Şimdi Ara

LG 49SJ800V kullanan var mı? (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.123
Cevap
31
Favori
93.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar tv hakkında objektif bir degerlerndirmede bulunacağım.

Tv yi yaklaşik 3 hafta ömce internetten aldim. Düğün olmasını beklediğim icin henuz eve taşinmadimdan tv ile 3 saat kadar vakit geçirdim.

Öncelikle lg almamdaki sebep aileme daha once almis oldugum ve halende kulllanmakta oldugum lg 47lb670v'dir. Görüntü kalitesini cok begeniyordum. Sd yayinlari bile neredeyse hd kalitesinde gosteriyor. 2016 yilinda gene abime ve 2017 yilinda kuzene lg nin 7000 serisi tv ler aldik ama goruntu olarak bence lb serisinin gerisindeler. Ama Isletim sistemi ise oldukca hizlanmis ve kullanisliydi.

Formda tvleri arastirmam sonucu samsung 49 mu8000 ile lg sj8oov arasinda kaldim.

Rgb rgw muhabbetleri kafami karistirdi acikcasi. Samsung siyahi iyi lg nin yan acili gorunutusu daha iyi denio. Samsungun tizeni icin uygulama webosa gore daha az diye okudum. Birde hrz samsungda 49inclerde 50 lg de 100 dü.

Ozetle bu veriler ve eski kullanici tecrubemden dolayi lgsj800v yi aldim.

Simdi 800v yi degerlendirecek olursak

LB deki goruntu kalitesinin cok gerisinde.Basta bir piksellenme farkettim. Sonra ayarlari kurcaladim duzeldi.

Renk beyaz ortamli kisimlarda oldukca güzel ama birbirine yakin renklerde renkler cok garip geliyor.

Hepsi hd kanal olmasina ragmen kanala gore goruntu kalitesi ve renk kalitesi cok degisiyor. Epey renk ve goruntu ayarlarini kurcaladim. Servisin ayarladigindan cok daha iyi duruma geldi.

Suan evde internet olmadigi icin video deneyemedim.

Kafamda filbox uyeligimden kalma humax uydu cihazi var onu deneyecem. Goruntu kalitesi ve renklerde aynimi degisme varmi bakmayi planliyorum.

televizyonu insanlarin buyuk cogunlu tv izlemek icin aliyor ama hicbir magzada uydu yayini verilmiyor. Karsilastirma imkani olmayinca tv eve geldiginde hayal kirikligi yaşatiyor.

Kisaca lgsj800v goruntu ve renk kalitesi belkide benim gozum 49lb670v ye alıstigindan cok tatmin etmedi. Icerisindeki uydu cihazindan mi kaynaklaniyor yoksa rgb rgbw muhabbetinden mi bilmiyorum.Webos ise oldukça hizli ve kullanisli hale gelmis.

Samsung mu8000 deneyimleme sansim olmadigindan bisey diyemiycem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BMW 116d

Kanal tarama yapınca düzelen arkadaşlar var forumda. Bizdeki sıkıntıyı da servis aynı şekilde çözdü ama tkgs ile güncelleme yapmıyor cihaz. Güncelleme işi sıkıntılı olduğundan ortaya çıkan bi problemdi
    Kanal aramayı TKGS ile değilde başka arama yöntemiyle yapalım değil mi?
    Teşekkürler.
    Bu konu hangi mesaj başlığında konuşuşdu? Link paylaşabilirmisiniz?
  • sonmez30 S kullanıcısına yanıt
    Eve servis geldiğinde tkgs üzerinden yapmamıştı. Sonra bendeki problem ortadan kalktı. Trt 4k da kapatıp açılırken açma kapanma durumu tekrarlamadı. Bikaç sayfa önce yazılmıştı linki bulmam zor olabilir bakarsanız bulunur diye düşünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • erdem-89 E kullanıcısına yanıt
    ne ayarlarını değiştirdiniz acaba?

ben de aldım öyle duruyor daha
  • Goruntu ayarlarindan true motionu prussuz yaptim digerlerini otomatik. Yaptim. Suan oyun modunda kullaniyorum

• Bu modeli 3 aydır kullanıyorum. bence fiyat performans olarak tatmin edici. Ayrıca bu tv Netflix Dolby Vision HDR özelliğini destekleyen bir model. Bu en gelişmiş HDR formatını Samsunglar desteklemiyor. Netflix sitesinde sadece bu markalar yazılı Dolbyvison desteği olarak, LG, Roku TV, Sony, Vizio. Netflix izlemek gerçekten çok keyifli.

Bu tvye sahip olmadan yorum yapanlar yerine kullananların yorumlarını dikkate almanız karar vermenize daha çok yardımcı olacaktır.
    hocam başka uyduda kullansanız düzgün renk göremeyeceksini rgbw olmasından dolayı lg o kadar kurnazki mağazalara bu rgbw modeller için üzerinde lg rgbw only yazan usb ler gönderiyor içlerindeki demolar hep beyaz ağırlıklı çünkü dediğiniz gibi ancak beyaz ve beyaza yakın renkleri düzgün verebiliyor ana renklerde gerçej renkleri göremiyorsunuz artı lg bu dizilimi sadece alt modellerde kullanıyor sj850v ve üzerindeki modeller rgb dizilim kısacası sj850v altındaki modeller alınacak tv ler değil birde mu8000 ile bu tv arasında performans olarak uçurum var iki tv yi yanyana test etme şansınız olsaydı kesinlikle bu modeli tercih etmezdiniz diye düşünüyorum

• SerkanGD kullanıcısına yanıt
    bu modelin hdr parlaklığı çok düşük kontrast oranıda 1200 o yüzden isterse tüm hdr modlarını desteklesin hiçbir anlamı yok o destek yok dediğiniz samsung mu8000 modeli ile bu tv de herhangi bir hdr içerik açın izleyin ne demek istediğimi anlarsınız

bu tv leri alıp evde kullanınca ne oluyor direk bilirkişimi oluyorsunuz bilmiyorum ama bu forumda kimse malına toz kondurmadığı için asıl kullanıcı yorumlarının hiçbir önemi yok

bu tv ye çok güzel diyen adamlarla dolu bu konu şu konuyu bu işlerden hiç anlmayan birisi okusa derki vay be ne televizyonmuş..

• RNNN kullanıcısına yanıt
    Çok eskiden sende tam not vermiştin senin test videolarında komiksin hemde çok

Sj800 de sj850 demosu var bilgin olsun dediğin usb yok bu arada videolar cihaza gömülü onuda söyleyin sen eskide kalmışsın

• feryad80 F kullanıcısına yanıt
    gözümle gördüğüm şeye bana yok diyorsun artı bana hikaye anlatacağına varsa teknik bilgin bu yazdıklarının şurası yanlış ispatı kanıtıda burda diyebiliyorsan sabaha kadar konuşalım yoksa boşuna ne kendini nede beni yor..

diğer mesajına gelirsekte bende sizler gibi insanım gözlerimdede sizden farklı ekstra bir özellik yok dolasıyla tek bir modele bakınca ve bu durumdan bihaber olunca aradaki farkı göremeyebiliyorsun ama aynı demoyu yanyana sj800v ve farklı rgb bir modelde oynatınca dikkat edersen görüyorsun özellikle ana renklerde..

burda eskiden kalan birileri varsa oda sensin neden bilmiyorum ama dert olmuşum sana sürekli kolluyorsun bi yerden açık yakalarımda kendimi tatmin ederim diye sana ciddi anlamda üzülüyorum hayatta bundan başka amaçlar edin kendine mutluluk eşiğin bu kadar düşük olmasın

birde bu bilirkişi yorumlarını bırak mağazada çalışıyorsun diye tüm dünyayı çalıştığın mağazadan ibaret sanma yok usb yokmuşta yok demolar cihaza gömülüymüşte görende derki türkiyedeki tüm mağazalar her gün sana güncel bildirimde bulunuyor..

• Okumalar sonrasi şunu gördüm düzgün bir televizyon yok. Hepsinin ayrı bir sıkıntisi var. Panel olayini hala halledememis firmalar yada pazarlama stratejisi kapsaminda yavaş yavas piyasaya sürüyorlar. 4 5 bine tv aliyoruz uyduruk çin tabletlerindeli işlemciyi rami bile cok gorüyorlar. Bu noktada 500 tl daha fazla ver şunu al bunu al tavsiyelerinin sonu yok. Mevcut bütçeyle en iyi hangi tvyi alabilirime odaklanmak lazim.

Ben sj800v yi paraf puanla birlikte 3400e aldim. Mu800nise 4binin uzerindeydi. Samsungu alsaydim tam karsisinda izlerken belki zevk alacaktim ama yandan izlerken renkler bozulacakti.

Ama şu bir gercek lg 800 serisine nanocell diye daha ustun pazarladiğın bir tvye neden rgb tercih edilir?

Ayni sekilde samnsung neden 49 inc 50herzde 55 100 herz.

Ben şuan teknoloji magzalarının en büyüğü deyim daha sen q9f görmedin ben teşhire açtım markacılık başka bişey sitelerden kopyala yapıştır yapıp biliyorum deme hepsi elimin altında senin görmediklerinle ben test yapıyorum ben o model kötü bu iyi demiyorum sen taraflı davranıyorsun sıkıntı bu yoksa seni tanımam etmem alıp veremediğim de yok bunu bil

• feryad80 F kullanıcısına yanıt
    nerede olursan ol dostum senin bildiklerin o mağazayla sınırlı diğer mağazalar kalkıp hergün sana bilgi vermiyor bu konularda..

q9f görmedin demişsin gidince görürüz canım isterse testte ederim ki büyük ihtimal sırf merakımdan edeceğim ama bunun şuan konumuzla uzaktan yakından alakası yok sen teşhire açmış olabilirsin benden 3 gün erken gördün diye ne değişiyor soruyorum sana..

benim kopyala yapıştır yaptığımı nereden biliyorsun? madem çok biliyorsun teknik bilgin benden fazla yaz bu durum böyle değil nedenleride şunlar kanıtıda burda diye hodri meydan bakalım kim neyi biliyor kim neyi bilmiyor..

ayrıca bu forumda yorum yaptığım modellerin %90 gittim üşenmedim test ettim tv alacağım zaman öyle 5-10 dakikada değil öncesinde ve sonrasındada internetteki incelemeler yorumlar vs çoğunu okudum sen beni başkalarıyla karıştırıyorsun forum bahsettiğin adamlardan dolu ama ben onlardan değilim..

son olarakta ben taraflı davranmıyorum hiçbir marka babamın oğlu değil banada gram faydaları yok bu konuda bana iftira atanada hakkımı helal etmiyorum.

hocam nette 3700 gibi fiyatlara mu8000 alınabiliyor yoksa 4binin üzerini bırakın 4bin bile verilmez 49mu8000 modeline arada 100-150tl gibi küçük farklar olunca geniş açıdan izlemek gibi bi zorunluluk yoksa kalkıpta sj800v modelini alıp birde bu modeli övenleri anlamıyorum :)

sj serisi oledden sonraki en üst seri sen bunun 850v modelinde rgb kullanıp 800 olanında uj serisinde kullandığım dizilimi kullanırsan ben buna kurnazlık derim insanları kasayla ses performansıyla 100hz olmasıyla göz boyuyorlar ama iş performansa gelince fos..

benim lg den nefret etme sebebim bu ha samsung bu konuda çokmu dürüst onlarda mu8000 altındaki modellerde yurtdışında giriş seviye olarak satılan 6 serisini burda 7 serisi diye millete satıyorlar..

bu konularda en iyisi sony işletim sistemide lg veya samsung kadar iyi olsa piyasayı süpürecek ama onlarda takıldılar bi androidtir gidiyorlar..o kadar para verip saçma sapan işletim sistemi hatalarıyla sorunlarıyla uğraşmak kimsenin işine gelmiyor..

dediğiniz gibi hepsinin ayrı sıkıntısı var ama bana göre 2017 modellerde alınmayacak iki marka var birisi lg oled haricindeki modeller ikinciside philips..

• sonmez30 S kullanıcısına yanıt
    TKGS den kanal yükleme yapılı benim tv de böyle bir sorun yok
  • digiturkplay uygulamasına giriş yapamıyorum. böyle bir hata alan var mı acaba?
    Peki sen nasıl kullanmadan bilirkişi oluyorsun bu tv hakkında. Burda kullananlar yorum yapıyor. Aksini ispat etmek icin çırpınıyorsun. Sanane kardeşim. Asil sen almisin bi tv, diger tvlere çamur atıyorsun. İnterneten kopyala yapıştır yapip burda ahkam kesiyorsun. Bisey bildigin yok aslında. Agir işsizsin galiba, burda biri memnuniyetini yazsada aksini iddia etsem diye bekliyorsun aksama kadar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SerkanGD kullanıcısına yanıt
    dostum papağan gibi aynı şeyleri tekrarlamana gerek yok..

bilgi konusuna gelirsekte yazdıklarıma yok öyle değil diyebileceğin bilgiye sahipsen her zaman burdayım beklerim

birde parasını verip satın aldığınız malın esiri olmayın dışardan bakınca çok komik duruyor..
    Ürün iyi veya kötü, alan memnun, parasını veren memnun, satan memnun size ne oluyor? insanda azcık gurur olur istenmediği yerde durmaz. eger duruyorsa ya bir çıkarı vardır yada bir hesabı!!!
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.