Şimdi Ara

LG 42PQ6000 PLAZMA TV (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.102
Cevap
0
Favori
93.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LG TV kullanıcıları!

Lütfen aşağıdaki linki tıklayıp Kullandığınız marka modeli yazarak bir mesaj atınız.

>>http://forum.donanimhaber.com/m_22940241/tm.htm <<

Benim 1 Samsung 2 LG LCD Tv'im var ve ekledim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 2 Mayıs 2009; 2:28:18 >
  • hayırlı olsun plazman.sd yayın görüntülerinide atabilirsen çok sevindirirsin bizi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nevz@t

Artık bir LG-50PQ6000 sahibi olarak soruları cevaplayabilirim.

Cihaz malesef MKV oynatmıyor. İncelememi ve fotoğrafları haftasonu koymaya çalışacağım. Televizyonu 10 taksit 3000 YTL ye aldım. Aynı gün kurulum gerçekleşti. Açıkcası beklediğimden çok daha iyi performans. SD yayın da ise tabii ki büyük ekranın handikaplarını taşısa da gayet başarılı buldum.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın, inceleme yazınızı bekliyoruz. SD kalitesinin çok iyi olduğu zaten heryerde bahsediliyor, HD için ise orta karar deniyor, özellikle HD performansı, yansıma sorunu ve image retention ile ilgili detaylar verebilirseniz sevinirim. Aldığınız LG Shop'da PQ3000 serisi (özellikle 42") var mıydı? İnceleme şansınız oldu mu? Teşekkürler...

• PQ3000 LGShop'a henüz gelmemişti. İmage Retentionla ilgili hiç bir problem yaşamadım 1-2 saat açık kalan ligtv de köşede herhangi bir iz vs kalmamıştı. Hareketli sahnelerde de akıcılık çok iyi. Yansıma benim de ilk aklıma gelendi çünkü ön ekran tamamen cam. Fakat Lg bu konuda da başarılı olmuş ve TV açıkken yansıma yapmıyor. Ama Evimde TV tam güneşin karşısında değil. bu açıdna yanıltmış olmayayım. Gece ise odanın ışıkları kesinlikle TVde yansımıyor.

En bitirici olay ise Ses. Maşallah adamlar TVnin içine ne koydularsa inanılmaz kuvvetli ve bozulmayan, kaliteli bir sesi var. Ben 10 seviyesinde tutuyorum sesi ve 60a kadar gidiyor.

720p video da izledim. Ve açıkcası ondan da çok memnun kaldım.

Bu fiyata şimdilik bundna daha iyi, bu boyutta bir TV almam bence mümkün değildi, bir başka üründe özel bir kampanya vs ya da teşhir ürünü olmadığı sürece. İşin ilginci ben o gün ki 3 ya da 4üncü müşteriydim aynı modeli alan. Yavaş yavaş satışı hızlanıyor.

Şu an sadece LG shoplarda, ElectroWorld'de ve Darty'de ürün mevcut. Hepsiburada ön satış yapıyor. Electro world ve Darty'de 2799 YTL 5taksit fiyatı var. Aylık taksit miktarını karşılayabiliyorsanız çok daha iyi fiyat.

Ama benim bir miktar başka harcamalarımda olduğu için 10 a böldürmek zorundaydım. 10 taksit fiyatı Electro'da ve Darty'de daha fazla yapıyor benim aldığım fiyattan.

HepsiBurada Bonus'a peşin fiyatına 10 taksit yapmış ama HB satış fiyatı da 2999YTL.

Özellikle bu ara TV almayı ve büyük ekranı düşünenlerin incelemesini mağazada görmelerini tavsiye ederim. Dikkate alınması gerekn bir model. Tabii ki Plazmada LG, Panasonic ya da Pioneer kadar başarılı bir firma değil ama malesef bu markalarda da bu boyutta bir TV 3000 YTL değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevz@t -- 2 Mayıs 2009; 14:03:11 >

• 1-2 resim koysan çok iyi olur..
  • Sevgili Nevzat,
    Cevaplar için teşekkürler.

quote:

Tabii ki Plazmada LG, Panasonic ya da Pioneer kadar başarılı bir firma değil ama malesef bu markalarda da bu boyutta bir TV 3000 YTL değil.

demişsin ama, yanlış hatırlamıyorsam önceki mesajlarından birinde panasonic 50X10 u izlemiş ve seni tatmin etmediğini söylemiştin. (Pioneer ı kapsam dışı tutuyorum)

Bir de yine Teknosa'da bir Philips (73xx serisiydi herhalde) gördüğünü ve çok beğendiğini söylemiştin (sen de beni mi takip ediyorsun birader diyebilirsin şu anda TV seçiminde seninkine benzer bir süreçteyim de), onu kendi TV nle karşılaştıracak olursan ne söyleyebilirsin?

Benim düşündüğüm modeller;
    42PQ3000
    42X10
    42PFL7404
    42PFL8404

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amf23 -- 2 Mayıs 2009; 16:56:59 >

• öncelikle hayırlı olsun nevzat,
    50" 3000 tl iyi fiyat.sd ve hd teledünya artı divx görüntülerini merak ediyorum.çünkü eğer alırsam ben de bu şekilde kullanıcam aldığım paneli.özellikle fiyat cezbetti.ama lglerde burn-in daha sık görülüyo diye okuduğumdan tamamen elemiştim lgyi.orbiter özelliği varmı tvde yada buna benzer birşey?burn-in yoksa kesinlikle alınacak bi tv.dediğim gibi paylaşımını bekliyorum.bu krizde görüntü kalitesi yanında fiyatta öne çıkıyor .%10luk bi görüntü kalitesine yada biraz daha iyi siyaha 1500-2000 tl fazla vermem açıkçası.sonuçta bu tvyi kullanım ömrümüz 3-4 sene.5 sene sonra ne tvler çıkar kimbilir.o yüzden minimum fiyat maksimum performans.
  • bende 42 pq 6000 almak istiyorum;

50 nin elektrik tüketimikaç w?
    42 180 w gibi düşük bir tüketime sahip.

50 ile 42 arasında boyut harici başka bir fark mevcutmu?

hayırlı günler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: amf23

Sevgili Nevzat,
    Cevaplar için teşekkürler.

quote:

Tabii ki Plazmada LG, Panasonic ya da Pioneer kadar başarılı bir firma değil ama malesef bu markalarda da bu boyutta bir TV 3000 YTL değil.

demişsin ama, yanlış hatırlamıyorsam önceki mesajlarından birinde panasonic 50X10 u izlemiş ve seni tatmin etmediğini söylemiştin. (Pioneer ı kapsam dışı tutuyorum)

Bir de yine Teknosa'da bir Philips (73xx serisiydi herhalde) gördüğünü ve çok beğendiğini söylemiştin (sen de beni mi takip ediyorsun birader diyebilirsin şu anda TV seçiminde seninkine benzer bir süreçteyim de), onu kendi TV nle karşılaştıracak olursan ne söyleyebilirsin?

Benim düşündüğüm modeller;
    42PQ3000
    42X10
    42PFL7404
    42PFL8404

Selamlar...

Valla sağlam takip etmişsiniz beni. :)
    Panasonic'de beğenmediğim en enmli şey beyazlardaki parlaklığın az oluşu idi. Bir de Panasonic henüz tekofaks garantisi ile satılmaya başlanmadığından tereddüt ettim. Belki bir kaç mağazada daha inceleme şansım olsaydı, Mavi'nin verdiği yayından ya da ortam ışığındna kaynaklandığını düşünebilirdim. Ama hala Türkiyede Mavi Bİlgisayar dışında bulunabilecen bir ürün değil.

Bir de bir önceki TVim ilk açılan MediaMarkt kampanyasından almış olduğum LG 26". Açıkcası özellikle SD'de halen çoğu mağazada bu kadar güzel grüntü veren bir 26" çok görmüyorum. Bİraz da o yüzden markaya güvenim var gibiydi.

Philips olayına gelince. Philips'in yorumlarını okuduğumda özellikle tepkime süresi ile ilgili problemleri olan bir TV olduğunu gördüm. Ve aynı zamanda 7603 modeli artık bulunmuyordu ve onun yerini 7403 almıştı. 47" 7403'ün ise fiyatı 3500 YTL'nin üzerinde idi. O yüzden elemek zorunda kaldım. Ama özellikle Philips'in 9XXX serisinin renklerini bir incelemenizi isterim teşhirde. İnanılmaz hoş renklere sahip. Tabi fiyatı da oldukça tuzlu.

PQ3000 henüz satışa sunulmadı. O yüzden görme şansım olmadı.

3000YTL benim için psikolojik sınırdı çünkü 3000 YTL sınırını kırdığınız anda bir çok seçenek belirmeye başlıyor. Özellikle Sony ve Samsung'un yeni nesilleri (LED serisi) seçenekler arasına katılmaya başlıyor bir bakıyorsunuz kendinizi 4000-4500 seviyesinde bulmuşsunuz. E bu fiyata yakın Piooneer 5090 var bu seferde.

O yüzden bence yapmanız gereken şey ödeyebilecğeiniz rakama bir sınır çekmek. Ve o sınırın altında kalan TVler arasında eleme yapmak ve önceliğin büyüklüktemi (odanıza gre ideal olan boyut) yoksa markada mı olduğuna karar vermek.

Bİr de ne kadar çok bir TV'yi araştırmaya başlarsanız o kadar çok kusur bulursunuz bir yerde de kesip atmak gerekiyor.

Önümüzdeki yıllarda 40 ve 42" tvlerin yerine 46 ve 50" TV'lerin standartlaşacağını ve fiyatların daha da makul seviyelerde dolaşacağını düşünüyorum.

Şunu da ekleyeyim. Yeterli kaynağı ayarlayabilirsem bundan sonraki TV'im kesinlikle Pioneer olacaktır.

• Sevgili Nevzat,
    Çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevapladığınız için.

32" LG HD ready bir televizyonum ve de panasonic ax200 hd ready bir projeksiyonum var ve ekran boyutunun seyir zevkini ne kadar çok etkilediğini iyi biliyorum, fakat yeni alacağım TV'yi projeksiyon perdesinin arkasına duvara monte etmeyi düşünüyorum ve duvar geometrisinden dolayı oraya sığacak max. diagonal ölçü 42" e uygun ve bu arada toplam montaj derinliği de max 120mm olmak zorunda. İzleme mesafem de 3,5m olacak (bu arada aynı mesafeden 90" projeksiyon görüntüsü izliyorum ve hiçbir problem yok, oldukça keyifli.) İzlenecek materyaller, çoğunlukla NBA Tv (maalesef Digiturk yayını), bazı (BJK dışındaki takımların) ligtv HD maçları, spormax hd maçları ve projeksiyonda izlenmeyi gerektirecek kadar görsellik içermeyen hd (çoğunlukla 720p ve biraz da 1080p) filmler.

Bu bilgiler ışığında, HD ready bir plazmanın (42pq3000 veya 42x10) beni üzmeyeceğini ve fakat hd yayınlarda da uçurmayacağını, hernekadar 50" ve altının 3,5m mesafede fullhd farkını anlamak için yeterli olmayacağını bilsem ve tahmin etsem de içimde bir uhde olarak durmakta olan full Hd panel alma dürtüsü de, son günlerde dikkatimi çeken 42pfl7404 ve 42pfl8404 e yönlendiriyor beni, ancak SD yayınlardaki performansı da büyük bir soru işareti. Bu 4 alternatif de 1800-2200TL aralığında değişiyor ve bunun üstüne çıkmayı da düşünmüyorum ve hatta mümkünse alt sınırdan birşey bulmak istiyorum.

Yukarıdaki bilgilere göre, seçtiğim modeller için ve varsa başka alternatif önerileriniz için görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Selamlar...

• geçtiğimiz hafta ib de teşhirde 42pq6000 plazma vardı.görüntü gayet iyiydi.
  • Darty'de LG 42PQ6000: 1.999

42Q3000 ve 42Q6000 GÜÇ TÜKETİMİ: 320 W
    Aşağıdaki görüntü, ürünün kullanma kılavuzundan alınmıştır:

LG 42PQ6000 PLAZMA TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif -- 3 Mayıs 2009; 20:34:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: enderce

Merhaba arkadaşlar

Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum

01/05/2009 tarihi itibari ile stoklarımıza PQ6000 serisinde 42''50'' girmiş durumdadır ilgilenen arkadaşlarımızın LG altunizade brand shop da ürünleri görüp yakından inceleme şansına sahiptirler ayrıca mağzamızda yeni olarak PQ200R 42'' de modelide görebilirler.

Saygılarımla

Ender SEVİM
    LG Altunizade Brand Shop
    0216 651 19 02 - 03

ÜRÜNLERİN GÜÇ TÜKETİMİ NEDİR ÜST MESAJDA ARKADAŞ KULLANMA KILAVUZUNDA 320 W OLARAK YAZDIĞINI SÖYLÜYOR ANCAK SİTELERDE ÜRÜNÜN 185 W GÖRÜNÜYOR..SİZ SATICI OLARAK GERÇEK NEDİR?
  • quote:

Orjinalden alıntı: digitalsistem

quote:

Orjinalden alıntı: enderce

Merhaba arkadaşlar

Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum

01/05/2009 tarihi itibari ile stoklarımıza PQ6000 serisinde 42''50'' girmiş durumdadır ilgilenen arkadaşlarımızın LG altunizade brand shop da ürünleri görüp yakından inceleme şansına sahiptirler ayrıca mağzamızda yeni olarak PQ200R 42'' de modelide görebilirler.

Saygılarımla

Ender SEVİM
    LG Altunizade Brand Shop
    0216 651 19 02 - 03

ÜRÜNLERİN GÜÇ TÜKETİMİ NEDİR ÜST MESAJDA ARKADAŞ KULLANMA KILAVUZUNDA 320 W OLARAK YAZDIĞINI SÖYLÜYOR ANCAK SİTELERDE ÜRÜNÜN 185 W GÖRÜNÜYOR..SİZ SATICI OLARAK GERÇEK NEDİR?

evet gerçekten güç tüketimi hayal kırıklığı yarattı bende.

şayet denildiği gibi 185 w değilse ben gene panasoniğe dönüş yapacağım .

kendi sitesinde de 185 denmekte idi sanki?

bu 320 full durumdaki tüketim olmasın bütün parkallık ses açıkken?

zira cihazda otomatik ışık kontrolü var?

rica etsek cihazın arkasındaki etiketten W değerini okuyabilirmisiniz?

hayırlı günler.

• http://uk.lge.com/products/model/detail/plasmatv_42pq6000.jhtml#

ingiltere sitesinde typical 185 w demekte yani ortalama oluyor herhalde.

320 w bu değere göre neredeyse 2 katı.

tamam belki değer ama hangisi doğru, türkçeye çevirirken kullnma kılavuzunda hata olmuş olabilir mi?

hayırlı günler.
  • MKV ile ilgili bir açıklık getirelim

.mkv yi listelemiyor bile..

500 GB lik maxtor diskim surekli bagli durumda icindeki tum divx leri listeleyip calistirirken mkv, wmv vs gibi diger formatlari gormuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quiard -- 4 Mayıs 2009; 16:59:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: quiard

MKV ile ilgili bir açıklık getirelim

.mkv yi listelemiyor bile..

500 GB lik maxtor diskim surekli bagli durumda icindeki tum divx leri listeleyip calistirirken mkv, wmv vs gibi diger formatlari gormuyor.

Zaten uk sitesine bakarsanız divx sd diyor yani lh5000 ve lh7000 serileri gibi hd dvix değil...

Bu arada kılavuza verilen değerler maksimum değerler ortalama(bazen ekonomik mod da olabiliyor) yı ise uk sitesi veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 4 Mayıs 2009; 17:31:35 >
  • güç tüketimi bendede hayal kırıklığı yarattı. bende 185 olarak düşündüğüm için bu tv düşünüyordum. ama şimdi panasonic tarafındayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: phoenix20

güç tüketimi bendede hayal kırıklığı yarattı. bende 185 olarak düşündüğüm için bu tv düşünüyordum. ama şimdi panasonic tarafındayım

ben bugün hesabını yaptım;
    elektriğin kw si kaba hesap 25 ykr .

1 kw=1000w.

şimdi bu cihaz erçekten 350 w bile tüketse ;

kullnım hafta içi günde 4 saat hafta sonları günde 8 saatten ortalama haftada 40 saat etmekte.

40x4 = 160 saat ayda ediyor.

160 saat x 350 w = 56 kw ediyor ayda.

onunda ytl karşılığı= 56 x 25 ykr = 14 ytl etmekte ayda.

şimdi 190 w tüketen panasoniğide doğru orantıdan hesaplarsak o da 7,5 ytl tüketecek ayda

aradaki fark 6,5 ytl;

2000 liraya bu özellikte 42 panasonic yok en az 2400 ytl.

az elektrik tüketiyor diye 400 ytl fazla vereceksin. peki bu 400 ytl amorti etmen kaç ay sürecek?

400\ 6,5 = 61 ay.

yani 5 yıldan çok.

kısaca demek istediğim gerçekten görüntüsü sesi özellikleri iyi ise 5 yıl sonra kendini amorti edecek bir cihaz için elektriği kafaya takmaya gerek yok.

ha ben cafede kullnıcam 24 saat açık dersen o zaman ayrı.

ama ev kullnımında çok bir şey fark etmiyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.