Şimdi Ara

LG 49UB850V 4K nasıldır? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.486
Cevap
51
Favori
265.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4k için çok erken değil bence çünkü öyle bir hızlı ilerliyor ki normal olarak 1 sene içinde bu sistem gelecek test yayınları boşa başlatılmaz ve bugün gidip lg yetkili satıcısı ile biraz sohbet ettim adam iyi olanını seçmişin diyor adam satış için diyor diyeceksiniz de ben şikayetlerimi felan hep sordum adam tek tek hepsine cevap verdi ve seçimimin bu Olmasını olumlu buldu orada direk iyi seçim yapmışın diye Alıcı olmadığı mı biliyor sadece sormak Amaçlı gitmiştim zaten ve şunuda unutmayalım her ülkeye aynı yapıda televizyon gelmiyor bazı Özellikler farklılık gösterebiliyor bunu bu kadar kafaya takmayın eğer 100 MHz deyip 50 MHz çıkıyorsa tüketici hakları var başvuru yaptığınız takdirde siz haklı çıkarsınız emin olun birde o eklenen sound barı almak zorunda mıyız dedim onu hallederiz önemli değil o dedi istenilirse alınmayabilir diye benim görüşüm yine bu tv den yana olacak gidip görüntü kalitesine de baktım diğer tvlerden kat kat daha iyi adamın dediği nokta da şu değindi özellikle x marka diyeceğim isim vermeyeceğim doğa da olmayan rengi ekrana yansıtırken lg bunları doğal rengi ile aktarıyor diye, bu sd çözelti olaylarına gelecek olursak onuda Açıkladı o bizle alakalı değil dedi yayın ne kadar güçlü olursa görüntü artar tv otomatik kaliteyi artıyor diye sd tv lerde sd yayınlar iyi olur biliyorsunuz ki bunda da hd yayınlar daha yüksek kaliteli izlenir diye eğer kararım değişecek olsa bile lg dışında hiçbir markanın yüzüne bakmam çünkü yapamıyorlar benim gözümde bu kararımda kesin zaten değişmez bu tv olacak kesinlikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GnCfNrLi kullanıcısına yanıt
    7909 da upscale olduğunu gösteren bir kaynak gösterebilir misiniz? Benim araştırmalarım sonucu 5.000 TL+ tv lerde upscale özelliği mevcut (LG hariç). Bu fiyatın altındaki %90 uhd lerde bu özellik mevcut değil.
  • araştırmalarıma göre ayrıca detaylı 3d performansını 4k 3840 p ultra hd panellerde sınırlama olmadan izlemek mümkün.. bu kanıya açıkçası yeni vardım bilmiyodum bunu. bd 50 disk performansını 1080 p de sınırlı kalmadan bu 4k panelde izleyebiliyosunuz.

bir konudan alıntı.. 3d performansı..

Half-SBS on Passive(fpr) is 960 x 540 (Left) + 960 x 540 (Right)
    Half-SBS on Active is 960 x 1080P (Left) + 960 x 1080P (Right)

''
    Half-SBS = (960+960) 1920 x 1080P
    Full-SBS = (1920+1920) 3840 x 1080P

3DBD Bluray 1920 x 1080 Left + 1920 x 1080 Right, = 3840 x 1080 Full-SBS, but Only can be played
    from BD/ BD25/ BD50 via Bluray Player

Now with Passive TV's in 2D they are Full HD 1920 x1080P
    In 3D because of the Polarized Glasses you only see,
    Half the Horizontal Res of Left Eye and Half for Right Eye 540P

Full Over/Under (aka) Top & Bottom
    Full - 1920 x (1080+1080) 2160
    Half - 1920 x (540+540) 1080P

• Bu durumda ileride 4k 3d film izlerken onuda 1080p olarak görücez. Doğru mu anladım?

3d çok önemli değil benim için. 3d olsun yeterli :)
  • UB850V özelliklerini paylaşıyorum donanım olarak usb 3.0 hdmi 2.0 dahil eksiği bulunmamakta onun için
    uydu alıcısıyla 4K yayınları hevc (H.265) codec sayesinde izliyoruz.

Resolution Upscaler (4K)...Var

Real Cinema 24p......Var
    HEVC Codec...........Var (4K/60p)
    H.264 Codec...........Var (4K/30p)

CI Yuvası...............Var (1 adet)
    HDMI 1.4 Girişi........Var (3 adet)
    HDMI 2.0 Girişi........Var (1 adet)
    USB 2,0.................Var (2 adet)
    USB 3,0.................Var (1 adet)

Usb 2.0 yada 3.0 HD/SD kayıt yapabiliyoruz UHD kanal kaydı bugün için yapılamıyor ileride çözümü olur denemiştir bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi West Coast -- 1 Aralık 2014; 11:07:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cherokee

Bu durumda ileride 4k 3d film izlerken onuda 1080p olarak görücez. Doğru mu anladım?

3d çok önemli değil benim için. 3d olsun yeterli :)

kısmen ama 4k 3d şuan için biraz uzak önce 4k uydu yayınları başlar :) şuanda en iyi bluray bd50 3d yi 4k panelde izlersiniz..
  • Panelin ışık renk kontrast vs ayarları expert modunda yaptıktan sonra 4K demoları gözlüksüz 3D kıvamında izlemek mümkün.
    kendi uydu alıcısında Astra 4K demo kanalında (yapay) 2D- 3D yi açın farkını görün biraz crosstalk oluşuyor ince ayarla düzeltmek mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi West Coast -- 1 Aralık 2014; 11:25:56 >
  • West Coast kullanıcısına yanıt
    Kağıt üstünde fiyat performans oranına göre piyasadaki en iyi 4k tv bence. Aslında bütçe el verse 950v almak var :)
  • quote:

Kağıt üstünde fiyat performans oranına göre piyasadaki en iyi 4k tv bence. Aslında bütçe el verse 950v almak var :)

950 modelinin farkı 2+1 ses sistemi hoparlör dizaynı farklı ve harman karbon önde LG logo ışıklı ekran tazeleme hızı mcı 1200
    bazı yerlerde 850 fiyatına veriyorlar bilginize.
    hiçbir dahili hoparlör soundbar kalitesini tutmuyor.. :) o yüzden kesinlikle 850v yeterli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan_48

hiçbir dahili hoparlör soundbar kalitesini tutmuyor.. :) o yüzden kesinlikle 850v yeterli..

Kesinlikle doğru tesbid ben yüz lira farkla saundbarı aldım. Kaliteli ses veriyor iPhone ile kullandım.
    Salonda panelle birlikte jamo s606 5+1 ve sony 4K destekli AVR kullanıyorum
    ub950v nin 55" den ufağı yok sanırım. 55" fiyatları yüksek. Benim bütçem maksimum 3.000TL. 49" 850v ye anca yetişiyor.

Birde 950v nin panel hızı 100hz :) Neyi ne kadar etkiler bilemiyorum ama öyle :)
  • quote:

ub950v nin 55" den ufağı yok sanırım. 55" fiyatları yüksek. Benim bütçem maksimum 3.000TL. 49" 850v ye anca yetişiyor.

Birde 950v nin panel hızı 100hz :) Neyi ne kadar etkiler bilemiyorum ama öyle :)

49UB850V için hafta sonu fırsatlarını kolla derim. panel + saund bar 3.399 TL. LG shoplarda aynı fiyatı verebiliyor.
    Açılmamış çemberli kutu olmasına dikkat et derim.
  • ben de bu tv den alacaktım öncelikle arkadaşa danışayım dedim vatan da çalışıyor bana verdiği bilgi, bu modelin 3 d siz olanının gerçekten iyi olduğu 3 d ekledikleri zaman kalite düşüyormuş. çünkü farklı bir panel kullanılıyormuş. 4 k ların 3 d siz versiyonun ps4 de keyif verdiğine şahit oldum :) ancak 3 d de özellikle yeni nesil oyunlarda vazgeçilebilir bir özellik değil seçim sizin...
  • turksat42e bu uyududa şu an 4k gösteren bir kanal var mı arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

turksat42e bu uyududa şu an 4k gösteren bir kanal var mı arkadaşlar?

Dördüncü sayfada Türksat 4K demo kanal resimlerini paylaştım bakabilirsin.
    Frekanslarını girip bende açtım, tv 50hu6900. Kendi uydu alıcısı ile açıldı, herhangi bir sorun yok. TV İnfosunda UHD diye geçiyor kanal isminde ise hevc.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memoxis44

ben de bu tv den alacaktım öncelikle arkadaşa danışayım dedim vatan da çalışıyor bana verdiği bilgi, bu modelin 3 d siz olanının gerçekten iyi olduğu 3 d ekledikleri zaman kalite düşüyormuş. çünkü farklı bir panel kullanılıyormuş. 4 k ların 3 d siz versiyonun ps4 de keyif verdiğine şahit oldum :) ancak 3 d de özellikle yeni nesil oyunlarda vazgeçilebilir bir özellik değil seçim sizin...

Kusura bakma fakat Arkadaşın sallamış bende vatandan aldım. Tanıdığın varsa işin daha kolay ya koltuğunun altına ps4 ü al git yada orada cihaza bağla sonucu kendi gözlerinle gör. 4K ıps panel neredeyse gözlüksüz 3D veriyor bak bu günlerde kendi uydu alıcısıyla 4K demo kanallarını alan cihaz dördüncü sayfaya bak Astra 19 ve Türksat 42 demo kanal görüntüleri mevcut ben ps3 ile sorunsuz kullanıyorum. Ayrıca ps4 lag konusunda kendisi sorunlu yazılımlarla
    geliştirilmesi gerekir Wach Dog lu bandıl (sony hx 850 panelime bağladım) aldım ve yarım saatte iade ettim. Ps3 lag sorunu yok paneli oyun modun da kullanıyorum sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: memoxis44

ben de bu tv den alacaktım öncelikle arkadaşa danışayım dedim vatan da çalışıyor bana verdiği bilgi, bu modelin 3 d siz olanının gerçekten iyi olduğu 3 d ekledikleri zaman kalite düşüyormuş. çünkü farklı bir panel kullanılıyormuş. 4 k ların 3 d siz versiyonun ps4 de keyif verdiğine şahit oldum :) ancak 3 d de özellikle yeni nesil oyunlarda vazgeçilebilir bir özellik değil seçim sizin...

Şahsen tv satan elemanların hiçbirine güvenmiyorum kardesimde olsa. Onlar sattiklari tv marka ve modellere göre pirim alıyorlar.Onların sözüne pek güvenmeyin. Katalog bilgilerinden fazlasinida bilmiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: West Coast

quote:

49UB850V için hafta sonu fırsatlarını kolla derim. panel + saund bar 3.399 TL. LG shoplarda aynı fiyatı verebiliyor.
    Açılmamış çemberli kutu olmasına dikkat et derim.

Açılmamış Çemberli kutu derken ben anlamadım onu kardeş orda bir pürüz mü oluyor ?

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.