Şimdi Ara

LG 47LH4000 - İNCELEME (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
167
Cevap
0
Favori
21.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün LH serısını sonunda cıplak gozle gordum gerçekten guzel panel ve kasa tasarımı yapmıslar o kadar tv ıcınden renkler (samsung ve lg) ben burdayım dıyor acayıp derecede fark var diger lcd televızyonlar ile

bende 47lh4000 ve samsung 46a856 arsında kaldım samsung gercekten cok cok ınce bı kasası var led tvlere yakın bı ıncelıge sahıp ultra slım ve hos duruyor cam gıbı ama eskı serı tabıkı

LG lh serısıde yabana atılacak degıl gıbı .2 tvde aynı ozellıklere sahıp

su an cok kararsızım ama yorumlara gore hareket edıcem artık bılemıyorum 2 tv arasında kaldım yorumlarınızı beklıyorum tesekkurler.
  • Ben servis menüsüne girip, avforumdakilerin dediği ayarı değiştirdim ve USB menüsüne film menüsü geldi! USBmde internetten indirdiğim .dat uzantılı SD kısa bir video vardı, izleyebildim! .mkv vs. deneme şansım yok ama şu an...

quote:

Orjinalden alıntı: metbey

quote:

Orjinalden alıntı: Asus535

Bence her markanın güncel modellerine bakmak lazım.
    Yani Samsung bakıyorsanız, A değil B serisi,
    LG bakıyorsanızi LG değil, LH serisi.
    Sonra pişman olmayasınız. Vardır mutlaka eklediklerşi düzelttikleri bir şeyler
    Divx gösterebildiğini öğrenince ben yavaş yavaş, LH7000'den LH4000'e doğru fikir değiştirmeye başladım. Varsın, biraz kalın olsun.
    quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11
    Ben en çok 47LG6000 (3300TL), 47LG7000(3550TL) ve 47LH4000 arasında kaldım.

Beni üzen şey, 47LH4000, komşumuz Yunanistan'da kdv dahil 1058 Euro (2250 TL) iken, Teknosa'da 3150, İstanbulbilişim'de 2600 TL'ye satılması.
    Kaynak:http://www.technikdirekt.de/main/en/fernseher/lcd-ab-19zoll/310177/-/article-lg-47-lh-4000-119cm.html?&SESSIONID=00000&landingCountry=gr&language=en
    KDV indirimine rağmen.
    Bu ülkeyi de bilin bakalım (2500 TL):
    http://www.technikdirekt.de/main/en/fernseher/lcd-ab-19zoll/310177/-/article-lg-47-lh-4000-119cm.html?&SESSIONID=00000&landingCountry=cy&language=en

hocam yapma gözünü seviyim, 4000 serisi falan oynatmıyor, ya 5000 ya da 7000 serisi alman lazım... o avforumstakilere güvenip de sırf o yüzden 4000 almaya kalkma, pişman olursun...

• Avforums'da bir de HD test filmi linki vermişler.

http://www.divx.com/en/hd

Divx test filmleri. Avforumsdaki elemanlar bu filmleri de gösterdiğini söylüyor LH4000'nin. Vaktim olursa ben de deneyeceğim. Bu arada benden başka bu özelliği aktifleştirip test eden LH4000 sahibi varsa sonucu buraya mutlaka yazsın.

Bu arada garanti olayında bir sorun olmaz umarım.
  • Ben büyük ihtimalle önümüzdeki hafta bulabilirsem bunu alacağım. Mantığım şu: PC'ye bağlayacağım, divx - mkv göstermese de çok önemli değil, sehpasıyla birlikte 3500'den az para vermiş olmak istiyorum. Çok ince televizyonların, edge-light denen aydınlatmaların, Samsung LED - TV'lerin (6000 ve 7000) teknolojisinin henüz yeni olduğunu ve önümüzdeki yıllarda daha da iyileşeceğini düşünüyorum. Şimdi paraya kıyıp eve incecik bir TV almak göze ve kulağa hoş geliyor ama, bu kadar para verdikten sonra sorunlarını görüp uğraşmak istemem. LH4000 modelinin olacaksa olumsuzluklarını, bu paraya, şimdiden kabullenmeye başladım.
    Yabancı inceleme sitelerinin yorumları çok yetersiz. Kafamda çok soru işareti var, ama cevap bulamıyorum.
    Samsung B650 ve B6000 serisinin farkı tanımlanmış. 6000 serisi LED TV ve çok ince. LED TV'ler edge - light denen yandan aydınlatma kullandığı için bu kadar ince. Ama bu inceliğin olumsuz yönleri de oluyormuş. Galiba local-dimming diye tanımlanan istenmeyen özellik, yandan aydınlatma sebebiyle oluyor. Samsung LED TV 8000 serisini bile incelemişler ve hala olumsuz yorumlar okuyorum. Ben bir TV'ye 4000 TL veya üzeri para vereceksem, hiç bir olumsuz özelliği olmamalı.

Peki, LG LH4000 ve LH7000 arasında da önemli bir incelik farkı var. Ama LH7000 modelinin neden ince olduğunu hiç bir sitede açıklamamışlar. Led TV mi? Olmasa gerek. Yandan aydınlatmalı mı? Kimbilir? LH7000'in neden ince olduğunu, teknik olarak bunun olası olumsuz yanlarını öğrenebileniniz oldu mu?
    LG'nin olumlu bir yanı, yorumları ve manual'i okuyunca, optik ses çıkışından, 5.1 sisteme ses çıkışı alınabileceğini anlıyorum. Bunun bir TV yayınında AC3 ses varsa aktarıldığı net anlaşılıyor. Ancak, divx veya mkv filmdeki bir AC3 sesin aktarılabileceğini onaylayan bir yazı görmedim. Ayrıca, DTS gelen bir sesi, hiç değiştirmeden akratabileceğini onaylayan bir yazı görmedim.
    Samsung'da ise, optik çıkıştan 5.1 ses gönderilebileceğine emin değilim. Hatta, eski modelleri, HDMI kablodan gelen stero sesi aynen aktarıyor, AC3'lere birşey yapamıyordu.

Yurt dışı test siteleri benim bu meraklarımı doyurucu testler yapmıyorlar maalesef.

Bir de bir not: FOrum AVM Teknosa'da bir demo vide izledim. Samsung b6000 ve LG LH7000 yanyana gösteriyordu. LG firmasının çıkardığı, içinde xbox oyunlarından sahneler olan bir videoydu. Bu videoyu bilen, internetten indirme linki varsa verebilecek kimse var mı acaba? Doğrusu Samsung daha güzel gösteriyordu. Ancak ayarlarla oynanıp LH7000'de iyileştirme sağlanabilir mi bilmiyorum. Bir mağara içindeki (karanlık ortamda) karakterler, LG'de siyah gölgeler gibiyken, Samsung'da ayrıntıları seçilebiliyordu. LED-TV'nin kontrast oranının başarısı olarak düşündüm. Bu demo filmi bulsam, ben de televizyonlarda denemek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 17 Mayıs 2009; 17:41:14 >

• Digital output ile ilgili yorumlarımı, 12.5 MB'lık Manual'in 119. ve 120. sayfasından çıkardım. Robot mantığıyla cümleleri okuyunca, benden farklı yorum yapabilen olacak mı bakalım?

LG 47LH4000 - İNCELEME

LG 47LH4000 - İNCELEME

• Divx.com sitesinden bir tane 1080p divx indirdim ve USB ile denedim. Sorunsuz oynattı. Muhteşem!

quote:

Orjinalden alıntı: TheSanitarium

Avforums'da bir de HD test filmi linki vermişler.

Divx test filmleri. Avforumsdaki elemanlar bu filmleri de gösterdiğini söylüyor LH4000'nin. Vaktim olursa ben de deneyeceğim. Bu arada benden başka bu özelliği aktifleştirip test eden LH4000 sahibi varsa sonucu buraya mutlaka yazsın.

• alt yazı oynatmayı da deendin mi? türkçe karakterlerde sorun çıkardı mı?

quote:

Divx.com sitesinden bir tane 1080p divx indirdim ve USB ile denedim. Sorunsuz oynattı. Muhteşem!

quote:

Avforums'da bir de HD test filmi linki vermişler.

• Bir terslik olmazsa bu akşam deneyeceğim.
  • valla, merakla bekliyorum
  • LH serisi LCDlere ilişkin genel forumda bu konda yazdım, diğer arkadaşlarda yazdılar buraya tekrarlamayayım diye yazmıyorum. Özetle sonuç başarılı :)

quote:

Orjinalden alıntı: liero

valla, merakla bekliyorum
  • Durum ne oldu? İnceleye bildin mi?
  • arkadaşlar bu yöntem LG'nin Pq serisi plazmalarındada işe yarıyor..
  • alt yazı sorunu yoksa
  • Divx rip .avi uzantılı filmde Türkçe karakterli alt yazı sorunsuzdu. Resim aşağıda;

http://forum.donanimhaber.com/m_30808102/mpage_11//tm.htm#31#31752965

Bir de bu var;

http://forum.donanimhaber.com/m_30808102/mpage_11//tm.htm#31#31764498

quote:

Orjinalden alıntı: proffesor

alt yazı sorunu yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSanitarium -- 20 Mayıs 2009; 18:52:52 >

• The sanitarium 47 ekran mı bu lh :) yakından çekince anlaşılmıyor boyut..

aktivasyon olarak menü adımlarını yazabilir misin on/off divx için...
    tools->video->divx gibi...

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proffesor -- 20 Mayıs 2009; 19:13:57 >
  • TV'yi yakından çekince öyle görünmesi normal. Prizle oranlarsanız aslında oldukça büyük olduğu anlaşılıyor. Prizin girişi nerdeyse LCD'nin açma kapama düğmesi kadar kalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 20 Mayıs 2009; 19:17:52 >
  • prizle oranlayamıyorum ben
  • Şu an Ankara'da değilim. Haftaya fotoğraflarını çekip buraya koyayım. Duvarda asılı olunca duvar LCDnin boyutunu tam belli etmiyor. Yutuyor gibi oluyor. Aynısını annemlere almıştım (şimdi oradayım). Onlar konsolun üzerine koymuşlar. Daha büyük görünüyor. İzleme mesafesi daha fazla, ona rağmen yani...
  • merhabalar, burada okuduklarımdan sonra geçen salı teknosa'ya gidip (görevlilerin de yardımıyla) LG lh7000 ve Samsung B750'yi mkv için test ettim, denemeden almak istemedim.

her ikisinde de görüntü kusursuzdu, fakat dts ses desteği yok, "desteklenmeyen codec" yazıyor.
    optik çıkıştan ses 5.1 ses sistemine bağlattım yine ses gelmedi. dts desteği olmadıktan sonra mkv oynatıyor olmasının pek bir anlamı kalmıyor!!!

fakat başlıkta geçen menu ayarı ile lh4000'de mkv oynatıyor ise mantıklı olabilir... fiyatı makul en azından...

şimdilik lh5000'in gelmesini bekleyeceğim, olmadı 4000 alırım.
  • usblerden 5+1 alınmıyor

Çoğu divxler zaten multichannel yapılmıyor...
    orjinal dvd kalitesi yok...

mkvler içinde bu durum aynı usbden 5 kanal yayın alanınını görmedim...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.