Şimdi Ara

LG 50PH670S VE 60PH670S PLAZMA TV KULÜBÜ (286. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.682
Cevap
70
Favori
370.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Televizyon kaç saat açık kalmış nasıl bakabilirim

++++++++++

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Bakamazsiniz, servis kumandasi gerekiyor

Kurulumu yaparken baktirabilirdiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: pinarbey

quote:

Orijinalden alıntı: Naut1lus

quote:

Orijinalden alıntı: vasel

quote:

Standard kumanda demişken, 50PB690 için hangi modeli alabiliriz, kullanan veya tavsiye eden arkadaş var mı?

aynen arkadaşlar kumanda hangisi bende şimdiden alayım

Gg ve sahibinden üzerinden RM-L930 olarak aratabilirsiniz. Orjinal değil fakat oldukça kullanışlı ve kaliteli. Fiyatıda 15 TL civarı oldukça uygun. 4-5 aydır kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim.

bugün hemen sipariş veriyorum, çok teşekkürler

Kumandayı aldınız mı acaba yorum yaparsanız sevinirim bende alıcamda

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Naut1lus

quote:

quote:

Standard kumanda demişken, 50PB690 için hangi modeli alabiliriz, kullanan veya tavsiye eden arkadaş var mı?

aynen arkadaşlar kumanda hangisi bende şimdiden alayım

Gg ve sahibinden üzerinden RM-L930 olarak aratabilirsiniz. Orjinal değil fakat oldukça kullanışlı ve kaliteli. Fiyatıda 15 TL civarı oldukça uygun. 4-5 aydır kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim.

bugün hemen sipariş veriyorum, çok teşekkürler

Kumandayı aldınız mı acaba yorum yaparsanız sevinirim bende alıcamda

evet kumanda dün geldi, şuradan en uygun (13.99) fiyattan buldum, satıcı çok hızlı

biraz büyük (24 cm yakın) ama tüm fonksiyonlar uyumlu. Ben beğendim, tavsiye ederim.

böylece bir tv ye ilk defa 2 kumanda, 2 telefon, 1 tabletten kumanda etmeye de başladık, hayırlısı
  • Beyaz bir arka fon açarsanız tv de bir sürü logo yanığı var. Bende yok deme. Aç dikkatli bak.

• sezerbaris kullanıcısına yanıt
    Hafta da bir renk yikamasi yapmanizi öneririm ayrica orbiter seçeneği var ekrani 2 dk bir reflesh yapar boylece yanik durumu olması aza inmiş olur bilginize

• Arkadaşlar bende de digiturk kanallarından dizimax comedy nin logo yanığı oluşmuştu ilk günler, ben geçirmek için youtube dan çeşitli klipler actım, renk yıkama yaptım uzun süre ama nafile azda olsa su anda kalıcı yanık olarak kaldı (üstelik yaklasık 2 aydır dizimax kanalını acmıyorum bile..belki geçer diye) yani kısacası ne yaparsanız yapın aynı kanalı 1 saatten fazla seyredince böyle yanık riskleri olacaktır.. Gerçi şimdilerde canlı futbol maçları izlerkende ekranda skorbord falan sabit kalıyor en az 45dakika ama baska kalıcı bir yanığa rastlamadım simdilik...
  • lone_star kullanıcısına yanıt
    Bakin tüm lg plazma kullanan arkadaşlara diyorum orbiter de kullanin TV yi ki ekran sürekli tazelensin logo yanigi riskini en aza indirebilirsiniz disardan cihaz bağlayanlar elektrik sorunu olanlar vs bunlarda yaniklarda etken olabiliyor regülatör akim korumali piriz ve orbiter de kullanım bunlara dikkat etmek lazim ve haftada bir renk yikama...

• yuxeses kullanıcısına yanıt
    bu modu nasıl açıyorduk hocam bulamadım

bir de kanal listesini nasıl sıralayabilirim? 1 kanalde 2 show 3 atv gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßyİsMaİLCaN -- 7 Haziran 2014; 18:48:29 >
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Bende zaten aldığım günden beri orbiter de kullanıyorum, akım korumalı prizimde mevcut. rnek yıkamayı da neredeyse hergün yapıyordum o yanık olusana kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Bakin tüm lg plazma kullanan arkadaşlara diyorum orbiter de kullanin TV yi ki ekran sürekli tazelensin logo yanigi riskini en aza indirebilirsiniz disardan cihaz bağlayanlar elektrik sorunu olanlar vs bunlarda yaniklarda etken olabiliyor regülatör akim korumali piriz ve orbiter de kullanım bunlara dikkat etmek lazim ve haftada bir renk yikama...

orbiter tazeleme yapmıyor arkadaşım, görüntüyü yaklaşık yarımşar santim olmak üzere ekranın dört tarafına belirli aralıklarda kaydırıyor, böylece sabit olan logonun yeri o belirli zaman sonra kaymış olduğu için yanık oluşma ihtimali azalıyor,

bence bu logo yanığı için süreden ziyade ekranın kontrast ve parlaklık ayarlarının ne kadar yüksek olduğu önemli, çünkü zıtlığı oluşturmak ve görüntüyü parlaklaştırmak için fazla enerji harcıyor, bu enerji piksellerdeki gazla etkileşime fazlasıyla geçip yanığa neden oluyor,

o yüzden logo yanığını engellemek için parlaklık ve kontrast ayarını 75-80'in üzerinde tutmamakta fayda var
  • 1984 kullanıcısına yanıt
    Peki hocam en uygun seviye olarak ne önerirsiniz nasıl bir ayar yapalım? Ve ek olarak güç tasaruf modunu açmak logo yanığını önler mi?
  • akdenizz83 A kullanıcısına yanıt
    Tv yi oyun moduna alırsanız düzelir.

• 1984 kullanıcısına yanıt
    Tamam işde bir nevi tazeleme diyebiliriz yada local tazeleme... Ben ilk zamanlar uzman2 de ayar çekerek kullaniyordum simdilerde ise satandart da... Kendi uydu receveri ile kullaniyorum plazma TV lerde çok yuksek goruntu değerleri sabit görüntü disaridan cihaz bağlama elektrik sorunları yaniklara etken oluyormuş bende alabildigim tüm önlemleri aldim akim korumali piriz ve regülatör aldim kutunun icinden çikan parazit statik elektrik giderici klipsler var onlarida taktim TV gerçekten çok iyi SD hd gerçekten çok iyi görüntü veriyor aksamlari özellikle görüntüye bakmaktan TV yi izlemiyorum:) herkesin önerdiği bir görüntü ayari var ben zaman zaman degistiriyorum şu an standart ayar da iyi gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Tamam işde bir nevi tazeleme diyebiliriz yada local tazeleme... Ben ilk zamanlar uzman2 de ayar çekerek kullaniyordum simdilerde ise satandart da... Kendi uydu receveri ile kullaniyorum plazma TV lerde çok yuksek goruntu değerleri sabit görüntü disaridan cihaz bağlama elektrik sorunları yaniklara etken oluyormuş bende alabildigim tüm önlemleri aldim akim korumali piriz ve regülatör aldim kutunun icinden çikan parazit statik elektrik giderici klipsler var onlarida taktim TV gerçekten çok iyi SD hd gerçekten çok iyi görüntü veriyor aksamlari özellikle görüntüye bakmaktan TV yi izlemiyorum:) herkesin önerdiği bir görüntü ayari var ben zaman zaman degistiriyorum şu an standart ayar da iyi gibi...

Akın korumalı priz olarak hangisini kullanıyorsynuz acaba uygun bişey arıyorum bende

• vasel kullanıcısına yanıt
    Tunçmatik kullanıyorum ben hama da fena değildir ama daha önemlisi elektriksel koruma yapmak istiyorsanız tv nize regülatör daha önemli bir ekipman dir...

• TV'yi aldığınızda servis ile beraber özellikle plazma TV'lere özel yaptırdığınız testler var mı? Varsa bunlar nelerdir?

- TV daha önce kaç saat açık kalmış,
    - Ölü piksel testi, (gerçi plazma TV'lerde olma ihtimali sanırım biraz daha düşük ama...)

benim aklıma ilk bunlar geldi. Bunun dışında kontrol etmem ya da gelen servise servis kumandasıyla kontrol ettirmem gereken şeyler nelerdir?

Bir diğer şey de TV'yi internetten alacağım. Umarım olmaz ama TV daha önce kullanılmışsa, düşük ihtimal ama ölü piksel varsa ya da cihazda yazılımsal veya fiziksel bir problem varsa bununla ilgili olarak servis tutanak tutuyor mu? Daha doğrusu böyle bir tutanağı hazırlama işi o servis elemanlarının görev tanımları arasında var mı yani ben istersem ve cidden böyle bir problem varsa tutanak tutuyorlar mı? Gerçi kutunun servis tarafından açılıp ürünün onlar tarafından kurulmasının sebebi bu tip durumlar ama işte burası Türkiye olunca iki kere düşünmek lazım. Ürünü geri iade ederken böyle bir tutanak işimi kolaylaştırır diye düşünüyorum o yüzden sordum.

Düzeltme: İlk sayfada şu testlerden de bahsetmiştler;

- Yatay bantlanma,
    - Kirli ekran testi

Bunlar da çok genel testler ve LED ile Plazma TV'ler teknolojik olarak farklı olduklarından testler sırasında dikkat edilmesi gereken şeyler de farklı olabilir. Testleri yaparken ekranda özellikle odaklandığınız birşey var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 8 Haziran 2014; 19:16:44 >
  • Arkadaşlar 10 haziranda yuklencek olan 111 tl yuklenen var mı benimki yuklenmedi

• mythief kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım konunun ilk bir, iki mesajını okursan bütün sorularına yanıt bulabilirsin.
    Hayırlısı olsun.
  • Arkadaşlar almak isteyen varsa 60PB690V Mediamarkt internet satışında 2,499 TL ciddi indirime girmiş. En son bir kaç ay önce eski model olan 60ph670s bu fiyata düşmüştü. Yeni modelin daha da düşeceğini sanmıyorum.
    Ben az önce sipariş verdim. İnşallah pişman olmam.

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/LG-60PB690V-60-in%C3%A7-152-cm-Ekran-Full-HD-3D-SMART-PLAZMA-TV,103452,465026,1228381.html?langId=-14

55LA660S ile arasında kalmıştım. Hem 5" lik fark. Hem hareketli görüntülerde sorunsuz olması(sık maç izlerim) hemde fiyat farkı nedeniyle Plazmayı tercih ettim. Tek sorunu led e göre biraz daha fazla parlaması ve çerçeve kalınlığı.
  • 
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.