disinda normal kanallari izlerken, 16:9 mu yoksa 4:3 mu izliyorsunuz? 4:3 izlerken ekran daraldiginda soldaki gri cizgilerin sabit kalmasi sorun yaratir mi? Sizce 4:3 yayinlari 16:9 izlemek ne kadar mantikli? 106 ekran TV'de 4:3 izleyen var mi normal yayinlari yoksa hep full mu izliyoruz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGuardian

Arkadaslar, genel olarak plazma kullananlara bir sorum olacak:
    Mesela Digiturk'teki sinema kanallari disinda normal kanallari izlerken, 16:9 mu yoksa 4:3 mu izliyorsunuz? 4:3 izlerken ekran daraldiginda soldaki gri cizgilerin sabit kalmasi sorun yaratir mi? Sizce 4:3 yayinlari 16:9 izlemek ne kadar mantikli? 106 ekran TV'de 4:3 izleyen var mi normal yayinlari yoksa hep full mu izliyoruz?

Ben genellikle normal kanalları 16:9 formatında izliyorum.

Gri çizgilerin bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.Yalnız ben pek 4:3 izlemiyorum hoşuma gitmiyor.

Acaba scart to component kablomu daha iyi sonuç verir yoksa scart to scart mı arkadaşlar.Kullanan var mı?Ben thomson altın uçlu scart to scart kablo kullanıyorum.Sonuç çok güzel ama daha da güzelleştirebilirmiyim acaba komponentle.En iyisi component to compenent bağlantı diye duydum doğru mu?

• Ben de altin uclu scart to component'in daha iyi sonuc verdigini duydum, daha kaliteli bir goruntu saglaniyormus. Altin uclu scart'la iyi gosteriyor evet ama daha iyisi olabilir bu baglantiyla belki.. Eger kablo gozume carparsa alacagim.. Bilgi icin tesekkurler resitale
  • Bende şu componenti bir deneyeceğim.Bir arkadaş nautulüs carrefourda olduğunu yazmıştı.Ne kadar acaba merak ettim.
  • Çektiğim naçizane fotoğrafları yenı başlık açıp koydum, isterseniz bir bakin
    http://forum.donanimhaber.com/m_12174075/tm.htm (Siz de elinizdeki kendi panelinize ait fotograflari koyabilirsiniz baslik altina)
  • benim uydudan gelen beyaz ekranlarda no signale atıyor tv kendini otomatik olarak bunun önünene nasıl geçebilirim
  • sizde kumanda da tutukluk oluyormu özellikle karıncalı kanallarda kanal geçişi olmuyor. bu plazmadanmı kaynaklanıyor normal bir özellikmi
  • servis bunun kumandadan kaynaklandığını söyledi kumandayı değiştirdik fakat yine aynı
  • arkadaşlar aynı sorunu yaşayan varmı normalmi bu. plazmanın algılamasındamı problem vardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: drserkan80

arkadaşlar aynı sorunu yaşayan varmı normalmi bu. plazmanın algılamasındamı problem vardır

Benim kumandada bir sorun yok.Senin plazmanın algılamasında bir sorun olacağını zannetmiyorum.Bir kere VCR moduna yanlışlıkla elim değmişti bende bozuldu zannetmiştim.TV tuşuna bir kere basınca düzelmişti.Seninki de öyle bir sorun olmasın.
  • öyle olduğunu sanmıyorum bazen çalışıyor bazen üstüste bastığım halde kanal geçişi olmuyor ilginç bir durum
  • Yanılmıyorsam servis menüsünde kanal geçişleri için süre ayarı var. Ama ben hiç denemedim. Bence servise danışmadan sen de deneme. Bununla ilgili olabilir.
    Saygılar...
  • Merhaba,

Bazı arkadaşlar component ve scart to component kablolar hakkında sorular sorumuşlar:Öncelikle tekrar açıklamak istiyorum:Digiturk'ü Philips marka, 24 ayar altın kaplama scart2scart ile bağladım, dvd player'ım ise Philips 720Sa; onu da component2component ile bağladım (Kablo yine Philips)Ses bağlantılarını da Philips kabloyla ayarladım.

Bir kere scart2component bağlayan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum:En zayıf halka!Hani olsa da scart2hdm gibi bir bağlantı türü olsa da en zayıf halka durumundan ötürü scart'ın aktardığı kadar kaliteli sinyal alabilirsiniz.Componentte ise sadece görüntü aktarılır, ana renk kanalları ayrı ayrı kanallarda aktarıldığı için kesinlikle scart'a göre daha kaliteli bir bağlantı olur.Üstelik component bağladığınızda (varsa) progressive scan özelliğini de aktif hale getirebilirsiniz.Kesinlikle daha keskin bir görüntüye sahip olursunuz.

Şu anda bağlantılarımdan çok memnunum.Kaliteli ve doğru kombinasyonda kablo kullanmak kesinlikle ciddi oranda görüntü kalitesini arttırdı.Bu kadar ciddi paralar ödedikten sonra kablodan tasarruf saçma oluyor.Asılacaksak İngiliz sicimiyle asılmalı

Yine de bir arkadaşımdan, hdmi bağlantılı ve up-scaling özelliği olan dvd player'ını alıp denemek istiyorum.Onu da denediğimde görüntüde nek adar bir fark oluyor, tekrar yazarım.Ben de o farka göre yeni bir dvd player almayı düşünebilirim.

Sevgiler,

• Arkadaslar size guzel bir ayar tavsiye edecegim,
    Ekrani 4:3 yaptiginizda siz de yanlarin gri renginde olmasindan nefret ediyor muydunuz benim kadar? Yabanci bir forumdan ogrendigim bilgiyi paylasiyorum:

I've had a look around the menu and was hoping to enable more refined tweaking of the XD settings like there is on the R model but the only thing that is worth changing is the colour of the bars as the side of a 4:3 picture (by default it is grey which is really horrible) to black.

Yapmaniz gereken cok basit:
    TV kumandanizin Menu tusuna ve televizyonunuzun uzerinde menu tusuna ayni anda 7 saniye basili tutup servis menusunu aciyoruz. Menuden sysstem control1 'e geliyoruz ve kumandadaki OK tusuna basiyoruz. En altta Blank Color var, onun uzerine gelip OK tusunun sagindaki ok isaretine basip Black yapiyoruz ve exit tusuna basip servis menusunu kapatiyoruz. Ta taa! Igrenc gri goruntu gitti, 4:3 izlerken sizi mutlu edecek siyah panel goruntusu arkaya geldi

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.