Şimdi Ara

LG 50PH670S VE 60PH670S PLAZMA TV KULÜBÜ (306. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.680
Cevap
70
Favori
370.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben n11 den almıştım servisin getirdiği yanılmıyorsam 40 tl idi ben 20 tl ye almıştım.Servis sadece daha iyi diye kendi vidalarını takmıştı.
  • Slm.

Neredeyse 1 yıldır kullanıyorum 60PH670S'i.

hiç şikayetçi olmadım. Genel kullanım oranım %90 akşam ve gecedir. Gündüz haftasonları hariç televizyon neredeyse hiç kullanılmaz.

Gündüz film izleyeceksem black-out perdeleri kapatır sinema havası yaratarak ışıksız ortamda izlerim.

Bu tv ile ilgili yorum isteyenlere de hep: gündüz kullanım oranınız yüksekse, evde sizden başka sizden büyük aile fertleri varsa bulaşmayın. LEd tv alın, kafanız rahat olsun.

Ama benim kullanımım gibi daha çok akşamları tv izleniyorsa, gündüz izleseniz bile black-out perde ile önleminizi aldıysanız Plazmadan vazgeçmeyin.

Gündüz film değilde günlük tv akışını izliyorsam sadece ışığın geldiği yöndeki perdeleri kapatarak ta izlenebiliyor. Haber izlemek içinde sinema ortamı yaratmak gerekmiyor

1 yıldır orbitter açık, oyun modu renk ayarında izliyorum. Bir kere işyerinden getirdiğim PS3'ü takıp oyun oynayınca iz yapmıştı. TV logo kaynaklı birkaç kere iz oldu ama hiç kalıcı birşey görmedim. TV'yi neredeyse yılda bir kere özel LEd solüsyonu ve bezi ile sildim. Tozlanma varsa bile gün ışığında belli oluyor. Film izlemeyi falan hiç etkilemiyor. Solüsyonun kendisinden veya bezle silerken olabilecek zararların yerine tozlu kalmasını tercih ediyorum.

Daha önce Philips LED tv'im vardı. Çalındığı ve daha ucuza bir çözüm üretmem gerektiği, plazmalar hakkında da bilgim olduğu için tercih etmiştim. Philips LED'den özlediğim tek şey amblight özelliği. Bunun dışında film izlerken vs. LED'lere 10 basar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isoomail -- 18 Aralık 2014; 9:51:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Dolayısıyla size bu şekilde davranın dememizdeki amaç sizi beceriksiz görmek değil zarara uğramamanızı sağlamaktır.

Tabii ki, bundan şüphem yok. Ben zaten daha çok LG'nin bu politikasına kızıyordum, kişisel olarak algılamasın kimse...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtulus23

LG 50PB690V az önce satın aldım n11 150 TL'lik çekle. + 111 TL bonus da gelecek. 7 TL de alışveriş sonrası puan verdi. 1291 TL'ye geldi. 50 ekran çöp olsa bu fiyata alınırdı. yok rodaj yok burn in hiç kafama takmıyorum. 127 cm bu fiyata bence bedava.

hayırlı olsun. Bedava fiyat. kampanyaları takip etmenin avantajı işte.

Bu arada Esnaflık bitiyor sanırım... hiç bir esnaftan benzer indirimler göremiyoruz malesef...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

LG 50PB690V az önce satın aldım n11 150 TL'lik çekle. + 111 TL bonus da gelecek. 7 TL de alışveriş sonrası puan verdi. 1291 TL'ye geldi. 50 ekran çöp olsa bu fiyata alınırdı. yok rodaj yok burn in hiç kafama takmıyorum. 127 cm bu fiyata bence bedava.

Bu arada Esnaflık bitiyor sanırım... hiç bir esnaftan benzer indirimler göremiyoruz malesef...

teşekkür ederim. tv dün geldi, servis de geldi kurdu. dahili modemi var, yazılımını da son versiyona güncelledim. ilk 200 saat için maximum enerji tasarrufu ve resim modu için standart seçimini yapıp kullanmaya başladık. şöyle söyleyeyim, led tvnin ne kadar yapay görüntü renkleri verdiğini birebir görmüş oldum. (diğer odada yine lg 42 ekran 3d led tv kullanıyorum) gerçekten görüntü gerçekliği olayı plazmada varmış. yansıma led tvye göre oldukça fazla ama televizyonun yerini iyi ayarlarsanız ve rodaj süresinden sonra renkleri düzenlerseniz rahatsız etmeyecektir diye düşünüyorum.

ilk izlenimlerim bunlar, ben çok memnunum şu an.
  • Rodaj diye birşey yok daha doğrusu plazma ekranın içindeki kimyasal maddelerin (gazlar ve fosfor) tam verimle çalışsın diye bir süre geçmesi gerekli ama size bunun tek artısı birkaç gün sonra daha canlı hale gelen renkler olacak. Panel ışığını ve parlaklığını son ayarda kullanmayın yeter şimdiden kendinizi kısıtlamayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Hayırlı olsun. Normal fiyatı ne kadardı ?
  • vatanda haftasonuna özel : 50pb690 plazma 1549 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 19 Aralık 2014; 15:42:15 >
  • Led ve plazma olayında parlaklığa çok takılmayın. Hangimiz gerçek dünyayı çok parlak görüyoruz ki.
    Benim için önemli olan doğallık ben tvnin doğal renklerinden çok memnunum üstelik renk ayarlarım da sona dayanmış değil.
    ayrıca bazen tvmi izlerken şayet led tv alsaydım o parlaklıktan nasıl rahatsız olmayacaktım onu düşünüyorum.
    Özellikle akşam ve gece saatlerinde Tv izleyen biri olarak o kadar parlak görüntü herhalde beni rahatsız ederdi.
  • Sorun led lcd yada normal lcd tvlerin aşırı parlak olması değil. Parlaklık ayarını kullanarak daha düşük parlaklığa getirip kullanabilirsiniz. Sorun plazmaların gerektiğinde led yada normal aydınlatmaları lcd paneller kadar parlak olamaması. O da zaten normalde o kadar parlaklığa gerek yok diyerek savuşturuluyor yoksa paranız varsa elbette plazma değil alabildiğiniz kadar üst seviye lcd alın. Enerji tasarrufu açısından daha iyi sonuç verir özellikle de parlaklığı olması gerektiği kadar kısarsanız. Plazmanın avantajı fiyatına göre lcdlerden daha iyi olması yani bulutlanma (homojen olmayan arkaplan ışık dağılımı), banding (şerit) problemi) olmaması. Tabi üst seviye olanlarda daha az görülen bir durum.
  • Ben çok fazla parlaklık aramıyorum ama tabi ki arayanlar olabilir. Sonuçta dediğiniz gibi LCD tvlerin gereksiz fazla parlaklıkları ayar yaparak normale indirgenebiliyor. Ama fiyat performans açısından değerlendiriyorum ben. Yine de fiyatı bir kenara bırakacak ta olsak bu tvnin parlaklık ve aydınlık görüntüsü bana yeterli geliyor.
  • Bana da yeterli geliyor anneme 50", kendime 60" olanını aldım zaten üstelik hızlı sahnelerde performanstan ödün vermemesi tek başına bu fiyat aralığında rakipsiz.
  • quote:

Slm.

Bende 60ph var (2013 model). Kardeşime 50" almayı düşünüyorum.

Birkaç sorum olacak. Cevaplarsaniz sevinirim.

1- n11'de hangi satıcıdan aldınız?

2- Su anda bonus kampanyası var sadece n11'de. 150 tllik cek kampanyası neydi merak ettim.

Son sorum :) Kutudan 3d gözlük veya sihirli komanda çıkti mı?
  • Arkadaşlar bende 50ph670s var 3D gözlük tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim? performans/fiyat oranı makul seviyelerde olanlar tercihimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung 4100-5100 serileri iş görüyor. Sahibinden de ucuza denk getirebilirsiniz. Gözlük konusunda bluetooth standardı var o nedenle Sony, Panasonic bluetooth gözlük alsanız bile çalışması gerekli. denemedim ama benim epson 5910 projeksiyon ile lg tvmde (60ph670) samsung 5100 serisi gözlükleri kullanabiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lomax.
    Aranızda 05.01.20 güncellemesini yükleyen oldu mu acaba?
    Rica etsem birisi Hdmi üzerinden 3d film izlerken ya da 2d bir görüntüyü 3d ye çevirdiğinizde trumotion seçeneği aktif mi ve kullanıcı ayarı yapılabiliyor mu, bir kontrol eder mi?

Deneyebilecek bir arkadaş yok mu?
  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1 yıldır 60ph670 s kullanıyorum ve genel olarak memnunum.Son bir aydır kafamda lg 65ub950v konusunda şeytan dolaşıyordu ki banding sorunu nedeniyle elimdeki plszmayı muhafaza etme kararı verdim. Benim tv izleme mesafem yaklaşık 3.5 mt. izleme alanım da gayet normal. Ekranı biraz daha büyütüp maç ve blu ray lerde tv nin tadına varayım dedim ve yaptığım araştırmalarda led tv den uzak durmanın gerektiği kanısına vardım. Benim asıl çözüm isteğim lig tv hd de maclar izlenirken özellikle altyazı ve sanal reklamlar cıktığında oluşan lag ya da lag benzeri bir durum. Son update yaptım. Ancak ne gibi artısı olduğunu daha anlayamadım.
    Tv görüntü ayarları standart modda. Bahsetmiş olduğum bu durum sadece lig tvden (Türkiye ligfi için) izlerken olmaktadır. Mesela premier lig izlerken reklam olmadığı için bu tip duruma denk gelmedim. Plazmaya devam kararım nedeniyle bahsetmiş olduğum bu durumu en aza nasıl indirgeyebilirim. Görüntü ayarları ne şekilde revize edeyim? Truemotion arttırıldığında bahsetmiş olduğum bu soruna çözüm olur mu? Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşmanızı bekliyorum. Şimdikten teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exc_advocate -- 26 Aralık 2014; 16:57:09 >
  • Lomax. kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım, güncellemeyi alalı yaklaşık 20 gün oldu. Ama fazla bir fark yok tv de, sadece smart tv arayüzünde bazı eklentiler var. Mkvod çalışıyor. Benim hdmi üzerinden 3d filim izliyebileceğim bir aygıtım yok. Ancak 3d yi açtığımda bütün resim modlarında trumotion seçeneği aktif değil. Ama bir önceki versiyondada hiç denememiştim, açıkmıydı bilemiyorum.
    Ben trumotion seçeneğini zaten kullanmıyorum. Bazı kanalların altında geçen yazılarda olan titremeyi trumotionu açarak yok edebiliyorsun ancak, o şekilde bir maç izlerken hareket halindeki topun izleri çoğalıyor. Astiğmatlı bir gözün cisimlerin sağında ve solunda fazla gölgelerini görmesi gibi. Yani hızlı sahne lerde ve hızlı hareket eden cisimlerin görüntüsünde titreşimler oluyor.
    Unutmadan söyleyeyim, ben orta kalite hd bir harici uydu alıcı kullanıyorum. Sebebi de daha hızlı kanal geçişleri ve biss şifre girebilmem. Mesela şu anda azerbaycan idman kanalından M.united-New Castle maçını izliyorum trumotion kapalı ve hem görüntü güzel hem top hızla giderken iz bırakmıyor.
    Sağlıklar ve iyi şanslar.
    Ek: Tv yi tam bir yıldır kullanıyorum, ve çok memnunum, ledlerdeki sorunlar; banding yok, bulutlanma yok, ışık sızması yok. Kullandıkça renkleri daha bir oturdu ve canlılaştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kort27 -- 26 Aralık 2014; 18:42:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kort27
    Ancak 3d yi açtığımda bütün resim modlarında trumotion seçeneği aktif değil. Ama bir önceki versiyondada hiç denememiştim, açıkmıydı bilemiyorum.

Demek ki, bu güncellemede de hiçbir şekilde 3d modunda trumotion aktif edilemiyor.
    Üşenmeyip, detaylı izlenimlerinizle beraber sorumun cevabını da vermişsiniz, çok teşekkür ederim.
  • Lomax. kullanıcısına yanıt
    Bir şey değil kardeşim, bir yıldır ben bu konunun başından bu yana, bir çok arkadaşın paylaştıklarından faydalandım. zaman geldi bende paylaştım, iyi akşamlar.
  • 
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.