Şimdi Ara

LG 42PQ6000 PLAZMA TV (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.102
Cevap
0
Favori
93.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birde şu enerji işiyle uğraşıp forumu gereksiz yere meşgul eden arkadaşlara sesleniyorum, lütfen yanlış anlamayın yaklaşık 2.000 TL verip bir ürün alıyorsunuz zevk ve keyfiniz için 10 lira elektrik faturası fazla gelecek diye mi uğraşıyorsunuz bu kadar? altı üstü taş çatlasın 5 lira yada 10 lira farkeder. Ben ürünü alırken aklıma bile gelmedi ne kadar yakacağı, aylık 30 TL farketmez ya herhalde, bu kadar yazdığınıza yazık.

Üründen istediğniz kaliteli görüntüyü alabilecekmisiniz bunu araştırın bence. Aşağı yukarı hepsi aynı elektriği tüketiyor, derler ya minareyi çalan kılıfını hazırlar diye.
  • seoul hıremco x3 hdmı çıkışlı uydu cihazı al birde hdmı kablo alıp tv ile uydu arasındaki bağlantıyı bu hdmı kablo ile yap tüm sorunun çözülecektir.vestelin sd yayınlarının şimdiki cihazına göre daha net göstermesi vestelin çözünürlüğünün daha düşük olmasından kaynaklanıyordur.çözünürlüğü daha düşük olduğundan düşük çözünürlükte yayın yapan sd kanallarla daha iyi uyum sağlıyordur.keza yeni nesil cihazlar içerisinde almış olduğun cihaz inan fiyat performans olarak en isabetli ürünlerden biridir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aadeniz

Şu üründen memnun olan arkadaşlardan cevaplamalarını rica edeiyorum, üründen memnun olurken kullandığınız yayın nedir?

Ben digiturk'un philips receiver'ını kullanıyorum yaklaşık 1,5 senedir, 42PQ6000den önceki plazmam 106 Vestel'di, aynı scart kabloyla nefis bir görüntüsü vardı, paneli arızalanınca yeni bir ürün almaya karar verip 42PQ6000 aldım, showroom'da blu-ray'den görüntü fena değildi bu yüzden karar verdim ama eve geldiğinde ne yaptısam kaliteli bir görüntü alamadım.

Konusunda uzman olduğunu düşündüğüm yaklaşık 10 kişiyle konuştum dün ve bugün fakat herkes farklı bir şey söylüyor, İB'yi aradığımda altın uçlu scart kablo alın dediler 80 lira verip Philips marka altın uçtu scart kablo aldım test ettim görüntüde bir değişiklik yok. Bugün tekrar aradığımda Digiturk Plus alın o zaman ciddi farkedecektir dedilier, Dİgiturk'ü adım, cihazı 1 günlükte olsa deneme için vermiyorlar, sözleşmeyi kabul edersem 180 TL vermem gerekiyor yıllık, digiturk bağlantıları kuran bir arkadaşımı aradım, o da sadece 2 tane HD kanalı düzgün görürsün belki ama tamamen hikaye diğer kanalları şu ankinden farklı görmezsin aynın mantıkla çalışıyorlar dedi. Bana receiver arkasına takacağım S-video kablosu (hani şu 3 renk olan kablo) takarsam daha net bir yayın alacağımı söyledi ama scart teknolojisi s-video'dan çok sonra çıktı ve bu da bana pek inandırıcı gelmedi, o yüzden onu denemedim.

Sonuçta dijital yayın kullanıyorum ama görüntü bu kadar kötü olabilir, sanki bir tuşa basacağım ve herşey düzelecekmiş gibi geliyor ama saatlerdir hatta günlerdir uğraşıyorum görüntü istediğim kaliteye gelmedi. Normal anten kullansam yada kablo TV falan olsa anlayacağım.

Ürünü bu haftasonuna kadar geri iade etmeden önce hangi yayını bağlarsam düzgün performans alabilirim cevabını bu ürünü çok öven arkadaşlar bana da söylerlerse deneyip acilen karar vereceğim.

Hem çok karıştım hemde daraldım, vazgeçeceğim plazma işinden gidip tüplü bir TV alacağım sonunda.

Cevplarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Merhaba

Sorununuz için üzüldüm. Ben 1 ytl lik scartla ve Sunny uydu alıcısıyla kullanıyorum ve gayet memnunum. Panelinizle ilgili bir sorun olabilir ama eğer yoksa bile cihazın ilk ayarlarının pek de iyi olmadığını kabul etmek lazım. Ayrıntılı ayarlara girmeden önce cihazınızı opsiyon menüsünden fabrika ayarlarına geri döndürmede ve Türkiye ve Türkçeyi seçmekte fayda var.

Bundan sonra benim kullandığım ayarlarla görüntüyü denemenizi tavsiye edicem, buna göre bir değerlendirme yapmak sanırım daha sağlıklı olur..

resim ayarlarından

Enerji tasarrufu: Kapalı
    Resim Modu: Uzman 1
    Kontrast: 97
    Parlaklık: 55
    H Keskinlik: 48
    V keskinlik : 55
    Renk: 52
    Ton : 0

Ayrıca bunların altındaki Uzman Kontrolu ayarlarına girip:

Dinamik Kontrast: Düşük
    Gürültü Filtresi: Orta
    Gama: Yüksek
    Film Modu: Açık
    Kenar Düzeltici: Açık

Bu ayarları uyguladıktan sonra yorumlarınızı ve sorunlarınızı yazarsanız daha sağlıklı olur..

Ayrıca uydu cihazınızn özelliklerini bilmiyorum ama uydu alıcısında scart ayarlarından rgb ve cvbs arasında iyi olanı seçmek faydalı olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eastman -- 9 Haziran 2009; 13:19:37 >

• quote:

Birde şu enerji işiyle uğraşıp forumu gereksiz yere meşgul eden arkadaşlara sesleniyorum, lütfen yanlış anlamayın yaklaşık 2.000 TL verip bir ürün alıyorsunuz zevk ve keyfiniz için 10 lira elektrik faturası fazla gelecek diye mi uğraşıyorsunuz bu kadar? altı üstü taş çatlasın 5 lira yada 10 lira farkeder. Ben ürünü alırken aklıma bile gelmedi ne kadar yakacağı, aylık 30 TL farketmez ya herhalde, bu kadar yazdığınıza yazık.

Üründen istediğniz kaliteli görüntüyü alabilecekmisiniz bunu araştırın bence. Aşağı yukarı hepsi aynı elektriği tüketiyor, derler ya minareyi çalan kılıfını hazırlar diye.

kalbimi kırdın valla. bencilce ve aşağılayarak hareket etme arkadaşım. burada herkes ürünle ilgili isteği şeyi sorabilir ve herkes de iyi niyetli olarak elinden geldiğince her soruya cevap vermeye çalışıyor.

• ffate ve quiard arkadaşlara cevapları için teşekkürler..benim için olumlu oldu bu tv'yi alamamda buyuk rol oynayacak..ffate arkadaşımın dediği gibi bencilce oldu.10 tl geleceğini bilsek zaten yazmazdık...saolun arkadaşlar..
  • Öncelikle sorularıma vakit ayırıp, cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
    Elmasfanclub tavsiyeni değerlendirmeye çalışacağım, gerçi Soul hiremco X3 hdmi çıkışlı
    receiver fiyatı ne kadardır ve buna hangi yayını bağlayacağım konusunda da bilgi verebilirsen
    memnun olurum, yani normal uydu yayını mı? yada D-smart mı?

Elmasfanclub ve eastman tavsiyelerine uyup ürünü geri verme fikrinden vazgeçtim. Bugün HD çekim
    yapan kameramdaki görüntüleri laptop'tan RGB çıkışı ile izledim, gerçi buradada başka problemler var
    (RGB'den laptop'ı bağladınızda görüntüyü alabiliyorsunuz fakat sesi alamıyorsunuz yada AV3 komponentine
    çevirip sesi alırsam görüntüyü aynı anda alamıyorum, neyse HDMI çıkışlı bir DVD player yolu da açıldı
    böylece sanırım) görüntü gayet netti, anladım ki Plazma düzgün görüntüyü veriyor yeterki düzgün görüntüyü verecek yayın olsun.

Ayrıca eastmen, vakit ayırıp ayarları tek tek yazmışsın, tekrar teşekkürler, ayarları denedim, biraz koyu
    bir görüntü oldu fakat bulanıklılar azaldı. Sadece fabrika ayarlarına geri dönmeden ayarları yaptığım için
    aynı ayarlar tutmuşmudur bilemiyorum.

Şimdi sorun yayın olarak verebileceğim ne olacak, digiplus alıp yıllık 180TL ekstradan vermek mi? yoksa
    HDMI çıkışlı bir receiver'la uydu bağlatmak mı.

ffate ve bahci, mesajımın başında bana kızmayın demiştim ama beni bencil yapmışsınız, üzüldüm.
    Haklısınız, soracaksınız tabiki de ama dediğim gibi evine plazma alıpta aylık 100TL elektrik parası
    ödeyen görmedim. 24 saat açık duracaksa bilemem tabi

iyiki bu forum var, şu an tam çözülmemiş olsada problemim verdiğiniz yardımlar karar vermemde oldukça etkili oldu, tekrar teşekkürler.

• aadeniz bende teşekkür ederim ne demek yardımcı olduysam çok sevinirim.hıremco x3 piyasada 160-180 tl fiyatları arasında satılmaktadır.bu cihazla normal uydu yayınlarını izleyebilir ayrıca şifre çözücü özelliği ile bazı şifreli kanallarıda izleyebilirsin.x3 piyasada sd yayınları bu fiyata verebilen en kaliteli cihazların başındadır hiç düşünmeden alabilirsin sakın ha digiplus alıpta paranı boşa harcama.
  • Eski model 42PV80E panasonic ile yeni tasarım 42PQ6000 arasında gidiş gelişler yaşıyorum.
    Pana'yı teşhir ürünü olarak teknosada 1599 TL'ye, LG'yi Peşin 1935 TL'ye alabiliyorum.
    Teledünya abone olacağım. Kullanıcılardan görüş bekliyorum.
    LG'de beni en çok etkileyen özellik ön panelin daha az yansıma yapmak üzere tasarlanmış olması.
    Yorumlarızı ve katkılarınızı bekliyorum.

Emrah Özen
  • slm arkadaşlar 20 güne kadar evlenmek üzereyim. Bir eksiğim Plazma kaldı aslında aklımda panasonic vardı ama garanti ve disbirütör sorunu yüzünden lgpq6000 e döndüm. Bu paneli Electroworld te görme imkanım oldu. Tv hoşuma gitti ama bende digitürk kullanıcısıyım aadeniz nickli arkadaşın yaşadığı problemler kafamı karıştırdı. Acaba digitürk kartını dcr kutu yerine başka bir uydu alıcısında(kart uyumlu) kullansak görüntü kalitesi değişir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkanuygur

Arkadaşlar bu ürünü cumartesi günü istanbul bilişimden aldım.En önemli özelliği enerji tüketimi lcd seviyesinde hatta düşük olduğunuda söyleyebilirim.

600 hz olması özellikle harekli görüntülerde gölge görüntüyü sıfırlamış.2 milyon kontrast olması da sayabileceğim artılardan bazıları.

usb den doğrudan divx oynatabiliyor alt yazı sorunu yok.

Peşin olarak istanbul bilişimden 1671 aldım .Herkese tavsiye ederim.Kendileri ithal ettiği için bu ürünü lg türkiye web sayfasında göremeyebilirsiniz ama yakın zamanda onlarda getireceklerdir.Yani 600-700 ytl fazla verip lcd almaktansa bu ürünü almak daha cazip sizde düşünün derim.

plazma CRT ile aynı zaten hareketli sahnelerdeki sorun LCD lerde var. yani oraya koyulan 600hz aldatmaca gibi olmuş. görmedim bilmiyorum bu modeli ama en kötü plazma hani şu piyasadaki seg ler schaub lorenz ler de bu sorun yok. 600hz Reklam olmuş gibi 100-200hz lere karşı.
    Hayırlı olsun bu arada plazma tercih ettiğin için seni kutlarım.
    keşke bu fiyat seviyelerinde 1366*768 çözünürlüğünde kaliteli plazma alabilsek iyi olurdu ben pc ile kullandığım için istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 10 Haziran 2009; 13:37:58 >

• merhba arkadaşlar kullanıcı görüşleri gayte olumlu bende bu cihazı uzun zamandır takip ediyorum.yeni evleneceğm RABBİM nasip ederse temmuz 18 düğüm ıspartadayım malum düğün zamannı en ucuz nerden alabilrim arkadaşlar peşin yada taksitli. ıspartada gidip göreceğim yer yok teknosada pQ200 e baktım güzledi bu daha üstünü cevremdeki herkes lcd derken ben birden plazma istiyorum saniyenin onda biri tepkime süresi olan bir lcd varmı varsada fiyatı nedir acaba:))neyse bu ürünü en uygun fiyatlı nerden alabilirm.şimdiden teşekürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mycepi -- 10 Haziran 2009; 23:22:04 >
  • Selamlar, elmasfanclub yeterince yardımcı oldun, şimdilik görüntüyü sineye çekmiş bekliyoum,
    cihaza iyi yayın verdiğinde gayet mantıklı olduğu fikri yeterli oldu benim için. Dediğin gibi
    digiplus alıp boşuna o kadar para yatırmayacağım çünkü eminim eynı görüntüden %10 -20 performans
    alacağım ama bana yine yeterli gelmeyecek. Eminimki HD kanalları net gösterecek fakat
    ekonomik paket kullanıyorum, görebileceğim HD yayın adedi 2, bunun içinde 180 TL vermeye gerek yok bence, Hiremco'yu haftasonu detaylıca araştıracağım.

Dewormer nerde oturuyorsun bilmiyorum ama eğer LG ye karar verirsen İstanbul Bilişim'den alabilirsin,
    daha başlangıçta 150TL karla başlamış olursun. Müşteri hizmetleri çok ilgili, diğer tüm haklara sahipsin,
    internetten siparişini ver, nakit ödeyeceksen tek çekimde %10 indirim alıyorsun, bende öyle aldım. ertesi gün
    evine geliyor kargoyla.Teşhir ürününe hiç girme bence bu kadar para verip memnun kalmak istiyorsan, en az 50 gündür full açık duruyordur o cihaz, zaten bunları ömürleri belli malum. Ayrıca Teledünya abonesi olabiliyorsun fakat şu an HD cihaz ellerinde yok, 2 ay sonra gelecekmiş. TV'nin yanında bulunan PCMCIA girişine conax modül uyumlu bir kart alırsan, teledünya'dan ücretsiz gelecek olan kartı bu modüle yerleştirip yayını digital ve 2 kanalı HD seyredebilirsin.

Delijavat, öncelikle hayırlı olsun benim yaşadığım problem'in TV den kaynaklanmadığı, yayından kaynaklandığı kesinleşti sanıyorum, kameradan HD görüntüyü alınca ürün gayet güzel gösteriyor, test ettim. Hangi markayı alırsan al normal digiturk yada kablolu kullandığın sürece bir performans bekleme. Bu arada o kadar kötü değil, gösteriyor yani :) ama çok yaklaşmayacaksın plazmaya, 6-7 metreden nefis :))

Teledünya alacak olupta conax card modülü bulamayan arkadaşlar olursa bana buradan mesaj gönderebilirler, yardımcı olmaya çalışırım, bir ara işi gücü bırakıp bununla uğraştım ve bir yerde buldum. Fiyatı 120 TL.

Benim şu anki sorunum, HD kamera ile çektiğim MP4 formatlı videoları, 8GB kingston USB'ye atıp, TV'ye takıp oynatabilememem. ne denediysem geçersiz format diyor, bir program budum PocketDivXEncoder_0.3.60-HAZEM diye, .avi olarak kaydediyor fakat TV'de açmıyor. Bilgisi olan varsa,
    açıklayıcı bir cevapla dönsün lütfen.

Teşekkürler

• Teşekkür Ederim aadeniz.
    İzmir-Balçova'da oturuyorum. Karasal yayın için pilot bölgelerden birisi burası.
    ÖTV indirimi ile ilgili uygulama ne olacak bilmediğim için televizyonu almak istiyorum.
    Sonuçta kaç zamandır nedenDijital görüntü almıyorum diye bir sorunum yoktu. Kablo tv yetiyordu.
    Çünkü televizyon seyretmekten öte film izlemek için kullanmak istiyorum televizyonu.
    İzmir'de Egemen ev aletlerinden peşin 1931 liraya alabiliyorum. İB bana uzak kalıyor.
    En azından bir sıkıntı yaşarsam mağaza yürüyerek bile 15 dk uzağımda.
    Haftasonu evleniyorum tüm işler içinde bu aradan çıkması beklentim güdük kaldı gibi.
  • altyazının nasıl büyütüleceğini bilen yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: azk

altyazının nasıl büyütüleceğini bilen yok mu?

sanırm bunun bir yolu yok, avforums'a da yazdım geçen hafta ama ordanda cevap çıkmadı, görünen o ki LG'nin yazılım çıkarmasını beklememiz gerekiyor...
  • Selam dewormer,

1931.TL peşin diyorsun, 1716.TL İstanbul Bilişimde, 220TL az bir fark değil bence, duvara monte edeceksen 40 TL de aparat fiyatı var. Bence sen İB'yi ara, sana yakın servisleri var mı onu öğren varsa bence internetten siparişini ver, 1 gün sonra gelsin ücretsiz kargoyla. Bir sorun olursa İB'ye değil, servise göndereceksin sonuçta. Yinede sen bilirsin, ben gözümü kapatıp aldım, henüz sorun yaşamadım, yaşayacağımıda sanmıyorum ama bilemeyiz tabiki. Hayırlı olsun tekrar
  • ben 50 PQ 6000 serisini ist bilişimden aldım hiç bir sorun çıkmadı.fazla para vermeye gerek yok.ürün gerçekten harika. iyiki plazma almışım.
  • 42pq6000 600 hz alt alan taraması ile görüntü kalitesi gerçekten başarılı arkadaşlar.
  • ürün optimum media marktta 1979 tl den var..
  • http://www.mavibilgisayar.com/ud/13602 baya inmiş fiatı nakit ve bonus karta
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.