arkadaşlar kral logosu gitmiş şu an iz yok. plazma süper bir olay ekran yanığıymış falan filan geçici. LCD ile kıyaslanamaz bile. bende orbiter moduna aldım devamlı onda kalmasının bir sakıncası varmı ve siz bu kısık kontrastta ne kadar kullandınız ayarları ne yapmalıyım
servis menüsünden kullanım saatine nasıl girilir bilen varmı
Kumanda uzerindeki menu tuşu + tv uzerindeki menu tuşuna aynı anda basip 6-7 saniye basili tut servis menusu ekran,in sol tarafinda cikacaktir. iyi seyirler...
aynı anda hem kumandadaki menü tuşuna hemde tvdeki menü tuşuna 6-7 saniye basılı tut çıkar
devamlı orbiter da kalmasının bir sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum.Forumda ayarlarla ilgili bilgi var.Kendi ayarlarımı(bende forumdan alıp biraz değiştirdim) yukarıya yazdım.3 haftadır bu ayarlarla kullanıyorum.Görüntü süper. Burn-in olayı problem değil.Bütün plazmalarda bu olay var.Önemli olan kalıcı iz bırakmaması.Dikkatli kullanılırsa hiçbir sorun olmaz.
kalıcı iz kalmadığı doru ama sürekli de takip etmek ne yazıkki sinir bozucu bendeki lg 42pc1r nin yan hoparlörleride siyah sadece alttaki hoparlör gri renkte ben metrodan aldım ve ürün 7 saat kullanılmış çıktı ayrıca version cortez 3.20 bu durumda benimki oldukça yeni üretim mi oluyor
Ben devamli orbiter modunda kullaniyorum. Servisin de bana soyledigi 4 saatten fazla ayni kanalda kalma (kaldiktan sonra white wash yap) ben de kendime gore yorumlayip bunu 2-2.5 saate indirdim (bir film süresi) ve bu sureden sonra ya kanali degistiriyorum (ya da medyayi) ya da yikama yapiyorum. Tabii bu sure zarfinda TV hep "orbiter" modunda. Bir sorun yasamiyorum, yasayacagini da zannetmiyorum..
ben teşhir ürünü aldımda ondan kullanım saatini merak ediyom fakat bulamadım servis menüsündekilerden hangisi bulamadım
Servis menüsüne girdiysen en üstte yazılım versiyonu çıkar. Bunun altında "Panel Used" yazısının hemen yanında yazılı olan rakamlar senin cihazının kullanım süresidir. Ancak şunu da belirteyim ki aynı menüde bu rakamı sıfırlayabilmek amacıyla "Reset" komutu da var. Yani kullanılmış bir paneli bu yolla hiç kullanılmamış gibi de gösterebilirsin. Bu arada benim 42pc1r'nin yazılım versiyonu "Cortez 3.08". Yeni cihazlarda 3.20 ise, demek ki yeni yazılım çıkmış. Benim cihaz servise gittiğinde bunu yüklememişler. Anlaşılan çok önemli bir değişim değil. Saygılar...
arkadaşlar,
sesi açınca kollonlar sanki ötüyor bazı kanallarda böyle bir durumla karşılaşan var mı yoksa buda bir sorun mu? ltf bilgi verirmisiniz
Sayın Kardağ ben hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bu sizin anten kaynağınızla ilgili olabilir mi? Bunu kontrol ettikten sonra plazmadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını arştırmanızı öneririm. Bir de dvd izleyin ve bu sesi dinleyin. Dvd çalarken sorun yoksa bence problem büyük ihtimalle anten kaynağından. Saygılar...
Arkadaslar bende teshirden pc1r alacaktım alacagim yer uzakta kac saat calıstigini ogrenmek icin orda calisan arkadasa tarif ettim her seferinde enter key veya key code soruyomus birkackez yaptırdım 7_8 sn basili olarak kumanda ve plazmadaki menu tusuna bastırdım hep aynı sey oluyor, calisan arkadas sagolsun servisi aradi simdi siki durun servis bu menuye sadece servis kumadasiyla girilebilir demis abi adamlar (servitekiler)dalgami geciyor,yoksa hepinize yanlislikla lg servis kumandasimi (oda ne demekse anlamadım ya)verdi,yoksa ben yanlismi tarif ettim,yardimlarınızı bekliyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: kardag
arkadaşlar,
sesi açınca kollonlar sanki ötüyor bazı kanallarda böyle bir durumla karşılaşan var mı yoksa buda bir sorun mu? ltf bilgi verirmisiniz
evet arkadaşım bu sorunun üzerinde durulmalı bence.çok sık olmasa bir kaç defa karşılaştığımı hatırlıyorum.
ben bu logo kısmına değinecem. parlak logolu kanllardan nefret etmeye başladım şu an en sevdiğim tgrt herhalde onu yabancılar satın aldı ondan silik logo kullanıyor. bu kanal yetkilileri bunun böyle olduğunu bildiği halde neden parlak logo kullanıyor anlamış değilim.bunun için birşeyler yapılamazmı.
benim kral logosu hale duruyor.kral izlemedim fakat teşhir ürünü aldım değiştireyimmi yoksa biraz daha bekleyimmi.logo uzaktan bakınca ve tv izleyince farkedilmiyor fakat yakından bakınca kanal değiştirince hafif ortaya çıkıyor bu normalmi sizinkilerdede varmı
logo kayboldu tekrar.
quote:
Orjinalden alıntı: mastercraft
Arkadaslar bende teshirden pc1r alacaktım alacagim yer uzakta kac saat calıstigini ogrenmek icin orda calisan arkadasa tarif ettim her seferinde enter key veya key code soruyomus birkackez yaptırdım 7_8 sn basili olarak kumanda ve plazmadaki menu tusuna bastırdım hep aynı sey oluyor, calisan arkadas sagolsun servisi aradi simdi siki durun servis bu menuye sadece servis kumadasiyla girilebilir demis abi adamlar (servitekiler)dalgami geciyor,yoksa hepinize yanlislikla lg servis kumandasimi (oda ne demekse anlamadım ya)verdi,yoksa ben yanlismi tarif ettim,yardimlarınızı bekliyorum...
Dostum hemen bir yanlis anlasilmayi duzeltelim. ÖNcelikle bende tv yi aldigimda servis menusune girmekte sıkıntı cektim. cunku naisl girilecegini tam olarak anlamamistim. ben kumandanin uzerindeki menu tusuna uzun sure basilinca servis menusunun cikicagini dusunmustum key kod sorfugunda ise ne denediysem giremedim. servisi arayip onlara sordum kimse ne oldugunu bilmedi en son digicom muduru ile konustum bana o menuye sadece servis kumandsi ile girilebilecgini soyledi inanmadim forumlarda sordum. Ama isin aslini sonradan tk152 arkadasimiz sayesinde ogrenmis oldum. Şimdi Kumandanin uzerindeki menu tusuna uzun sure bastiginda bir key kod soruyor bunun sifresi 1234' dur fabrika cikisli olarak bunu digicomun mudurunden ogrendim. Ama buraya giriş için gercekten bir servis kumandasi gerekiyormus. bizim kullanim saatini vetv nin diger seceneklerini degistirmek icin kullanacagmiz menu ise tamamen farkli. Bu mnuye girmek icin Plazma tv nin uzerindeki mune tusu ile tv kumandasinin uzerindeki menu tusuna aynı anda basip ve 6-7 saniye basili tutmak gerekiyor. ekranin sol tarafinda herhangi bir keymenusu girmeden cikan menuyu goreceksiniz.menunun en ustunde cortex ver. onun altindada Pazel used ibaresinin karsiinda kac saat kullanildigi yaziyor "Panel Used - 212 Hr." seklinde. herkese iyi seyirler.
Dostum hemen bir yanlis anlasilmayi duzeltelim. ÖNcelikle bende tv yi aldigimda servis menusune girmekte sıkıntı cektim. cunku naisl girilecegini tam olarak anlamamistim. ben kumandanin uzerindeki menu tusuna uzun sure basilinca servis menusunun cikicagini dusunmustum key kod sorfugunda ise ne denediysem giremedim. servisi arayip onlara sordum kimse ne oldugunu bilmedi en son digicom muduru ile konustum bana o menuye sadece servis kumandsi ile girilebilecgini soyledi inanmadim forumlarda sordum. Ama isin aslini sonradan tk152 arkadasimiz sayesinde ogrenmis oldum. Şimdi Kumandanin uzerindeki menu tusuna uzun sure bastiginda bir key kod soruyor bunun sifresi 1234' dur fabrika cikisli olarak bunu digicomun mudurunden ogrendim. Ama buraya giriş için gercekten bir servis kumandasi gerekiyormus. bizim kullanim saatini vetv nin diger seceneklerini degistirmek icin kullanacagmiz menu ise tamamen farkli. Bu mnuye girmek icin Plazma tv nin uzerindeki mune tusu ile tv kumandasinin uzerindeki menu tusuna aynı anda basip ve 6-7 saniye basili tutmak gerekiyor. ekranin sol tarafinda herhangi bir keymenusu girmeden cikan menuyu goreceksiniz.menunun en ustunde cortex ver. onun altindada Pazel used ibaresinin karsiinda kac saat kullanildigi yaziyor "Panel Used - 212 Hr." seklinde. herkese iyi seyirler.
arkadaşlar benim plazmada kanal değiştirince ekran tümüyle grileştiğinde yakından bakınca beliren uzakta veya başka kanalı izlerken görünmeyen kral logosu mevcut.retain diye birşeyden söz ediyorlar bu o mu. geçmezmi. ne yapabilirim
Merhabalar,
Bu ürünü ben de geçen hafta aldım.Digiturk ve Philips 720SA dvd/Divx player ile kullandım.Açıkçası ilk gün, standart kablolarla biraz canım sıkılmıştı ancak sonra Philips marka, altın kaplama scart2scart ile Digiturk'u bagladim, dvd player'ı da yine Philips marka altın kaplama component ile bağladım...
Biraz ince ayar, dvd player'ın progressive mode'u da açınca görüntü harika oldu.Kopya bir dvd'de test ettiğimde bile gözlerim bayram etti, up-scaling vs. de yapmadım(Zaten dvd player'ım desteklemiyor)
Uzun süre araştırmıştım ancak gerçekten de çok içime sindi.Kesinlikle kaliteli kablo kullanmalı...Bende herhangi bir rahatsız edici ses de yok.Çoook çook düşük bir vızıltı geliyor ama emin olun ki mutfaktan gelen buzdolabının çalışma sesi bile daha yüksek...