Şimdi Ara

LG 42PQ6000 PLAZMA TV (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.102
Cevap
0
Favori
93.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 42PQ6000 kurulumum bugün yapıldı.öncelikle gerek dizayn gerekse görüntü ve ses kalitesi olarak çok iyi olduğunu söylemeliyim.bence gözünüz kapalı alabilirsiniz.ancak usb'den divx oynatırken altyazı sorunu yaşıyorum.altyazıları göremiyorum.ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
  • filmi açtığında kırmızı tuşa basarsan altyazı ve ses menülerini görebilirsin.
  • selam
    42pq6000 de sd uydu yayını seyrederken görüntü titriyormuş ya da heyecanlıymış gibi hissediyorum yani dingin bi görüntü yok. sizler böyle bi durum farkettiniz mi?. dandik bir kablom var onla alakalı olabilirmi.
  • altyazı problemini hallettim ama bi sorum daha var.altyazının boyutunu ayarlama durumu oluyo mu?ben menüde bulamadım.

ffate uyduyla tv arasındaki bağlantıyı kaliteli bi kabloyla yapmanı tavsiye ederim.görüntü ve ses çok farkediyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ffate

selam
    42pq6000 de sd uydu yayını seyrederken görüntü titriyormuş ya da heyecanlıymış gibi hissediyorum yani dingin bi görüntü yok. sizler böyle bi durum farkettiniz mi?. dandik bir kablom var onla alakalı olabilirmi.

kardeş bak mutlaka kaliteli bir csart kullan mümkünse altın uçlu olanlardan

ama ben senin yerinde olsam hiremco x3 uydu alıcısı ve bir tanede hd kablo alır ve sd yayını hd kalitesine yakın izleyip sd yayın izlemenin keyfine varırdım.

geçen arakadaşa aldırdım hiromco x3 "abi bi gelen eve bidaha geliyo dedi görüntü acaip netleşti" dedi bol duasını aldım yani :)
  • usbden divx oynatırken altyazı cok kucuk -ayarlarda font buyutmede goremedim
    nasıl buyutebilirim altyazıyı
  • ARKADAŞLAR 50 PQ6000 MEDİA MARKTDA INCELEDIM NTVSPORU ACTIRDIM YAYIN GUZELDİ TA KI ALTYAZILAR GECINCEYE KADAR HIZLI GECEN ALTYAZILARDA FLU BU AYARSIZ OLDUGU ICINMI YOKSA BOYLE BIR SORUN VARMI KULLANAN ARKADASLAR BILGI VEREBILIRMI
  • quote:

Orjinalden alıntı: arkin11

ARKADAŞLAR 50 PQ6000 MEDİA MARKTDA INCELEDIM NTVSPORU ACTIRDIM YAYIN GUZELDİ TA KI ALTYAZILAR GECINCEYE KADAR HIZLI GECEN ALTYAZILARDA FLU BU AYARSIZ OLDUGU ICINMI YOKSA BOYLE BIR SORUN VARMI KULLANAN ARKADASLAR BILGI VEREBILIRMI

şimdiye kadar bir arkadaş böyle bir şikayetten bahsetti; hatta ürünü bu yüzden değiştirmişti.. başka kimseden bu şikayet gelmeyince ürünün arızalı olabileceği üzerinde durulmuştu..ama aynı şeyi sizden de duyunce belki insanların algı eşikleriyle ilgili bir durum olabilir diye aklıma geliyor..yada belki da,Türkiyeye arızalı bir seri girmiştir. bu iki ürün o seriye ait olabilir.. Herz olayının menülerden açılıp kapatılamadığını söylüyorlar; bu durumda ayar eksikliği gibi bir seçenek te sözkonusu olamaz.

• locke78 önerin için teşekkür ederim goldmaster uydu alıcısı kullanıyorum inanın karasal antenle aldığım görüntü çok daha keskin, bu cihaz ise çok flu ve yansımalı gösteriyor. Alt yazı konusun da; hani şu okunmasın diye hızlı geçen küçük alt yazılar okunmuyor sadece. yansıma ve biraz dağılma oluyor ama karasal yayındakiler daha rahat okunuyor. sanırım kaliteli bir uydu alıcı lazım.
    arkadaşlara yardımcı olmak adına; plazmada görüntüler renkler çok canlı ve parlak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffate -- 25 Mayıs 2009; 23:11:02 >
  • Arkadaslar ürün satan yerlerde genelde merkezi bir dağıtım oluyor bu nedenle normal yayınlarda kalite düşük gelebiliyor, hatta şöyle diyeyim uydudan veya dijitürkden bile yayın yapan kanalllar arasında bi görüntü farkı olabiliyor sonucda tv ye ne verirseniz o da onu gösteriyor, stabdart renk seçimlerinde bile fark olusabiliyor almaya veya bakmaya gittiğiniz yerlerde gerekli bilgileri alın ve tv yi kurcalayın, bende 50pq6000 var ve suana kadar gayet memnunum bir iki konu dısında oda bil. bağlantısı yaptığımda ekr.kartında sadece dvı cıkış var ses gitmiyor eski mik.dan beyaz kırmızı kablo da takılmıyor anlayacagınız ses için dizüstüne 5+1 almam gerekecek ,
    bende hem de smart hemde dijiturk var dsamrt ın görüntü kalitesi daha güzel geldi ama o da tvde beyaz bir ortam oldumu sinir bi cızırtı sesi çıkartıyor özellikle tv nin sesi kısıkken, bi bozukluk var demeyin teyzemdeki dsmart yayınında da aynı dert var,
    küçük kayan yazı olayına gelince türkcell in falan o küçük k ontur yazıları bile gayet okunaklı ve dağılma olmuyor sayet sizde öyle bişe varsa önce kablonuza göz atın ki kaliteli bi scart k. çok önemli değilse aldığınız yere basvurun tv niz bozuk olabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: batar

Arkadaslar ürün satan yerlerde genelde merkezi bir dağıtım oluyor bu nedenle normal yayınlarda kalite düşük gelebiliyor, hatta şöyle diyeyim uydudan veya dijitürkden bile yayın yapan kanalllar arasında bi görüntü farkı olabiliyor sonucda tv ye ne verirseniz o da onu gösteriyor, stabdart renk seçimlerinde bile fark olusabiliyor almaya veya bakmaya gittiğiniz yerlerde gerekli bilgileri alın ve tv yi kurcalayın, bende 50pq6000 var ve suana kadar gayet memnunum bir iki konu dısında oda bil. bağlantısı yaptığımda ekr.kartında sadece dvı cıkış var ses gitmiyor eski mik.dan beyaz kırmızı kablo da takılmıyor anlayacagınız ses için dizüstüne 5+1 almam gerekecek ,
    bende hem de smart hemde dijiturk var dsamrt ın görüntü kalitesi daha güzel geldi ama o da tvde beyaz bir ortam oldumu sinir bi cızırtı sesi çıkartıyor özellikle tv nin sesi kısıkken, bi bozukluk var demeyin teyzemdeki dsmart yayınında da aynı dert var,
    küçük kayan yazı olayına gelince türkcell in falan o küçük k ontur yazıları bile gayet okunaklı ve dağılma olmuyor sayet sizde öyle bişe varsa önce kablonuza göz atın ki kaliteli bi scart k. çok önemli değilse aldığınız yere basvurun tv niz bozuk olabilir.

eğer film izliyorsan bence bilgisayarı tv bağlamak yerine al bi wd media oynatıcı bak keyfine 220 tl civarı bişey bak keyfine, ses mes kabloları ile uğraşmassın,

• quote:

locke78 önerin için teşekkür ederim goldmaster uydu alıcısı kullanıyorum inanın karasal antenle aldığım görüntü çok daha keskin, bu cihaz ise çok flu ve yansımalı gösteriyor. Alt yazı konusun da; hani şu okunmasın diye hızlı geçen küçük alt yazılar okunmuyor sadece. yansıma ve biraz dağılma oluyor ama karasal yayındakiler daha rahat okunuyor. sanırım kaliteli bir uydu alıcı lazım.
    arkadaşlara yardımcı olmak adına; plazmada görüntüler renkler çok canlı ve parlak.

aynen goldmaster flu gibi kayınpederde de sendeki makinadan var.
    hiremco x3 al hdmi ile bağla görüntüye şaşıracaksın demedi deme

• quote:

Orjinalden alıntı: locke78

quote:

locke78 önerin için teşekkür ederim goldmaster uydu alıcısı kullanıyorum inanın karasal antenle aldığım görüntü çok daha keskin, bu cihaz ise çok flu ve yansımalı gösteriyor. Alt yazı konusun da; hani şu okunmasın diye hızlı geçen küçük alt yazılar okunmuyor sadece. yansıma ve biraz dağılma oluyor ama karasal yayındakiler daha rahat okunuyor. sanırım kaliteli bir uydu alıcı lazım.

aynen goldmaster flu gibi kayınpederde de sendeki makinadan var.
    hiremco x3 al hdmi ile bağla görüntüye şaşıracaksın demedi deme

gecen sene diz üstüne o kadar para verip aldım üstelik bi yazın yazlıkda bide tv ye bağlamak için almıstım , wd veya popcorn fiyatları 100-150 tl ye falan inince belki alırım. Ama dediğin gibbi hd filim izlemek isteyenler için ( dizüstü yada bil . yoksa ) bu tür şeyler şart.

• slm
    evet arkadaşlar ben tv yi led tv ile değiştirdim.led tv yi bu tv ile karşılaştırmak haksızlık olacağından bahsetmişlerdi diğer bır başlıkta,bencede öyle,ıkı farklı teknoloji..samsung led tv den cok memnunun alt yazıdaki problem bu tv de yok ama bazen alt yazı geçişlerinde tıtremeler oluyor,sanırım oda sd yayının bitrate olayından..saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: muratefendi

quote:

Orjinalden alıntı: arkin11

ARKADAŞLAR 50 PQ6000 MEDİA MARKTDA INCELEDIM NTVSPORU ACTIRDIM YAYIN GUZELDİ TA KI ALTYAZILAR GECINCEYE KADAR HIZLI GECEN ALTYAZILARDA FLU BU AYARSIZ OLDUGU ICINMI YOKSA BOYLE BIR SORUN VARMI KULLANAN ARKADASLAR BILGI VEREBILIRMI

şimdiye kadar bir arkadaş böyle bir şikayetten bahsetti; hatta ürünü bu yüzden değiştirmişti.. başka kimseden bu şikayet gelmeyince ürünün arızalı olabileceği üzerinde durulmuştu..ama aynı şeyi sizden de duyunce belki insanların algı eşikleriyle ilgili bir durum olabilir diye aklıma geliyor..yada belki da,Türkiyeye arızalı bir seri girmiştir. bu iki ürün o seriye ait olabilir.. Herz olayının menülerden açılıp kapatılamadığını söylüyorlar; bu durumda ayar eksikliği gibi bir seçenek te sözkonusu olamaz.

• quote:

slm
    evet arkadaşlar ben tv yi led tv ile değiştirdim.led tv yi bu tv ile karşılaştırmak haksızlık olacağından bahsetmişlerdi diğer bır başlıkta,bencede öyle,ıkı farklı teknoloji..samsung led tv den cok memnunun alt yazıdaki problem bu tv de yok ama bazen alt yazı geçişlerinde tıtremeler oluyor,sanırım oda sd yayının bitrate olayından..saygılarımla.

hayırlı olsun
    eğer benim mağzada gördüğüm gibiyse haksızlık olur. çünkü ben PQ serisi plazmaların bir geri modeli olan PG6000 ile samsung led tv yi bir mağzada yan yana gördüm. belki ayarları iyi yapılmamıştı bilemem ama Pg6000'nin bariz şekilde görüntüsü daha iyiydi. diğer yandaki samsung lcdleri söylemiyorum bile ve ledin fiyatı sanırım plazmadanın 2 katından fazlaydı. kendi kendime tvleri yanyana izlemenin ne kadar fayladı olduğunu düşünmeme neden oldu bu durum. sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffate -- 27 Mayıs 2009; 8:28:28 >

• slm
    anlatmak istedim ama zorla tartışma yaratmak istenıyor acıklamanda,,sen öyle san,plazmadan şaşma,bır gün bir arkadaşında ayarları yapılmış halde izlediğinde sıhayları ve renkleri en doğru şekilde yansıtığını, o zaman anlarsın led tv nin farkını,ufak bır ipucu ıkı paneli kapalıyken renklerıne bak,bırı sımsıyah bırı gri duruyor,iki üründede yansıma var ama led tv acıkken cok dıkkat etmezsen anlamıyorsun bile,pq6000 de ise koruyucu cam,mütiş bir şekilde yansıma yaptırıyor,tabikki oda acıkken dıkkat etmezsen pek anlamıyorsun ama görüntü durumuna göre yansımayı hısedıyorsun,,neyse herkes göz zevkine ve para durumuna göre bir şeyler alacak,her şey bız insanlar için,teknoloji çağında yaşıyoruz varalım tadına..saygılar.
    quote:

quote:

slm

hayırlı olsun
    eğer benim mağzada gördüğüm gibiyse haksızlık olur. çünkü ben PQ serisi plazmaların bir geri modeli olan PG6000 ile samsung led tv yi bir mağzada yan yana gördüm. belki ayarları iyi yapılmamıştı bilemem ama Pg6000'nin bariz şekilde görüntüsü daha iyiydi. diğer yandaki samsung lcdleri söylemiyorum bile ve ledin fiyatı sanırım plazmadanın 2 katından fazlaydı. kendi kendime tvleri yanyana izlemenin ne kadar fayladı olduğunu düşünmeme neden oldu bu durum. sevgiler.

• Ama şunu da rahatlıkla söyleyebiliriz ki, iki TV arasında %100den fazla fiyat farkını karşılayacak denli bir görüntü kalitesi farkı bulunmamakta. bu da tabi ki,henüz çok yeni sayılabilecek bir teknoloji olan LED TVlerin doğal olarak çok yüksek kar marjlarıyla satılıyor oluşundan . plazma teknolojisi ve dolayısıyla pazarı doygunluğuna ulaşalı çok uzun zaman oldu; dolayısıyla fiyatlar makul seviyelere indi.. bence şu anda parasının kıymetini bilen (kolay kazanamayan) insanların tercihedebileceği ideal TVler haline geldiler. hem teknoloji hem fiyat olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratefendi -- 28 Mayıs 2009; 8:49:26 >
  • usbden divx oynatırken altyazı cok kucuk -ayarlarda font buyutmede goremedim
    nasıl buyutebilirim altyazıyı
  • bugün teknosa sefaköy de gördüm.

tek çekim 2099 ytl idi.

pq200 r de vardı o da 1699 ytl idi.

pq3000 yok ama oda pq200 r gibi olur herhalde.

hayırlı günler.
  • Bugün Ankara Darty'de Pq200 ve pq6000'i inceledim. Uzatmadan hemen sadede geleyim. Bu iki plazma arasında bir yansıma farkı var. pq200'ün yansıtması daha fazla. 2 ürün de yan yana duruyordu. 2sine de 45derecelik açıyla baktığımda mağazanın işıkları pq200de çok daha parlaktı. pq6000de ise yansıyan ışıklar LCDye yakın bir matlıktaydı. LG bayisinde pq3000 ve pq6000de ortam ışığını algılayan sensörler olduğundan bahsetmişti. Belki de pq200de bunlar yoktur bilemiyorum. Ama benim gözümle gördüğüm kadarıyla pq200 ve pq6000 arasında bariz bir yansıtma farkı var. pq6000 bu açıdan daha başarılı.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.