Şimdi Ara

LG 42PQ6000 PLAZMA TV (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.102
Cevap
0
Favori
93.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    plazmamı apartmanın ortak uydu yayınına bağlamıştım sonra servisin tavsiyesi üzerine elimdeki çanağa bağladım görüntü kesinlikle farketti, renkler daha bi oturdu ve beyazlardaki yansımalar kayboldu. Bu tv yi alacak arkadaşlar beni yanlış anlamasın ilk başta belki beklentimin yüksek olması ve mağzalarda hep hd yayından seyretmem başta bocalamama neden oldu. ama şimdi plazmayı salona koydum yaklaşık 4 metreden seyrediyorum. Dün bütün gün izledim ve daha sonra evdeki crt sony72 ekran tv yi açtım. plazmaya alışınca sony nin görüntüsü çok kötü geldi:)) yanlız plazma ve lcd için henüz erken olduğunu düşünüyorum yayınlar düşük çözünürlükte ayrıca formatı 4:3 olduğu için insanlar tombul tombul gözüküyo. başka bi nokta 42PQ600 42" den daha büyükmüş gibi duruyo gören herkes 46" mi diye soruyo önce bende ilk kurduğumda gidip kutuya baktım yanlışlıkla 50" mi gönderdiler diye valla:))

• TV alan arkadaşlar kullanıcı listesine kaydınızı yaptırıyor musunuz?

http://forum.donanimhaber.com/m_22940241/mpage_24/tm.htm
  • beyler bu plazmanın mkv h.264 codecli filmleri gerçekten oynatıyormu yoksa sadece avi uzantılı divxleri mi oynatıyor? bana kesin net cevap verir misinz ebim bu tv almamdaki en büyük sebep bu olacak lütfen tv yi övmek adına almak isten benim gibileri de yanlış yönlendirmeyin bilgi verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum?
  • loce 78, hem geriye doğru sayfaları okumuyorsun? hemde yanlış yönlerdirmeyin diye sitem ediyosun.

tv mkv oynatmıyor. sadece divxler
  • quote:

Orjinalden alıntı: batar

not: bu yazıyı forumun başka bir sayfasında yazmışdım ordan kopyalanmısdır.

Doğrusu bu arkadasın yazısını okuduğum gün bende parayı vermiş tv mi bekliyordum, doğrusu içime bir şüphe düşürdü, tv bugün geldi ve arkadasın anlattığı gibi bir sorunla karşılaşmadım üstelik altın uçlu sıkartım sorunlu çıktığı için eski skart kabloyu taktım, ne özellikle akan yazılara dikkat ettim hiç bir sorun yok bilirsiniz şu ufacık olan ve tv nin altından hızla gecen ( suraya sms atın su kadar kontur falan ) alt yazılarda bile sorun olmadı ve gayet okunaklı, bad sektörlü ( bad sektör olan kısmı bos) harici diskimi taktım hemen gördü içine ekran dan bakmak için resimler mp3 ler mkv ve divx formatında dosyalar atmışdım, onlara bakdım , divxleri hiç kasmadan oynattı hatta şaşırdım dogrusu neden diyecekseniz gecen hafta sonu ist.bil. mecidiyeköydeki mağzasına gitmişdim orda da bir arkadas harici hdd le filimler falan oynatmısdı lh7000 le samsun b510 du sanırım ( mkv destekliyor bu modelde ) ikimizde aynı modele göz dikmişdik, lg 7000 le oynattığımız divxler görüntüde belli bir kötülük vardı samsung a göre bide hd yayınlarda renkler daha soluk geldi öteki rakiplerine göre ( etrafda aynı görüntüyü oynatan 40-50 tane lcd olunca insan gayet ii anlıyor böyle şeyleri ) işte bu sebeplerden dogrusu sogudum lg lh7000 den samsung da pahalı geldi bide 40 inç b653 e 2700 fiyat verdi samsung bayi, bende tekrar bu plazmaya yöneldim lg bayine gittim ve özellikle normal yayınları izledim ve beğendim,
    neyse usb den hariciyi çıkarttım, dizüstüne dvi hdm kabloylabağladım inanılmaz bi görüntü kalitesi karsıma çıktı, galiba bazı lcd lerde 1map 1 diye bi mevzu var yani uyusmazlık gibi bişe mesela yüksek çözünürlükde netlik sorunu gibi, dogrusu ekranı görünce kucaklayıp masa üstü bil. olduğu odaya kucaklayasım geldi işte budur dedim ama benim o da zaten tv kadar :)) ( 50 inç. nede olsa sanırım benide en çok vuruan bu büyüklüğü ve normal yayın kalitesi oldu )
    neyse dizüstü üzerinden resimleri divxleri ve özellikle mkvleri oynattım hiç kasmadan mükemmel bir şekilde oynattı ( matrix 1 ) beni şaşırtan dogrusu mp4 performansı oldu, bilirsiniz genelde 300-400mblık pek kaliteli olmaz bu dosyalar özellikle karanlık ortamlarda gecen mp4 leri atıp izlememe rağmen tvde hiçbir karelenme olmadan çok güzel ve akıcı şekilde oynattı,
    diz üstünde tek sıkıntım şu oldu tv yi inceleyenler bilir bil.sin algılaması 1920 falan yazıyor yani normal çöz üstünde full hd, diz üstünden ayalara girdim ama doğrusu pek yapamadım çöz. yükselttim ama ekran falan küçüldü ve sadece arka plan resmi falan gözükdü, sonra bakarım diye diz üstü çöz. ayarlarına geçtim ve oyu oynayım dedim, burnout pradays siti oyunu yüklüydü o sırada annem geldi ve tam oynayamadan kapamak zorunda kaldım ama oynadığım sürecede de bi sorunla karsılaşmadım
    yarın birazdaha oynayacam tv yle
    not : tv nin hiçbir renk görüntü ayarıyla oynamadım nasıl geldiyse o şekilde kullandım menüler kolay ve pratik usb yi takınca hemen algılıyor, size gelen kitapcıkda bi açıklama yok ama tv nin içinde acıklama ve verilen cd de tr bir pdf dosya var,
    usb hdd e anime de atmısdım usb den çalışırken ekran boyutu çözünürlüğü kadardı yani tamamen ekranı kaplamadı, yeni bişeyler dikkatimi çekerse tekrar yazarım, bu arada diz üstünü bağlayıp bu çözünürlük konusunda bilgisi olan arkadas varsa bilgi verirsede sevinirim , yarın tv asıl sınavını benim için kupa macında verecek inş. fb yi yenip kupayı kaldıracaz, zaten tv de bi maç bi haber seyreden bi insanım şimdi bide netten ind. mkv leri izleyecem,

görüntü ayarları yada herhangibi bir konuda tavsiyesi olan arkadslar varsa okumakdan zevk alırım.

dostum okudum tabiki ancak batar arkadaşın mesajında mkv leri oynattığını yazmış ve kafam karıştı. anladığım kadarı ile o dizüstünü vga ile tv ye bağlayıp görüntü aktarımı yapmış usb ile harci disk bağlayıp mkv oynattığını sanmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locke78 -- 18 Mayıs 2009; 16:17:50 >

• Bu ürün niye LG Global (resmi) sitesinde yeralmıyor bilen var mı??

Hadi LG Türkiye'yi geçtim.. Bu arada, şu tartışılan enerji tüketim değeri konusunda da LG Türkiye'ye mail attım; gerçi ürün sitede yok ne cevap verirler bilmiyorum ama..cevap gelirse sizi de haberdar ederim
  • LG UK sitesinde detaylı bir tanıtımı var

quote:

Orjinalden alıntı: muratefendi

Bu ürün niye LG Global (resmi) sitesinde yeralmıyor bilen var mı??

Hadi LG Türkiye'yi geçtim.. Bu arada, şu tartışılan enerji tüketim değeri konusunda da LG Türkiye'ye mail attım; gerçi ürün sitede yok ne cevap verirler bilmiyorum ama..cevap gelirse sizi de haberdar ederim
  • locke78 , gördüğün gibi orda açıkca diz üstünü bağladığım ve mkv yide ordan oynattığımı yazdım, harici disklerdeki mkv formatını görmüyor sadece divx ,mp3 ve resim dosyalarını görüyor, vga dan değil dvı -hdmi kablo ile dizüstünü tv ye bağladım, bence mkv olayıda yazılımsal bir upgrat ile çözülebilecek birsey, ilerde çıkacağına inanmakla beraber muhtemelen tv yi garanti kapsamındada çıkarır, lg yazılımı çıkartmadıkca, onlarda çıkarmaz herhalde yoksa millet neden lh7000 gibi moddelleri alsın o zaman, ,
  • batar,

e.w de ürünü inceledim. ancak hareketli sahnelerde sanki takılmalar oluyor gibi geldi. sen bu şekilde bir durum gözlemledin mi? biirde lg tr garantili nakit 1800 tl ye buldum 42pq6000 i bence iyi fiyat. sanırım alıcam artık sıktı bu tv incelem işi ::)
  • Gecen incredabıl tarket filminin divx ini izledim harekli bir polisiye filmi idi hiç bir sıkıntı olmadan izledim, deneme amacıyla diz üstü nü bağladığım zaman matrix 1 ve dünyanın durduğu an gibi bol aksiyonlu filimlere bakmışdım ( mkv formatında full hd ve hd r. ) onda da hiç bir sorunla karşılaşmadan bilgisayar üzerinden hareketli sahnelere izledim,
    bu günde ses i aktarmak için dizüstünden tv ye, bir kablo aldım ama tık yok hiç ses alamadım suan tek karşılastığım sorun bu .
  • Bu kadar çok sevdiğim bir filmin ismini böyle yanlış yazdığım için kendime çok kızdım filmin doğru yazılışı
    Invisible Target (Hong Kong: English title)
    Nan er ben se (Hong Kong: Mandarin title)
    Invisible Target (Japonya: English title)
    böyledir izlemeyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim
  • 42 mi 50 mi karar veremedim.
  • Ankara LG mağazalarında nakit fiyat olarak en son 1960 dediler. İstanbul Bilişimle arada 300Tl fark var. Arıza çıkması durumunda elimde patlaması riskini göze alamıyorum.
  • beyler bu makine ne darty de var, ne hepsiburada, ne mavi bilgisayar, nede teknosa da var ben sakaryadayım nerde bulunur bu alet yahu??
  • arkadaşlar,divx özelliği yüzünden pq3000 ile pq6000 arasında kaldıysanız bir pq3000 kullanıcısı olarak 200 ytl fark vermeyip pq3000 almanızı öneriririm. Çünkü pq3000 ufak bir ayarla divx oynatabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eastman

arkadaşlar,divx özelliği yüzünden pq3000 ile pq6000 arasında kaldıysanız bir pq3000 kullanıcısı olarak 200 ytl fark vermeyip pq3000 almanızı öneriririm. Çünkü pq3000 ufak bir ayarla divx oynatabiliyor.

Nasıl bir ayardır hocam bu; aydınlatabilir misini bizi de? servis menüsü falan mı; cihazı garanti kapsamından çıkaracak birşey değildir umarım..

peki usb'den divx performansı nasıl? ilk divx oynatan modeller gibi kesik kesik mi oynatıyor; akıcılık var mı?
  • quote:

arkadaşlar,divx özelliği yüzünden pq3000 ile pq6000 arasında kaldıysanız bir pq3000 kullanıcısı olarak 200 ytl fark vermeyip pq3000 almanızı öneriririm. Çünkü pq3000 ufak bir ayarla divx oynatabiliyor.

peki nasıl ayarlanıyor bu alet
  • quote:

quote:

Nasıl bir ayardır hocam bu; aydınlatabilir misini bizi de? servis menüsü falan mı; cihazı garanti kapsamından çıkaracak birşey değildir umarım..

peki usb'den divx performansı nasıl? ilk divx oynatan modeller gibi kesik kesik mi oynatıyor; akıcılık var mı?

servis menüsü değil fakat diğer gizli menü...şu an tv'nin yanında olmadığım için isimleri kesin olarak hatırlamıyorum ama şöyle yapılıyor.. kumandadan ve TV 'den OK tuşlarına aynı anda basılı tutup bekliyorsun ...şifre soruyor ve 0000 giriyorsun..sonra en üste yer alan tool box yada bunun gibi bir menü var buraya giriyorsun..altta media player yazan bölümdeki em yazan yeri emm olarak değiştiriyorsun..ve bu menüden çıkıyorsun...sonra tvyi kapatıp açıyorsun..bunun dışında hiçbir ayara dokunmamanızı öneririm...

bunun yanında bilgisayarımda kayıtlı film olmadığı için internetten 8mb lık düşük çözünürlüklü bir divx görüntü indirdim...akıcılık ses herşey çok güzeldi.. te yandan altyazı menüsü geliyor ama altyazıyıda olmadığı için deneyemedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eastman -- 20 Mayıs 2009; 16:08:34 >

• Tekrar merhabalar,

Daha önce de bu TV hakkında almayı düşündüğümü ama görüntüde atlama gibi bir sorun gördüğümü yazmıştım. Sonra görüntü kaynağındandır herhalde diye aldım. Showroom da gördüğüm ürün de değil sıfır kutusunda geldi. Atlama hakikaten var, her görüntüde değil ama mesela maçta kamera hızlı bir şekilde hareket ettiğinde çok bariz farkediliyor. Bunun dışında çok memnundum. SD yayınlarda kalitesi gayet iyi. Yansıma farkedilmiyor. Cihazın görünüşü güzel. DIVX oynatmada pek fazla opsiyon sunmasa da başarılı.

Ancak daha alalı bir hafta olmadan bozuldu. Bir 5 dk çalıştıktan sonra görüntü karıncalanıyor, yeşilleşiyor, ışık azalıp artıyor vs. Görüntü kaynağından da değil, hiçbir kaynak bağlı değilken menülerinde dolaşıyorken de bunu yapıyor.

Markaya güvenim kalmadı, daha 1 haftada bozulabiliyorsa, yenisini getirseler onun da birkaç ay sonra aynı sorunu çıkarmayacağı meçhul, şimdi bu TV'yi iade edip daha güvenilir bir marka alacağım (Sony gibi). Almayı düşünen arkadaşların bilgisine.

• Orjinalden alıntı: eastman

servis menüsü değil fakat diğer gizli menü...şu an tv'nin yanında olmadığım için isimleri kesin olarak hatırlamıyorum ama şöyle yapılıyor.. kumandadan ve TV 'den OK tuşlarına aynı anda basılı tutup bekliyorsun ...şifre soruyor ve 0000 giriyorsun..sonra en üste yer alan tool box yada bunun gibi bir menü var buraya giriyorsun..altta media player yazan bölümdeki em yazan yeri emm olarak değiştiriyorsun..ve bu menüden çıkıyorsun...sonra tvyi kapatıp açıyorsun..bunun dışında hiçbir ayara dokunmamanızı öneririm...

bunun yanında bilgisayarımda kayıtlı film olmadığı için internetten 8mb lık düşük çözünürlüklü bir divx görüntü indirdim...akıcılık ses herşey çok güzeldi.. te yandan altyazı menüsü geliyor ama altyazıyıda olmadığı için deneyemedim..
    [/quote

peki üstadım eve gidince tam net olarak bakıp yazarmısın yanlış bişiy yapmak mazallah pahalıya patlayabilir.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.