Şimdi Ara

LG 42PQ6000 PLAZMA TV (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.102
Cevap
0
Favori
93.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

daha önce de soruldu biliyorum ama altyazı karakterini büyütebilen oldu mu? yoksa bunun için yazılım güncellemesini mi beklemeliyiz?
  • Hayır atlama bariz değil dediğiniz gibi sanki ekran bazı reklerde aşağı doğru akıyormuş gibi sanki taranıyor gibi buda dikkat edildiği zaman görünüyor birde bu olay herzaman olmuyor özellikle akşamları florasan ışık yandığında oluyor gibi geliyor bana gündüzleri yok bu durum bu olay bağlantıyla alakalıda olabilir tv nin kendinden de olabilir belki ayarlarla düzeltilebilir yukarda arkadaş ayar listesi vermiş onu ayarladım oda sanki karanlık gösteriyor. Rahatsız edici bir durum değil ama....
  • Merhaba Arkadaşlar,

Bende en başından beri LCD almak istiyodum ancak dün Teknosa'ya gittim. Yaklaşık 20 tv modeli içinde en net ve güzel görüntü bundaydı. Blueraydan veriyolarmış görüntüyü. TV aklıma yattı ancak bitek PC'den bağlantı konusunda çok bir yorum göremedim. Ben bu tv ile digiturk izleyip, PC üzerinden DVD oyun ve yine pc üzerinden DVD-Divx film izleyeceğim. Bu konuda yorum yapabilecek olan varmı? Bu arada bütceyi 2000 civarında belirledim. Bu televizyon için kafamdaki rakip philips 42pfl5604 lcd.

Teşekkürler
  • Yardımcı olabilecek kimse yok mu? Özellikle alıp kullanan arkadaşlar yorumlarını yazabilirlerse sevinirim.
  • KARDES PHILIPSI BILMIYORUM AMA BEN 20 GUNDUR KULLANIYORUM
    ARTIK PHILPSEDE LG MONITIR VERIYO BU TV DIZAYNI COK SIK ONU FULL CAM
    SES INANILMAZ DERECEDE RAKIP BULAMAZSIN
    YANSIMA YOK DERSEM YALAN OLUR
    BEN GUNDUZ PERDELERI CEKIYORUM YANI AMA ONANILMAZ KOTU BIR RAHATSIZLIK DEGIL AMA YANSIMA VAR HABERIN OLSUN DIVIX PERFORMANSI COK İİ
    KALİTE COK İYİ LİG TV HARİÇ
    BEN MEMNUNUM BUGUN OLSA YINE BUNU ALIRIM BENIMDE BUTCE 2000 Dİ
    1870 E ALTUNIZADE LG DEN LADIM
  • Arkadaşlar maç performansı nasıl bu tv'nin hiç izlediniz mi?? sd bide maç için almayı düşünüyorum 1 2 ay içinde inşallah.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahchi

Arkadaşlar maç performansı nasıl bu tv'nin hiç izlediniz mi?? sd bide maç için almayı düşünüyorum 1 2 ay içinde inşallah.....

digitürk sd ile performansını ben başarılı buldum. (monster altın uçlu scart ile) denediğim birçok lcd'den daha iyi.
    ancak bende ayrıca hd ready projeksiyon da var, onun performansı tv'den iyi. yaklaşık 2,5 metre enindeki bir ekranda 4 metreden gayet iyi görüntü alıyorum. (üstelik perde de yok, açık kum rengi duvar üzerine yansıtıyorum.)
    bu plazma ile ilgili tek negatif şey söylenebilir o da yansıması. ama bu zaten plazmaların genel bir sorunu, uygun bir karartma ile problemsiz seyir keyfi olur.
  • az önce teknosadaydım 42 pq 200r plazma, b serisi samsung lcd, sony lcd, lg lcd vardı oturdum koltuğa bayağı bi seyrettim. sanki hepsi aynı gibi farkedilecek bir fark yok aralarında farkedilen tek şey fiyat farkları. öyleki plazmayı ikiye katlıyor bazılarının fiyatı. sonuç olarak bu teknolojilerin hala ham olduğunu düşünüyorum. bundan birkaç sene önce ful hd tv ye araba parası verip, hala hd yayın seyredemeyen insanlar var. ve yakın zamanda da seyredeceklerini sanmıyorum. o yüzden fiyat performans oranı bu plazmalarda kesinlikle iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffate -- 8 Temmuz 2009; 20:35:40 >
  • geçen gün bende aldım cihaz gerçekten başarılı,uydu yayınlarında tatmin edici ama şu renk kontras ayaylarını bi türlü beceremedim standart bi ayarı varmıdır acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: muss99

geçen gün bende aldım cihaz gerçekten başarılı,uydu yayınlarında tatmin edici ama şu renk kontras ayaylarını bi türlü beceremedim standart bi ayarı varmıdır acaba ?

üstat ben sinema ayarını kullanıyorum, gayet memnun kaldım. (zaten genelde tvden film ve dizi izlemek için kullanıyorum zaten)
  • LCD mi Plazma mı diye uzun araştırmalardan sonra önce plazmada karar kıldım ve sonunda yine uzun araştırmalardan sonra hangi plazmayı alacağıma karar verdikten sonra İ.B 'i arayıp 42PQ6000 tv yi sipariş ettim,1670 TL havale ettim ve iki gün sonra tv im geldi.Hemen yerine kurdum çok basitti ne klavuzunu okudum ne de daha önce bi LCD veya plazmanın düğmesine dokunmuşluğum var.Kumandayı aldım elime ekranda çıkanlar seni yönlendiriyor zaten,çoğu da dil seçimiydi.Çok basit bi şekilde hemen kanalları dolaşmaya başladım.Yeni bir Digi kullanıcısıyım ve giriş paketi üyesiyim ve henüz digi ile normal uydu yayını arasında fark var mı karşılaştırma yapamadım ama yaparsam bilgi vericem sizlere.Sonuçta receiver araştırmam da devam ediyor,bilgiler çok karmaşık,karar verme aşamasından henüz uzaktayım.Zaten teknoloji fakiriyimdir pek anlamam bu tür şeylerden ama eşek de değiliz yani araştırınca neler çıkıyor ortaya neler.
    Yaklaşık yarım saat av modundayken ve kanalları dolaşırken ölü piksel aradım ne kadar verimli bir testti bilemem ama bişey bulamadım.Görüntü kalitesine gelince,arkadaşımda sony 40 S 4000 LCD var ve arada uçurum ötesi bişey var.Bi halı sahanın dinlenme salonunda samsung LCD veya plazma vardı o zaman tek dikkat ettiğim şey uydu yayınındaki kalitesiydi ve gayet hoştu,bi daha gidişimde o tv nin hangi model olduğunu falan sorucam,sırf meraktan.Ben Samsungu görmeden çok önce LG de karar kılmıştım bikere dönüş yoktu benim için.Benim bulunduğum şehirde beyaz eşya satıcılarının dışında elektronik eşya satan bi tane teknosa,bi tane de gold bilg. mağazası var ve zaten küçükler,her şey,her çeşit yok.Teknosa’da blue-ray den verdikleri klipler dışında bişe görmeniz mümkün değil,iki metreden bakınca hangisi full hd,hangisi hd ready,hangisi LCD,hangisi plazma anlamak mümkün değil,bariz fark var diyen birine ben şahsen inanmıyorum.Eğer blue-rayden verdikleri klip hepsinde aynı kalitede gözüküyorsa HD yayınlarda da bu tv ler arasında bi fark gözükeceyini sanmıyorum.Ama iş SD yayına gelince değişiyor galiba.şuan benim tv im arkadaşımın evindeki vestel Lcd(hd ready) den de,diğerinin evindeki sony fullhd Lcd den de,o halı sahanın cafesindeki samsungdan da üstün bi görüntü kalitesine sahip.
    Ertesi gün teknosadan philips 3360 dıvx player aldım.Altın uçlu scart denemesem çatlarım diye ondan da istedim.hama vardı 34 TL.EyeQ vardı 19 TL.EyeQ aldım akşam denedim.benim scartım kesinlikle bu EyeQ mudur nedir,bu scarta on basar.sd yayını biraz karıncalı gösterdi bu meret.dvd ye film attım iki scartta da fark olmadı.ertesi gün geri götürüp 3,5 tl zararına geri verdim.Şuan benim tvde dvd ile sd yayın arasında görüntü olarak az bir fark var.elbette dvd ninki daha iyi ama yine de ben dvd görüntüsünü daha da iyi bekliyordum.Philips 3360 konusunda yanlış tercih yaptığımı düşünmüyorum ama şu bağlantı kabloları için sanırım kesenin ağzını açmak gerekecek.
    Yansıma işine gelirsek LCD lerde yansıma yok kimse diyemez ,yemek masasının üstüne bak onda da var yansıma duvara bak onda da var.ışığın olduğu heryerde her eşyada var yansıma.tabi plazmalarda daha fazla var,bu doğru,ama plazmadaki yansıma beni rahatsız eder diyorsa birisi LCD deki yansıma seni rahatsız etmiyor mu diye de sorarım ona.Yıllardır flat ekran izledik hepimiz,ona alışık bir durumumuz varken plazmadaki yansımaya tilt olmak biraz abartı bence.arkadaşım vestel 94 ekran LCD yi iki ay önce 1550 ye almıştı.akşam bendeki 106 ekranı izledi,kaça aldın dedi 1670 deyince morali bozuldu.
    Bu arada İB.yi kötüleyen ne kadar bayi falan varsa teknosa da dahil,kendi mağazalarındaki malların bir kısmı kaliteli çin malları,bir kısmı Avrupa malı ama yarısından çoğuda adi beşpara etmez çin malları.Benim scart kablomun kalınlığı EyeQ nun kablosunun iki katı nerdeyse.güya ltın uçlu bi de.Hama alacaktım 2 mt likler var diye almadım,ne gerek var 1 mt yeter.İzmire gidersem profigold pgv 7000 alıcam.DVD için altın uçlu hdmı kablo,digi uydum için için altın uçlu scart.
    Sonuçları bildiririm size ama bu 42 PQ 6000 bence muhteşem tv.İB ye ayrıca tv mi çabuk ve temiz bi şekilde gönderdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum.

• Karar verdim bu aleti alacağım
  • teotihuacan yorum için sağol kesin PQ6000 1ay sonra Allah ın izniylealan arkadaşlara da hayırlı olsun ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahchi -- 11 Temmuz 2009; 15:00:43 >
  • bugün 21:50 itibariyle PQ6000 siparişimi verdim. nakit 1490TL'ye İstanbul bilişimden. Hatta para çıkışmadı 1485 TL'ye almış oldum, görevli arkadaşa teşekkürler..

TV'yi annem ve babam için aldım, 55 ekran SHOV marka televizyonumuz 2 aydır tamamen mor gösteriyordu :)

%90 SD izleyecekleri icin plazma almak en mantıklısıydı. ( E çözünürlüğü arttırıp pikselleri büyütmenin alemi yok değil mi)

100 Hz olmayan tv'ler de görüntü akışı güzel olmuyor, normalde fark edilmez belki ama, 100Hz olan ve olmayan tvler yanyana iken fark bariz ortada oluyor.

Bu tv 600Hz olarak lanse edilmiş o kadar mı bilemem ancak görüntü akışı 100 Hz Ful HD tvler de olduğu gibi.
    Görüntü akışı olarak şunu kastediyorum; ekran da penguenli bir çizgi film oyunuyor, oradaki sahnelerin birinde heliks şeklinde bir yerden aşağıya kayma sahnesi var; o sahnede kamera yukardan ve bazen önden takip ediyor. 100 Hz olanlarda görüntü çok gerçekci ve doğal gözükürken, 100Hz olmayanlarda çizgi film algısı değişmiyor

Tv yi salı günü teknik servis kuracak, yorumlarımı yazarım.

Not : 3 aylık LCD/plazma, HD/FullHD, 50 Hz/100 Hz ve fiyat konularını takip ettikten sonra aldım; Allah yüzümü kara çıkarmasın :o)
    Not2: Kriz felan yalan, kapanışa 5 dakika kala, yani benden sonra biri daha TV alıyordu :)))

• Merhabalar bende 3 aylık araştırma sonucunda gerek fiyatı gerek donanımı gerek görselliği gerek marka durumu olarak bu cihazı almaya karar verdim cumartesi günü 1490 tl ye aldım.

salı gelecek dıgıturk lıg tvlı turksat paketıyle beraber kuracagım detayları aktarırım.
  • bu tv benimde aklıma yattı artık kesin plazma düşünüyorum ağırlık uydu olacak çünkü. ayrıca plazmayı alan arkadaşlara seoul x3 tavsiye ederim görüntü hdmi den verdiği için kalite oluyor arkadaşta görmüştüm
    tv cnet testinden 10 üzerinden 8,6 almış
    http://translate.google.com/translate?u=http%3A//reviews.cnet.co.uk/televisions/0%2C39030218%2C49301753%2C00.htm&hl=tr&langpair=auto|tr&tbb=1&ie=ISO-8859-1
    ekatmer ve aminocard arkadaşların yorumlarınıda bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix -- 13 Temmuz 2009; 15:02:41 >

• ya katmer fiyat niye böyle düştü. bi daha mı alsam.

bu arada onbaşı olmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffate -- 14 Temmuz 2009; 9:38:45 >
  • Yakında LG Plazmanın PQ70 Full HD modelleri satılmaya başlanacak. PQ6000 serisinde fiyatlar böyle düştüğüne göre PQ70 serisi sanırım PQ6000'lerin ilk çıkış tarihindeki fiyatlara benzer olacak.
    http://www.plasmatvreviews.org.uk/category/lg-plasma-tvs/
  • WALLA TAM BEN ALACAKTIM HAFTA SONU İNDİRİMİ YAPMISLAR BENDE CAKILDIM HEMEN :))

BUGUN AKSAM 5 TE GETIRECEKLER İŞ CIKISI GIDIP EVDE BAKACAGIM AMA KURULUMU YARIN YAPACAGIM DIGITURKTENDE LIG TV LI PAKET ALACAM BAKALIM ANSIL OALCAK UYUM SAGLAYACAKMI UMARIM BOZUK BIR GORUNTUYLE KARSILASMAM..

HELE BI BAKALIM NASIL OLCEK OLMAZSA ALIRIZ BIRERTANE DAHA

BU ARADA HEP DIYORDUMKI KESKE ALAN BIRI TLF NUNU YAZSADA BIREBIR GORUSSEM :)

BEN YAPAYIM BU JESTI 0544 471 23 53 TEN YARIN ITIBARI ILE FIKIR PAYLASIMI YAPABILIRIM :) FAZLA RAHATSIZ ETMEYIN :d
  • Cihazı cumartesi günü aldım 18 gibi ama aynı gün teslimat olmadı :) araya pazar girdi ancak pazartesi kargoya vermişler salı günü akşam 17 gibi teslimat yaparız dıyor ups kargı şirketi..

yani sanırım aynı gün teslimat oalyını biraz abartmışlar gerçi kendi arabanla alırsa verebiliyorlar...

bu arada merak eden oalbılır mecıdıyekoyden aldım teslımat yerı umranıye olacak.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.