Şimdi Ara

LG 42PQ6000 PLAZMA TV (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.102
Cevap
0
Favori
93.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun süren bir araştırma ve sonucunda oluşan kafa karışıklığıyla birlikte nihayet bende 42PQ6000 siparişimi verdim. dün kargoya verilmiş, yarın elimde olur sanırm, yoğunluğumdan dolayı kurulumu hemen yaptırabilirmiyim bilmiyorm ama görüşlerimi mümkün olduğunca çabuk paylaşmaya çalışırım... bu arada hiç bir yerde görme ve diğer marka/modellerle karşılaştırma fırsatım olmadan sadece internet araştırmasıyla istanbul bilişimden 8 taksit 1857'ye aldım...
  • arkadaşlar 42pq6000 lh4000 ler gibi gizli menüden ayar yapılarak hd dvixleri (720p)oynatabilir mi deneyen oldumu hiç.
    gizli menü için kumandadan ve tv den ok tuşlarına aynı anda 3-5 sny basılacak. gelen şifre bölümüne 0000 yazılacak bilmeyenler fazla kurcalamasın geri dönüşü zor olabilir. bu işi bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ffate

arkadaşlar 42pq6000 lh4000 ler gibi gizli menüden ayar yapılarak hd dvixleri (720p)oynatabilir mi deneyen oldumu hiç.
    gizli menü için kumandadan ve tv den ok tuşlarına aynı anda 3-5 sny basılacak. gelen şifre bölümüne 0000 yazılacak bilmeyenler fazla kurcalamasın geri dönüşü zor olabilir. bu işi bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum.

önceki yazılarda var sadece sd divx oynatılıyor..
  • pq6000 serinin üst modeli diğer alt modellerinde gizli mmenü kullanılarak sd divx oynatabilir hale getirilebiliyor ama pq6000 hd divx oynatabilir hale gelmiyor..
  • hafta başında 42pq6000 plazmam geldi ve kurulumu yapıldı, işlerimin yoğunluğundan dolayı çok inceleme fırsatım olmadı ancak şimdiye kadarki izlenimlerim şöyle;

görünüşü çok şık, ön taraf komple cam olduğu için yansıma mutlaka oluyor ama eğer dikkat ederseniz görünür, yayına dikkat ettiğinizde çok fark edilipte rahatsız edecek bir yansıma değil. akşamları yansıma sorunuda ortadan kalktığı için çok daha güzel oluyor. hiremco x3 receiver ve hdmi kablo kullanıyorum sd görüntü çok iyi ve doğal, ilk başlarda scart vardı kayda değer bir iyileşme var şu an... 1tb wd harici diskimi hemen tanıyor ve çok hızlı bir şekilde menülerde gezinerek istediğim divx'i rahatlıkla oynatabiliyorum. o konuda tek sorun altyazı boyutu çok küçük ve nasıl büyüteceğimi henüz bulamadım... bilgisayara bağlama şansım şimdilik olmadığından hd kaynaklardaki başarısı hakkında bir fikrim yok. almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ediyorum, yan yana görüp başka plazmalarla karşılaştırma fırsatım olmadı ama görüntünün şimdiye kadar çevremde gördüğüm tüm lcd'lerden iyi olduğuna eminim. fiyat olarakta onlardan uygun...

bu arada üstte yine sorulmuş cevap gelmemiş, altyazının nasıl büyütüleceğini bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim... bir de her seferinde latin5'i seçmem gerekiyor türkçe karakterleri düzgün çıkarmak için, bunu varsayılan ayar olarak kaydedebilirmiyim acaba?

• Arkadaşlar yazılarınızı takip ediyorum ve bu tv yi bayaa araştırdım çok beğendim gerek dizayn gerekse özellikler bu fiyata gore cok cok iyi. kafama takılan sadece enerji tüketimi!!!Bu tv yi en başta alan arkadaşlara "quiard,wwwoguz,Nevz@t ve Erkanuygur'a bir sorum olacak...Arkadaşlar 1 2 ay'a yakın bu Plazmayı kullanıyorsunuz"ENERJİ TÜKETİMİ"nasıl???? Elektrik faturasına nasıl yansıdı??? cevaplar almamda önemli rol oynayacak...
    cevaplar için şimdiden teşekkürler......saygılar
  • SD yayınlarda önerilen bir tv olduğu için benimde ilgi alanıma girdi ama sd fotoğraflar görebilsek gerçekden soru işaretlerimiz bitecek
  • elektrik tüketimi hangisi doğru? açıklamalarda 181 w yazıyor ama 380 w tükettiği söyleniyor hangisi doğru acaba?
  • valla bende merak ediyorum daha cevap gelmedi!!maksimum 320w diyorlar....
  • Merhaba arkadaşlar,

tüm yorumları okuyup bazı arkadaşların gözünüz kapalı alın yorumlarını da değerlendirip 42PQ6000'i aldım fakat daha önce kullandığım HD ready bile olmayan Vestel 106 Milenium Plazmamdaki görüntü kalitesini yakalayabilmiş değilim.

Normal Digiturk kullanıyorum, bütün kanalları geziyorum, bütün ayarları değiştirdim, oynadım fakat insanların yüzleri pixel pixel görünüyor, ekran koyu renkli ne kadar açarsam açayım bir türlü istediğim görüntü kalitesine getiremedim Sonuçta dijital yayın alıyorum ama bu şekilde hiç keyif alamadım bu plazmadan.

Madem bu kadar para verdim, biraz daha üzerine ekleyip içime sinen bir şeyi kullanmak istiyorum, sindirmeye çalıştım ama 1-3-5 denedim ama bir türlü sindiremiyorum.

Tüketici haklarına göre beğenmediğim bir ürünü değiştirme hakkım var mıdır? henüz 5 gün oldu.

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirlerse sevinirim.

• sorun tv de değil kullanmış olduğun digitürk cihazında...mesela atv ye dikkat et çok net gösterir..atv yayını direk türksattan geliyor.digitürk maalesef yayınlarını sıkıştırarak veriyor.buda görüntü kalitesini etkiliyor.bunun yanında beğenmediğin ürünü 15 gün içerisinde orijinal ambalajlarıyla birlikte iade etme hakkına sahipsin...ama tekrar altını çiziyorum görüntü kalitesizliğindeki tek sebep maalesef digitürk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmasfanclub -- 7 Haziran 2009; 23:37:09 >
  • Digiturk cihazım değişmedi, aynı cihaz, daha onceki kullandığım Vestel'de muhteşem bir görüntü vardı
  • slm.ürünü nerden aldınız, aldığınız yer önemli,bu ürünü bende almıştım ve beğenmedim,ambalajıyla beraber geri verdim,darty bu konuda oldukca iyi bir firma,müşteri memnuniyeti onlar için cok önemli.
    quote:

Orjinalden alıntı: aadeniz

Merhaba arkadaşlar,

tüm yorumları okuyup bazı arkadaşların gözünüz kapalı alın yorumlarını da değerlendirip 42PQ6000'i aldım fakat daha önce kullandığım HD ready bile olmayan Vestel 106 Milenium Plazmamdaki görüntü kalitesini yakalayabilmiş değilim.

Normal Digiturk kullanıyorum, bütün kanalları geziyorum, bütün ayarları değiştirdim, oynadım fakat insanların yüzleri pixel pixel görünüyor, ekran koyu renkli ne kadar açarsam açayım bir türlü istediğim görüntü kalitesine getiremedim Sonuçta dijital yayın alıyorum ama bu şekilde hiç keyif alamadım bu plazmadan.

Madem bu kadar para verdim, biraz daha üzerine ekleyip içime sinen bir şeyi kullanmak istiyorum, sindirmeye çalıştım ama 1-3-5 denedim ama bir türlü sindiremiyorum.

Tüketici haklarına göre beğenmediğim bir ürünü değiştirme hakkım var mıdır? henüz 5 gün oldu.

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirlerse sevinirim.

• Ürünü İstanbul Bilişim'den aldım. Siz geri verip hangi ürünü seçmiştiniz? bu fiyat aralığında başka bir ürün alıp yine aynı memnuniyetsizliği yaşayacığm endişesi var içimde.

Sorun aslında şu, bu panellerde mi böyle bir sorun var? yoksa benim alıcımla mı alaka bir durum. Ben istediğim görüntüyü alamadım yoksa TV oldukça şık görünüme sahip, perfomans, üzerindeki özellikler son teknoloji, 3 HDMI, USB divx izleme imkanı vs. fakat ben görüntüden keyif alamayınca iş değiiyor.

Sonuçta HD-Ready bir TV ve kullandığım yayın dijital, (bu arada görüntü düzelsin diye 60TL'ye altın uçlu skart kablosu'da aldım) çok uçsun, ekstra çözünürlükler olsun değil amacım sadece evimde TV'yi açtığımda düzgün bir görüntüyle keyifli bir seyir.

Full HD ve marka değiştiyeyim dediğinizde otomatikman fiyat 1800'lerden 2500'lere çıkıyor, sanırım bu işin sonu yok böyle giderse 4.000 sınırları zorlanacak ama o kadar bütçem olmayacağı aşikar. Showroom'da blue-ray'dan seyredip satın almak yanıltıyor insanı sanırım.

Çözümsüz kalmadan çözüm bulmaya çalışıyorum

• enerji tüketimini soran arkadaşlar,
    bunu ölçmek icin gerekli donanımım yok malesef, bir aralar birize takılan ve saatlik tüketimi gösteren bir cihaz görmüştüm tchibo da. denk gelirsem ve makul fiyatlıysa alır denerim.
    ancak dikkate almadığınız birşey var, bu televizyonun en düşük güç tüketimi 180w. ilk yazılan incelemelerden beri söylüyoruz bu aletin ön panelinde bir ışık sensörü var. ortamın ışık seviyesini ölçüp ona göre backlight i ayarlıyor. bu şu anlama geliyor gece ortam ışıkları kapalıyken ölçsem farklı çıkacak, aksam üzeri ölçsem farklı sabah üzerine güneş düşerken ölçsem ayrı sonuç çıkacak.

kayan altyazılar problemi,
    ben bu problemi hiç yaşamadım. genelde kayan altyazılara dikkat eden, onları takip edip okuyan bir insanımdır haber kanallarında, hattason zamanlarda trt turk de bunu çok yapıyorum. yazılar bende olması gerektigi gibi..

görüntü kalitesi ile ilgili,
    ben yine ilk incelemelerde söylediğim gibi bu cihazı Teledünya HD kutu ile kullanıyorum, arada kutu ile beraber getirdikleri oem bir hdmi kablo var. ben görüntü kalitesinden oldukça tatminkarim. hatta evime gelen arkadaşlarım kendi yayınları ve tv leri ile karşılaştırıp hayıflanıyorlar. bense sadece samsung un modelini hatılamadığım 42 inc bir plazması + digiturk sd ve lg nin yine modelini hatırlamadığım 42 inc lcd si ile karşılaştırabilirim şu ana kadar. bunlarda lg full hd ancak analog kablo kullanıyor, samsung ise hd ready ve ps3 performansı hakkında fikrim var. ancak aynı standartta yayın bağlayamadığımız icin yayın karşılaştırmaları anlamsız. divx karşılaştırmasıda yapmak istemiyorum zira ordada divx player kalitesi sabit değil.

divx altyazıları konusu,
    bunların büyütülebilmesi ile ilgili bir opsiyon henüz yok bildiğim kadarıyla, belki ilerde yazılım güncellemesi ile gelir. ve malesef Türkçe altyazı için divx playerı aktive ettiğinizde Latin5 kodlamasını seçmek gerekiyor. ancak divx player ı kapatmadan divxler arasında geçiş yaptığınızda her seferinde ayarlamak zorunda değilsiniz başta ne seçtiyseniz o devam ediyor.

• 42pq6000 3 ay önce İstanbul Bilişim'den aldım, diğer firmalara henüz yeni yeni ancak daha yüksek fiyatlarla girmeye başladı. Üründen çok memnun kaldım gerek görüntü kalitesi gerekse dış dizaynı beni hiç hayal kırıklığına uğretmadı. Usb giriş özelliği son derece kullanışlı. Bu ürünü kesinlikle tavsiyeediyorum..
  • bende 50PQ200R modelinden oldukça memnunum tam bir fiyat performans ürünü ilk kriterim olan 50 inç ekran ebatını bu özelliklerle ve bu fiyata başka bir markada bulamadım şimdi bazı arkadaşlar menüden ayarlarla usbden divx izlenebileceğinide söylüyorlar.bu ayarlarıda bulabilirsem bundan iyisi şamda kayısı olur her halde
  • quote:

orhan368
    elektrik tüketimi hangisi doğru? açıklamalarda 181 w yazıyor ama 380 w tükettiği söyleniyor hangisi doğru acaba?

quote:

bahchi
    valla bende merak ediyorum daha cevap gelmedi!!maksimum 320w diyorlar....

arkadaşlar bugün elektrik faturası geldi. bilimsel bir yanıt olmayacak ama size fikir verecektir.
    plazmayı alalı tam 21 gün oldu elektrik faturası 32 günlük.
    bu plazmayı babamlara aldık, kendisi emekli, tv akşamları 6 dan sonra hep açık gündüz ise zaman zaman.
    tv ayarını ben ilk hafta enerji tasarruf modunda "orta" olarak ayarladım kalan 2 hafta akıllı sensörde kullanıldı. işin kötü yanı ev yeni olduğu için buzdolabı ve çamaşır makinası da bir ay önce değişti. önceden aeg çamaşır makinası, vestel büyük bir nofrost buzdolabı ve sony 55 ekran tv üçlüsü vardı ve fatura 40 tl civarında geliyordu. şimdi regal nofrost buzdolabı, vestel çamaşır makinası ve 42pq6000 üçlüsü var ve fatura sıkı durun 30 tl geldi. bu bir reklam değildir :) ben de açıkçası biraz tedirgindim faturanın yüksek geleceğini sanıyordum ama durum bu. belki buzdolabı değişikliği çok etkilemiş olabilir. ama her ne olursa olsun kafaya takacak bir elektrik tüketimi kesinlikle olmayacak içiniz rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffate -- 8 Haziran 2009; 19:56:13 >

• aaa
  • Şu üründen memnun olan arkadaşlardan cevaplamalarını rica edeiyorum, üründen memnun olurken kullandığınız yayın nedir?

Ben digiturk'un philips receiver'ını kullanıyorum yaklaşık 1,5 senedir, 42PQ6000den önceki plazmam 106 Vestel'di, aynı scart kabloyla nefis bir görüntüsü vardı, paneli arızalanınca yeni bir ürün almaya karar verip 42PQ6000 aldım, showroom'da blu-ray'den görüntü fena değildi bu yüzden karar verdim ama eve geldiğinde ne yaptısam kaliteli bir görüntü alamadım.

Konusunda uzman olduğunu düşündüğüm yaklaşık 10 kişiyle konuştum dün ve bugün fakat herkes farklı bir şey söylüyor, İB'yi aradığımda altın uçlu scart kablo alın dediler 80 lira verip Philips marka altın uçtu scart kablo aldım test ettim görüntüde bir değişiklik yok. Bugün tekrar aradığımda Digiturk Plus alın o zaman ciddi farkedecektir dedilier, Dİgiturk'ü adım, cihazı 1 günlükte olsa deneme için vermiyorlar, sözleşmeyi kabul edersem 180 TL vermem gerekiyor yıllık, digiturk bağlantıları kuran bir arkadaşımı aradım, o da sadece 2 tane HD kanalı düzgün görürsün belki ama tamamen hikaye diğer kanalları şu ankinden farklı görmezsin aynın mantıkla çalışıyorlar dedi. Bana receiver arkasına takacağım S-video kablosu (hani şu 3 renk olan kablo) takarsam daha net bir yayın alacağımı söyledi ama scart teknolojisi s-video'dan çok sonra çıktı ve bu da bana pek inandırıcı gelmedi, o yüzden onu denemedim.

Sonuçta dijital yayın kullanıyorum ama görüntü bu kadar kötü olabilir, sanki bir tuşa basacağım ve herşey düzelecekmiş gibi geliyor ama saatlerdir hatta günlerdir uğraşıyorum görüntü istediğim kaliteye gelmedi. Normal anten kullansam yada kablo TV falan olsa anlayacağım.

Ürünü bu haftasonuna kadar geri iade etmeden önce hangi yayını bağlarsam düzgün performans alabilirim cevabını bu ürünü çok öven arkadaşlar bana da söylerlerse deneyip acilen karar vereceğim.

Hem çok karıştım hemde daraldım, vazgeçeceğim plazma işinden gidip tüplü bir TV alacağım sonunda.

Cevplarınızı bekliyorum, teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.