Şimdi Ara

LG 4K Oled mi? Samsung 8K Qled mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tam olarak karşılaştırmak istediğim modelleri göremediğimden bu konuyu açmak istedim.

2 Model arasında kaldım, görüşlerinizi almak istiyorum.

+ LG OLED 77'' GX Serisi

+ Samsung 75" Q950TS QLED 8K TV

Yeni TV alma sebebim,

1- 4K, Bluray yayınlarda gerçek görüntü elde etmek.

2- PS5 4K bağlantısı

3- PC de 4k 120hz de oyun oynamak

Yüzlerde yorum, onlarca farklı karşılaştırma videosu izledim ama yine de kararsız kaldım.

LG Oled de siyahlar gerçek siyah lakin bazı arka plan detaylarının parlaklıktan dolayı kaybolduğunu gözlemledim.

Samsung Qled de ise parlaklık anlamında avantajlı, renk olarak Oled'e çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Film izlerken, oyun oynarken acaba Oled tv karanlık görüntülerde detay saklar mı?

Tam tersi Qled'de parlaklıktan dolayı renkleri olduğundan farklı gösterir mi?

Kullanan ve daha önce araştıran arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Ben şahsen 8K tercih edeceğime 4K 120hz tercih ederim. Olaya sadece çözünürlük gözüyle bakmayın. Özellikle LG CX OLED’teki ALLM, VRR , FreeSync , G-Sync desteği , monitör tadında düşük input lag gözardı edilecek şeyler değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Since1903 -- 22 Kasım 2020; 16:50:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Since1903 kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: CihanKayacan

Cevap için teşekkür ederim.

4K bile tam olarak yaygınlaşmamışken 8K sıra gelip o yaygınlaşana kadar zaten ileride tekrar TV almak zorunda kalacaksınız. Neden böyle diyorsunuz dersen günümüzde teknolojik cihazların maksimum ömrü 10 yıl. 10 yıldan uzun kullanım artık tamamen şans işi.

Firmalar en fazla 10 yıl dayanacak şekilde ürün geliştiriyorlar. 10 yıldan öncede 8K içerikler tam olarak yaygınlaşmayacaktır.

• Oled ayrı bir teknoloji qled ayrı
    Bence sen hangi teknoloji alacağına karar ver oled te 1080p film izlesen bile çok net ve gerçekçi.

• 8k için en az 85" alman lazım 55 yada 65" TV de anca yakından bakınca 4k farkını anlıyorsun uzaktan bakınca 4k farkı zor anlaşılıyor .

• Bende Oled düşünüyorum lakin düşündüğüm tek şey Oled’de siyah rengin hakim olduğu anlarda acaba ince detaylar kaybolur mu? Kullanan kişilerde bu gibi problemler var mı?

İnceleme videolarında Qled’de görünen bazı detayların Oled’de göremedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oled TV mi Nanocell TV mi ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CihanKayacan

Bende Oled düşünüyorum lakin düşündüğüm tek şey Oled’de siyah rengin hakim olduğu anlarda acaba ince detaylar kaybolur mu? Kullanan kişilerde bu gibi problemler var mı?

İnceleme videolarında Qled’de görünen bazı detayların Oled’de göremedim.

Dostum OLED’lerde senin aklına takılacak tek şey ekran yanığı olmalı :) Görüntü kalitesi kısmını düşünüyorsan fazla tartışmaya gerek yok OLED’i , çünkü daha iyisi yok :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.