Ayarlar ile bilgileri buldum teşekkürler gerçekten çok detaylı
Yaşadığım ve mainboard'imin değişmesini gerektiren sorunu bir daha yaşamamam için servis şunu yapmamı istiyor: Anahtarlı bir fiş takımı alıp, TV'yi kapatacagim zamanlar stand-by moduna alip fişin anahtarından kapatmamı istiyorlar. TV'yi stand-by konumunda tutmak zarar veriyormus. Bu arada benim plazma hala serviste parça bekliyoruz
Bu laf cihazın kullanım klavuzuda da yer alıyor mu acep???
Yoksa çok bilmiş servisin **tünden atışı mıdır?
Tamirci elektronikte çok ilgili bir arkadaş var, o tavsiye etti. Bu bu yüzden olmuştur demedi ama bundan sonrası için önerdi. Kullanma klavuzunda böyle bir şey yazmıyor tabii ki..
Valla işini halletsinler de sonra övelim kendilerini.Geçmiş olsun! En kısa zamanda paneline kavuşursun umarım!
quote:
Orjinalden alıntı: TheGuardian
Yaşadığım ve mainboard'imin değişmesini gerektiren sorunu bir daha yaşamamam için servis şunu yapmamı istiyor: Anahtarlı bir fiş takımı alıp, TV'yi kapatacagim zamanlar stand-by moduna alip fişin anahtarından kapatmamı istiyorlar. TV'yi stand-by konumunda tutmak zarar veriyormus. Bu arada benim plazma hala serviste parça bekliyoruz
stand-by nesine zarar veriyormuş, şehir efsanesi oldu.
Şehir efsanesiyle alakası yok ki. Digicom'da plazma konusuyla ilgilenen, orada yillardir çalışan arkadaşın bana birebir söylediği buydu. Anahtarli bir priz alinip kullanilmadigi zamanlarda anahtartan kapatilsa iyi olur dedi. Niye dedim yukarida dedigim gibi anlatti. Araştırmak lazım..
quote:
Şehir efsanesiyle alakası yok ki. Digicom'da plazma konusuyla ilgilenen, orada yillardir çalışan arkadaşın bana birebir söylediği buydu. Anahtarli bir priz alinip kullanilmadigi zamanlarda anahtartan kapatilsa iyi olur dedi. Niye dedim yukarida dedigim gibi anlatti. Araştırmak lazım..
bir ihtimal voltaj dalgalanması ile alakalı olabilir. Türkiye altyapısı ve koşulları malum.
Evet, bu yuzden eskiden aldigim, PC icin kullandigim bir UPS'i fiş dağıtıcısının çıkışına bağladım. Böylece ona da engel olurum sanırım..
quote:
Evet, bu yuzden eskiden aldigim, PC icin kullandigim bir UPS'i fiş dağıtıcısının çıkışına bağladım. Böylece ona da engel olurum sanırım..
TheGuardian arkadaşım.Ne oldu plazman yapıldımı?Şimdi nasıl herhangi bir problem varmı?
Yazmayi unutmusum; geldi plazmam 6 gun once evet Bayagi uzun surdu; bir kere yanlis parca takmislar calismasina calismis ama scart girisi olmayan parca oldugu icin yenisini bekledik. Simdi bir sorun yok her sey guzel calisiyor. Anahtarli priz aldim ordan kapatiyorum kullanmadigim zamanlar.
slm arkadaşlar! yaklaşık 1 aydan beri bu tv yi kullanıyorum.Genel olarak memnunum ancak paneldeki plastik aksamdan geldiğini tahmin ettiğim çıtlama şeklindeki sesler beni rahatsız ediyor.Bu sesler özellikle panel yeni açıldığında ısınırken yada kapadıktan sonra soğurken daha çok var.Bu durumu yaşayan varmı? ve acaba geçici bir durummu (tv yeni olduğu için)?
quote:
Orjinalden alıntı: oguzyener
slm arkadaşlar! yaklaşık 1 aydan beri bu tv yi kullanıyorum.Genel olarak memnunum ancak paneldeki plastik aksamdan geldiğini tahmin ettiğim çıtlama şeklindeki sesler beni rahatsız ediyor.Bu sesler özellikle panel yeni açıldığında ısınırken yada kapadıktan sonra soğurken daha çok var.Bu durumu yaşayan varmı? ve acaba geçici bir durummu (tv yeni olduğu için)?
Sevgili arkadaşım ben bu plazmayı 3 aydır kullanıyorum.Bende de arasıra çıtlama şeklinde sesler geliyor özellikle kapandıktan sonra.Bu muhtemelen plastik aksamdan dolayı.Sorun teşkil edecek bir şey değil.Kafana takma bence.
Cevap için teşekkürler resitale.Tabiiki önemli bir sorun değil ama bu kadar para verdikten sonra her sesi dinliyosun işte.Bir süre sonra alışırım heralde...
Ben bu plazmayı alalı 8 ay oldu . Bir defa kırmızı noktacıklar için ve cızırtı için İstanbul Merkez'e gitti. Döndüğünde cızırtı gitmişti (Hala da cızırtı yok).Ancak o zaman olmayan kırmızı noktacıklar şimdi de çıkıyor. Tek farkı artık ısınınca görünmemeleri. Önceden ısınsa da ısınmasa da hep koyu görüntülerde belli oluyordu. Çok da kafayı takmamak lazım herhalde. Bu arada bu tv ile Ps3 kullanan arkadaşlar: Blu-ray filmler nasıl? Çok merak ediyorum. Standart Dvd'den çok mu farklı? Ben de Ps3 almayı düşünüyorum da. Oyun işin bonusu olacak. Asıl niyetim film izlemek. İzlenimlerinizi paylaşır mısınız, lütfen? Saygılar...
selamlar, ocak 2007 de aldık bu ürünü Teknosa dan, gayet güzel geldi kuruldu, renklerin canlılığı gelen giden dostların ilgisini çekecek düzeyde idi. Geceleri çocuğu uyuttuktan sonra izlediğimizde sesi çok kısık ya da kapalı tutuyoruz, o zaman farkedilen bir ses oluyor. Örneğin Lig Tv den maç izlerken, genel kameraya çıktığında ses var, yakın kamerada ses yok..O da örneğin pırıltılı sahnelerde, güneş ışığı yansıyan denizi gösterirken mesela, çöl ya da karlı sahnelerde, ya da arka planda yanar döner pırıltılı şekiller varken bir vınlama oluyor, sanki vites az gelmiş motor zorlanıyor gibi, filmler bilirsiniz sahne sahnedir, bir sahnede bu ses varken, diğer sahnede ses kayboluyor tekrar o açıya döndüğünde ses geliyor... Açıkçası bu sorunun tamamen çözülebileceğini bilsem servise göndereceğim ama bu ekrana alıştıktan sonra evde tv izlemek azap verici oluyor eski emektarlardan...
başka bir sayfayada yazmıştım ,maksat ortak bir platform oluşsun...daha ne olacağı belli değil, sonuçta elektronik..
Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var.2007 başında LG PC1R modeli plazma aldım.Çok memnundum.Hiçbir sorun yaşamamıştım.Görüntüsü süperdi.Ama 1-2 hafta önce ekranın sağ üst köşesinde renk cıvıldaması gibi bir şeyler olmaya başladı.TV açıkken farkedilmiyor uydu menüsüne girince kendini belli ediyordu.Ayrıca bilgisayar ekranı olarak kullanıncada belli oluyordu.Kapatım açınca düzeliyor.Bir süre sonra tekrar başlıyor.Dün servis geldi.Baktı.Logo yanması olmuş deyip 24 saat Beyaz yıkama yapmamı tavsiye edip gitti.Söylendiği gibi 24 saat yıkama yaptım ama bugün tekrar oluyor.Hemen servisi aradım.Sağolsun fevzi bey çok ilgilendi.Alıp serviste bakalım diyor ama ben servise vermek istemiyorum.En son çare olarak buna başvuracağım.Ekranda sabit bir logo yapışması falanda yok.Bana pek burn-in gibi gelmedi.Başka bir sorunmuş gibi geliyor.Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını rica ediyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
merhaba forumu uzun zamandır takip ediyorum. emekleriniz için saolun. artık bende LG 42PC1R lı ldum bakalım az sonra gelip teslim edecekler. pc den aktarım için bir swıtch aldım. nasıl calışacak bilmiyorum ama uarım iyi olur. onerileriniz varsa bendede esirgemezseniz sevinirim. birde ayarlarla ilgili yeri bulamadım link olarak verirseniz :)))))))
arada 800 ytl edecek fark varmıkı . lg ile ilgili zzzzz calısma sesi plastik askamdan gelen catlama ve patlamalar kımızı noktalar gibi sorunlar okudum forumda bu sorunlar gercekten varsa ve rahatsız edici düzeydeyse 800 ytl fazla verip bütceyi zorlamak sanki mantıklı ama 800 de az dehil hani seytan git al bir adet hd uyumlu samsung 82 ekran crt hic bir sorun yasama diyor ya az daha sabredim bakalım panasonic 42pv70f 3900 ytl lg 42pc19 3100 ytl samsung 42q91h 3600 ytl hepsi iyi plazma ama en sorunsuzu bulup alcam diye doktorluk olacam sonunda büyük ihtimalle doktorda bana soracak en sonunda ne aldın bende alacam diye
LG 42PC1R yi 2006 eylulden beri kullaniyorum. Paneli kullanma 1955 saati doldurdu. Suana kadar cok memnunum. Bir tek sorun bile yasamadim. Digicom dan almistim. Playstation, DVD ve Digiturk performanslari harika. Zaman gectikce uygun ayarlari buluncada mukemmele yakin oluyor. Henuz baskasinin evinde daha iyi bir goruntuyle karsilasmadim. ;)