Şimdi Ara

LG 42PQ6000 PLAZMA TV (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.102
Cevap
0
Favori
93.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Model cok guzel. Herkese tavsiye ederiz. Fakat alanlar karşısında kilitleniyor!
  • ooo stoklara girdi heralde

zaten kötü tv yoktur depoda olmayan vardır
  • sayın yetkili ürün satılmaya başlandığında 729€+kdv iidi ancak euro düşünce 759 €+kdv yapmışsınız. neden acaba hafta sonuna özel 729€+kdv olmaz mı?
  • devlet kdv + ötv indirimi yapar üstüne bide euro düşer ama ne hikmetse fiyatlarda pek degişiklik olmaz
  • İşlerimin yoğunluğundan bırakın test etmeyi başına geçip doğru düzgün izleyemedim bile geçtiğimiz hafta.
    Bugün biraz daha ilgi göstermeye çalışacağım. Hafta içi Resimli SD ve 720p HD örneklerini gönderirim sanırım.

Özet olarak biraz anlatayım, detaylı olarak vakit bulunca yazacağım.

Kutudan cihaz, ayağı, duvara monte edilecekse ayak bolmunu kapatacak aparatı, uzaktan kumandası ve pilleri , güç kablosu ve içinde türkçe de bulunan kurulum ve kullanma klavuzu çıktı. Kumanda diğer LG kumandalarına benzemekle beraber üzerinde "eco" tuşu var. cihazın backlight seviyesini ayarlayıp enerji tüketimini ayarlayan sensörü açıp kapayan tuş.

PG6000'in kumandasının aksine PQ6000 kumandasında TV/STB tuşları yok, aslında alırken öyle bir kumanda geleceğini ev bir ihtimal evimdeki Teledünya STB kumandasından kurtulacağımı umut etmiştim. Rahat kullanımlı anlaşılır bir kumandası var.

Cihazı İstanbul Bilişim'den aldım, cihaz daha teslim edilmeden önce servis arayı kurulum için randevu aldı. Ama ben sabırsız davranıp servisten önce kurulumunu yaptım.
    Menüleri de yeni nesil LG menüleri ile aynı, anlaşılır, oldukça şık kolay bir menüsü var.

cihazda ilk 1 gün logolar ve benzeri hareketsiz yazılar ekranda geçici izler bıraktı. daha önce review larda okumasaydım panik yapabilirdim ama ardından bunlar kayboldu ve şu anda saatlerce hareketsiz logosu olan bir kanalıda izlesem ardında iz kalmıyor.

Renk ve görüntüler beklediğim gibi. bu fiyat aralığı için oldukça başarılı bir cihaz. görüntüler canlı ama yapay bir canlılık değil, renkler oldukça dengeli ve gerçekçi.
    Televizyon evimde sırtı duvara gelecek şekilde duruyor ve karşısıi sağı ve solu tamamen cam. Böyle bir cihazı yerleştirmek için olabilecek en saçma yer ancak başka bir aleternatifim bulunmuyor, televizyonun bulunduğu oda gün boyunca ışık alıyor. doğu ve batı cepheleri olduğu için sürekli işığa maruz kalıyor.

böyle bir ortamda cihaz backlight i oldukça başarılı bir şekilde ayarlayıp bana sürekli olarak iyi bir görüntü veriyor. ondan önce aynı yerde duran CRT ile özellikle sabahları tv izleyemezdim ama bu sabah rahatlıkla bunda izledim.

hopallörleri PG6000 deki gibi gizli ve aşağı doğru bakıyor. aslında cihazı JBL hopallörlerime bağlamayı düşünüyordum ama kendi ses kalitesi oldukça tatminkar geldi.
    Divx için türkçe altyazı desteği mevcut. problemsiz olarak izleyebiliyorsunuz. 2gb lik flash diske attığım her divx i sorunsuzca izledim. ardından 500gb lik maxtor u bağladım.
    listelemeyi sorunsuzca yaptı ama bazı divx leri "uyumsuz format" diyerek çalıştırmadı ancak aynı divxler flash diskte çalışıyordu. çok detaylı inceleyemediğim için sorunun ne olduğunu bilmiyorum ancak diskin boyutundan kaynaklandığını sanmıyorum. tahminimce 500gb lik diskte NTFS i listeleyebiliyor ancak çalıştıramıyor. bi ara flashdisk gibi fat32 destekli bir disk ile deneyeceğim.

Evimde Teledünya HD kutu var. SD yayınlar kesinlikle muhteşem. kablo tv den günün birinde böyle bir kalite görebileceğim hiç aklıma gelmezdi. HD yayınlar ise yine çok başarılı.
    Eurosport HD ve NG HD de bu haftasonu birkaç program izleme şansım oldu. 720p yayınlar için kesinlikle tavsiye ederim.

henüz 1080 görüntüyü verdiğimde nasıl davranacağını bilmiyorum. Test etme fırsatım olmadı, ilerleyen zamanlarda playstation veya blueray ile denemeyi planlıyorum. Ancak bu cihazı tercih etme nedenlerimden biride evimde bulunan hd yayınların 720p olması idi ve beni fazlasıyla mutlu etti.

cihazın tasarımına gelince, zevkler ve renkler mutlaka tartışılır ama bence piyasadaki en güzel kasalardan biri bu. Tek katman bir cam var, çerçeve yok, on yüzde açma kapama düğmesi dahil hiçbir pürüz yok. Cam kenarlardan hafif dışarı taşarak görüntüsünü dahada güzelleştirmiş.

PG6000'i inceleyenler bilir oda çerçevesiz bir tasarıma sahipti, işyerimde 2 tane PG6000 var video konferans için kullanılan, onlarla karşılaştırdığımda bu cihaz daha ince, daha zarif ve gösterişli, 2-3 kilo daha hafif.

http://uk.lge.com/products/model/detail/plasmatv_42pq6000.jhtml#

linkte cihazın yüksek cözünürlüklü resimleri var. tasarımını daha detaylı inceleyebilirsiniz.

şimdilik bukadar..

• dostum, bu detaylı incelemen iiçin çok sağol bende bu tv den almak istiyorum ancak istanbul bilişime güvenemiyorum. lg tr garantili olarakda magazalara ne zaman gelir belli değil...
    ürün arızalandığında i.b nasıl bir süreç izliyor merak ediyorum. tamam kendine yetkili servis adı ile anlaşma yaparak bir ağ kurmuş. tamam ürünleri bir şekilde ithal edersin ancak ürünlerin yedek parçalarını fabrika i.b neden versin. bence kötü bir arıza olduğunda sıkıntı olacakdır. işallah sizin başınıza gelmez...
  • Servis hakkında soru sormak istiyorum. Yeni öğrendiğim bi kavram var. Bi ürünü bi firmadan aldığımız zaman aynı ürüne o markanın servisi aynı zamanda ilgilenmiyormu? MEsela istanbul bilişmden LG aldığım zaman normal Lg servisine baktıramıyormuyum? Bende bu Tv den almayı düşünüyorum eğer öyle değilse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 12 Nisan 2009; 14:27:18 >
  • Sayın quiard LG sitesinde resimlerine deteylı baktıgımda D-sub 15 pin girişi yok fakat İ.B de özelliklerinde var gözüküyor varmıdır yokmudur. bi de hem pg600 ve pq600 kullanıcısı olarak bu 600HZ alt alan taraması dogrumudur bi fark görebildinizmi.
  • istanbul bilişim in sattığı ürünlere kendi servisleri destek veriyor. LG türkiyenin servisleri ancak ücreti karşılığında destek verecektir. Bu 2 yıllık garanti süresi için böyle.
    iki yılın sonunda her iki servisde ücreti karşılığında destek verecektir.

servis konusunda veya guvenilirlik konusunda açıklama yapabilecek kişi ben değilim, istanbul bilisimdir.

Ancak benim bu televizyonu alırken dikkate aldığım şey Türkiye'ye yasal yollardan ithal edilen her ürünün o ürünün yetkilendirdiği ofisi veya başkası tarafından ithal edilsede sanayi bakanlığı tarafından uygulanan kurallar ve benim tüketici haklarımın aynı olması. ürün bozuldulduğunda LG türkiye servisleride istanbul bilisim servisleride aynı davranmak zorunda.

bana aldığım ürün yasal faturası ve üzerinde TRT bandrolü ile gönderildi.
  • d-sub 15 pin girişi var, arka panelinde yeralıyor.

pg6000 i hic TV yayını ile kullanmadık. 2 adet pg6000 720p video konferans icin kullanılıyor. görüntüler genelde toplantı ve paylaşılan sunumlar olduğu için çok hareketli ve çeşitli değil. bu nedenle görüntü konusunda yorumum çok doğru olmayacaktır. Ancak yinede birşey söylemek gerekirse pq6000 in verdiği görüntü çok daha başarılı.

PG6000 ile PQ6000 arasında 600hz lik sub-field driving dışındada ciddi farklar var

PG6000 30000:1 , PQ6000 2000000:1 kontrast değerine sahip
    ayrıca bildiğim kadarıyla XD engine versiyonları farklı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: quiard

istanbul bilişim in sattığı ürünlere kendi servisleri destek veriyor. LG türkiyenin servisleri ancak ücreti karşılığında destek verecektir. Bu 2 yıllık garanti süresi için böyle.
    iki yılın sonunda her iki servisde ücreti karşılığında destek verecektir.

servis konusunda veya guvenilirlik konusunda açıklama yapabilecek kişi ben değilim, istanbul bilisimdir.

Ancak benim bu televizyonu alırken dikkate aldığım şey Türkiye'ye yasal yollardan ithal edilen her ürünün o ürünün yetkilendirdiği ofisi veya başkası tarafından ithal edilsede sanayi bakanlığı tarafından uygulanan kurallar ve benim tüketici haklarımın aynı olması. ürün bozuldulduğunda LG türkiye servisleride istanbul bilisim servisleride aynı davranmak zorunda.

bana aldığım ürün yasal faturası ve üzerinde TRT bandrolü ile gönderildi.

Açıklamaların için teşekkürler.Ayrıca üstteki cevap çok güzel olmuş...

• 42PQ3000 de gayet cazip görünüyor 1.499ytl nakit fiyatı var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: reymor01

42PQ3000 de gayet cazip görünüyor 1.499ytl nakit fiyatı var...

Ewet olabilir sarfiyatıda düşük....
  • quote:

Orjinalden alıntı: 911GT3

bakalım image retention-burn in durumu nasıl bunda lg çözemedi gitti şu problemi..

böyle bir durumda karşılaşıldıgı zaman çözüm varmıdır
    bilgi verebilirmisiniz.
  • biraz beklesekmi acaba fiyat düşermi
  • quote:

Orjinalden alıntı: eminx99

biraz beklesekmi acaba fiyat düşermi

cihaz ib dışında hiç bir yerde yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: İstanbul Bilişim

Model cok guzel. Herkese tavsiye ederiz. Fakat alanlar karşısında kilitleniyor!

stoklarınızda varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: digitalsistem

quote:

stoklarınızda varmı

ne yazık ki stoklarında yokmuş ve ne zaman geleceği henüz belli değil diyorlar, umarım stoklara girmeden önce alıp kullanan bir arkadaş fotolu sd testi ekler, bizde fikir sahibi oluruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahmuz

quote:

Orjinalden alıntı: digitalsistem

quote:

stoklarınızda varmı

ne yazık ki stoklarında yokmuş ve ne zaman geleceği henüz belli değil diyorlar, umarım stoklara girmeden önce alıp kullanan bir arkadaş fotolu sd testi ekler, bizde fikir sahibi oluruz

QUIARD..

İşlerimin yoğunluğundan bırakın test etmeyi başına geçip doğru düzgün izleyemedim bile geçtiğimiz hafta.
    Bugün biraz daha ilgi göstermeye çalışacağım. Hafta içi Resimli SD ve 720p HD örneklerini gönderirim sanırım.

Özet olarak biraz anlatayım, detaylı olarak vakit bulunca yazacağım.

Kutudan cihaz, ayağı, duvara monte edilecekse ayak bolmunu kapatacak aparatı, uzaktan kumandası ve pilleri , güç kablosu ve içinde türkçe de bulunan kurulum ve kullanma klavuzu çıktı. Kumanda diğer LG kumandalarına benzemekle beraber üzerinde "eco" tuşu var. cihazın backlight seviyesini ayarlayıp enerji tüketimini ayarlayan sensörü açıp kapayan tuş.

PG6000'in kumandasının aksine PQ6000 kumandasında TV/STB tuşları yok, aslında alırken öyle bir kumanda geleceğini ev bir ihtimal evimdeki Teledünya STB kumandasından kurtulacağımı umut etmiştim. Rahat kullanımlı anlaşılır bir kumandası var.

Cihazı İstanbul Bilişim'den aldım, cihaz daha teslim edilmeden önce servis arayı kurulum için randevu aldı. Ama ben sabırsız davranıp servisten önce kurulumunu yaptım.
    Menüleri de yeni nesil LG menüleri ile aynı, anlaşılır, oldukça şık kolay bir menüsü var.

cihazda ilk 1 gün logolar ve benzeri hareketsiz yazılar ekranda geçici izler bıraktı. daha önce review larda okumasaydım panik yapabilirdim ama ardından bunlar kayboldu ve şu anda saatlerce hareketsiz logosu olan bir kanalıda izlesem ardında iz kalmıyor.

Renk ve görüntüler beklediğim gibi. bu fiyat aralığı için oldukça başarılı bir cihaz. görüntüler canlı ama yapay bir canlılık değil, renkler oldukça dengeli ve gerçekçi.
    Televizyon evimde sırtı duvara gelecek şekilde duruyor ve karşısıi sağı ve solu tamamen cam. Böyle bir cihazı yerleştirmek için olabilecek en saçma yer ancak başka bir aleternatifim bulunmuyor, televizyonun bulunduğu oda gün boyunca ışık alıyor. doğu ve batı cepheleri olduğu için sürekli işığa maruz kalıyor.

böyle bir ortamda cihaz backlight i oldukça başarılı bir şekilde ayarlayıp bana sürekli olarak iyi bir görüntü veriyor. ondan önce aynı yerde duran CRT ile özellikle sabahları tv izleyemezdim ama bu sabah rahatlıkla bunda izledim.

hopallörleri PG6000 deki gibi gizli ve aşağı doğru bakıyor. aslında cihazı JBL hopallörlerime bağlamayı düşünüyordum ama kendi ses kalitesi oldukça tatminkar geldi.
    Divx için türkçe altyazı desteği mevcut. problemsiz olarak izleyebiliyorsunuz. 2gb lik flash diske attığım her divx i sorunsuzca izledim. ardından 500gb lik maxtor u bağladım.
    listelemeyi sorunsuzca yaptı ama bazı divx leri "uyumsuz format" diyerek çalıştırmadı ancak aynı divxler flash diskte çalışıyordu. çok detaylı inceleyemediğim için sorunun ne olduğunu bilmiyorum ancak diskin boyutundan kaynaklandığını sanmıyorum. tahminimce 500gb lik diskte NTFS i listeleyebiliyor ancak çalıştıramıyor. bi ara flashdisk gibi fat32 destekli bir disk ile deneyeceğim.

Evimde Teledünya HD kutu var. SD yayınlar kesinlikle muhteşem. kablo tv den günün birinde böyle bir kalite görebileceğim hiç aklıma gelmezdi. HD yayınlar ise yine çok başarılı.
    Eurosport HD ve NG HD de bu haftasonu birkaç program izleme şansım oldu. 720p yayınlar için kesinlikle tavsiye ederim.

henüz 1080 görüntüyü verdiğimde nasıl davranacağını bilmiyorum. Test etme fırsatım olmadı, ilerleyen zamanlarda playstation veya blueray ile denemeyi planlıyorum. Ancak bu cihazı tercih etme nedenlerimden biride evimde bulunan hd yayınların 720p olması idi ve beni fazlasıyla mutlu etti.

cihazın tasarımına gelince, zevkler ve renkler mutlaka tartışılır ama bence piyasadaki en güzel kasalardan biri bu. Tek katman bir cam var, çerçeve yok, on yüzde açma kapama düğmesi dahil hiçbir pürüz yok. Cam kenarlardan hafif dışarı taşarak görüntüsünü dahada güzelleştirmiş.

PG6000'i inceleyenler bilir oda çerçevesiz bir tasarıma sahipti, işyerimde 2 tane PG6000 var video konferans için kullanılan, onlarla karşılaştırdığımda bu cihaz daha ince, daha zarif ve gösterişli, 2-3 kilo daha hafif.

http://uk.lge.com/products/model/detail/plasmatv_42pq6000.jhtml#

linkte cihazın yüksek cözünürlüklü resimleri var. tasarımını daha detaylı inceleyebilirsiniz.

şimdilik bukadar..

• http://uk.lge.com/products/model/detail/plasmatv_42pq3000.jhtml

Çözünürlük burada: Resolution: 1365 x 768 gözükmekte?

İB'de 1024*768 gözüküyordu sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.