Şimdi Ara

LG 42PC1R...Kullananlar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
0
Favori
16.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: TheGuardian

resitale, bugun geldi servis icindeki 2 parca bozulmus degistireceklermis parcalari
    @koray, televizyon HD Ready, 720p goruntu veriyor zaten. HD Full'ler 10-13.000 YTL civarinda

Umarım arıza gıderıldıkten sonra sorun yasamazsınız. Parcaların bozulma sebebi ile ilgili birsey soledıler mı ?
  • Yok hayir, Tamirci Elektronik Bostanci servisi gercekten cok ilgililer. Soyledikleri saatte gelip teslim alip gittler ve daha sonra teknik servislerinde ilk saptama sonrasinda telefonla arayip ekstra bilgi verdiler. Iki adet parcasi bozulmus, ana merkezden bu parcalari siparis verip sorunu bir hafta icinde cozup teslimati yapacaklarmis. Tam olarak hangi parcalar bilemiyorum ama..
  • Bu kadar kısa bir süre içinde 2 parçasının bozulması enteresan geldi bana.Ben şahsen senin gibi bu işlerden iyi anlayan bir arkadaşın kullanım hatası yapacağını zannetmiyorum.Acaba hangi parçaları isimlerini öğreninince yazarsın değil mi.

Çok can sıkıcı bir şey.O kadar para ver hevesle al.Sonra arıza çıksın.Neyse dostum sen kafana takma.Bir hafta sonra kavuşursun plazmana.İnşaallah bir daha da arıza çıkarmaz.Biliyorsun garanti dönemi içinde 3 kez arıza çıkaran ürünü yenisiyle değiştirmek zorundalar.

Benim 50 gün oldu.kullanım saati 627.nazar değmesin.Hiç problem yok.İnşaallah çıkmazda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGuardian

resitale, bugun geldi servis icindeki 2 parca bozulmus degistireceklermis parcalari
    @koray, televizyon HD Ready, 720p goruntu veriyor zaten. HD Full'ler 10-13.000 YTL civarinda

http://asia.cnet.com/reviews/home_av/tvs/0,39037586,39259781p,00.htm

Additional features 1024 × 768 resolution; 1200cd/m2 brightness; HD-compatible.

Bu çözünürlüğe göre 720p vermesi imkansız..
    720p = 1280x720 progressive çözünürlük demektir.Kayınbiradere Xbox360 ı götürüp deniycem bi ara.
    Ama şu özelliğe göre vermemesi gerekiyor ?

• Koray'cim, HD Ready bir TV'nin, HD Ready logosu alabilmesi icin minimum 720p goruntu vermesi gerektigini, vermedigi takdirte bu sekilde satisinin yapilamayacagini, o logoyu alamayacagini ve "1024 × 768 resolution; 1200cd/m2 brightness; HD-compatible." diye bir ibareyi ozelliinde barindiramayacagini sanirim biliyorsun. PlayStation 3'te bol bol oyun oynayip film izleyen birisiyim, o goruntuleri bu TV cozunurlugunde SD izlemedigime gore, bir sorun yok 1080i veremez desen anlardim da 720p degil yorumunu yurtdisindaki mesajlar dahil yuzlerce msj okudum bu tv hakkinda, ilk senden duyuyorum:)
  • HD Ready olup 720p vermeyen tvler vardı yanlış hatırlamıyorsam.
    Benim anlamadıgım, neden 1024x768 diye yazıyorda 1368x720 gibi birşey yazmıyorlar ?
    1024 ise gerçekten 720p olmasının fizik kuralları çerçevesinde imkanı yok.

PS3 bluray filmleri 720p de gösteremez.Ya 1080p ya 1080i yada 480p de gösterir.Oyunlardada yukarı upscale edemiyor.480p takılmıyorsundur heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 7 Mart 2007; 12:34:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: korayg

HD Ready olup 720p vermeyen tvler vardı yanlış hatırlamıyorsam.
    Benim anlamadıgım, neden 1024x768 diye yazıyorda 1368x720 gibi birşey yazmıyorlar ?
    1024 ise gerçekten 720p olmasının fizik kuralları çerçevesinde imkanı yok.

PS3 bluray filmleri 720p de gösteremez.Ya 1080p ya 1080i yada 480p de gösterir.Oyunlardada yukarı upscale edemiyor.480p takılmıyorsundur heralde

HD ready logusuna sahip olmak icin sahip olunması gereken standartları üst konuda görebilirsiniz. Bir TV nin 720p yi göstermesi icin 1280*720 cozunurluge degıl, 720 ve ustu satır sayısına sahip olması gerekir. Plazmalardaki piksel geometrisi ile LCD TV lerin ki aynı degıldır. LCD TV lerde karedir, plazmalarda ise dikdörtgen, altıgen vb. olabilir. Buda 4:3 cozunurluk (1024*768) olmasına ragmen 16:9 formatını göstermelerini saglar.

PS3 ün bluray gosteremi dediginiz gibi 1080i yada 1080p olur. Siz PS3 den 1080i olarak secersiniz, TV de bu sinyali desteklediği icin, gösterimi kendi çözünürlüğüne düşürerek yapar. Aynı durum oyunlar ıcınde gecerlidir.

• ilginç...Bu konuyu detaylı anlatan link varmı ? Detaylıca okumak isterim
  • Bu arada haber vereyim, degisecek parcasi TV'nin mainboard'iymis. Parca temini 1-2 gun dediler. Eger iki kez daha sorun cikartirsa yenisini isteme hakkimiz oluyormus dedigin gibi resitale; 2 yil icinde 2 sorun daha cikatir herhal, Allah'tan garantisi var
  • Valla okudum, haklısınız 720 satır olması kafi 720p için
    Ancaaaak, dogal olmayan bir 16:9 olayı var.1024x768 de 1280x720 görünümü veriyorki dikdörtgen pixellerle elbetteki görüntünün dogallığı bozuluyor.Ayrıca bu sahte 16:9 aspect ratio nedeniyle pixel mapping yapılamamasıda cabası.Grimsi siyah görüntü olayındanda çok bahseden olmuş avsforums da.
    Ama TV güzel, görüntü kalitesi vs açısından oldukça iyi, helede bu fiyata.Lakin 500 YTL daha verip gerçek 720p 16:9 olan 42LC2R LCD tv yi tercih ederdim şahsen.İlla LG alınacaksa tabiiki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: korayg

Valla okudum, haklısınız 720 satır olması kafi 720p için
    Ancaaaak, dogal olmayan bir 16:9 olayı var.1024x768 de 1280x720 görünümü veriyorki dikdörtgen pixellerle elbetteki görüntünün dogallığı bozuluyor.Ayrıca bu sahte 16:9 aspect ratio nedeniyle pixel mapping yapılamamasıda cabası.Grimsi siyah görüntü olayındanda çok bahseden olmuş avsforums da.
    Ama TV güzel, görüntü kalitesi vs açısından oldukça iyi, helede bu fiyata.Lakin 500 YTL daha verip gerçek 720p 16:9 olan 42LC2R LCD tv yi tercih ederdim şahsen.İlla LG alınacaksa tabiiki.

42" plazmalar ıcın konusursak, piksel boyutları küçük oldugu için, yakından baktıgımızda bile dikdörtgen oldugunu anlayamıyoruz(ben anlayamadım). Görüntünün genelini ele alıp, tavsiye edilen izleme mesafesinde seyrettiğiniz de de hiçbirşey anlaşılmıyor. 1:1 özelliği ise daha çok PC kullanımı için tercih ediliyor. Ayrıca 1920*1080 cozunurlukteki TV lerde PC kullanımına ek olarak oyun konsolu, 1080i ve 1080p medyalar icinde görüntüde farkını ortaya koyuyor. LCD, plazma tercihi ise kişisel ve kullanım önceliklerine bağlı

• TheGuardian arkadaşım, mainboard önemli bir arıza gibi geldi bana.Sana denk gelmiş.Dediğin gibi garantisi var.2 kere daha yaparsa değiştirirsin.Elektronik işi biraz şans işi.Hepsinde arıza çıkacak diye bir şey yok.Valla ben en az 5 sene kullanmayı düşünüyorum.Sonra lazer tv'ye geçeriz herhalde veya 3 boyutlu tv'ye.Valla yeni modelleri gördükçe acaba biraz daha beklesemiydim diyorum.
  • bu beyaz görüntü sorununu dvd dede yaşıyodum compenent bağlantıda 480i yayın alıyodum
    sonre progressive scani çalıştırınca 480p görüntü almaya başladım ve beyaz problemim çözüldü
    ama uydu için aynı sorun devam edio
    kaon tabanlı uydularda bu sorun var denio benim cihaz next 2000 xcis plus
    bunu değiştirisem mutlaka component çıkışa sahip bir uydu alıcıyla değiştiririm ama en uyumlu cihaz hangisi olur

teşekkürler
  • Arkadaşlar merhaba,
    Normal 4:3 yayın izelrken kenardaki gri barları siyah yapan arkadaşlara ufak bir uyarı.
    TV üreticilerinin o barları gri yapmasının sebebi burn-in etkisini azaltmak.
    Plazma panellerde ghost etkisi yada burn-in sanılanın aksine açık renklerde olmaz.
    Plazmanın gri'den her bir renge geçişi daha kolay olacağı için en az etki bırakan gri renktir.
    Ghosting etkisini gideren wash-out prosedüründe 1-1.5 saat kirli beyaz yapmanın sebebi de budur.
    Gri sizi çok rahatsız edebilir ama barları siyah yapmanız ghost etkisini hızlandıracaktır.
    Tabiki sizin zevkiniz ve plazmanız ama benden ufak bir uyarı.
  • Theguardian dostum,
    ne oldu plazman yapıldı mı? merak ettim.
  • @boneyme'nin dedigine katiliyorum. Zaten bir bildikleri var ki üreticilerin siyah yerine gri tonunu koymuşlar. Yine de 4:3'u sık ızlemedıgımızı düşünerekten siyah kalması sorun yaratmaz diye düşünüyorum.

Resitale, abi adamlar parça bekliyorlarmış hala, bu hafta icinde gelir sanirim; ama bana tahminimce Pazartesi'den once ulasmaz. Zaten 30 gun tamir sureleri var bir sey diyemeyiz ama onlar da bekliyorlarmis..
  • Kısmetse yarına alıyorum ben de.. Ammavelakin kenarları siyah olan modeli bulmam lazım, hanımdan siyah olacak emri geldi.
  • Arkadaşlar Merhaba,

Foruma yeni üye oldum. Neredeyse bütün yorumları okudum ve sonunda LG 42PC1RR aldım. Yarın bende olacak diye bekliyorum.

Yeni bir plazma kullanıcısı olarak ençok ilk 200 saat için ayarını merak ediyorum. Bu konuda bilgi verebilirmisiniz Lütfen?

Birde Plazmayı kurarken servis çağırmam gereklimidir?

Teşekkürler
  • kafana göre kullan ben ilk bir hafta kısık ayarda kullandım baktım olmuyor sonra açtım renkleri dünya varmış. ben teşhir ürünü aldım aldığımda kral logosu vardı bayağı bi yüksek kontrastta ve uzun süre kullanmışlardı herhalde başta korktum kalıcı olur diye fakat 1 ay sonra logodan eser kalmadı o logo gittiyse bence kolay kolay iz kalmaz kalsada geçici olur.keyfini çıkar yok kısık ayarmış falan boşver
  • ilk 200 saat olayi degil de bi 50 100 saat cok fazla açık renklerde zorlama makıneyı. Daha once 42pc1r basliklarinda yazdigimiz ayarlari deneyerek kullanabilirsin. 2 tane baslik var 42pc1r ile iligili.. resitale, ben ve diger arkadaslar bol bol yazdik cizdik onlara gore ayarlamari yapabilirsin..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.