arkadaşlar, uydu bağlantısı component to componenet olursa altın uçlu scart to scarta nazaran görüntü daha iyi olur mu?Deneyen varmı?
quote:
benim uydudan gelen beyaz ekranlarda no signale atıyor tv kendini otomatik olarak bunun önünene nasıl geçebilirim
bu konuda bilgisi olan yokmu arkadaşlar ya ayrıca ben tv ile uydu alıcı arasında component kablo kullanıom beyaz ekranlarda no signal yazıyor ekranda scart kablo ile dvd film izlediğimde ise no signal uyarısını daha az yapıo izlediğim film kopya dvd ve lost un ilk bölumu bunun yerine vcd izlemeye kalktığımda böyle bir sorunla karşılaşmıom ben bunun tv ile ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum ama farklı emin de değilim sizce ne yapmalıyım
arkadaşlar laptop un ses çıkışını nasıl bağlıyorsunuz. arkada rgb audio yazılı olan yere taktım olmadı ses gelmedi. laptop ın jack ses çıkışından jack/2 component kablomu kullanmalıyız.kullananacaksak nereye takmalıyız.(görüntü aktarımını rgb kablosu ile sağlıyorum)
Monitoru taktigin yerdeki girisin ordakik rgb auido cikisiyla iki ucu da sterio jack olan 3 metrelik kabloyu takacaksin. Laptop'un jack ses cikisi.. Hangi kanal uzerinden izliyorsan o kanalin ses cikisina takmak zorundasin. AV1'e composit cikistan laptopu baglarsan sadece ses alir goruntu alamazsin. RGB audio out.. kablon bozuktur belki ya da ses kisiktir vs tekrar kontrol et derim..
yani kablonun heriki çıkışıda jack olmalı.bir ucu laptop a diğer ucu plazmanın arkasındaki rgb audioya takmalıyım öylemi yanlış anlamadım değilmi
Benim bir arkadaşımda var çok memnun.. görüntüsü vs. çok iyi tavsiye ederiz..
bu konuylamı ilgili bu
Arkadaşlar benim LG PC1R alalı 1 ay oldu.No problem.Zaten satıcı söylemişti.1 ay problem olmazsa bir daha olmaz.Yeterki titiz kullanılsın.. Çok memnunum.Bırakın LCD TV'leri Plazma 1.numara.
arkadaşlar scart to componentle digital receiverı plazmaya bağladım görüntü yok sebep ne olabilir. tüm girişleri denedim av1,2,3,4
quote:
Orjinalden alıntı: drserkan80
arkadaşlar scart to componentle digital receiverı plazmaya bağladım görüntü yok sebep ne olabilir. tüm girişleri denedim av1,2,3,4
Valla ilginç bir durum.Sebebini bilemeyeceğim.Çözersen bilgimiz olsun.
component girişini denedinmi?(AV değil belki componenttir)
hepsini denedim tahminim ya scart kablosundan yada digital receiver scart çıkışı bozuk bence
resital sen laptop bağlantısını nasıl yaptın. sorunuma çare bulamadım.sorunum şu, laptobu plazmaya rgb 15 pinli kablo dedikleri kablo ile bağladım fakat ses bağlantısını bir türlü yapamadım nasıl yapmalıyım. elektronikçiye sordum s-video ve 2 component ile bağlamalıymışım ben rgb kablosunu boşunamı aldım.(rbg ile görüntü aktarımı daha iyi olduğunu okumuştum o yüzden)
drserkan, bende VGA ile bagladim yani senin bagladigin gibi.. Ya ses cikisini almak cok kolay. Laptop'unun kulaklik cikisina takiyorsun kabloyu, diger ucu da laptop'a taktigin ucta olacak yani iki ucu ayni jack'li ses kablosu.. O kabloyu RGB Audio yazan yere takacaksin (VGA girisini taktigin yerin hemen yaninda) hepsi bu..
ARKADAŞLAR BU PLAZMA İLE İLGİLİ BU FORUMDAKİ BÜTÜN TOPİCLERİ OKUDUM. KAFAMDAKİ TEK SORUN ŞU SES OLAYI. ŞU ANDA BU TİP BİR SORUNA SAHİP PLAZMA KULLANAN BİRİ OLARAK BU SESİN NE KADAR SİNİR BOZUCU OLABİLDİĞİNİ İYİ BİLİYORUM ( VESTEL 106 CM. XGA-HD'SİZ PLAZMAM VAR. DUYDUĞUMA GÖRE LG PANEL KULLANILMIŞ.) YENİ ALACAĞIM BİR TV'DEDE AYNI PROBLEM İLE KARŞILAŞIRSAM BENİM İÇİN TAM BİR HAYALKIRIKLIĞI OLUR. TAVSİYELERİNİZ NEDİR ? BU ARADA BU SORUN İLK ALDIĞIMDA YOKTU. YAKLAŞIK 4-5 AY SONRA ORTAYA ÇIKTI. YENİ TV'İMDEDE AYNI ŞEY OLURSA GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLÜRÜM. LG 42PC1R KULLANAN HERKES AYNI CIZIRTI SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA KALDIMI ???
teşekkürler the guardian aradığım cevap buydu ama bir türlü cevap alamamıştım dün az kalsın ek 3 kablo daha alacaktım boşuna
Arkadaşlar, Bugün gittim, Teknosa'dan component kablosu aldım.Amacım DVD recorder'i component to componentle plazmaya bağlamaktı.Ama bir türlü beceremedim.ses var görüntü yok.Ne yapmalıyım? Acil cevap verirseniz sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: Jackal78
ARKADAŞLAR BU PLAZMA İLE İLGİLİ BU FORUMDAKİ BÜTÜN TOPİCLERİ OKUDUM. KAFAMDAKİ TEK SORUN ŞU SES OLAYI. ŞU ANDA BU TİP BİR SORUNA SAHİP PLAZMA KULLANAN BİRİ OLARAK BU SESİN NE KADAR SİNİR BOZUCU OLABİLDİĞİNİ İYİ BİLİYORUM ( VESTEL 106 CM. XGA-HD'SİZ PLAZMAM VAR. DUYDUĞUMA GÖRE LG PANEL KULLANILMIŞ.) YENİ ALACAĞIM BİR TV'DEDE AYNI PROBLEM İLE KARŞILAŞIRSAM BENİM İÇİN TAM BİR HAYALKIRIKLIĞI OLUR. TAVSİYELERİNİZ NEDİR ? BU ARADA BU SORUN İLK ALDIĞIMDA YOKTU. YAKLAŞIK 4-5 AY SONRA ORTAYA ÇIKTI. YENİ TV'İMDEDE AYNI ŞEY OLURSA GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLÜRÜM. LG 42PC1R KULLANAN HERKES AYNI CIZIRTI SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA KALDIMI ???
BU KADAR KULLANICI İÇİNDEN BİR CEVAP VEREBİLECEK YOKMU?
1 aydan fazla oldu LG PC1R plazma alanı.Ne ses ne bir başka şey.Hiç sorun yaşamadım.Süper bir TV.Al bence hiç pişman olmazsın dostum.