ARKADAŞLAR BU PLAZMA İLE İLGİLİ BU FORUMDAKİ BÜTÜN TOPİCLERİ OKUDUM. KAFAMDAKİ TEK SORUN ŞU SES OLAYI. ŞU ANDA BU TİP BİR SORUNA SAHİP PLAZMA KULLANAN BİRİ OLARAK BU SESİN NE KADAR SİNİR BOZUCU OLABİLDİĞİNİ İYİ BİLİYORUM ( VESTEL 106 CM. XGA-HD'SİZ PLAZMAM VAR. DUYDUĞUMA GÖRE LG PANEL KULLANILMIŞ.) YENİ ALACAĞIM BİR TV'DEDE AYNI PROBLEM İLE KARŞILAŞIRSAM BENİM İÇİN TAM BİR HAYALKIRIKLIĞI OLUR. TAVSİYELERİNİZ NEDİR ? BU ARADA BU SORUN İLK ALDIĞIMDA YOKTU. YAKLAŞIK 4-5 AY SONRA ORTAYA ÇIKTI. YENİ TV'İMDEDE AYNI ŞEY OLURSA GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLÜRÜM. LG 42PC1R KULLANAN HERKES AYNI CIZIRTI SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA KALDIMI ???
Jackal, Rahat ol, kesinlikle alabilirsin bu TV'yi. iki gun once kuzenime de bir tane aldik, ayni ses mevcut ama ayni tonda, calisma sesi. Rahatsiz etmiyor cok, 1.5 - 2 metre uzaktan izleyince duymuyorsun bile. Ama yanina gidip yaklasirsen ya da zifiri sessizlikte kanal gecisleri ve es'lerde azicik duyulabiliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: drserkan80
teşekkürler the guardian aradığım cevap buydu ama bir türlü cevap alamamıştım dün az kalsın ek 3 kablo daha alacaktım boşuna
Sevindim, umarim sorununuz hallolmustur tam anlamiyla :)
Dostum şu benim component sorunuma da bir el atsan.
quote:
Orjinalden alıntı: TheGuardian
quote:
Orjinalden alıntı: Jackal78
ARKADAŞLAR BU PLAZMA İLE İLGİLİ BU FORUMDAKİ BÜTÜN TOPİCLERİ OKUDUM. KAFAMDAKİ TEK SORUN ŞU SES OLAYI. ŞU ANDA BU TİP BİR SORUNA SAHİP PLAZMA KULLANAN BİRİ OLARAK BU SESİN NE KADAR SİNİR BOZUCU OLABİLDİĞİNİ İYİ BİLİYORUM ( VESTEL 106 CM. XGA-HD'SİZ PLAZMAM VAR. DUYDUĞUMA GÖRE LG PANEL KULLANILMIŞ.) YENİ ALACAĞIM BİR TV'DEDE AYNI PROBLEM İLE KARŞILAŞIRSAM BENİM İÇİN TAM BİR HAYALKIRIKLIĞI OLUR. TAVSİYELERİNİZ NEDİR ? BU ARADA BU SORUN İLK ALDIĞIMDA YOKTU. YAKLAŞIK 4-5 AY SONRA ORTAYA ÇIKTI. YENİ TV'İMDEDE AYNI ŞEY OLURSA GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLÜRÜM. LG 42PC1R KULLANAN HERKES AYNI CIZIRTI SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA KALDIMI ???
Jackal, Rahat ol, kesinlikle alabilirsin bu TV'yi. iki gun once kuzenime de bir tane aldik, ayni ses mevcut ama ayni tonda, calisma sesi. Rahatsiz etmiyor cok, 1.5 - 2 metre uzaktan izleyince duymuyorsun bile. Ama yanina gidip yaklasirsen ya da zifiri sessizlikte kanal gecisleri ve es'lerde azicik duyulabiliyor.
quote:
teşekkürler the guardian aradığım cevap buydu ama bir türlü cevap alamamıştım dün az kalsın ek 3 kablo daha alacaktım boşuna
Sevindim, umarim sorununuz hallolmustur tam anlamiyla :)
DVD recorder'de component cikisi olmasi normal, TV'de de var, peki aldigin kablo kesin komponent mi emin misin? Composit to composit almis olmayasin? Component kablolar ses iletmez, ses icin baska bir kablo kullaniyorsun sanirim. Altin uclu mu kablo, markasi ne msn'e gel istersen: geyiqer@hotmail.com
quote:
Orjinalden alıntı: resitale
Arkadaşlar, Bugün gittim, Teknosa'dan component kablosu aldım.Amacım DVD recorder'i component to componentle plazmaya bağlamaktı.Ama bir türlü beceremedim.ses var görüntü yok.Ne yapmalıyım? Acil cevap verirseniz sevinirim.
bence ikisi de değil Hitachi 42PD9700C teknosa'da var.
Bir de hitachi 42PD9700C plazma tv ye bak derim teknosa'da var.
arkadaşlar benim plazmadada ses var fakat bu normal çalışma sesi belli oluyor. sese konsantre olmazsanız duyulmuyor.
arkadaşlar rica etsem servis menusundeki rakamları yukardan aşağı yazabilir mi birisi, birşeyi deiştirdim sanırım, menuler biraz değişti....
Theguardian dostum alakan için çok teşekkür ederim.Komponent sorununu çözdüm.Sağolsun Arçelik servisi çok ilgilendi.DVD recorderın progresive ayarını on konumuna getirince görüntü geldi.Çok da güzel oldu.TV'den kayıt olayı çok zevkli.
arkadaşlar altın uçlu scart hakkında bir sorum olacak. bu gerçekten görüntü kalitesini arttırıyormu gelen tv kanallarının çözünürlüğü değişmiyorki. görüntünün netliğimi artıyor?. deneyen varmı görüntü iyileşmesi psikolojik olmasın (az değil 50-60 ytl verdikten sonra kendini avutma gibi). geçen uyduyu bağlayan elektronikçiye sordum:yok öyle birşey al şu 3 milyonluk scart kablosunu fıstık gibi görüntü altın uç neymiş yazık değilmi o kadar para verecen, para tuzağı bunlar dedi ondan soruyorum
dostum, ben kullanıyorum.Thomson marka.Teknosada 29 YTL.görüntüde kesinlikle iyileştirme sağlıyor.Ben mukayesede yaptım.Net olarak söylüyorum.Görüntüyü netleştiriyor.Alır kullanırsan sende farkedersin.
quote:
arkadaşlar altın uçlu scart hakkında bir sorum olacak. bu gerçekten görüntü kalitesini arttırıyormu gelen tv kanallarının çözünürlüğü değişmiyorki. görüntünün netliğimi artıyor?. deneyen varmı görüntü iyileşmesi psikolojik olmasın (az değil 50-60 ytl verdikten sonra kendini avutma gibi). geçen uyduyu bağlayan elektronikçiye sordum:yok öyle birşey al şu 3 milyonluk scart kablosunu fıstık gibi görüntü altın uç neymiş yazık değilmi o kadar para verecen, para tuzağı bunlar dedi ondan soruyorum
bende altın uclu scartla digiturkten ızlıyorum goruntu gercekten mukemmel birde su ses olayında bahsediliyo tv nın dıbıne kadar yaklassamda oyle bır ses hic duymadım. heralde bu biraz sans işi ben kesınlıkle bu tv yı tavsıye ederım arkadaslar hem estetık hemde bu fıyata alınacak en ıyı plazma
Arkadaşlar alalı 47 gün oldu.Kullanım saati 590.Altın uçlu scart kullanıyorum.Normal scarta göre oldukça farkediyor.DVD Recorder da alıp plazmaya bağladım.TV'den kayıt yapıyorum.Fevkalade memnunum.Herkese tavsiye ederim.Hiçbir problem yaşamadım.Kaliteli kablo kullanmak lazım.
Arkadaşlar, plazmaları alıp köşeye çekildiniz herhalde.Lütfen yazmaya devam edelim topiğe.Güncelliğini kaybetmesin.
Eveet, ilk buyuk sorunumu bugun yasamis bulunmaktayim Aldigimdan bugune kadar sorunsuz kullandigim televizyonum bugun açılmıyor. Dün akşam izleyip kapattım kumandadan, uyandigimda stand by konumunda, tv 'nin uzerinde kirmizi olarak yanmasi gereken ışık beyaz olarak yaniyordu. Allah Allah dedim, kumandadan acmaya calistim, olmadi. Digiturk kumandasiyla acayim dedim (normalde DT'nin kumandisini kullanirim) yine acmadi. Sonra fisten cektim taktim, bekledim baska fise taktim, nafile. Hep beyaz isik yaniyordu TV'de ve goruntu gelmiyordu (no signal bile yazmiyor tv acilmiyor).. Teknik servisi aradim, pazartesi gelecekler..
quote:
Orjinalden alıntı: TheGuardian
Eveet, ilk buyuk sorunumu bugun yasamis bulunmaktayim Aldigimdan bugune kadar sorunsuz kullandigim televizyonum bugun açılmıyor. Dün akşam izleyip kapattım kumandadan, uyandigimda stand by konumunda, tv 'nin uzerinde kirmizi olarak yanmasi gereken ışık beyaz olarak yaniyordu. Allah Allah dedim, kumandadan acmaya calistim, olmadi. Digiturk kumandasiyla acayim dedim (normalde DT'nin kumandisini kullanirim) yine acmadi. Sonra fisten cektim taktim, bekledim baska fise taktim, nafile. Hep beyaz isik yaniyordu TV'de ve goruntu gelmiyordu (no signal bile yazmiyor tv acilmiyor).. Teknik servisi aradim, pazartesi gelecekler..
Umarım en kısa sürede sorununuz çözülür.
Theguardian arkadaşım, ne oldu neymiş sorun çok merak ettim.Servis geldimi bugün.İnşaallah sorunun çözülmüştür.İlginç bir durum.Ne oldu acaba plazmaya durup dururken şimdi bende işkillendim.
quote:
bu konuda bilgisi olan yokmu arkadaşlar ya ayrıca ben tv ile uydu alıcı arasında component kablo kullanıom beyaz ekranlarda no signal yazıyor ekranda scart kablo ile dvd film izlediğimde ise no signal uyarısını daha az yapıo izlediğim film kopya dvd ve lost un ilk bölumu bunun yerine vcd izlemeye kalktığımda böyle bir sorunla karşılaşmıom ben bunun tv ile ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum ama farklı emin de değilim sizce ne yapmalıyım
bir kişi bile şu duruma yorum yapmamış ondan sonrada alanın sesi soluğu kesildi gibisinden gereksiz yorumlar yapılıyor lütfen sorunlara çözüm bulmaya çalışalım tekrarlıyorum aynı soruyu arkadaşlar hem dvd de hem uydu alıcıda aynı sorunu yaşıyorum dvd de hem scartta yapıoyor hem componentte ama scartta daha az yapıo bunuda ekleyeyim uyduda ise sadece scart bağlantı imkanım var ancak burdada rgb destekleyen scart çıkışını kullanırsam ekranın beyaz görüntülerde no signale geçmesi problemi dsaha çok oluo ama rgb desteklemeyen çıkışı kullandığımda daha az bu problemi yapıo
bu konu hakkında görüş belirtebilçek arkadaşlar lütfen yardım
quote:
Orjinalden alıntı: oktayszgn
quote:
bu konuda bilgisi olan yokmu arkadaşlar ya ayrıca ben tv ile uydu alıcı arasında component kablo kullanıom beyaz ekranlarda no signal yazıyor ekranda scart kablo ile dvd film izlediğimde ise no signal uyarısını daha az yapıo izlediğim film kopya dvd ve lost un ilk bölumu bunun yerine vcd izlemeye kalktığımda böyle bir sorunla karşılaşmıom ben bunun tv ile ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum ama farklı emin de değilim sizce ne yapmalıyım
bir kişi bile şu duruma yorum yapmamış ondan sonrada alanın sesi soluğu kesildi gibisinden gereksiz yorumlar yapılıyor lütfen sorunlara çözüm bulmaya çalışalım tekrarlıyorum aynı soruyu arkadaşlar hem dvd de hem uydu alıcıda aynı sorunu yaşıyorum dvd de hem scartta yapıoyor hem componentte ama scartta daha az yapıo bunuda ekleyeyim uyduda ise sadece scart bağlantı imkanım var ancak burdada rgb destekleyen scart çıkışını kullanırsam ekranın beyaz görüntülerde no signale geçmesi problemi dsaha çok oluo ama rgb desteklemeyen çıkışı kullandığımda daha az bu problemi yapıo
bu konu hakkında görüş belirtebilçek arkadaşlar lütfen yardım
Kaynaklarini degistirmen gerekebilir. ya da cvbs (kompozit) pin'e 100 ohm direnc koy. (ben de ayni sorunu yasiyorum, ancak dandik bir scart alip henuz denem firsatim olmadi. Philips uydu alicisi ile sorun ortadan kalkti.
Bu tv gerçek HD degil sanırım.. 1024x768 gibi birşey vardı speclerinde.Ama HD Ready yazmışlar, onuda anlamadım.720p destegi yoksa, bunun yerine 42LC2R almak daha mantıklı degilmi ? 600YTL fazla veriyorsunuz ama LCD 720p tv alıyorsunuz.. Nedendir bu tv ye bu kadar talep ? Fiyatımı ,?
resitale, bugun geldi servis icindeki 2 parca bozulmus degistireceklermis parcalari @koray, televizyon HD Ready, 720p goruntu veriyor zaten. HD Full'ler 10-13.000 YTL civarinda