Şimdi Ara

LG 5+1 ses sistemini Samsung LED TV ye bağlama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

LG'nin HT356SD 5+1 ses sistemi mevcut ve Samsung HD LED 40H640 model TV kullanıyorum.
    Benim sorunum şu ;

Ses sistemini Tv ye bağladığımda Scart veya diğer kırmızı ve beyaz renkli kablolar ile görüntü ve sesi alabiliyorum.
    Sorun ise TV nin akıllı kumandasından herhangi bir kanalı izlerken sesi açma veya kısmaya izin vermiyor.
    Yani TV nin kumandasından ses sisteminin sesini kontrol edemiyorum sadece Ses sistemin kumandasından açıp kapatabiliyorum.
    Tek kontrol edebildiğim yol Ses sisteminden AUX seçip , TV'nin kulaklık girişine bağladığımda oluyor ama bu seferde ses stereo olarak kullanıyorum.
    Ses sisteminin dolby digital özelliği var yani üzerinde yazıyor ama kulaklık haricindeki bağlantı seçeneklerinde TV kumandası ile sesi açıp kapatamıyorum.

Bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı ?
    Şimdiden teşekkürler

TV'nin ve Ses Sisteminin girişlerinin resimlerinide ekledim.

LG 5+1 ses sistemini Samsung LED TV ye bağlama sorunu LG 5+1 ses sistemini Samsung LED TV ye bağlama sorunu

• Resimler bunlardır
     LG 5+1 ses sistemini Samsung LED TV ye bağlama sorunu LG 5+1 ses sistemini Samsung LED TV ye bağlama sorunu

• Ucuz etin yahnisi misali. Cihaz 5.1 kanal fakat giriş olarak streo destekliyor. Kendi dvd yada bluray oynaticisi uzerinden surround destekliyor. Streo kullanin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sesi stereo kullanacağım ama sorun sesi tv nin kumandasından kontrol etmeme izin vermiyor.
    Benim istediğim ses sisteminin sesini tv nin kumandasından açıp kapatabilmek.
  • Televizyonun kulaklik cikisinda 3.5 mm to den rcaya ceviren kablodan alin. Her elektronikcide vardir muhakkak. Isminin unuturum dersenuz kablo bu.
     LG 5+1 ses sistemini Samsung LED TV ye bağlama sorunu
    her iko tarafida erkek olacak yalniz. Rcalari amfinin aux kiamina takin 3.5 jackida tv nin kulaklik cikisina. Amfiden aourceyi aux olarak secin. Bana cihazin kumandasini ve onyuzunu fotograf olarak atatsaniz auxa gecmenizde daha rahat yardimci olurim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanbilgin -- 1 Temmuz 2015; 4:57:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.